Nákladní vozy - skiny, repainty, modely

Ivan.ps napsal:
PS: Chcel by som sa spýtať, či by bol problém vytvoriť LP verziu statického vozňa Hadgs??? Stanice ako Palárikovo, Šurany, či Tvrdošovce by týmito vozňami určite nepohrdli... :wink:
Myslím si, že pokud je model vytvořen s LODy, nemusí být jako Low Poly - je to zbytečné.

Velmi pěkný a propracovaný model. I přes vysoký počet polygonů a velkou hodnotu Kujus lze takovéto modely díky LODům provozovat. Nešly by ale LODy udělat jemněji odstupňované? Např. už ve vzdálenosti 30-50 metrů odstranit pár detailů a model attachnout do celku? Zrušením vazeb model-podvozek-dvojkolí o dost klesne hodnota Kujus. Použít 1. LOD až při vzdálenosti 100 metrů mi přijde zbytečné. Kolikrát by šlo použít u LODu na x metrů LOD následující (více zjednodušený). Osobně při tvorbě LODů si model prohlížím v SV z dané vzdálenosti a podle toho se rozhoduji co ještě vymazat. Právě pro odstupňování po velkých vzdálenostech naprosto chápu připomínku od Ivana.ps.

Verzia conv3ds, ktorú používam dovoľuje mať animácie len v prvom LOD. Z tohoto dôvodu dávam druhý LOD od 100m aby nebolo vidieť že animácia zmizne. Pokiaľ by som mal k dispozícii taký conv3ds ktorý by umožňoval mať animáciu aj v ďaľších LOD, tak by som robil LOD aj vo vzdialenostiach napr. 30m a/alebo 60m. Ale na taký som nenatrafil. Našiel som síce jeden conv3ds, ktorý toto umožňuje ale má jednu chybu krásy, že pri určitom uhle pohľadu miznú niektoré polygony. Tieto miznúce polygony považujem za väčšie zlo ako chýbajúca animácia. Takže zatiaľ je to tak ako to je.

Hoc to nezvyknem robit, ale tento vozen je fakt Perfektne textury, perfektne prepracovanie detailov.

Naposled editoval moderátor:
Kebarko napsal:
Verzia conv3ds, ktorú používam dovoľuje mať animácie len v prvom LOD. Z tohoto dôvodu dávam druhý LOD od 100m aby nebolo vidieť že animácia zmizne.
Pokud si otevřu Hadgs ve ShapeVieweru a zapnu animaci, tak otáčení kol při vzdálenosti 50 a více metrů není prakticky vůbec vidět - proto jsem myslel, že 1. LOD už by mohl být při vzdálenosti <100 m.

Kank napsal:
Kebarko napsal:
Verzia conv3ds, ktorú používam dovoľuje mať animácie len v prvom LOD. Z tohoto dôvodu dávam druhý LOD od 100m aby nebolo vidieť že animácia zmizne.
Pokud si otevřu Hadgs ve ShapeVieweru a zapnu animaci, tak otáčení kol při vzdálenosti 50 a více metrů není prakticky vůbec vidět - proto jsem myslel, že 1. LOD už by mohl být při vzdálenosti <100 m.
Podle ShapeVieweru bych se zrovna moc na toto neřídil. Spousta vozidel v něm netočí koly vůbec a v simulátoru pak normálně ano.

Dnes večer schválil Drážní úřad rekonstrukci vozu Eas-u, 52. konstrukční skupiny na vůz Tams, 52. konstrukční skupiny. První vozy jsou již k dispozici u mě na webu.
41f4bd01db6f6b63c3042a6850909733.jpg
Zde po návratu z okruhu společně s dynamometrickým vozem:
45b75c9cf747ce87a3b58b9440094ab6.jpg

Zdravím,
tak jsem dnes prohnal nové "Tamsy" po třistadesítce a musím uznat,že modely to jsou opravdu špičkové.Opravdu skvělá práce Kanku.
Už se těším na "Eas-ka".
Poslední dobou /cca.5 měsíců/ lze na pravém či levém ostravském přednádraží spatřit vozy Tams docela solidně zaneřáděné jakýmsi bílým práškem.Nevím,možná jde o vápno či podobný materiál.Jestli někdo z ostraváků bude mít chuť,může na tyto vozy číhat s foťákem.Skin by mohl vypadat zajímavě.:D

David

Jednoduše dokonalé, co víc dodat. Kolegové v práci nevěřili, že se nejedná o fotku.
Kank opět posunul laťku do míst, která jen těžko někdo překoná.

Děkuji za kladné ohlasy. Alespoň vím, že ta mravenčí práce s mapováním a tvorbou textur stojí za to :) Když jsem nad tím přemýšlel, tak hraní si s texturami a mapování mi zabralo daleko více času jak samotné modelování. Jednoduše model dělají textury.
Fotky Tamse zasviněného bílým práškem určitě uvítám. Stejně tak ještě starší barevnou verzi, která měla v prvním (na druhé straně v druhém) poli bočnice černý obdélníček. Po těchto vozech už delší dobu pokukuji v Libni, ale tam se tyto zaprasené vozy objevují jen vyjímečně a kolikrát jsou obklopeny jinými vozy, takže focení je nemožné...

To vážně není fotka? :) Gratuluji ke skvělé práci, vždy jsem byl příznivcem Tvé tvorby, smekám. ;-)

Rocker: Slovenské poštové vozne sú označené ako Gbkkqs. Plánujem aj tie vydať, ale ešte musím nafotiť nejaké detaily (dúfam, že sa naskytne príležitosť to nafotiť).

Kebarko: Ten model je nádherny Krásna práca :ole:
Bude sa hodiť napr. aj na R 601 :)

Pripájam sa aj ja, je to perfektné a bolo to treba ako soľ do chleba, ak bude potrebné tak dodám fotky na textúry spešninových vozov, tzv."traťákov".

Back
Nahoře