Nákladní vozy - skiny, repainty, modely

Zdravím páni.Na tento pošťák som čakal veľmi dlho a čakanie stálo za to.Takže nejaka aktivitka s 362.002 + Pošťák a nové Bdt a jedemeee . Pekná práca Kebarko

Naposled editoval moderátor:
3michal: Ten na 601 nemôžeš pustiť, to by si ju riadne zmeškal. Tam chodí veľký pošťák (označenie netuším), mal by som ho nafotiť. Tento malý môže ísť naložený len 100km/h. 120 môže len prázdny. Inak pekná práca.

Pojďte se kouknout ke Kankovi pod stromeček.... něco tam za strašlivého rachotu přijelo...
a43b94001b00f0d7a95ecd1e67780a19.jpg
Časem snad bude i ČD Eas s podvozky Y25 (z těch drahých fotek od Davida Hájka :) ) a pak i Eas s podvozky 26-2.8. Jen nevím kdy to bude, času je žalostně málo...

Kanku, měl bych na tebe speciální přání: Do Kladna Dubí se v Easech vozí železné odlitky (a z Berouna se zase odváží i z Rokycan) jsou 3x0,5x1 (metru) a jsou 2x3 ve voze. Barva šedočerná.
Dále neplánuješ verzi ložený koksem nebo šrotem?

VáclavS: Neměl by to být problém. Odlitky jsou asi jedna z nejjednodušších věcí. Stačí náčrtek uspořádání a máš je tam. Nad šrotem jsem dosti přemýšlel, ale zatím jsem se k realizaci nedostal. Vidím to tak, že šrot bude jednoduchá natexturovaná placka umístěná kousek pod horní hranou skříně modelu a přes to bude děrovaná plachta znázorňující síť. Jen to musím pořádně omrknout jak je to ve skutečnosti. Náklady jsou vůbec veselá záležitost. Při tvorbě nákladů kulatiny jsem si lehce prolezl předpisy ČD Cargo o ložení, aby modely tak nějak odpovídaly předpisům a mohly na trať. Chtěl jsem udělat i ložení "do výšky", ale to by znamenalo hromadu polygonů navíc. Cokoliv kulatého (aby to vypadalo skutečně kulatě) je velký žrout polygonů. Co se týče koksu (a další návrh byl na rudu) - stačí poslat fotku materiálu a můžu se do toho pustit. Jen pro zajímavost - např. uhlí v modelech pochází z rotundy bohumínského depa (Slezina 08), šterkopísek zase ze Slovenska (díky dvojici d´Ant a Hekl) a dřevo ze všemožných koutů. Když jsem shlédnul fotografie štěrkopísku, tak jsem se lehce pousmál nad způsobem utěsnění dveří v bočnicích - byla použita montážní pěna :)
Ještě mě napadá - netušíte někdo, jestli se v Easech vozila jablka? Jako malý jsem u nás v Kyjích tuším jeden vlak s jablky viděl...
Také musím všem poděkovat za kladné ohlasy.

Kanku přemejšlel si někdy o nějakejch cisternách či jiných vagonéch?? Třeba Es, Habbillns, Zacs, Zaes či tak a nebo nějaký osobní vagon třeba WLABme, WLAB, Bc?? Jinak máš super modely klobouk dolů:)

Samozřejmě že přemýšlel, zvláště o cisternách. Časem třeba budou, ale teď nechci nic slibovat :)

Já si u původního vagónu Eas-u od Ondry Janiše pomohl jen jinou texturou původního nákladu. Náklad je tam řešen jako freightanim. Výsledek vypadá asi takto:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img237.imageshack.us/img237/1719/eassrotno0.th.jpg[/URL]
Větší obrázek

To znamená, že by mohla stačit jen změna textury. Šrot je obecně těžký a tak bývá vagón naplněn tak do 3/4.
U nás ve stanici Dobřany to je obvyklý obrázek. Náklaďák z nedaleké firmy vozí na volnou plochu kovový odpad (především špony) a ten je pak mechanickou rukou přeložen na Eas. Ten bývá občas i modrý od pronajímatele VADS. Sítě nebo plachty jsem v tomto případě používat neviděl. Zato u jablek v Klatovech ano, šlo ale o vozy typu Es.

Kank napsal:
netušíte někdo, jestli se v Easech vozila jablka?
Jablka si nevzpomínám že by se vozily na Easech, ale zcela určitě v dobách ČSD byla pomocí těchto vozů přepravována cukrová řepa.

Josef Vogeltanz: Nejsem si jistý (musel bych se kouknout do předpisů), ale šrot by měl být něčím přikryt. Kdyby se se proudící vzduch dostal pod nějaký plech a ten odlétl třeba na sklo lokomotivy protijedoucího vlaku....
Každopádně textura toho šrotu vypadá pěkně. A ta síť by mohla částečně odstranit plochý tvar šrotu. Co se týče modrého VADSu, Jacek jej zkoušel naskinovat. Bohužel to byl vůz po dílnách, takže se celý leskl a mezi ostatní špindíry se nehodil. Každopádně do budoucna by se nějaký ušmudlaný VADS hodil.
Tommy66: Řepa určitě, tu občas na kolejích také vidím.

Kank napsal:
Josef Vogeltanz: Nejsem si jistý (musel bych se kouknout do předpisů), ale šrot by měl být něčím přikryt. Kdyby se se proudící vzduch dostal pod nějaký plech a ten odlétl třeba na sklo lokomotivy protijedoucího vlaku....
Každopádně textura toho šrotu vypadá pěkně. A ta síť by mohla částečně odstranit plochý tvar šrotu. Co se týče modrého VADSu, Jacek jej zkoušel naskinovat. Bohužel to byl vůz po dílnách, takže se celý leskl a mezi ostatní špindíry se nehodil. Každopádně do budoucna by se nějaký ušmudlaný VADS hodil.
Tommy66: Řepa určitě, tu občas na kolejích také vidím.
Šrot se nemusí přikrývat pokud je nalisovaný do kostek popř. jiných útvarů, ale pokud je volně ložený, měl by být přikrytý.

Kubo nikoliv. Nemáš tak docela pravdu VIZ nakládací směrnice UIC. Teď přesně z hlavy to nevím, ale pokud je šrot volně ložený 15 sm pod hranu vozu, tak se nemusí přikrývat sítí. Ovšem některé země jako Rakousko apod chtějí i v tomto případě šrot zasíťovaný, nebo ti ten vagon na hranici neveznou. Jak říkám, nakládací smernice UIC tuto řeší. Raději na ten šrot dejte síť.

Já si pamatuju, že jsem kdysi jednou viděl Eas ložený jablky u nás v Kroměříži, ale to už je docela dávno.;)

Josef Vogeltanz napsal:
Já si u původního vagónu Eas-u od Ondry Janiše pomohl jen jinou texturou původního nákladu. Náklad je tam řešen jako freightanim. Výsledek vypadá asi takto:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img237.imageshack.us/img237/1719/eassrotno0.th.jpg[/URL]
Větší obrázek

To znamená, že by mohla stačit jen změna textury. Šrot je obecně těžký a tak bývá vagón naplněn tak do 3/4.
U nás ve stanici Dobřany to je obvyklý obrázek. Náklaďák z nedaleké firmy vozí na volnou plochu kovový odpad (především špony) a ten je pak mechanickou rukou přeložen na Eas. Ten bývá občas i modrý od pronajímatele VADS. Sítě nebo plachty jsem v tomto případě používat neviděl.
Šrot se taky síťuje pokud to jsou plechy a podobně.Pouze těžký šrot se nezajišťuje sítí i když jede do Rakouska ale je tam zase norma na naložení od vrchní hrany vozu asi 10cm.Ten vůz na obrázku bych z vlečky nevytáhl

Odlitky: jsou to tři nudle vedle sebe, tu délku jsem ti dal krátkou, jsou 4 metry dlouhé s průměrem 0,6 až 0,7, na výšku mají ten 1 metr. Do Easu i Smmp se trojce vešli dvě.

Back
Nahoře