Nákladní vozy - skiny, repainty, modely

770 602 mal asi rok aj pol dozadu MH vo Vrútkach, kde dostal klasický zelený lak. Po MH sa za krátky čas dostal do prenájmu k ZSSKC, následne bol spolu so 721 011 redislokovaný do ČnT. Aký je jeho súčasný stav a či je vôbec u ZSSKC, neviem.

Dobrý večer chtel jsem se jenom zeptat jestli někdo nemá nákladní vagon DB_Habbins potřebuju ho do jedný aktivity a nikde ho nemůžu najít tak jestli by ste ho někdo měl tak mi ho prosím pošlete na můj e-mail MartinWittich@seznam.cz předem děkuji

martin151 napsal:
Dobrý večer chtel jsem se jenom zeptat jestli někdo nemá nákladní vagon DB_Habbins potřebuju ho do jedný aktivity a nikde ho nemůžu najít tak jestli by ste ho někdo měl tak mi ho prosím pošlete na můj e-mail MartinWittich@seznam.cz předem děkuji

A kde je problém?
K mání třeba zde: http://www.msts-lowa-werkstatt.de/MLW_Hbbillns.htm
nebo zde: http://www.zugsimulator.de/new/_cms...2=onefile&dlarea_value=4300584374001117551619
a určitě by se našly další

Je to prvotriedna kvalita, ako obvykle :), veľké vďaka, som rád keď viem pomôcť.

Modelov, ktorých "potřebujeme jak sůl" pre aktivty je jak šafránu. Zatiaľ čo sa na fóre melú častokrát až zbytočné reči pripravil som pre všetkých priaznivcov éry ČSD novú verziu plošinového vozu Nsk. Momentálne je odosielaný testerom k skritizovaniu a možno aj otestovaniu. Než ho testeri riadne preklepú vymodelujem nejaké vhodné náklady. Pokým nebude nachystaný k downloadu, môžete sa pokochať na priloženom screene. Po kliknutí sa obrázok zväčší.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://xtrain.alsat.sk/work/freight/csdvagnsk-4.jpg[/url]

Patrí sa dodať, že s fotomateriálom vypomohli David Hájek, Jacek a Kank, jazdné vlastnosti by mali mať na svedomí Jacek a Ppoollll a úlohy dvorného radcu, kritika a rejpala sa už tradične zhostil Pikku.

Aby som vás zbavil polemiky nad tým, či sa jedná o model pre jazdenie v aktivitách alebo model pre pozeranie, tak upresním, že tento konkrétny vagón má na dnešnú dobu neuveriteľne málo - presne 4930 polygónov a 0,78 kujus. Z toho dôvodu neobsahuje LOD a ani sa s tým nemienim zaoberať :D

Tož kritizujte do sýtosti - šak aj tak všetkým vyhovieť nemôžem :cool:

Tax: Budú aj naložené verzie? Za éry ČSD ešte bolo čo voziť, ináč to nebude podľa reality a tú potrebujeme ako soľ. :D

nebulus napsal:
Tax: Budú aj naložené verzie? Za éry ČSD ešte bolo čo voziť, ináč to nebude podľa reality a tú potrebujeme ako soľ. :D

Samozrejme budú ... veď som to tam napísal:

Tax napsal:
Než ho testeri riadne preklepú vymodelujem nejaké vhodné náklady.

Problémom je, že vhodné predlohy z časov ČSD sa ťažko hľadajú. Uvažovali sme o vynikajúcom pásovom traktore sovietskej výroby DT-54, ale nič vhodné som nenašiel. Takže budú nejaké bedne so strojmi, nejaké rúry a podobné veci. Mojim zámerom bolo predovšetkým spestriť vlaky a plošinový voz je na toto veľmi vhodný. Ak by sa Ti podarilo vymodelovať nejaké vhodné náklady ( šedý a červeno-hnedý kontajner sa začal objavovať až pri konci pôsobenia ČSD, zhruba na prelome 70-tych a 80-tych rokov ), doriešili by sme to cez SZ. Skôr by sa hodili nejaké poľnohospodárske stroje - vagón je pre max. záťaž 23 ton v B a C, takže ťažké transormátory či dopravná technika budú skôr výnimkou ...
Výroba tohoto konkrétneho vagónu začala v roku 1967, takže aj náklady by mali zodpovedať obdobiu od tohoto roku ... Ak niekto má materiál, nejaké vhodné predlohy celkom určite to privítam :rolleyes:

Co zkusit za náklady toto: prkna nebo bedny pod plachtou, dřevo, různé druhy kovových profilů, potrubí, dřevěné bedny

Vrbam napsal:
Co zkusit za náklady toto: prkna nebo bedny pod plachtou, dřevo, různé druhy kovových profilů, potrubí, dřevěné bedny

To sme všetko samozrejme prebrali s mojim dvorným radcom a tento materiál je na kolajach MSTS dosť otrepaný ... chce to hlavne pekné novučičké stroje, ako pásové traktory, sejačky, pluhy ... možno nejaké fabrické polotovary, v igelite zabalené a drevom obité stroje ... fantázii sa medze nekladú.

Pozeral som literatúru, čo sa vtedy vozilo a okrem dreva a reziva som videl aj popisovaný pásak z ktorého vidno iba pásy a vrch je obitý drevom. Bohužiaľ na tej fotke nevidno skoro nič - je to moc z uhla. Ale fotky pásov by sa niekde dali zohnať a textúra drevenej bedne tiež.

alcapone napsal:
...
Počkej si tak 14 dní, kdy bude ke stažení nová trať 310. Tentokrát už opravdu dle skutečnosti.

Nazdar Alcapone,
něco mi/nám ohledně nové 310-tky uniklo ??? Jestliže ano,tak kdy přesně a kde si ji budeme moci opatřit ?

Nazdar Taxi,
možná troufalá otázka milovníkovi let dávno minulých,ale je v plánu i tvorba vozu Kbkks /Nsk/ ve verzi ČD/ČDC ? Jinak jde samozřejmě o velmi pohledný kousek.

David

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
... možná troufalá otázka milovníkovi let dávno minulých,ale je v plánu i tvorba vozu Kbkks /Nsk/ ve verzi ČD/ČDC ?
Davide, tebe by som neurobil taký kopanec do zadku, aby neboli aj súčasné verzie. Samozrejme, že urobím aj tie, i keď nejaký deň - dva - tri to potrvá - ona tam bude nutná mierna úprava modelu, ale pôjde to ... že si to ty :cool:

Tax napsal:
Davide, tebe by som neurobil taký kopanec do zadku, aby neboli aj súčasné verzie. ...

Ó děkuji nejvyšší :D,
co se týče těch kopanců do zadku,jsem na ně už docela zvyklý.Jen nemám tucha,kdy a odkud příjde další.;)

Měj se fajn a ať se práce daří.

David

David Hájek napsal:
alcapone napsal:
...
Počkej si tak 14 dní, kdy bude ke stažení nová trať 310. Tentokrát už opravdu dle skutečnosti.

Nazdar Alcapone,
něco mi/nám ohledně nové 310-tky uniklo ??? Jestliže ano,tak kdy přesně a kde si ji budeme moci opatřit ?

Šmarja;);), co do toho taháte mě, já jsem jenom zprostředkoval informaci ze sleziny. A spíše se ptejte Jacka, ale te také prostředník a ten u koho trať bude ke stažení. Staví ji ten, kdo stavěl původní 310.
Joska

Back
Nahoře