Panel domácí výroby a chtěl si k němu udělat Návěstní opakovač

Howky

Průvodčí
Dobrý večer
Mám malý dotaz co kdybych měl k MSTS panel domácí výroby a chtěl si k němu udělat Návěstní opakovač.Nejde mě o výrobu návěstního opakovače ale o přenost dat z Pc na Opakovač na panelu jak to udělat aby to fungovalo?Panel je ve stádiu výroby a malé info je na Vlaksimu.
S pozdravem Howky

Howky napsal:
Dobrý večer
Mám malý dotaz co kdybych měl k MSTS panel domácí výroby a chtěl si k němu udělat Návěstní opakovač.Nejde mě o výrobu návěstního opakovače ale o přenost dat z Pc na Opakovač na panelu jak to udělat aby to fungovalo?Panel je ve stádiu výroby a malé info je na Vlaksimu.
S pozdravem Howky

Bohužel, obávám se že je toto jen a pouze tvůj problém. Nikdo tady neví jak to máš ubastlené. Když chci něco takového dělat tak si budu asi muset odchytit nějakou komunikaci s podobným zařízením a podle toho se zařídit, a pokud takovéto zařízení není, tak rozebrat strojový kód MSTS a najít tam místa kam by se nachala pověsit obsluha tohoto zařízení.

reakce

Dobrý večer
No asi to dělat nebudu,ale chtěl jsem se na to zeptat jestli to někdou nezkoušel.Ono by to nebylo zavislé na tom panelu ale na návěstidlech ve hře.Ale je to jen dotaz.

Re: reakce

Howky napsal:
Dobrý večer
No asi to dělat nebudu,ale chtěl jsem se na to zeptat jestli to někdou nezkoušel.Ono by to nebylo zavislé na tom panelu ale na návěstidlech ve hře.Ale je to jen dotaz.

Ono to je celé závislé na komunikaci mezi těmito zařízeními. Musíš dát dohromady jak hardware. tak i software (ovladače, které si budou s tím tvým zařízením povídat). A jsme u problému: v MSTS musím někde najít v paměti místo, kde je uložen kód znaku nejbližšího návěstidla, pravidelně obsah tohoto paměťového místa číst a posílat na nějakou periferii, (port počítače, ať už sériový nebo USB), tam to vyhodnotit a rozsvítit asi nějakou LEDku na nějakém panelu. Děkuju pěkně, tolik práce za rozsvícení jedné LEDky? Brrr, tak tohle bych asi já doma mít nemusel.

Měj se fajn

Re: reakce

Miran napsal:
Howky napsal:
Dobrý večer

Ono to je celé závislé na komunikaci mezi těmito zařízeními. Musíš dát dohromady jak hardware. tak i software (ovladače, které si budou s tím tvým zařízením povídat). A jsme u problému: v MSTS musím někde najít v paměti místo, kde je uložen kód znaku nejbližšího návěstidla, pravidelně obsah tohoto paměťového místa číst a posílat na nějakou periferii, (port počítače, ať už sériový nebo USB), tam to vyhodnotit a rozsvítit asi nějakou LEDku na nějakém panelu. Děkuju pěkně, tolik práce za rozsvícení jedné LEDky? Brrr, tak tohle bych asi já doma mít nemusel.

Měj se fajn
To "vyzobávání" snad dělá RailDriver. V archivu s "bin" jsou knihovny i pro tyto zařízení. Potřebuješ k tomu ještě obslužný program pro RD a ten je právě u této periferie.
Zmapované to má určitě Džordž, co se tahá z kterých HUD a odjinud.

Zmapováno to nemám a je to pro mne víceméně okrajová záležitost. Důvody uvedl Miran. Narazil jsem na problém uživatelů, že po modifikování počtu desetiných míst ve výpisech na HUD přestal Raildriver komunikovat. Má pravděpodobně nastavenu pevnou strukturu čísel, která čte a při jejich změně, není schopen je zpracovat. Proto jsem musel knihovny stringů upravit na původní formát pro použití RailDriveru. Ale jak RailDriver skutečně funguje je námět na doktorantskoupráci. Ani v budoucnu neplánuji se touto oblastí zabývat ze stejných důvodů.

Zdravím Vás

Robil som si poriadky v compjútru a našiel som si zložku Global v zálohe a v nej pár súborov.Chcel som vás len poprosiť,asi to budú vedieť skúsený stavitelia,že či sú dané súbory rovné kolaje alebo vyhýbky.
Veľká vďaka

A1T30DTRAMRGT
A2T250R5DTUN
A2T250R20DTUN
A2T500MSTRTTUN
A2T500R10D

Všetky spomenúte súbory sú v zložke Shapes,ciže majú koncovku S a SD

Snád ma za toto nezabijete

Naposled editoval moderátor:
Shader napsal:
Zdravím Vás

Robil som si poriadky v compjútru a našiel som si zložku Global v zálohe a v nej pár súborov.Chcel som vás len poprosiť,asi to budú vedieť skúsený stavitelia,že či sú dané súbory rovné kolaje alebo vyhýbky.
Veľká vďaka

A1T30DTRAMRGT
A2T250R5DTUN
A2T250R20DTUN
A2T500MSTRTTUN
A2T500R10D

Všetky spomenúte súbory sú v zložke Shapes,ciže majú koncovku S a SD

Snád ma za toto nezabijete

Je to velmi jednoduché: Prohlédni si je v ShapeVieweru.... Buď SV najde textury a uvidíš to komplet, a nebo pokud je nenajde uvidíš tvar v bílém, stínovaném provedení.

Mám ešte jeden problém...

Nejde mi dostať do AE a do hry dva vozne.Sú tu vozne radu BEER Zssk
Jeden je od Duusa a druhý od Zbyňka zo Synusu.Problém je v tom,že oba vozne majú ten istý názov s aj sd súboru a aj wag súboru.Skúšal som Beer zo sínusu jeho wag súbor premenovať na zssk_Beer_2.wag ale nepomohlo...V AE sa síce zobrazil v ponuke.Keď som všaj označil v ponuke Beer od Duusa automaticky ma "presmerovalo" na Beer zo Synusu.Už sa s tým babrem 3 dni a stále neviem dostať tieto dva vozne na trať.Ide iba jeden z nich Ide Duusov,Sinusový nejde...Aj napriek tomu,že v AE ma odkazuje na Sínusový... Neviete čo treba spraviť aby som mal v hre oba typy ?? Mne už došli nápady...A už neviem čo ďalej.Vďaka za pomoc

To přejmenování musíš provést společně s odkazem na *s soubor příslušného modelu,jinak ten druhý model tam nedostaneš.Pokud jsou vzhledově stejné,tak je zbytečné,aby jsi tam cpal oba.Rozdíl by mohl být v nastavení *wag,obecně Duusovy modely jsou na výši a aktualizace na sinusu není tak pravidelná.Pokud bych ti mohl poradit,nech si Duusův model a ten ze sinusu smaž a budeš mít klid.

Shader napsal:
Mám ešte jeden problém...

Nejde mi dostať do AE a do hry dva vozne.Sú tu vozne radu BEER Zssk
Jeden je od Duusa a druhý od Zbyňka zo Synusu.Problém je v tom,že oba vozne majú ten istý názov s aj sd súboru a aj wag súboru.Skúšal som Beer zo sínusu jeho wag súbor premenovať na zssk_Beer_2.wag ale nepomohlo...V AE sa síce zobrazil v ponuke.Keď som všaj označil v ponuke Beer od Duusa automaticky ma "presmerovalo" na Beer zo Synusu.Už sa s tým babrem 3 dni a stále neviem dostať tieto dva vozne na trať.Ide iba jeden z nich Ide Duusov,Sinusový nejde...Aj napriek tomu,že v AE ma odkazuje na Sínusový... Neviete čo treba spraviť aby som mal v hre oba typy ?? Mne už došli nápady...A už neviem čo ďalej.Vďaka za pomoc

Jenomže AE nezobrazuje v nabídce název souboru ale položku Name (.....) z *.wag souboru. Musíš přejmenovat nejen soubor ale i změnit položku Name ( .. ) uvnitř tohoto souboru!! A kromě toho by to mělo jít ručně přepsat v consistu.

Petr Novák : Noo nie sú stejné,sú odlišné (teda výzorom) poznať aký je aký

Miran : Duuso ho má pomenovaný zssk_Beer(dem) a sínus má ZSSK vuz Beer

ale aj tak to je ako som písal...:(
Ja som to skúšal aj tak že vo wag.súbore Beera zo sinusu som prepísal na Zssk_Beer_2.s čiže aj v složke som do s a sd suboru pridal _2 ale nemomohlo...

Shader napsal:

Ja som to skúšal aj tak že vo wag.súbore Beera zo sinusu som prepísal na Zssk_Beer_2.s čiže aj v složke som do s a sd suboru pridal _2 ale nemomohlo...

Tak jsem na to koukal a mohu jenom doporučit: zahoď ten wag soubor od Duusa, je to neuvěřitelný paskvil, který navíc vykazuje chyby! Naklonuj si wag soubor z zssk_Beer ze sinusu a přepiš tam položku Name a WagonShape podle jména *.s souboru s modelem a oprav taky příslušný sd soubor nebo ho lépe převezmi taky ze sinusu a oprav tam ukazatel na model podle jména *.s souboru.

Jeno na okraj by mne zajímalo proč Duuso na svých stránkách zveřejňuje takovéto paskvily (tím nemám na mysli skin, ale přiložený wag)

Miran napsal:
Shader napsal:

Tak jsem na to koukal a mohu jenom doporučit: zahoď ten wag soubor od Duusa, je to neuvěřitelný paskvil, který navíc vykazuje chyby! Naklonuj si wag soubor z zssk_Beer ze sinusu a přepiš tam položku Name a WagonShape podle jména *.s souboru s modelem a oprav taky příslušný sd soubor nebo ho lépe převezmi taky ze sinusu a oprav tam ukazatel na model podle jména *.s souboru.

Jeno na okraj by mne zajímalo proč Duuso na svých stránkách zveřejňuje takovéto paskvily (tím nemám na mysli skin, ale přiložený wag)

Je to jednoduche.
Duuso s tym nic nema. Ten skin som robil ja. Len teraz neviem ci ide o Radov vozen, alebo o madarsky low vagon. Ked ide o radov tak je tam original Wag od Rada. Pokial ide o low tak to je originalny wag toho modelu. Zo zasady sa do wag a eng uz nemontujem, lebo tomu nerozumiem. Co tam je originalne od autora modelu to tam aj necham. Takze staznosti posielajte na autora modelu. Pokial je to paskvil , tak mi poslite nepaskvil a ja ten subor bez problemov vymenim.

AirVolk napsal:
Je to jednoduche.
Duuso s tym nic nema. Ten skin som robil ja. Len teraz neviem ci ide o Radov vozen, alebo o madarsky low vagon. Ked ide o radov tak je tam original Wag od Rada. Pokial ide o low tak to je originalny wag toho modelu. Zo zasady sa do wag a eng uz nemontujem, lebo tomu nerozumiem. Co tam je originalne od autora modelu to tam aj necham. Takze staznosti posielajte na autora modelu. Pokial je to paskvil , tak mi poslite nepaskvil a ja ten subor bez problemov vymenim.

O.K. Duusovi se omlouvám.
Co se tady celou dobu namluvilo o vyladění vozidel (alespoň nastavení tlaků v brzdách) aby s tím bylo možno jezdit. Když se to konečně sjednotilo a všechny vozy alespoň v TBP takto nastaveny jsou, tak např ve zmiňovaném wagu lze nalézt tyto hovadiny

Coupling (
Type ( Automatic )
Spring (
......
Type má být Chain aby šel spojovat a rozpojovat. AE samozřejmě hlásí nekompatibilitu spřáhel.

Další nesmysl:

EmergencyBrakeResMaxPressure( 54 )
má být:

EmergencyBrakeResMaxPressure( 73 )

Potom si takovýto vůz stáhne úplný nováček a strašně se diví, že mu to nefunguje. Pánové uvědomte si, že vývoj jde dopředu, a tento model je poměrně starý z dob kdy se toho o chodových vlastnostech moc nevědělo a kopíroval se jeden wag z nějakého asi Orient Expresu z defaultního trainsetu.
Co se týká výměny wag souborů, obávám se že zmíněné chyby budou i v ostatních modelech, nezkoumal jsem to. Takže doporučení zní: najít stejný nebo podobný vůz v TBP a naklonovat. Upravit položky Wagon, WagonShape a Name. Zkontrolovat a upravit příslušný *.sd soubor.

No nic, ale co jsem stačil vyzkoumat ve vztahu k problému s "překrýváním" vozů. V obou souborech je shodná položka Wagon a to zřejmě způsobí ony chyby. Mám takový dojem že i CB by tady hlásil že by položka Wagon měla být shodná s jménem wag souboru.

Miran. Jasne. V istych veciach mas pravdu. Ale nie je to pozliepany wag. Je to stiahnuty model so stranky autora a je to jeho originalny wag. Ked je to shit co teda asi je ked to hovoris tak je to vytvor samotneho modelara. Ono naozaj sa do nastaveni ziadneho modelara nebudem uz montovat. Ale mozem spravit jednu vec a to tu, ze keby som este niekedy nieco paintoval, tak v readme mozem na to upozornit, ze sa jedna o wag , ktory nie je upraveny podla noriem a moze sposobit problem svojim spravanim. Cize nie je kompatibilny. Takto si bude moct aj novacik rozmysliet ci si to aplikuje alebo nie. A pokial sa na ten model niekto pozrie a bol by ochotny to poladit, tak vsetky painty na ten model vylozim s opravenym wagom. Staci mi wag poslat ako privatku sem.

Miran ma pravdu je tam rovnaky Wagon,aj pri premenovani wagu to robí somariny...
V AE mi ich dokonca krásne zobrazilo,aj supravu som spravil,ale ked som si spustil hru so supravou chybu napisalo až tam...zlý wag.
Takže asi môžem použiť len jeden Beer...

Back
Nahoře