Olomoucká síť tramvajových linek pro MSTS

Připravuje se nový (zatím neveřejný) model /Vario LF1/ pro olomouckou síť tramvajových linek. Autorem modelu je Jirka T. Jsou animované panely BUSE, pantograf, dveře...

Zdarec, doufám že to tu nepíšu jen pro sebe :D ale chtěl bych vám ukázat nová videa z olomoucké tramvajové tratě do MSTS. Kdo máte zájem a 10 minut čas, mrkněte na první díl http://www.youtube.com/watch?v=M3UykL4qdHc a zde pro druhý http://www.youtube.com/watch?v=90EjeXEJQIQ . Inspiroval jsem se olomouckou výlukou, která probíhala v neděli 8.6.2008. Aktivity jsou dělané podle skutečného JŘ a jízdních dob. Bohužel jsem do aktivity neudělal traffic, protože původně jsem jen zkoušel nové verze počasí :lol:
Na ukázku zde přikládám dva screenky (více kdyžtak zde http://msts-olomouc1.webovastranka.cz/tags/výluka_dne_8_6_2008_linka_x1_4 ) z podvečerní jízdy linky X1,4 která končí neobvykle na zastávce KORUNA a dále jede manipulačně do vozovny. Ještě by to chtělo pořádné zvuky k tramvajím a bude to fajne.

Naposled editoval moderátor:
Teď mi tak při projíždění Ostravy napadlo, jestli by nestálo za to vymodelovat semafory do křižovatek (definovaný jako přejezd), tram by odbočovala a stopla by si tak auta a i autům by svítila na semaforu červená, jakmile by projela tak zase zelená a auta by se rozjela.

HELE Jendo !!! (promiň za to oslovení), Ty si s námi pěkně hraješ !! takový pěkný screeny nám jsem dáš a nám všem akorát teď budou kapat sliny,že se nestydíš !! :D ale teď vážně.......super práce a jen tak dál.

Nebojte, počítám s tím, že to už brzy dodělám. Nejraději bych to celé předělal, ale do toho se mi vážně už nechce :) Nejhorší úsek mám za sebou (=přebudování sklonů a oblouků na trati do Neředína). Teď zbývá dodělat detaily ulic, úsek Třída Svobody (od Červeného kostela) - Náměstí Hrdinů, tramvajové návěsti, zvuky k tram a pak hurá do vytváření aktivit. Aktivity bych chtěl dělat podle přesných služebních jízdních řádů které mám k dipozici. Zpoždění, nehody, odklony, výluky, křížení s vlakem atd. to vše mám v plánu...Tak držte palce a pokud by chtěl někdo nějak pomoci - třeba udělat zvuky k tram ( hlavně progresky) tak budu jedině rád.
Tímto bych chtěl moc poděkovat Pikkovi, který mi udělal plno věcí do Olomouce - zastávkové označníky, automat na jízdenky, modely náměstí a bezvadné T3 a Ringhofferka.
Ještě by bylo fajn, kdyby se někdo pustil do udělaní dvou obchodních domů - Prior a Koruna. Fotky mohu poskytnout...

Mňo MHD Brno ještě počká, teď chci dokončit MSTS OLomouc a pak mít chvilku klídek :lol:
Na webu je pár nových screenků, myslím že se celkem podařily, tak kdo máte zájem mrkněte na web ;)

Zdravím, tak nevím, jak ostatním, ale mě se to velice líbí. Teď už na fóru budu častěji, tak o mě ještě uslyšíte. :D :lol: Ale ne sranda. Jinak všechny čest, na to bych nervy neměl. Já asi skončím u fiktivek. :(

Jendo, smím se zeptat, jak jsi vyřešil návěstidla ve své trati? Jsou použita nějaká neviditelná oddílová nebo nějaký nový fígl? Díky!

Václav B. napsal:
Jendo, smím se zeptat, jak jsi vyřešil návěstidla ve své trati? Jsou použita nějaká neviditelná oddílová nebo nějaký nový fígl? Díky!
V trati mám použita tramvajová návěstidla od Jirky Poláka. Hlídají vždy daný úsek - aby fungoval dobře traffic. V Olomouci jsou návěstidla celkem hodně ve skutečnosti, takže mám fiktivní umístěna jen na dvou místech a ve smyčkách. Mám je všechna viditelná, myslím že je to lepší než utápět pod terén...
Zde je mampa návěstidel.
http://msts-olomouc1.webovastranka.cz/image/507/10560_planek_navestidla_ol.PNG
Leo: díky moc za pěkná slova, takové zprávy a e-maily mě moc těší. Jak jste si už mohli všimnout, trať je hotová. [
Teď dodělávám detaily a drobné úpravy. Doufejme, že budou k dispozici brzy také vozidla (tram T3 a Ringhoffer od Pikka a Varia od Jirky T.) abych mohl trať pustit do světa :)

Peta napsal:
Nechystáš dělat Prahu? To by bylo tak na deset let.

Na to nejsou vozidla - chybí kvalitní modely KT8D5 a KT8D5-RN, T6A5, 14T "Saranče", T3R.PLF "Wana", RT6Nx.
Jak to tak prohlížím, tak Brno nebude na tom o moc lépe - 4 z 5 jsou potřeba i tam + další typy.

No vidíte, a proto jsem začal s Olomoucí :D tam mám vozový park skoro kompletní. Doufám že časem ostatní modely také budou a já se budu moci pustit do jiného města - BRNA. Ale dnes jak jsem ho projížděl, bude to těžký oříšek. Hlavně by to chtělo nějaký team lidí co budou dělat věrné budovy atp. Ale to je zatím píseň budoucnosti :)
Nevíte někdo, kde bych sehnal něco jako tuto kašnu? Hodila by se na Náměstí republiky. Hledal jsem, ale nikde jsem nic nenašel...:(
1e9ead32f0926a88e2dc41cd2be5f733.jpg

Zdravim,
dnes som si pozeral video na youtube a v MSTS MHD OLOMOUC trams - route x1,4 cast 2. som si vsimol ked na konecnej električka zavrie dvere tak som si za nou vsimol
v useku 05:30-34 modre nakl. auto Olma, ktore cuva :D

LukyMichalovce napsal:
Zdravim,
dnes som si pozeral video na youtube a v MSTS MHD OLOMOUC trams - route x1,4 cast 2. som si vsimol... :D
Hehe, asi někde zapomněli mlíko, tak se vraceli :lol: nee, auto je špatně nadefinované od autora modelu, takže je vůči ostatním obráceně. Ale dobrý postřeh, to uznávám...

Jenda napsal:
LukyMichalovce napsal:
Zdravim,
dnes som si pozeral video na youtube a v MSTS MHD OLOMOUC trams - route x1,4 cast 2. som si vsimol... :D
Hehe, asi někde zapomněli mlíko, tak se vraceli :lol: nee, auto je špatně nadefinované od autora modelu, takže je vůči ostatním obráceně. Ale dobrý postřeh, to uznávám...
No to je pravda. Dokonce jsou tam k vidění i T2jky jako služební vozy.

Přináším nové info:
Kdo ještě na webu nepostřehl ( a zajímá ho to :D ) trať je ve fázi testování. Díky šikovným českým modelářům se mi podařilo dát dohromady celý vozový park DPMO (dokonce i s historickým Ringhofferkem), který bude součástí tratě na DVD. Pokud testování dopadne dobře, chtěl bych trať co nejdříve vydat. Bližší info bude na webu. Pěkný den.:)

Jízda s tramvají je právě celkem o něčem jiném ;) myslím že to může být pro běžného hráče zajímavé zpestření - jsem moc rád, že se nám podařilo dát dohromady komplet vozový park DPMO, tímto modelářům ještě jednou moc díky!

Back
Nahoře