Lakovna Acatus

Ups! Zanechal jsem v cvf souboru zápis pro zobrazení hodin, proudů a rychlosti, čímž si při tvorbě zvýrazňuji a soustředím některé parametry do jednoho místa v cabu, např. při testování trakce, kalibraci Ametrů, stavbě aktivit apod. Mmch rada od bob57_cz.
Díky za upozornění. Smáznu ASAP a převěsím.

Ups! Zanechal jsem v cvf souboru zápis pro zobrazení hodin, proudů a rychlosti, čímž si při tvorbě zvýrazňuji a soustředím některé parametry do jednoho místa v cabu, např. při testování trakce, kalibraci Ametrů, stavbě aktivit apod. Mmch rada od bob57_cz.
Díky za upozornění. Smáznu ASAP a převěsím.
Moc pěkný skin ovšem !

Kluci přes světla (Josefe, Tomazo, ...), mohli byste mi prosím pomoci se světly u gorily? Reflektor prosvěcuje kryt a osvětlení podvozků svítí, ale pouze jedním směrem. Kužel halogenu je v poho.
Edit: a ještě jestli by šel do ní posadit fíra?
Předem díky za ochotu.
350015-svetla.jpg

Tomazo tě s tím pomůže. Na tento model (rozměry) je to už vychytané, viz náhledy (čelo Lv, zadek Lv a posun). Dálková na náhledech nejsou.
Fíru ta posaď jako freightanim (máš-li nějakého). Ale aktivitářům většinou vadí, protože omezuje použití lokomotivy jen na činnou.

svetla.jpg

Ideální je užití se spec. maskou světel, ale s defaultní to funguje taky.

Díky i za svolení to použít, Josefe. Vypadá to skvěle, ikdyž pro skin rok 1993 si nejsem jistý, jestli nezněl předpis ještě postaru? Jedno pro posun a jen poziční jízda.

Díky i za svolení to použít, Josefe. Vypadá to skvěle, ikdyž pro skin rok 1993 si nejsem jistý, jestli nezněl předpis ještě postaru? Jedno pro posun a jen poziční jízda.
Posun na jedno oko byl za časů ČSD začátek vlaku na vyloučené koleji, v současnosti je jedno bílé používáno jako noční návěst obsazeného HV.
Jedno pro posun měli na noc ŽSR a to ještě jako alternativu ke dvěma. Aktuálně (2015 a více) nebudou u předpisu Ž1 - Pravidlá železničnej prevádzky žádné velké rozdíly u návěstního osvětlení vlaků.

Zdravím,
u ČSD/ČD/ČD Cargo jsem sloužil od r. 1972 do r. 2008. Nevím přesně do kdy, ale určitě hodně dlouho od začátku mého sloužení se pos. loko označovala jedním bílým světlem na každém čele v noci. Ve dne, myslím, že byla bez zvláštního označení. To jen tak pro info.

Pokud si to dobře pamatuji, tak dvě bílá světla pro posun byla zavedena až předpisem z roku 1997. Do té doby to byla noční návěst "Začátek vlaku" (příp. doplněno středním reflektorem), noční návěst posunovací lokomotivy byla jedno bílé světlo na čele. Ve dne na začátku vlaku ani posunovací lokomotivě nesvítilo nic.

Zdravím,
s výše uvedenými příspěvky souhlasím. Za doby ČSD tomu tak bylo. V úpravě osvětlení řady 350 pro Acatuse, beru v úvahu zhoršené povětrnostní
podmínky a s nimi spojenou sníženou viditelnost. Například mlha, sněžení, déšť. V takových případech jsme světla na mašině zapínali. Tyto
nepříznivé podmínky se v OR dají nasimulovat. Proto nastavuji i denní osvětlení.

A ještě k tomu začátku vlaku v době před 1997. Já si nejsem až tak jistý, že se v noci používaly tlumené reflektory jako součást předpisu pro začátek vlaku. Koukni sem a u jakékoli noční fotky z dob ČSD vidím rožlé jen pozičky. Nebyla povinná pouze poziční světla? Tu trojici vymysleli Slováci tuším někdy kolem roku 2000 a ze začátku brečeli, protože museli svítit drahými halogenkami, než začali doplňovat svítilny halogenů těmi malými žárovkami, co tam jsou dnes.

Domněnky jsou bohužel na nic, to by bylo pro provoz železnice katastrofou, platí předpisy. Od toho jsou.
D1/87 (fotka výše od Mikuldy) - noc: 2+1, den nic
D1/60 lokomotivy se středovým reflektorem - noc: 2+1, den nic, ostatní noc: 2, den nic.
D1/54 lokomotivy se středovým reflektorem - noc: 2+1, den nic, ostatní noc: 2, den nic.
D1/46 hnací vozidla (loko i vozy) noc: 2, den nic.
D1/39 hnací vozidla (loko i vozy) noc: 2, den nic.
Předpis č. XXII - noc: 1 svítilna na čele vlaku, den nic.

Back
Nahoře