Brzdy ZSSK 757

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Limo44
  • Datum začátku Datum začátku

Limo44

Cestující
Zdravím,mám taký problém s vlakom. Brzda skoro vôbec nebrzdí neviem v čom je problém.Vlak rozbehnem ale keď chcem brzdiť bary bŕzd sa skoro vôbec neplnia a vlak potom nebrzdí.(vo videu minúta 2:00 ) Ak by niekto vedel čo s tým prosím napíšte. Díky.

Zdravím,mám taký problém s vlakom. Brzda skoro vôbec nebrzdí neviem v čom je problém.Vlak rozbehnem ale keď chcem brzdiť bary bŕzd sa skoro vôbec neplnia a vlak potom nebrzdí.(vo videu minúta 2:00 ) Ak by niekto vedel čo s tým prosím napíšte. Díky.

No z videa toho vela vidiet nieje,ale pravdepodobne ti masinka odvetrá a brzdia len vagony.
Ked brzdí mala treba vypustit viac z hlavneho potrubia.
Aj v reale pokial mas kotucove brzdy,treba prvý krat odpustit viac aspon o 0.8 tusim.
Samozrejme nie ked ides 50 :D

Ja som mal tento problém tiež, a vyriešil som to jednoducho tak, že v ENGu som si upravil správanie bŕzd.

Ako vidím používaš ešte starý model 757. Stiahni si nový model pre OR tamto funguje v pohode.

Chyba bude v engu, ak nevieš prepisovať údaje v ňom, odporúčam stiahnuť z ulož.to nejaký nový model na 757. Napríklad jedna z týchto dvoch...
Ak stiahneš, rozbal, vlož do Trains/Trainset. V priečinku máš aj common.cab, common.snd a common.inc, to vlož tak isto samostatne do trainsetu. V editore súprav vlož rušeň a môžeš točiť Štubňu :P

No dobře, kdyby bazíroval na té 757.003-9 (třeba nějaký osobní vztah), našel jsem ji na ulož.to. Zjistil jsem, že má staré nastavení pro MSTS. To byla taky příčina problémů s brzdami a asi nejen brzdami. Nikde nebyl uveden autor repaintu, jen staré readme pro typ 753.7 od Hekla. Patrně půjde o repaint od Johna Railmana. Napsal jsem proto nové nastavení pro OR a celé to i s kabinou a zvuky (756) a LED osvětlením dal k dispozici na své Virtuální železniční dílny

Modely sú rovnaké, autor má stránku len na Facebooku, čiže svoje veci uverejňuje na ulož to. A ak som pochopil z videa správne, viezol osobný vlak do Hornej Štubne, tam sú obehy prevažne Prievidzké. Tak som poslal mašinu, ktorá pod Prievidzu patrí.

Jozef skusal som ladenie a hlasim chybu v zapise OBE .Nedrži navolený tlak v HP a brzdovych valcoch.Zatial som tam prekopcil zapis s X6X tusim.
K inemu sa zial velmi neviem vyjadrit,kedze neviem ako to ide v reale ten stroj :D Akurat sa mi zda,že to brzdí dost intenzívne.

Brake_Train ( 0 1 0.05 0.8
NumNotches ( 5
Notch ( 0 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
Notch ( 0.4 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.6 0 TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart )
Notch ( 0.8 0 TrainBrakesControllerContinuousServiceStart )
Notch ( 0.99 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
)
)
Ak je zlý kludne ma oprav :)
No dobře, kdyby bazíroval na té 757.003-9 (třeba nějaký osobní vztah), našel jsem ji na ulož.to. Zjistil jsem, že má staré nastavení pro MSTS. To byla taky příčina problémů s brzdami a asi nejen brzdami. Nikde nebyl uveden autor repaintu, jen staré readme pro typ 753.7 od Hekla. Patrně půjde o repaint od Johna Railmana. Napsal jsem proto nové nastavení pro OR a celé to i s kabinou a zvuky .

Jj. A to mě Bob před časem naservíroval nastavení brzdičů rovnou před nos.
Pokud jde o intenzitu brzd. Nastaveno je na brzdící režim P a tedy brzdící váhu 50 t. To dělá při služební hmotnosti 75,4 t 66,3 brzdících %.
MaxBrakeForce je nastavena na 121 kN tak, aby podle UIC 544-1 nomogramu pro jednotlivá vozidla P a R do 100 km/h zastavovala při 90 km/h na 422 m a při 80 km/h na 320 m při 66%. To jsem i zkoušel.

Tak mě to nedalo, a nastavení toho původního brzdiče jsem příležitostně vyzkoušel. A navolený tlak v HP i BV drží. Nahrál jsem to na ukázku na video:

obrázek_2020-11-06_231352.jpeg
Nevím, kde je potom problém.

Tak znovu a lépe. Ozval se mě na e-mail bob57_cz a celý problém vysvětlil. Chyby jsem měl hned dvě: brzdič přímočinné brzdy úplně špatně. Musí být použit třípolohový integrační typu BPE. A u brzdiče BSE1 samočinné brzdy byla chyba u třetí polohy kde místo
Notch ( 0.6 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
má být správně
Notch ( 0.6 0 TrainBrakesControllerRunningStart )
Chybou simulátoru potom je, že druhou i třetí polohu brzdiče označuje shodným názvem "jízda"
Notch ( 0.4 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.6 0 TrainBrakesControllerRunningStart )

Výsledek jsem opět zaznamenal na video a dávám k posouzení, tentokráte už se správným stanovištěm i lokomotivou:

Doplňuji ještě nastavením příslušných brzdičů:
BSE1-2.jpg

Tímto bych se u moderátorů přimlouval za zrušení banu pro Boba (pokud už jej zrušen nemá a jen se už neúčastní debat). Jeho přínos pro řešení technických problémů v simulátoru je neoddiskutovatelný a jeho občasné "usměrnění" psaného projevu některých zdejších nováčků by bylo taky na místě. Věřím, že se zdrží vulgarit, ke kterým byl stejně vždy vyprovokován.

A ešte sa k tomu vrátim, takže ak správne chápem problém je len v modeli a nie v kabíne ?

Nastavení modelu a kabiny musí spolu ladit 1:1. Proto k modelu přidávám složku Cabview, abych mohl do ní umístit soubor kabiny .cvf a ten v případě potřeby upravit na míru. Důležitá je ta vzájemná shoda hodnot v parametrech u .eng a .cvf.
I proto má už od dob MSTS kabina ve svém souboru parametr EngineData ( ). Ten odkazuje na konkrétní model. Slovy slavné filmové hlášky "Na funkci rostlináře to nebude mít vliv", tedy funkčnost kabiny tento parametr nijak neovlivňuje. Ale autor jejího nastavení nám tím říká: "Následující nastavení je na míru tomuto modelu".
A to je i důvod proč pro jiné modely (ano, kabin je málo a musí sloužit někdy více modelům, řadám a jejich modifikacím) je výhodnější řešení. které jsem popsal na úvod. A proč jsem to nakonec vyřešil takto.

Back
Nahoře