17. setkání MSTS

Stav
nelze přidat další příspěvky.
@Pikku To si nedovolí ani Andy se svou tlupou, ani Barty se svou. Jedinej komu možná hrábne je červenej svetr, ale toho už nic nezachrání. ;)

Hoši těch pár lidí co se nás tam sleze, já bych to neřešil a bycila zaženem pálenkou. ;)

Dane, kdyby to onemocnění nebylo smrtelné, tak nemáme zbytečně 13 tisíc mrtvých od začátku pandemie, a to číslo ještě poletí nahoru. Tátovi ti lidé umírají v práci pod rukama už od března. A kdyby to nebylo vysoce nakažlivé, tak rovněž nemáme stovky a tisíce případů denně. To není mediální masáž, to je bohužel realita. Akorát lidi si pod pojmem "vysoce nakažlivé" představují něco jiného, je to stejně nakažlivé, jako španělská chřipka, i ten mor. Pokusím se o přirovnání (možná se mi to nepovede): když srovnáme střídavou trolej a obyčejnou domácí zásuvku, tak v zásuvce jsou několikanásobně menší hodnoty, přesto to člověka dokáže ošklivě poranit a dokonce i zabít. A stejně, jako ten virus, ani tu elektriku nevidím. Rozdíl je v tom, že na elektriku už si lidi dávají pozor, na Covid ne.

A "mrazáky na lidi", které předpovídal profesor Flégr, který byl posléze obviněn ze strašení lidí, se taky naplnily. Naše ostravské krematorium nestíhá pálit, museli koupit další pec navíc a stejně je to málo. Tak museli koupit mrazící návěs od kamionu (Frigo), kterým se běžně vozí mražené potraviny, aby to měli kam dávat. A stejně je to málo, tak koupili druhý. A to už je taky málo, mrtvoly se vozí do jiných krematorií. Ale lidé tomu nevěří, protože to nevidí.

Ano, některá média straší. Jenže je to jejich práce. Potřebují senzaci, aby to lidi četli, jinak skončí na dlažbě. A vláda je neschopná, s tím taky souhlasím. Staví si své vzdušné zámky. Ale právě proto by měli lidi vzít rozum do hrsti a oddělit zrno od plev a začít se chovat nějak rozumně. Bohužel, v této malé zemi každý myslí jen na své sobecké zájmy. A udělat to tak, abychom přežili my a zároveň i ekonomika, to fakt nejde.

Dovolím si tvrdit, že čím dřív toto lidi pochopí, tím dřív se bude moct navrátit všechno do normálu. Neboli jinak: jestli chcete na pivo do hospody, nasaďte si roušku, buďte doma a počkejte do května...

@Plexi - napsal jsi to výborně.

A) Všichni co tu křičíte demokracie a svobuda, tak si nastudujte co to vůbec znamená. Vaše svoboda končí tam, kde začíná svoboda jiného člověka. To co tady popisujete je anarchie, proto s tímhle přístupem tu bude Covid až do roku 2022, navíc stylem přiškrcovat, povolovat, přiškrcovat, povolovat.

B) Mě by zajímalo, jak ty neOvce budou tvářit/chovat, když jim kvůli jejich bezohlednému přístupu někdo umře z příbuzných, protože to už ten člověk bude mít jméno a budete ho znát. Nebude to jen číslo ve statistikách a číslo ve zprávách v 19 hodin.

C) Kde máte jistotu, že tu nákazu Covidem přežijete? Protože u chřipky byla určitá přesně defikovaná skupina, to s Covidem neplatí. Stačí pak drobná vrozená vada na plicích, srdci atd. a Covid Vám to sečte. Takže jste si jistí, že jste na 100% zdraví?!

D) Zdravotníci nestíhají protože, když se místo o pacienta, který leží na JIP maximálně týden, tak s Covidem je to 4 týdny a déle. Pokud tomu nevěříte, tak se přihlaste na oddělení JIP jako sanitáři (určitě uvítají pomoc). On je pak rozdíl jestli vám pod rukama umře 1 pacient z 10 nebo 7 z 10.

Chce se to trochu více zamyslet a nekřičet pořád - já, já, já.

PS: Jsem ovce a nestydím se za to, aspoň můžu říct, že jsem svým přístupem nepřispěl k nákaze někoho jiného.

Ano a najednou zmizela veškterá chřipka. Hele taky nejsem nějaký rebel, který tvrdí mně nikdo nic nažizovat nebude, ale chce to trochu uvažovat. Z okolí znám cca ta 15 lidí, kteří měli COVID a žijí všichni, jen u nás v práci jich bylo 10. Takže tohle je taky mediální výmaz a extrém z druhé strany.
Vysoce nakažlivý a smrtelný byl: mor, španělská chřipka a podobné svinstva, ale COVID to určitě není. Kdyby média nědělaly takovou masáž alá BLESK a vláda z nás nedělal pitomce, všechno by asi bylo malinko jinak.
Kolik lidí umře na chřipku? (vlastně chřipka už není)
Kolik lidí umře na rakovinu?
Kolik lidí umře třeba na malárii:
Chlapi, neříkám, že to není svinstvo, ale vysoce nakažlivé a smrtelné onemocnění to rozhodně není. Njhorší smrt je z vyděšení.
Dane, mně v listopadu umřel kamarád na Covid. Netrpěl před tím žádnou nemocí, dostal covidový zápal plic. Mám takový dojem, že minulou sezonu na běžnou chřipku umřelo asi 2,5tis. lidí, na covid už vymřely celé "Domažlice". A to, že letos není běžná chřipková epidemie, může být i "rouškami". Alcaponemu se moc omlouvám, ale ztráta kamaráda je ještě hodně živá.

A) Všichni co tu křičíte demokracie a svobuda, tak si nastudujte co to vůbec znamená. Vaše svoboda končí tam, kde začíná svoboda jiného člověka. To co tady popisujete je anarchie, proto s tímhle přístupem tu bude Covid až do roku 2022, navíc stylem přiškrcovat, povolovat, přiškrcovat, povolovat.
Lépe top napsat nejde. A kdo mi řekne, co se stane když budete u BS2 pořád "kvedlat" brzdičem, ve smyslu "zabrzdit, odbrzdit, zabrzdit, odbrzdit, zabrzdit, odbrzdit....."? Před tím mě varoval kdysi dávno už můj otec.

@okoun, ak to spravíš rýchlo a neprejdeš až do rychlobrdzy, nestane sa nič. To je odskúšané. Membrány sa nestihnú vyrovnať, čiže nedôjde k žiadnej zmene tlaku.

No tak ona chřipka se nešíří, protože se nosí roušky a tím pádem lidi na sebe tu chřipku neprskají.
Ale samozřejmě je to moc obyčejné vysvětlení, takže určitě za tím bude nějaké spiknutí.
Ilumináti !

Když je to tak nakažlivé, tak mi vysvětlete, jak je možné že mi nic není, když v práci (poštovní doručovatel) mi 4 lidi z 5 přijdou BEZ ROUŠKY na rekomando nebo pro důchod a čím jsou starší, tím méně roušku nosí a méně se zajímají, že mě můžou nakazit. Protože jak víme dobře, tak moje rouška chrání všechny ostatní, ale nikoliv mě. Přesto je nakažených kolegů minimálně. Jestli chcete čekat na klid od Covidu, tak někdy za dva roky, protože tahle republika se dříve naočkovat nestihne. Vládne ji totiž banda idiotů kde opravdu je anarchie.

Kolik lidí umře na rakovinu?
Kolik lidí umře třeba na malárii:
Chlapi, neříkám, že to není svinstvo, ale vysoce nakažlivé a smrtelné onemocnění to rozhodně není. Njhorší smrt je z vyděšení.
Hlavně Dane, spočítej si, kolik nakažených potřebovala chřipka na to, aby zabila cca 1500 lidí (počítal jsem to někdy před prázdninami.....bylo to cca 1,6 milionu lidí, nakažených chřipkou. COVIDu na to stačilo v té době cca 300 tisíc lidí.

A co se týče té úmrtnosti - ano, skupina 65+ je riziková, ale podívej se, kolik mladších a zdravých na to zemřelo...

Rakovina není infekční a nakažlivá, takže i tento Tvůj argument je absolutně mimo mísu.

A smrt z vyděšení - já nejsem vyděšen, ale ani omylem tomu nehodlám jít naproti s otevřenou náručí.

Kamarát to bral na ľahkú váhu, podobne ako väčšina populácie. Dnes má pľúca dosraté, už mu robí probém aj jednoduchá jazda na bicykli, hoci predtým bol v dobrej kondícii, bol to amatérsky športovec, futbalista. Dnes je z neho troska ktorý je rád že je rád, silný chalan sa zmenil na slabnúceho deda. Neni to sranda pokiaľ vás to nechytí. A keď vás to chytí, už to nebude prča.

Sečteno a podtrženo, nejbezpečnější to bude jako ve škole. Všichni se připojíme online na počítači a společně popijeme a pokecáme. Akorát chudák chalupa, zase žádné tržby z ubytování a vaření.

Když je to tak nakažlivé, tak mi vysvětlete, jak je možné že mi nic není, když v práci (poštovní doručovatel) mi 4 lidi z 5 přijdou BEZ ROUŠKY na rekomando nebo pro důchod a čím jsou starší, tím méně roušku nosí a méně se zajímají, že mě můžou nakazit. Protože jak víme dobře, tak moje rouška chrání všechny ostatní, ale nikoliv mě. Přesto je nakažených kolegů minimálně. Jestli chcete čekat na klid od Covidu, tak někdy za dva roky, protože tahle republika se dříve naočkovat nestihne. Vládne ji totiž banda idiotů kde opravdu je anarchie.
Patrně za to může nízká doba expozice.

Všem hrdinům, co si "nenechají nic zakazovat" bych dal podepsat papír s prohlášením, že v případě naplnění kapacit JIP na 80 % automaticky a dobrovolně v případě nakažení zůstávají doma bez nároku na lékařskou pomoc. Když frajer, tak až do konce.

Vládně nám banda neschopných zmrdů, stát prakticky funguje jen v oblasti vybírání daní a pokut, ale jedno je fakt - to co tu teď máme, z větší části zavinili lidé, kteří nejsou ochotni respektovat jakákoliv pravidla ohleduplnosti. A řekl bych, že poměr těchto borců vůči normálním lidem bude stejný, jaký vídám v provozu na silnicích.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře