Icik`s MG OpenRails - upravená verze pro realističtější zážitek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Hoši změny dynamického počasí v OR vyladěno bylo a fungovalo bezvadně. Oblohu Icik vysvětlil, chtěl úplně čistou oblohu, budiž, přidá se hodnota intensity a je to ok. Ale proč se rozdrbala celá sekce hodnot pro zadávání celkové intensity srážek, kde stupnice hodnot prakticky nefunguje a děšť třeba vypadá jako se sněhem. Tím vlastně padnul celkový dynamický vzhled ve starších aktivitách, navíc oproti manuálu "naspsaného" simulátru OR? Mlhy Deště? Ještě jsem nezkoušel sněžení a zimu. Ta duchovina v jasnu noc je opravdu příšerná. Ano, vzhled vozidel a denní stav je v pořádku. Jinak nevím, mně volné jízdy z A do bodu B absolutně neoslovojí. Simulátor už jak MSTS, tak OR je založen na simulaci i provozu, takže aktivit.

Není, je to celkově a s jednoduchýma aktivitama tady oponujte tak dlouho, až se na to vyserem, jak já tak Joska a dopadne to úplně stejně jako s modely, takže za chvíli budete mít opravdu 3 mašiny a jednoduché aktivity z A do B bodu. Jinak jsem vytestoval tu zimu a vše je OK, zase kromě noci. Projel jsem to za jasna. Jen tak mimochodem, ony ty testy počasí taky zaberou ranec času a práce.
Takhle vypadá základ počasí den sněžení zima a zde je jasně vidět, jak se ty hustoty (intensity) rozpadly i v defult:
snih.jpg

jednoduchýma aktivitama tady oponujte tak dlouho, až se na to vyserem
Z mé strany to nebylo oponování, ale vyjádření osobní nenáročnosti. Ačkoliv, kdybych měl oponovat, asi bych našel argumenty, proč se nepouštět do divočin - například nefunkční ranžírky a problémy s bílou na hl. návěstidlech v kombinaci s nemyslnými označovacími štítky nebo absence posunovače s vysílačkou při sunutí.

už léta jsem si jako hráč nic nesjel, protože nedostatky starého MSTS a následného OR až do jeho dnešní oficiální verze, hlavně na poli reálného ovládání a fyziky, pro mě byly nepřekousnutelné.
Ty jsi jezdil jako strojvedoucí? Pak bych to pochopil. Protože já až takový problém nemám a nyní zjišťuji, že to kutálení vozů na nejmenším spádu nastavit jde. A právě tohle vadilo mě. Tohle byla snad největší odchylka od reálné jízdy vlaku. Vše ostatní jde nějak kompromisně nastavit.
Jinak Iciková verze má asi největší plus v tom, že máme vývojáře doma. Ale ty brzdy, polohy brzdiče, kdyby se vyřešily, byla by to paráda. Závěr, aby byl závěr, atd. Když nezavřu brzdu a přejdu na druhé stanoviště a budu chtít otevřít vlakovou, tak vzduch poletí ven. Tedy budu se muset vrátit zpět a vlakovou zavřít. A to samé, pokud nechám na druhém stanovišti zataženou přídavnou.
To jsou už takové maličkosti, bez kterých se ale dá žít. Hlavně ten, který lokomotivy nezná a nevidí problém, když po přejití na druhé stanoviště najde otevřenou vlakovou brzdu a zataženou přídavnou. S takovým vlakem by nikdy nepřijel.
Ale buďme rádi, že se na této scéně stále něco děje a je se na co těšit.

Není, je to celkově a s jednoduchýma aktivitama tady oponujte tak dlouho, až se na to vyserem
Přesně. Pokud si pojedu aktivitu ala volná jízda, tak mi stačí hra MSTS. Vlak rozjedu, párkrát zastavím a konec šichty. :)
Tady je nutné řadit vlaky, přecházet, měnit lokomotivy, mimořádnosti aby to mělo i nějaký příběh.
Zkrátka, buď přeladit vše najednou anebo nic a nechat to jak to je. Pokud se naladí vzory a projdou testy, tak když se na naklonování vrhne víc lidí, tak je to realizovatelné. Ale jeden člověk je bez šance.

Zdravím,
mám problém so svetlami na lokomotíve,aj s tlmenými aj s reflektorom neviete mi prosím pomôcť,čo mám urobiť aby mi normálne svietili,proste mi blbnú.

Dakujem za rady

Ty jsi jezdil jako strojvedoucí? Pak bych to pochopil.
To lze přece chápat i tak. I nestrojvedoucí může mít o reálném chování vlaku znalosti, na jejichž základě vyhodnotí, že pro něj MSTS, resp. OR není coby simulátor uspokojivý. A naopak může být strojvedoucí, který nedostatky OR/MSTS přehlíží, či je ani nezpozorovává, protože jeho motivace ke hře je jiná - vnímá to třeba spíš jako odpočinkovou arkádu. Takový strojvedoucí, když se pak ale přichomýtne do diskuze o ladění vozidel, může autoritou svého názoru nadělat více škody než užitku.

I nestrojvedoucí může mít o reálném chování vlaku znalosti
Tak tohle jsem nepochopil. Protože teorie je teorie, ale praxe většinou bývá úplně jinde. Možná by jsi byl zklamán, kdyby jsi se posadil za skutečný vlak a pak konstatoval, že to není ono, jak jsi si představoval. A je nás tady opravdu hodně, kteří jsme jezdili a máme to jako vzpomínku na své působení na dráze. Zažitá technika jízdy se nezapomíná. A takovým lidem by jste měli naslouchat. Jinak reál nikdy nenaladíte. Nyní nemyslím sebe, já jen mechaničil a sem tam jsem si nějaký vlak odvezl. Ale jsou tu plnohodnotní strojvedoucí. Tak těm naslouchejte.

Zbyňku, v době, kdy jsem se od MSTS jako hráč odklonil (a k OR se naopak nepřiklonil) jsem ještě nejezdil. A v momentě, kdy jsem jezdit začal, jsem se utvrdil v tom, že jsem se odklonil na základě opodstatněných výhrad. Samozřejmě k nim v tu chvíli přibyly některé výhrady další. Lcik ve spolupráci s Igorem Hnízdem však ve své verzi řadu z nich odstranil a věřím tomu, že budou v budoucnu odstraňovány i další.

Teorie je teorie, praxe bývá úplně jinde, ale pořád to má praxe k teorii mnohem blíže, než to dosud měly OR a MSTS k praxi...

Tak se budeš muset vrátit pro klíček
Kdyby tam ten klíček byl. :) Za mých časů to byla vzácnost. Klíček od dakovky. To už si ani nepamatuji, jak vypadal. Takový malý jednoduchý jako od dětské pokladničky. Fíry to myslím štvalo, tak to nějak vyblokovali. Když se přecházelo, tak žádný klíček většinou nebyl. Možná byl důvod na žabotlamách, že jezdily dvě spojené a na každé byl fíra. Na lokomotivách je možné, že klíček býval.

Teorie je teorie
Já si myslím, že je dobré vše teoreticky spočítat a nastavit, ale pak to nechat projet prakticky někomu, kdo jezdí s touto skutečnou lokomotivou a podle toho dělat další korekce. Takovým způsobem, když se bude spolupracovat, chování blízkého reálu dosáhneme. Ale pokud chceme testovat lokomotivu, je nutné za ní zapřáhnout vozy, které nebudou přibrzděné, jinak se výsledku nedá dopočítat. Asi proto mi připadají naladěné lokomotivy pro Openrails jako když jedou jenom na jednu motorovou skupinu.
A pak tady máme tu verzi MG Icik. Já to chápal tak, že přináší jenom rozšířené možnosti ladění, ale ne, že se souprava bude zase chovat jinak a bude nutné vše kompletně přeladit. To by nebylo moc realizovatelné. Ale kdyby byl hodně silný důvod, byly by nové zásadní možnosti, TBP klidně přeladím. Důležité je mít vzorová ladění. A pak už jen si najít čas ke klonování.

Ahoj.
Ono aktivit ztv. A -B je tady mrtě a někde i bez jakéhokoliv provozu, ale pokud dělám třeba aktivity jako by RegioJet z Prahy do Košic, s celkovým dabingem, jak strojvedoucího, tak dispečera, výpravčích a nejednou mimořádkou, tak je to práce na 3 měsíce a více, a to docela intensivní. Dělá se jak na vzhledu, takže dynamice počasí, která souvisí se scénářem aktivity, tak se usazuje dabing, do kterého je zapojen tým lidí. Takže v prvé řadě zpracovávám rozhovory, dodávám ruchy, třeba otevíraání dveří u mašiny a rozhovor strojvedoucího s paní výpravčí Krompachy, Už jen tohle je střihačská práce a zabere tak dva dny. Pak projíždění aktivity, zda sedí všechny hlášky, změny počasí, aby to nevypadalo blbě, kde třeba u této aktivity se z nevinného deštíku strhne průtrž mračen pod horami a následný výpadek proudu, takže se do aktivity dostává práce dieselu, ketrý hráče přetáhne nezi dvěma stanicema a né jako v MSTS coby Loose Con., na který se najede, ale přitáhne rychlík z protější stanice, odstoupí, rychlík odjede a pak přichází na řadu vaše souprava. Tohle vše OR umí. Je s tím fakt opravdu a napíšu to jak to je "mrd..ní jako prase", kdy jen jedna část scénáře a konkrétní test zaberou třeba dva dny a pak to zase projet v cce 10 hodinové aktivitě, jestli to včechno sedí. To samé je nynější "fiktivka" historického vlaku "Modrý Portugal", kde jsou návaznosti, jak traffic PC na soupravu hráče, kde mašiny odebírají lůžkové vozy a jiné vychytávky (nebudu prozrazovat a pro zajímavost, aktivita se začala tvořit někdy před Silvestrem) mezi tím samozřejmě ve stanicích není mrtvo, jako tomu bývalo v dobých MSTS, ale funguje nezávislá PC doprava, která sestavuje vozy pro manipuláky, vytahuje vozy z vleček, aby bylo na co koukat. Tohle vše se musí vytestovat sólo, aby to časově vycházelo a pak to zakomponovat do aktivity samotné. až je tohle hotovo, se všemi písemnými zprávami, závislých na čase, pozici, připojení vozů a odvěšení na míste, přichází na řadu tzv. zprávy se zvukovou stopou, to jest třeba jen blbá píšťalka na míste, kde se naruší jízdní řád pod klávesou F10, když na vás doťukne mašina posunu řízená PC. No a ve finále se dělá dynamické počasí, kdy si vemu celý scénář, udělám si kafe a dělám si náčrty, jak by mohlo být, kde třeba vlak v podzim míjí blata za Chlumcem a tam se třeba dá jemná mlha, aby byl tzv. opar. Jenže tohle všechno nový OR srovnal, Mlhy, deště jsou prakticky shodné, poněvač nefungují intensity, jak by měly a teď si předtavte, že tohle všechno mám dělat znova u všech aktivit a stejně se to nechová, jak by mělo? PROČ? Proč musí nová verze zasahovat i do dynamiky počasí a vlastně všeho? Chápu, vývojáři chtějí, aby se vlaky chovaly korektněji a já sám jsem se nachytal na špatném používání brzdy, supre, jsem o něco chtřejší a tohle beru, tohle je na jedničku. Ale počasí fakt mělo zůstat bez dotčení, když to v OR třeba od italů fungovalo, né vše, když je to stará verze je vždy špatně. Další vec je Reshade:
Den - jaro, léto, podzim, zima s jakoukoliv dynamikou oblohy vypadají suprovně.
Noc - jaro, léto, podzim, zima, jasno, je tragedie, kdy se při jízdě na obloze pohybují fleky,
Noc - jaro, léto, podzim, zima, s dynamikou nebe, tj. polojasno, zatařeno a přechody, vypadají suprovně a ruší ty flekance a duchy.
Dynamika, mlh, dešťů, sněhových přeháněk je průser, tam prakticky přestaly fungovat změny hodnot pro chování intensit a i v defaultním spuštění OR to vypadá, jak by někdo vylil kýbl vody, sněhu.

To mi chcete říct, že tohle nikdo při spuštění OR CZ neviděl? Že nebyli testeři, kteří vyzkoušeli tohle chování, vyždyť to nestojí jen na soupravách vlaků. tak proč jste třeba neoslovili mně, který si fakt s počasím umím vyhrát, tohle vše mohlo být vyřešeno před vydáním.

Máš PC jako Icik? Pokud ne sniž v nastavení dohlednost a Multisampling, pak se to chová klidněji.

Back
Nahoře