Icik`s MG OpenRails - upravená verze pro realističtější zážitek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Tření se dělalo přes Fcalc, asi se opomenulo. Jenom prece hromada engů a vagů, ale dle tebe je ten program špatně nastavený. To byl prvopočátek OR, aby se dalo aspoň trochu jezdit. Tedy se to zass opakuje.
Všechno je to přes FCalc. V případě žabotlam se ale k hodnotě valivého odporu dostala navíc tečka s jedničkou a číselnou hodnotu to znehodnotilo. V případě Easů ložených uhlím mají vozy 80t, ale Frictiton spočítané na prázdný vůz.

Ahojte, všetko som urobil podľa návodu ale ani za nič sa neviem rozhýbať ani s 362 ani z 383 ani z RJ 162. Neviem dať hore pantograf a klávesa O nereaguje. Takisto sa mi vôbec nezobrazuje línia kde mi ukazuje koľko %pridávam ako brzdím. Pomôžete niekto kto sa vyzná? Diki

Ahojte, všetko som urobil podľa návodu ale ani za nič sa neviem rozhýbať ani s 362 ani z 383 ani z RJ 162. Neviem dať hore pantograf a klávesa O nereaguje. Takisto sa mi vôbec nezobrazuje línia kde mi ukazuje koľko %pridávam ako brzdím. Pomôžete niekto kto sa vyzná? Diki
Ano, počkej na vozidla nastavené na míru tomuto simulátoru.

Všechno je to přes FCalc. V případě žabotlam se ale k hodnotě valivého odporu dostala navíc tečka s jedničkou a číselnou hodnotu to znehodnotilo. V případě Easů ložených uhlím mají vozy 80t, ale Frictiton spočítané na prázdný vůz.
Tady se ohýbá fyzika ve prospěch pocitu. Sklon není přesný jak psal Josef a k tomu ještě možná úmyslně sražené hodnoty u jízdních odporů.

Tohle je aktuální informace od Pavla Holšana, který to má ověřené. Myslím, že by se ta hrbatice rozjela v pohodě.
Pokud v Libni na spádu 2,5 promile necháš nezabržděnou soupravu, tak se pravděpodobně hned tak sama nerozjede. V Uhříněvsi na necelých 4 promilích už se to ale hnout musí, jinak víš, že je to někde přibržděný.

Super, ďakujem. Sú aj nejaké s ktorými sa dá jazdiť aj teraz alebo nejaké úpravy?
Ano, odpověď dostaneš v tomto vláknu, už to Icik psal...
Je třeba doplnit do Engu do sekce Engine toto:

Zápis by měl být komplet takový:

ORTSCircuitBreaker ( Manual )
ORTSCircuitBreakerClosingDelay ( 0.2s )
ORTSPowerOnDelay ( 0.5s )
ORTSAuxPowerOnDelay ( 1s )

Dále si pročti návod a definuj loko jako vícesystémovou či jednosystémovou parametrem:

EDBIndependent ( 1 )

A dle Icikova návodu loko uveď do provozu.. ;-)

Ďakujem veľmi pekne.
V prípade ak chcem ten zápis použiť na 383.106, ktorá je vpodstate celá cez common.inc tak ten zápis mám kde zapísať?
Ano, odpověď dostaneš v tomto vláknu, už to Icik psal...
Je třeba doplnit do Engu do sekce Engine toto:

Zápis by měl být komplet takový:

ORTSCircuitBreaker ( Manual )
ORTSCircuitBreakerClosingDelay ( 0.2s )
ORTSPowerOnDelay ( 0.5s )
ORTSAuxPowerOnDelay ( 1s )

Dále si pročti návod a definuj loko jako vícesystémovou či jednosystémovou parametrem:

EDBIndependent ( 1 )

A dle Icikova návodu loko uveď do provozu.. ;)

Tak už sa mi podarilo nahodiť pantografy aj obdrzdiť ale teraz mi nejde pridať výkon. Asi treba počkať na upravené modely ale každopádne po grafickej stránke to vyzerá perfektne.

Tady se ohýbá fyzika ve prospěch pocitu
Ale když ta fyzika je naprosto mimo reálnou realitu? MSTS i Openrails byly vždy o kompromisech. Každý mašinfíra má zafixovánu techniku jízdy a okamžitě pozná, že je něco špatně. Já už jsem za tím neseděl hodně dlouho, ale máte tady mašinfíry, co jsou aktivní. Není problém jim naladit nějakou jejich soupravu a pak ať testují.
Tedy zdrže jakmile odpadnou, vlak se musí na sklonu dát do pohybu. Když pojedu na gorile klasické ECéčko, plácnu 6 vozů, tak když pojedu z Pardubic směr Choceň jenom na sérii, tak by to mělo jet těch 140. Pokud pojede jen něco přes kilo, je to špatně. Pokud se rozjede na 160, je to také špatně. Zkrátka pokaždé je nutné vypočítané hodnoty porovnat s praktickou jízdou.

Ahoj všem,

tak je to tady. Rozhodl jsem se konečně uvolnit verzi 1.0 pro veřejnost. Na známých stránkách msts-rw.cz si po stažení nyní můžete všichni jezdit v hezčí, realističtější a prostě vymazlenější verzi MG OpenRails.
Tato verze obsahuje možná stovku vylepšení co se týče grafiky, fyziky a věcí týkající se hratelnosti. Jako základ je použita nejnovější MG verze s nejnovějšími oficiálními změnami a funkcemi.

Kdo se tedy odhodlá vyzkoušet, prosím přečtěte si dostupný manuál. Jsou tam vysvětleny důležité věci k bezproblémovému chodu. Je tam spousta informací zejména pro ladiče vozidel. Aktivity tímto budou náročnější, ale také zábavnější.

Chtěl bych zde ještě jednou poděkovat lidem, kteří mi pomáhali s testováním a svými odbornými radami posouvali simulaci kupředu.
Dodo, Šneku a Igore Hnízdo - moc děkuji!

Co je důležitého vědět:
- díky upravenému FOV je nutné u frontu (pohled na přístrojovou desku) starších 2D kabin upravit x souřadnici ve funkci Direction ( x 1 0 ), obvykle stačí přičíst 4 ke stávající hodnotě, jinak bude pohled zkosený příliš dolů (Dodovi kabiny jsou již plně upravené)

Přeji příjemnou jízdu!

Zobrazit přílohu 28952
Mohu se zeptat kdy bude arr na tuto verzi

Tedy zdrže jakmile odpadnou, vlak se musí na sklonu dát do pohybu. Když pojedu na gorile klasické ECéčko, plácnu 6 vozů, tak když pojedu z Pardubic směr Choceň jenom na sérii, tak by to mělo jet těch 140. Pokud pojede jen něco přes kilo, je to špatně. Pokud se rozjede na 160, je to také špatně. Zkrátka pokaždé je nutné vypočítané hodnoty porovnat s praktickou jízdou.
Máš pravdu, ale nemůžeš to řešit stylem vylití vaničky i s dítětem. Pokud vozidlu snížíš nebo zrušíš valivý odpor, sice dosáhneš samovolného rozjezdu na sklonu, ale dále se vozidlo bude v jízdě chovat naprosto nereálně. Bude "jízdně-bezodporové". Pro lokomotivu nebude takový vůz (popř. ona sama), žádnou zátěž a ona se bude podle toho taky chovat.

Zdravím. Mohl bych prosím mít možná trochu blbý dotaz?
Když jsem verzi stáhl a po boji s návěstidly konečně mohl vyjet z Prahy tak jsem žádný problém neměl. Vše šlo krásně a myslím že zůstanu již jen u této verze. ALE když jsem potřeboval poprvé brzdit EDB tak mi to pak nešlo vypnout a výkon jsem mohl dát až když vlak téměř zastavil, a tak to bylo a je vždy. Jako vlak jsem tam měl 193.290 a jediné co jsem upravil bylo přidání manuálního startu a motor jsem definoval jako vícesystémovou lokomotivu.
Nevíte prosím někdo kde je chyba, jestli jsem na něco zapomněl nebo tak?
Předem děkuji za odpověď.

Odpověď je jednoduchá, Vectron zatím není vyladěný, tím pádem odbržďuje mnohem dýl.

Ale když ta fyzika je naprosto mimo reálnou realitu? MSTS i Openrails byly vždy o kompromisech. Každý mašinfíra má zafixovánu techniku jízdy a okamžitě pozná, že je něco špatně. Já už jsem za tím neseděl hodně dlouho, ale máte tady mašinfíry, co jsou aktivní. Není problém jim naladit nějakou jejich soupravu a pak ať testují.
Jenže tady se snažíme rozjet hrbatici na 2,6 promile. To nejsou adekvátní podmínky k vašim vzpomínkám. Musí se najít úsek s adekvátním sklonem, aby seděla i teoretická fyzika a tam sladit odpor. Ubrat se může vždy, ale ne za cenu nepodložených kompromisů.

Já snad nejsem jediný, který měl tu čest s reálným vlakem. Tak bych rád názory lidí co jezdí. Vím jenom tolik, že na sebemenším sklonu, když ve stanici nezatáhnu přídavnou, tak se mi to začne samo kutálet.
Před chvílí jsem si vyzkoušel dát friction z vložáku žabotlamy do Béček. Jinak naladěné do Openrails. Originál ladění se v Letohradě nerozjelo. Tak jsem přepsal Friction ze žabotlamy. V Letohradě po odbrzdění to sice nejelo tolik jako s těmi nákladními vozy, asi menší váha než to uhlí (opět 181), ale hne se to. Rozjezd vlaku mi nepřipadal, že jede sólo mašina, jak má obavy Josef, tedy se asi nejedná jenom o odpory ve Friction, ale i o váhu vozu.
Nejde ani tak o rozjezd samotíží ze stanice, jako o to, pokud pojedu například z České Třebové do Brna, tak jakmile vyjedu na kopec před Svitavy, tak následuje další jízda až do Brna bez výkonu. Při filmování dokumentace trati jsem jel s jedním fírou na Taurusu s Vindobonou a oni normálně mezi sebou soutěží, kdo nejhospodárněji a nejrychleji samotíží do Brna dojede. V Brně si fotil na telefon diagnostiku s jásotem, že je lepší než kolega a hned mu to posílal. :)
Tak si to zkuste v Openrails s normální soupravou. Kdepak, musíte na spádu na výkon i z těch hloupých 2.5 i 5 promile. Ale když si sednete do Railjetu, který má asi podle vás také chybně nastavené Friction, tak samotíží do Brna od Svitav dojedete a maximální rychlostí, jen se používá brzdič. Další jednotka z TBP, která správně funguje. To jsem zapomněl napsat do seznamu Josefovi.

Zbyňku, vložáky žabotlamy nemají žádný valivý odpor, protože mají chybu - špatně zapsanou hodnotu. Takže se ti sice samy rozjedou v Letohradě (a dokonce přetlačí normálně nastavené hnací vozy). Ale to je asi tak vše, v další jízdě se už budou chovat nepřirozeně, protože nebudou klást žádný odpor. Budou se chovat jako kámen v curlingu, ba ještě lépe. Ale klidně si to rozkopíruj všude.

Odpověď je jednoduchá, Vectron zatím není vyladěný, tím pádem odbržďuje mnohem dýl.
Dobře děkuji za odpověď. Jinak časem záhadně začal brzdit normálně tak nevím čím to je/bylo. Ale počkám na to až budou upravené vlaky pro tuto verzi.

Back
Nahoře