Icik`s MG OpenRails - upravená verze pro realističtější zážitek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ona je hlavně důležitá souprava hráče. Tam jestli někdo opravdu chce využít potenciál Icíkovo OR, je důležité do budoucna mít soupravu poskládanou s vyladěnými vozidly. Traffic se v Icíkovo verzi chová korektně.

Můj pohled v bodech:
1) Otázka jestli includovat nebo neincludovat je předčasná, zatím je potřeba k nějakému opravdu použitelnému ladění vůbec poprvé v historii MSTS/OR dospět - a k tomu je zapotřebí nový OR ještě dovyvinout.
2) Nesouhlasím se Zbyňkem, že v MSTS/OR vše až dosud bylo kompromisně nastavené naprosto uspokojivě, než přišli Jindřich s lcikem, začali programovat "splachovací záchody" a přišli s verzí, která se snaží všechna ta dokonale odladěná vozidla postavit mimo provoz. Každý má "laťku" někde jinde. Já jsem třeba po těch dlouhých letech stagnace a řešení arkádové problematiky rád, že zde tato iniciativa vznikla. A rozhodně mi přijde škoda kluky brzdit v rozletu.

Jenže stejnak musíš v AE otevřít editor souprav, uložit a zavřít. Jinak ji AE neuvidí, když ji děláš jinde. Tak proč strácet s timhle čas.

Josko nemusíš, když jsem dělal aktivitu se šestikolem tak mi AE v nastavení hráče soupravu neviděl, vždycky jsem tam musel dát něco s normálním engem jinak se to tváří, že souprava nemá loko a nezobrazí ji, po uložení aktivity jsem jen vyměnil v soupravě loko za správnou a jel jsem, ale tohle je pořád složitější a složitější, to co ušetříš díky kódům ve WP promrháš tímhle přehazováním.

Ja si pred vytvorením aktivity urobím všetky consisty v TSRE5 a potom otvorím AE. Všetky consisty tam vidím, aj keď obsahujú len include. Jediný problém nastal vtedy, ak bol zápis súpravy príliš dlhý a AE ho neprečítal.

USER=2353]@Klokan 35[/USER] : Nie, nechovajú, len neviem, prečo je všetko nové a lepšie, kategoricky odmietané.........
Není to pravda, dřív těch ladičů bylo samozřejmě víc a tím pádem i na jednu řadu loko existovalo víc nalazených eng. souborů. Ale to je vlastně jedno stejně se většinou nikdo jak to vidím vůbec s aktivitáři nebaví co by bylo dobré nebo ne a hlavně vidím že spoustě lidí include vyhovuje namastí do eng lokomotivy a kdoví jestli šest nebo kolik to je řádků a tím to zvadlo . Jen by spíš zajímalo aby také někdo novou verzi ORCZ řešil tak aby šla jezdit na slabších PC. A né jako když jsem zkusil Šnekovu aktivitu Nex 48330 na 321 a jen z Běchovic do Malešic mne 3x mašina spadla. To bych viděl jako největší problém. Proto radši jezdím na ORMG, která šlape jako hodiny a oželím lepší vzhled a podobné věci. Howgh.

tak posielam obrázok diagnostiky ako včera Icik spomínal:,v čom je problém?
1. FPS si zamkni na 30, jinak si rozházíš interní časovače
2. Nauč se používat brzdič průběžné brzdy. Švih opravdu není dobrý na dlouhé čekání. Máš pak přebitou soupravu a tím pádem chytlé brzdy.
3. Jízdní odpory jsou korektní. Problém je mezi židlí a klávesnicí. ;)

Jen by spíš zajímalo aby také někdo novou verzi ORCZ řešil tak aby šla jezdit na slabších PC. A né jako když jsem zkusil Šnekovu aktivitu Nex 48330 na 321 a jen z Běchovic do Malešic mne 3x mašina spadla. To bych viděl jako největší problém. Proto radši jezdím na ORMG, která šlape jako hodiny a oželím lepší vzhled a podobné věci. Howgh.
Určitě pochopíš, že nové fičury ať už vzhledu a nebo fyziky, potřebují nějaký ten další čas CPU a GPU na zpracování. Nemá smysl a rozhodně nebudeme tvořit verzi pro slabé zastaralé sestavy a další verzi pro nové špičkové sestavy. Holt se budeš muset smířit s tím, že dokud si nepořídíš adekvátní HW, nebudeš moci používat nejnovější verze OR. Nikdo nikoho do ničeho nenutí.

Tak jak jde vývoj dopředu, očekáváme že se i aktivity budou vyvíjet. Já můžu zase Vám tvůrcům aktivit vyčítat, že mi nedáváte prostor na nějaké oživení lokomotivy, čas k nafoukání soupravy, zkoušky těsnosti brzdy atd. Ale nikomu nic nevyčítám. Říkám to proto, že by se mohlo někdy v budoucnu zařadit do aktivit náhodné události ať už poruchy stroje a nebo možná kolizní situace...

JJ, se švihem jsem taky bojoval, myslel jsem, že mně švihne... :-) Je třeba se odnaučit neduhy z MSTS s tímhle se plně stotožňuji, co mi ale vadí, je start soupravy v aktivitě. Nelíbí se mi ten prvopočátek se zataženými ručními brzdami, je to nesmysl. Pokud polezu na nákladní vlak někde v odstavným, tak ano, ale stejně nejsou zabržděny všechny vozy. Ale pokud fíra pouze přebírá soupravu do fíry na perónu, takže Os, R, Ec, Ic atd... (výměna na směně, neobchází soupravu, nepovoluje všechny ruční brzdy. A teď si položme otázku, co jse chůdnější:
a) držet se tohoto startovního nastavení, kter= je teď?
b) udělat prostě start aktivity v již nachystané soupravě k jízdě?
Já osobně jsem pro varantu b. Už jedn z důvodu přestupu z traffic hráče na jiný traffic, který byl řízený jako PC doprava. To je fakt jediné, co mně zatím tak nějak při spuštění aktivity štve. Ale jinak bez jakékoliv výhrady k tomuto OR. Tedy k vlakům, jiné jsem psal Icikovi kdysi do SZ a týká se to kosmetiky, den noc a přechody. Ale tohle má fakt čas.

Editor aktivit:
Hoši, výměny vozů jdou praktikovat jen tehdy, pokud neděláte s Loose Consisty a jinými vychytávkami. Pokud nebude normální a podotákým NORMÁLNÍ editor na trvorbu misí pro OR, je to jako stvět barák od střechy. Všechny include jsou k ničemu a polské vozy s tímhle laděním jsou mi taky k prdu. Vemte si, že když dělám posuny, skládám si v editoru soupravy jako Loose con, pak je přetahuji po kolejích, skládám ubírám vozy atd... Tohle s include nejde. Pak si představte opravy aktivity a zase to nějak nahrazovat, poněvač bude MSTSAE padat. Na tohle fakt nemám. A rovnou, já neptřebuji editor aktivit, který je kosmetický a otvírám celou trať se vším všudy, Ale stačí co mám v MSTS AE. Já potřebuji, aby se tvořilo jednoduše a né, že to co v msts editoru udělám za dvě vteřiny v TSRE dělám půl dně. Tenhle editor je taková Bárbina na tvorbu aktivit, spousta ksmetických úprav, ale k úráci úpně nanic.

Myslíš ten slabounký odvar kouře, proti tomu u první mašiny? Možná se pletu, že by ten motor na volnoběh u druhé mašiny spaloval míň nafty, jako volnoběh u první? To jsem měl na mysli. :)
Záleží jak proběhla generálka motoru. :)
Možná má špatně nastavený eng co se týká kouře a nastavení motoru. Dej to Josefovi V. jestli bude ochotný to checknout.

Nesouhlasím se Zbyňkem, že v MSTS/OR vše až dosud bylo kompromisně nastavené naprosto uspokojiv
Nemusíš souhlasit, ale já poukazoval na skutečnost, že by například Dan odstavil svých 30 giga vozidel, které používá v aktivitách a trpělivě čekal na kusovky správně naladěné pro nový MG. TBP je jen špička ledovce toho co existuje a aktivitářům to pochopitelně nestačí ani kompromisně. Tak je bláhové si myslet, že nabídnete : "tady aktivitáři máte nově naladěné dvě perfektní lokomotivy a deset vagónků a tvořte své mega aktivity". :)

Ano, je správné, že má někdo zájem popojít dopředu. Tvořte, testujte. Až bude vše vychytané a testovací vlaky budou jezdit jak mají, pak si nějak rozdělíme práce a podle vzorů přeladíme komplet vše. Ale to je práce pro desítky ochotných a znalých lidí. Pak se teprve můžeme překlopit do nového.
Ale ne jít cestou buldozeru, vše vyhoďte a pak po několika letech očekávání publika oznámit, "bohužel, máme jiné pracovní povinnosti, další vývoj se odkládá na neurčito" . Takto už skončilo za dobu existence MSTS už hodně projektů a není to žádná ostuda, protože MSTS je jen volnočasová aktivita. Rodina a práce má vždy přednost.

...ale já poukazoval na skutečnost, že by například Dan odstavil svých 30 giga vozidel, které používá v aktivitách a trpělivě čekal na kusovky správně naladěné pro nový MG.
Pokud mi bylo poskytnutno, jak testerská verze OR CZ, tak i v té vydané veřejné OR CZ 1.02. Tak tam jedou vozidla s laděním pro OR jiných tvůrců v pohodě. Tedy zatím testuji diesely. Tohle jsem s Icikem řešil hned po vydání první verze CZ. Pokud by se vytvořila jakási zvláštní verze s laděním pouze pro tuto verzi a nefungovaly by jiná vozidla, vznikne jakási skořápka jen pro CZ komunitu s nekompatibilním trainsetem ze zahraničí a tohle by byla cesta do pekel. Ale tohle jsem snad probrali a jak jsem psal, mám laděno pro klasický OR a vozy v soupravě hráče jedou korektně.k textu na forum.jpg

Tak je bláhové si myslet, že nabídnete : "tady aktivitáři máte nově naladěné dvě perfektní lokomotivy a deset vagónků a tvořte své mega aktivity"
Pochybuji, že by to kluci udělali tak, aby současná nenaladěná vozidla nebyla použitelná do trafficu. O tom, že se domnívám, že je nutno přistoupit ke koncepci dvojí kategorie vozidel (pro vlak hráče X jen do trafficu) při záměru pohnout s laděním pro OR vpřed už hovořím roky, bez ohledu na nový OR. Ostatně ty sám píšeš, že v TBP máš latentně něco podobného:
ještě nemám některé motorové vozy a některé mašiny se kterými moc nejezdím.
Ten obrovský herní prostor, o kterém ty mluvíš, je do jisté míry jen iluzorní, pokud se všechna vozidla tváří jako schopná jízdy ve vlaku hráče, ale přitom je řada z nich použitelná jen do trafficu. Osobně jsem jako uživatel pro to mít raději pár postupně přibývajících vozidel pro vlaky hráče jasně uvedených v nějakém seznamu (a např. označených txt souborem ve složce s vozidlem), než mít tato vozidla neoznačeně rozeseta jako malé drobky mezi strouhankou balastu, který se hodí jen pro traffic.
Co kdyby se totiž nějaký aktivitář rozhodl umisťovat do vlaků hráče jen vyladěná vozidla? Tato vozidla budou přibývat, ale jelikož se budeme (nadále) tvářit, že jezdit se dá se vším, nastane brzy chaos. Budeme pak po tomto aktivitáři chtít, aby luštil eng/wag soubory vozidel, které bude chtít pro vlaky hráče použít, zda jsou či nejsou vyladěné? Vždyť to přece vůbec nemusí poznat, ani to po něm nikdo nemůže chtít. Čili nastane to, že tento aktivitář chtě nechtě začne do vlaků hráče míchat vyladěná vozidla s nevyladěnými a veškerá práce přijde vniveč.
Dalším důvodem proč mít seznam vozidel, se kterými lze ve vlacích hráče spolehlivě jezdit, je zamezení neoprávněným reklamacím uživatelů. Hodně lidí žije v tom, že se vším, co kde najdou, co kde stáhnou, co je v TBP, se dá jezdit, ale tak to není a nikdy to tak nebylo. Dobře si např. pamatuju, jak jednu dobu byly vedle sebe v TBP vyladěná laminátka (naprosto dokonale dle tehdejších možností) a vedle ní plecháč, který měl v MaxBrakeForce 240 kN snad ještě od Filipa Havla. Oficiálně se jezdit dalo s obojím, prakticky nikoliv. A takových příkladů by se našlo...

Zdravím Iciku,
Tvoje verze je naprostá paráda, ale nějak nám nejde rozjet multiplayer. Lze to u této verze vůbec?

Díky za odpověď! :)

Zdravím Iciku,
Tvoje verze je naprostá paráda, ale nějak nám nejde rozjet multiplayer. Lze to u této verze vůbec?

Díky za odpověď! :)
Díky, ale takhle se nedá poradit. Kód multiplayeru nebyl pozměněn. Pokud ti jde MG verze 97, tak ti to musí jít i zde.

Díky, ale takhle se nedá poradit. Kód multiplayeru nebyl pozměněn. Pokud ti jde MG verze 97, tak ti to musí jít i zde.
Ajajaj..., člověku některé věci dojdou lehce později. :rolleyes: Už to jede. Jeden pouštěl 32bit, druhý 64bit, pardon! :)

Určitě pochopíš, že nové fičury ať už vzhledu a nebo fyziky, potřebují nějaký ten další čas CPU a GPU na zpracování. Nemá smysl a rozhodně nebudeme tvořit verzi pro slabé zastaralé sestavy a další verzi pro nové špičkové sestavy. Holt se budeš muset smířit s tím, že dokud si nepořídíš adekvátní HW, nebudeš moci používat nejnovější verze OR. Nikdo nikoho do ničeho nenutí.

Tak jak jde vývoj dopředu, očekáváme že se i aktivity budou vyvíjet. Já můžu zase Vám tvůrcům aktivit vyčítat, že mi nedáváte prostor na nějaké oživení lokomotivy, čas k nafoukání soupravy, zkoušky těsnosti brzdy atd. Ale nikomu nic nevyčítám. Říkám to proto, že by se mohlo někdy v budoucnu zařadit do aktivit náhodné události ať už poruchy stroje a nebo možná kolizní situace...
Ok !!! Já kvůli jedné hře nebudu cpát penize do něčeho co mám jen pro zábavu. A ty si myslíš že má někdo z obyčejných uživatelů zájem o to aby aktivitu kvůli vašemu nahození loko a dalším postupům strávil půl hodiny jen stáním ve stanici a nejel? Já si to užil dost a pro mne bohatě stačí pět minut na přípravu a jet. A věřím že nebudu sám. Jinak s tebou souhlasím nikdo mne nenutí jezdit tuto verzi, protože mne ORMG plně vyhovuje stejně jako předtím OR ARR, která pro mne měla větší smysl. Tím končím a dělejte si co uznáte za vhodné.

Back
Nahoře