TSRE5

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna janic
  • Datum začátku Datum začátku
Ajo, sry. Asi už neumím číst... :D Jinak aktualizace by si ORCZ mělo samo kontrolovat přes internet, takže by na tebe mělo maximálně vyskočit okénko ve smyslu "Chcete ORCZ aktualizovat?" a pak jen klikneš na ano nebo ne. Myslíš, že by se to mohlo "opravit", kdybych ti odpoledne/večer poslal nejnovější verzi od sebe?

Pokiaľ Máš základnú verziu OR CZ/SK 1.8.0 z webu tak tam ti správne nebudú fungovať odporovky X5X. Tie sa totiž zverejnili v priebehu roka takže už bola nejaká tá aktualizácia. Aktualizácia OR na teba vybehne ak máš pripojenie k internetu a zapneš OR.

Aktualizace ORCZ, je prakticky povinnost. Pokud chceš, aby se vozy chovaly korektně. Dokonce jsem zjistil, že v základní verzi z webu, bez aktualizací co proběhly, padá ORCZ, třeba v mých aktivitách s posuny. Což je logická, hodně fičuryn se opravovalo. Další věc. ORCZ, sice bez připojení k internetu jede, ale jako nouzovka. On si totiž tahá online, třeba generované zvuky. Takže stálé připojení, je taky vlastně povinnost.

Zdravím,rád by som sa spýtal a poprosil o radu,ako zmazať z mapy defaultné objekty typu lokomotívy a vagony,ktoré zaberajú koľaje v TSRE? Ďakujem za odpovede a rady.

Pro lepší orientaci je možné v editoru vypnout viditelnost některých "lajn"...
Pojistkou proti neúmyslnému smazání / posunutí jiného objektu je tlačítko 'Select' na pravém panelu.

Hoši, mně ty static vozy taky štvou, třeba na 321, jsou na nákladní koleji, v Řečanech, hned vedle os. kolejí. Kdysi jsem psal staviteli, ale už se to nestihlo a trať byla zakonzervována. Tady to i dává smysl, poněvač zde se asi aktualizovat nebude. Ale stejně neumím udělat update, který bych přiložil k aktivitě. Ale v ostatních případech, není schůdnější napsat přímo autorovi tratě, pokud je aktivní? Ono totiž to pak můžete po nějaké aktualizaci mazat znovu.

Jedno řešení by tady bylo. Musel bys najít souřadnice pro čtverec v Řečanech, dám příklad -5670 +14828, najít to ve složce vorld, soubory mají koncovku .W, otevřeš ve wordpadu, a dáš vyhledat podle předběžného názvu modelu, například "eas" . Nebo dáš hledat název "Static (" musíš vizuálně zkontrolovat všechny názvy začínající odstavcem Static.
Static (
ID ( 1198 )
Filename ( Eas.s )
Position ( 132.67 15.095 1123.34)
Rotation ( xxxxxx xxx xxx xxx )
Matrix ()
)

Nějak takhle vypadá zhruba ten zápis, teď vařím z vody, každopádně Začíná názvem Static a závorkou otevřenou a končí závorkou uzavřenou. Tento zápis se dá beztrestně smáznout a není potřeba upravovat nějaká další čísla. Pro jistotu před úpravou bych radši Tento soubor zálohoval. Vyhledáváš všechny vadné soubory vozidel, které na této koleji překážejí, tímto způsobem je navždy vymažeš.
No tak to upravený soubor holt budeš muset přiložit k aktivitě s přiloženým návodem že Tento soubor patří do složky World trati 321.

Slet závorek v těchto zápisech je velmi důležitý nesmíš nic vynechat a nic nechat. Jinak se pak nezobrazí všechny ostatní modely za tuto chybu v zápisu. Hrozí tím, že by mohly zmizet stromy nebo část nádraží a podobně.

Ještě mě napadlo, zda-li je takový vůbec Sjízdná? Protože některé koleje se dělají jen jako statické, a já nevím, zda to Martin využíval a tuto takzvaně nesjízdnou kolej právě obsadil statickými vozy.
Jestli se ta kolej dá projet lokomotivou s tím, že ty vozy projíždí, že jimi rádoby prostupuje, tak potom ta kolej je Sjízdná.

Tak na tohle bych si asi netroufl. Přeci jen radši sáhnu po "grafické" metodě. Řídím se navigačním oknem, v něm vyhledám v prvním řádku [Route: Stations], v druhém řádku vyhledám zájmovou stanici a konečně do ní ""jumpnu"", abych použil ošklivý výraz anglo-computerových 'machrů'.
Už jsem s tím promazáváním Static pomalu začal - aktuálně dokončen Český Těšín.
Jde to sice zdlouhavě, stanicí musím proletět, ale je to bezpečné, protože pokud trať neuložím, v případě chyby existuje rychlá náprava: nahraju ji znovu v původním tvaru.

Tak na tohle bych si asi netroufl. Přeci jen radši sáhnu po "grafické" metodě. Řídím se navigačním oknem, v něm vyhledám v prvním řádku [Route: Stations], v druhém řádku vyhledám zájmovou stanici a konečně do ní ""jumpnu"", abych použil ošklivý výraz anglo-computerových 'machrů'.
Jde to sice zdlouhavě, stanicí musím proletět, ale je to bezpečné, protože pokud trať neuložím, v případě chyby existuje rychlá náprava: nahraju ji znovu v původním tvaru.
To je naučené z dob, kdy Windows byl nestabilní, počítače při Train Simulatoru nezvládaly nápor mnoha objektů na jednom čtverci a úprava a jakýkoliv zásah do tohoto čtverce byl pádem Msts.
Naučil jsem se odebírat všechny statické objekty byť už byly dané v tomto čtverci a mohl jsem pak klidně pokračovat v úpravách kolejiště, návěstidel nebo zvuku.

Tohle je fajn, ale právě, kdyby byl vyexportována právě miniaktualizace, bez těch static, okamžitě bych použil. Jinak nelze. Pokud to budu mít jen u sebe, sám pro sebe a vydám ven něco veřejně, tak hráč pojede skrz vozy. Nechám to fakt do Prahy. Třeba se povede něco vybastlit tam.

Dobrý den, šlo by to udělat i tak, že u aktivity by byly přibaleny originální soubory *.w a tytéž "promazané", aby si mohl hráč po skončení aktivity vrátit trať do původního stavu.

Tohle je fajn, ale právě, kdyby byl vyexportována právě miniaktualizace, bez těch static, okamžitě bych použil. Jinak nelze. Pokud to budu mít jen u sebe, sám pro sebe a vydám ven něco veřejně, tak hráč pojede skrz vozy. Nechám to fakt do Prahy. Třeba se povede něco vybastlit tam.
Jasná zpráva, protože naděje umírá poslední. Já jsem právě nikdy na průjezdné koleje neobsazoval vozy, hlavně v době mzts to zbytečně zabíralo paměť při načítání velkých stanic, navíc Pokud byly modely propracované a měli velký množství polys, Byl to děs.

Takhle přesně vypadá ten zápis v souboru .W
Static (
UiD ( 1088 )
FileName ( CDstlp1.s )
Position ( 1021.72 13.2998 -841.413 )
QDirection ( 0 0.213192 0 0.97701 )
VDbId ( 4294967295 )
StaticDetailLevel ( 0 )
)
Tohle je zrovna sloup trakčního vedení.

Kluci, viděl bych návrh, asi tak, že na slezině za dozoru odborníka a společně domluvě kde a co, by se odstranily ty static. Udělala aktualizace a prsknem ji na web. Tohle mi přijde nejbezpečnější varianta a budou to mít všichni stejně. Pak se nestane, že v aktivité promydlíš třeba falsama v plné rychlosti.

Kluci, viděl bych návrh, asi tak, že na slezině za dozoru odborníka a společně domluvě kde a co, by se odstranily ty static. Udělala aktualizace a prsknem ji na web. Tohle mi přijde nejbezpečnější varianta a budou to mít všichni stejně. Pak se nestane, že v aktivité promydlíš třeba falsama v plné rychlosti.
Nehledě na to, že tyto "zaplňovací" statické soupravy jsou v kvalitě LP a stanice spíš hyzdí.

Back
Nahoře