TSRE5

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna janic
  • Datum začátku Datum začátku
Prosím o radu. Po velmi dlouhé době jsem si nainstaloval OpenRails. Všechno jsem tak nějak zvládnul a rozjel! Stáhnul jsem si elektrickou jednotku řady 560, kde byl i consist a na tom jsem to vyzkoušel. Chci si ale vytvořit své consisty, ale nejde to v editoru TSRE5. Vytvořím ji, dám uložit a neuloží se. Už jsem vyzkoušel několik návodů i zde z fóra, ale stále mi to nejde. Prosím o radu. Používám TSRE5 v 0.8.005

Musíš najít ikonu TSRE5 - Consist editor, hlavní složka TSRE5. Ta má odkaz na ConsistEditor.bat. pak už to snad zvládneš.

Já v tom editoru už jsem. Tam si poskládám soupravu s lokomotivou a vozy, dám uložit a neuloží se. Ještě i při zavírání editoru potvrdím uložení a nic.

Už jsem to vyřešil! :)
Chyba byla v tom, že jsem měl MSTS v Program Files. Když jsem ho přesunul přímo na C:, tak už se consisty ukládají.

Windows si hlídá zápisu na C:\Program Files (x86)
Proto je několik způsobuje to vyřešit
1) mít Train Simulator na jiném disku
2) když nemám, tak v jiné složce než Program Files
3) nebo poslední, upravit práva pro složku s Train simulatorem (práva zápisu, měnit složky, potažmo úplné řízení složek)

Ale tohle jsou základy práce s Windows

Windows si hlídá zápisu na C:\Program Files (x86)
Ale problém mají jenom HOME. U profesionálů žádný problém nikdy nebyl. Já vše od počátků mám MSTS v d:\ program Files ((x86) a normálně tam mohu tvořit. Samozřejmě MSTS instalovat jako správce. Pak jsem si kdysi koupil notebook, kde nebyla jiná volba než home a tady jsem to poznal. Ten systém se choval tak, aby uživatel náhodou něco nesmazal. Pak asi opravdu instalovat mimo Program files.

Back
Nahoře