CZSK verze 1.2

Zdravím,
vyzkoušel jsem na trati 321 a funguje to s původními parametry. Původně jsem zkoušel v Olomouci na trati 310, která parametr napětí má 3000V.
Takže omluva za zavádějící informaci.
Nič sa nedeje úplne v pohode. Preto hovorím ono už dávno som to tu niekde písal a viem že aj na Facebooku že treba mať ten parameter napätia v trati na 25 000. Myslím si že samotnému stavitelovi tratí sa tým nič nezmení (asi) a aspoň sa posunie OR troška inde ako MSTS aj keď ide len o estetický prvok. :)

že treba mať ten parameter napätia v trati na 25 000
Tak tady je zakopaný pes. Já nic, já muzikant. Tohle by mohli vědět programátoři. Zkrátka kolikrát zjistím, že proti mé vůli je výška troleje někde ve výšce uškrcení fíry. Nechápu, co mi tohle mění. Asi to dělá TSRE5. Nebo to může dělat i Openrails? A to samé mi udělalo i napětí. Proti mé vůli to něco změnilo na nulu. Já mám celá desetiletí nastaveno 25kV. Jak to máte tedy po aktualizaci 9420? Máte tam 25kV nebo nula? Jestli to máte správně, tak mi to něco přepsalo až v době nedávné.
Ale po nastavení napětí zpět na 25 kV už vše funguje. Jak voltmetr, tak ARR. Jenom nechápu. Nechtělo mi se to rozjet. Tak jsem kouknul na F5 a měl jsem ruční brzdu na lokomotivě a prvních třech vozech. To je úmysl? Tak jsem pod F9 tyto odbrzdil a mohl konečně odjet i na ARR.
Marně jsem vzpomínal na klávesovou zkratku na uvedení vlaku do provozu. Tak jsem musel jít po vlaku manuálně. Musím si to někde sepsat do debilníčku. Vždyť už jsem vlastně důchodce. Tak mám nárok zapomínat. :)

Tak som rád že sa našiel zakopaný pes áno co si pamätám ty si tam mal vždy tých 25000 q preto som ostal zaskočený že zrovna tebe to nejde.
V začiatkoch keď som si našiel spôsob ako urobiť aby išla ručička Voltmetra plynulo tak som hľadal ozaj viac spôsobov aj napr aby dobre ukazovalo keď trať ma zápis na 3000V ale bohužiaľ bez úspešné. Preto je potrebné aby trate mali nastavených tých 25kV a všetko pôjde ako má.

Tak jsem kouknul na F5 a měl jsem ruční brzdu na lokomotivě a prvních třech vozech. To je úmysl?
Ano, to je úmysl. Pokud je lokomotiva bez vzduchu, bude zabrzděna ruční brzdou a také určitý počet vozů bude také zabrzděna. Počet zatažených ručních brzd vozů je počítán z celkového počtu vozů tak, aby to odpovídalo zvyklostem na dráze. To znamená, že je nesmysl brzdit všechny vozy a proto se naprogramoval takovýto algoritmus.

Jen pro odstavené vozy jako loose consist stále platí, že jsou zataženy všechny ruční brzdy.

ak jsem kouknul na F5 a měl jsem ruční brzdu na lokomotivě a prvních třech vozech.
Zbyňku pokud chceš mít soupravu hned nachystanou k jízdě, musíš do consist dát "AirE". Příklad mého consist z aktivity:
dan_310_os3510_Os3510_AirE
Pak bude souprava nachystaná k jízdě bez jakýchkoliv dalších potřebných kroků.

No vidíte. A tohle vše já nevím a určitě by jste se smáli, jak jsem rozjížděl vlak se zataženými ručními brzdami. Nekutálelo se to, tak jsem šel po vlaku. Ale co chudák laik. Ten si asi moc nezajezdí. Chtělo by to přikládat manuál - příručku strojvedoucího. Protože celých 20 let nic takového nebylo. Ale jinak chválím. A nachytali jste mě.
Jenomže koukám do instalaček a také máte nulové napětí v troleji. Tak jak vám to může jezdit. Ale jaký úkon tohle vypíná. Tedy trolej spadne na 5 metrů a napětí nula. Já do toho nevrtal, co jsem to v roce 2003 nastavil. :)

Ahoj, finišuji na Os 3510 a 3511 a teď jsem začal dělat mlhu a v noci se to v Reshade chová nějak divně, tedy nevím, zda je to Reshade, nebo nějakou úpravou v OR CZ samotném, ale posuďte sami. Dřivě v OR prři hodnotě kolem 1200 nebylo pomalu vidět a souprava byla taky v mlžném oparu, při oddalení kamerou vyla taky sotva patrná. Když jsem dal kdysi na Ztracené Old mlhu 400, bylo mlíko, že nebylo vidět prakticky nic- Ale v tomto OR-CZ za tmy jsem potřeboval hustou mlhu u vody v Jívové a tak jsem zadal tuhle hodnotu pro nástup mlhy:
Kód:
            EventCategoryLocation (
                EventTypeLocation ( )
                ID ( 41 )
                Activation_Level ( 0 )
                Outcomes ( )
                Name ( "zac mlha hr vod smilov" )
                Location ( -5450 14833 -818.349 647.698 2 )
                TriggerOnStop ( 0 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSFog ( 500 120)
            )
Kdy by při hodnotě 500 nemělo být vidět prakticky ani na krok a souprava je viditelná furt, jen vzdálené kopce zmizí. Zde je ukázka testovacího videa se stejnou hodnotou, jen zrychlene na jednom místě, ať to jde vidět. Prakticky zmizí "panoramata", ale souprava vlaku je furt zřetelná.

Dane, s algoritmem mlhy jsem nic nedělal. Je možné, že tam původní verze OR měla nějakou změnu.
Ale funguje to dobře. Jen musíš sledovat tu viditelnost, která s přibývající mlhou klesá. Zřejmě budou posunuté řády v zadání oproti tomu na co si byl zvyklý.1.jpg

A zřejmě to bude zadání v metrech, takže 400m viditelnost je pořád dost vysoká.

Hmm, tak pokud je to v metrech, ano, ale potom to bylo ve "starém" OR špatně, tam stačilo 1200 a byla mlha znatelná. Tohle se změnilo až s příchodem prvního vydání OR-CZ, vím, že jsem musel hodně laborovat v aktivitě Prtugala ze znojma do Tábora. Ještě mně malinko štvou v noci ty "olejové skvrny", které při té mlze vylezou fatálně. Ale zatím jsem mlhu z aktivty odstranil a uvidím, zda ji tam doplním nebo ne.

Dane, mlhu? To přece nechceš. Umíš si představit, že jedeš s vlakem stovkou a z čelního skla je mléčné sklo. Nevidíš nic. Je světelná návěstidla na tebe občas vyjuknou. Mechaniky s petrolejkami, ty musíš předvídat. Na zpozorování máš zlomky sekundy. Pak najednou se zjeví bílá světla. Kur*** zastávka už je tady, tak rychlobrzda a zastaví se alespoň posledními dveřmi. Už jsme i couvali i když na autobloku se to nesmí. Z okénka jsem na cestující křičel "lidi nebojte se, my se vrátíme". Když jsme kolem nich projeli ještě šedesátkou. :)

Ne, vážně - pro reálnější vzhled mlhy musíš také zatáhnout oblohu přes Ctrl + ´. Získáš tak sychravější nádech textur.

No jo, ale on je stav, kdy je mlha ajasno, že i malinko prosvítá slunko. Ale jasně, to se musí vychytat, ještě k těm vrstevnicím, mně se právě začalo líbit, že jde udělat úplně vyjasněný den. :-) Ale ono se stejně před Krnovem malinko zatáhne a při cestě Opava Olomouc tomu není jinak. Tam je v horách jemné polojasno.

Ještě k těm nočním nízdám. Iciku, nejde s tím něco udělat, ono na obrázcích to vidět nelze, ale i ve stavu polojasno, dělá v Rashade nějaký efekt to, že to vypadá, jako bych se díval na krajinu, ale i modely samotné (a to si myslím, že se modelářům moc líbit nebude) jako přes mastné sklo. Ve dne to není tak patrné, ale ta noc je tragedie. Přijde mi, jako by ten program nesnášel černou a bílou barvu.

Já bych se zase přimlouval za počasí při načtení hry jako default polojasno. Tedy ne modrá obloha, ale obloha s mráčky. I v příručce fotografování se píše že nejhorší podmínky pro barevnou fotografii je jasná obloha. Nejlepší, když jsou na obloze mráčky. První úkon, co vždy dělám když spustím OR, tak naháním nějaké mráčky Ctrl čárka. Anebo nešlo by to zvolit nějakým parametrem? Před spuštěním hry si zvolit buď jasno, polojasno, déšť a Dan by určitě rád i mlhu. :) Ale já bych si jej klidně natvrdo dopsal.

Já bych se zase přimlouval za počasí při načtení hry jako default polojasno.
To nejde, už jsme to s Icikem řešili a zkoušeli jsme i tuhle variantu polojasno a pak se to vrázilo. Ale tenhle start defult úpné jesno je nejlepši varianta, pak se dá pracovat s dynamikou počasí tzv. od nuly. Počasí se dá zadat v aktivitě jaké potřebuješ, ve volné jízdě si to msuíš upravit jak popisuješ.

Back
Nahoře