CZSK verze 1.2

Kód:
EventCategoryLocation (
                EventTypeLocation ( )
                ID ( 41 )
                Activation_Level ( 0 )
                Outcomes ( )
                Name ( "zac mlha hr vod smilov" )
                Location ( -5450 14833 -818.349 647.698 2 )
                TriggerOnStop ( 0 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSFog ( 500 120)
            )
Vždyť tam máš chybu :)

Jakoupak? Vždyť tenhle zápis je podle vzoru a funguje i v OR CZ a fungoval i teď? To mně zajímá. Jinak tohle je zápis ručně, aby fungoval editor MSTS, který to po přeuložení smaže a musí se to zase dopsat.

Jakoupak? Vždyť tenhle zápis je podle vzoru a funguje i v OR CZ a fungoval i teď? To mně zajímá. Jinak tohle je zápis ručně, aby fungoval editor MSTS, který to po přeuložení smaže a musí se to zase dopsat.
Chybí tam jedna závorka. Blok ORTSWeatherChange ( nemá závorku )

Tak to je pro mne novinka, od začátku dělám dynamické počasí a žádnou závorku jsem tam nikdy neumáznul a jede to normálně, takhle mám celé počasí třeba teď v aktivitě, pak tam chybí ty závorky všude. :)
Takže chápu, že to má být takhle?
ORTSWeatherChange ()
Takto mám dynamické počasí a zvukový soubor pášťalky a OR to normálně bere, ale dle tvého uprozornění nemám tu druhou závorku nikde a to už jsem tak vydal hoooodně aktivit :) :

Kód:
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 37 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "odjezd olomouc wav" )
                Time ( 12660 )
                ORTSActSoundFile ( pistalka.wav Everywhere )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 38 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1420-1520 polojasno" )
                Time ( 480 )
                Time ( 480 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 0.4 3540 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 39 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1638-1710 jasno" )
                Time ( 8280 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 0.0 1980 )
            )
            )
            EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 40 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1920-2000 zatazeno" )
                Time ( 18000 )
                ORTSWeatherChange (
                ORTSOvercast ( 0.8 2400 )
                )

Kód:
EventCategoryTime (
                EventTypeTime ( )
                ID ( 39 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes ( )
                Name ( "1638-1710 jasno" )
                Time ( 8280 )
                ORTSWeatherChange (
                        ORTSOvercast ( 0.0 1980 )
                 )
            )
Je důležité si to správně zarovnat. V tomhle případě je to ok.

ORCZ nastaveno dle návodu a problém. Nebrzdí mi souprava (viz. screen), vzduch se nedostane do brzd. válců. Poradí někdo, kde může být chyba?

Přílohy

• InkedRunActivity.jpg
    InkedRunActivity.jpg
    273.2 KB · Zobrazeno: 42
Nech to pořádně nafoukat na 5bar v brzdovém potrubí. Pak pomalu s citem snižuj tlak pomocí OBE a sleduj budíky. Popřípadě si ještě někde přečti jak vlastně brzdí vlak.

To jsem všechno udělal, nechal nafoukat potrubí i pomocný zásobník, ale prostě do brzdových válců se vzduch nedostane. Ani na loko ani na vozech. Prostě to brzdí jen dynamikou, ale vzduch nic. A rovnou říkám, že jsem se v ladění nehrabal, vzal jsem ten balík RJ, jak je.

Prostě to brzdí jen dynamikou, ale vzduch nic.
Ale to by snad ani nejelo. Nahodím mašinu, zapnu kompresory, nechám dofoukat, otevřu brzdu, pak udělám zkoušku brzdy, jestli mi to brzdí, nahodím směr a jedu. Možné vše zkontrolovat pod F5. Tam jsem zjistil, že mám zatažené ruční brzdy u tří vozů. Pak F9 a ty kliky povolit. Proto se mi to nechtělo rozjet. :)

Mám úplně stejný problém - nahodím lokomotivu, nechám to dofoukat, odbrzdím ruční brzdu, rozjedu se a když chci brzdit a snížím tlak v brzdovém potrubí, tak v brzdových válcích zůstane pořád 0 barů a brzdí jenom EDB. Souprava včetně lokomotivy a vozů je z RJ packu bez jakýchkoli úprav a OR je včerejší verze z 18:37. Co může být špatně, případně kde dělám chybu?

Přílohy

• RunActivity 2021-07-11 09-45-17.jpeg
    RunActivity 2021-07-11 09-45-17.jpeg
    402.2 KB · Zobrazeno: 35
Kolik ukazuje ten ukazatel nahoře "Změna tlaku potrubí" při snižování tlaku v brzdovém potrubí?

Chlapi. Neblbněte. Teď jsem to vyzkoušel znovu. Také mám nainstalováno tak jak to je, ty testovací soupravy Regiojet.
Vše šlape jako hodiny. Zkouška brzdy OK vzduch upouští z potrubí a ten jde do brzdových válců. Přídavná také funguje normálně. Projel jsem z Bohumína do Ostravy. Posun k peronu na ruku a dál do Ostravy na ARR. Jediný problém co byl, když jsem před předvěstníkem na 100 přestavil ve sto čtyřiceti na tuto rychlost, tak jsem kolem stovkového rychlostníku projel ještě asi 120. Možná to ještě není naladěné k dokonalosti. Brzdilo to jak elektrikou, tak dva bary v brzdových válcích. A k peronu, abych zastavil jsem už brzdil ručně a musel jsem udělat i vidle. Nějak jsem tam do brzdových válců dal moc. :)

Kluci, proč mi OR hned vypíše v levém dolním rohu u jízdy s mašinkou 310 od Josefa tohle:
"08:02:09 varování-celková ztáta výkonu 0kW"?
Souprava normálně jede, jen ten řádek mně tam rozčiluje.
Hist milotice.jpg

jak ovládat ARR
Přepneš ten přepínač z manuálu na ARR. přepínač pod ním dáš do parkovací polohy (poloha vlevo, ale tak to bývá default) Tím se jako zabrzdí přídavná brzda, uvidíš to na manometru. Pak si přednastavíš požadovanou rychlost. Buď myší na té klávesnici nebo CtrlShift a F1 až F10 do stovky, nad sto +ěšč (110,120,130,140). Ještě si nastavíš kolik máš náprav ctrlShift a šipky. To ale nevím, jestli je zatím jenom hračka. Ještě si zapni Mirel do požadovaného režimu Ctrl a . A pak tam jen dáš směr a ten přepínač dáš z parkovací polohy vpravo. Musíš jej předržet, dokud se mašinka trochu nerozjede. Na5 km/h? Já vždy počkám na vyšší zabzučení tyristorů. :) Pak jej pustíš a vláček se ti rozjíždí na požadovanou rychlost. Jo a ještě přepínačem vedle si nastavíš tah, pokud chceš, aby rozjezd byl živější nebo na menší proud.

Tohle bude asi problém s tím tvým FPS. Prostě je rozhozený interní časovač a citlivost brzd na 0 nedovolí foukat vzduch do brzdového válce.
Dobře dejme tomu, ale co s tím? Mám to chápat tak, že si mám kvůli jednomu simulátoru pořídit nové železo, jinak si s ARR nezajezdím? Nebo je jiná možnost?

Back
Nahoře