CZSK verze 1.2

Dobře dejme tomu, ale co s tím? Mám to chápat tak, že si mám kvůli jednomu simulátoru pořídit nové železo, jinak si s ARR nezajezdím? Nebo je jiná možnost?
Pokud by se problém vyskytl u spousty uživatelů, jsme nuceni to pak řešit. Takhle je to mimo hlavní směr vývoje. Máš volbu - pokud chceš hrát CZSK verzi, musíš si postavit adekvátní stroj. Zase není potřeba nějaké dělo. Ryzen 1600AF nebo podobný Intel není drahý. Pokud nechceš, můžeš si jezdit s klasickým OR.

To byla taková návnada co vás čeká. Už umíme pouštět klimatizace a topení pro vozy. To samozřejmě má vliv na výkon dieselelektrické trakce stejně jako ve skutečnosti.
Krásne to napreduje chalani.. Ďakujeme za vašu užasnú robotu!! Ako rušňovodič môžem poznamenať, že sa to veľmi, ale veľmi blíži k reálu :)

Ahoj, chci Vám s radostí oznámit novou verzi CZ/SK OR 1.3.
Určitě se Vám verze OR již opatchovala a vy teď asi netušíte co je nového. Předně si prosím pročtěte novinky k verzi 1.3 v našem manuálu.

Vyladil se Enhanced Physics pro lokomotivy RJ162 a ZSSK162, které teď akcelerují a chovají se dle reálných předloh. Určitě poznáte jaký stroj máte zrovna "pod zadkem". Je to perfektní. Vyladění se dočkal také ARR řídící systém pro tyto lokomotivy.

Nahradil se systém Mirel pokročilejší variantou, která zcela simuluje reálný Mirel a vyžaduje tedy po strojvedoucím jeho správnou obsluhu. Je propojený s databází, kde jsou zapsaná návěstidla, která vysílají kód. Více podrobností Vám sdělí na dotaz Jindřich.

U řady 162 jsou již zprovozněny nearetované polohy ovladače brzdy OBE. Takže se s tím brzdí jako v reálu.

Dále bylo přidáno pár nových funkcí pro brzdy, vytvořeno několik nových zvukových triggerů a hlavně - nový systém spotřeby vozů a lokomotiv při zapnutí topení nebo klimatizace ovlivňující výkon a tedy jízdní vlastnosti nezávislé trakce. Takže jestli brejlákovi zavěsíte 5 osobních vozů a zapnete lidem topení, nečekejte od něj stejné chování jako když vezete šest prázdných cibulí pro vlečku Prunéřov. Je to super.

Rozlišují se už také kompresory na elektrické a mechanické. Samozřejmě se počítá i jejich spotřeba při zapnutí, ovlivňující výkon lokomotivy. Zatímco o elektrickém kompresoru ani nevíte, mechanický se projeví zvýšenými otáčkami na volnoběch u nezávislé trakce. Při zvýšení otáček pomocí kontroléru se také stejně jako v reálu zvýší jeho otáčky a tak i výkon kompresoru a tím se dá hlavní jímka nafoukat rychleji.

Nakonec musím vyzdvihnout AutoUpdate, který nám pomáhá téměř okamžitě reagovat a opravovat chyby ve veřejné verzi CZ/SK OR.

Přeji mnoho ujetých kilometrů!

Zdravím,
zkouším verzi 1.3 s loko RJ162-115. Vše v pohodě. Jen jsem nenašel, zda a jak lze na Mirelu zvýšit rychlost ze 40 km/h, pokud na něm svítí žluté mezikruží a přitom hl.náv. ukazuje např. 80 km/h.

Musíš si přepnout režim na PREvadzka a popřípadě si zvolit maximální rychlost. Myší se ovládá Mirel nejlépe.

Kluci je to paráda. Ale v ručnom režime nefunguje tlačítko pomalej jazdy (žlté), v režime ARR je to OK. Ešte mám otázočku. Nedalo by sa urobiť počítadlo náprav na ovládanie s myšou ako to bolo v starej verzii? Teraz je to Shift+Ctrl + šípky. Vďaka.

Musíš si přepnout režim na PREvadzka a popřípadě si zvolit maximální rychlost. Myší se ovládá Mirel nejlépe.
Zdravím,
zvolení max. rychlosti při přenosu návěsti Volno, event. Výstraha, je OK. Já se ptám, zda a jak lze nastavit rychlost, pokud na Mirelu svítí žluté mezikruží a na následujícím hl. návěstidle je např. 80 km/h, potom Volno. Mirel ukazuje a vypočítává max. rychlost tak, aby u tohoto návěstidla byla 40 km/h. Nebo se pletu ?

Zdravím,
vyzkoušel jsem verzi 1.3 a je to velká paráda, klobouk dolů. Jen bych rád nahlásil problém s parkovačkou. Jedná se o obdobnou věc, jak jsem tehdy zmiňoval. To je již opravené, za což děkuji. Tentokrát problém nastává, když není přepnutý režim řízení do automatiky, ale je v základní poloze pro manuální řízení. Po přepnutí režimu jízdy do P se hra zasekne a padne do základního menu.
Zdravím,
zvolení max. rychlosti při přenosu návěsti Volno, event. Výstraha, je OK. Já se ptám, zda a jak lze nastavit rychlost, pokud na Mirelu svítí žluté mezikruží a na následujícím hl. návěstidle je např. 80 km/h, potom Volno. Mirel ukazuje a vypočítává max. rychlost tak, aby u tohoto návěstidla byla 40 km/h. Nebo se pletu ?
Maximální dovolená rychlost se dá upravit tlačítkem "+" na mirelu až do rychlosti 120km/h (skáče to po 20km/h).

Ahoj! Dík moc za parádní práci! Dnes jsem zkoušel 162RJ a Mirel se chová perfektně, ještě že jsem dostal školení od kamaráda, co jezdí u Carga. ;)
Ale mám potíže s mašinkama 162/162 ZSSK, vyhazují mi chybu v ENGu a OR se nenačte. Puvodní jsem smazal a nahradil těma co jsou v X6X balíčku, totéž jsem udělal i s kabinama. Ostatní jsem jen přepsal. Nevíte, kde jsem mohl udělat chybu?
A ještě jedna věc, smazal jsem ORCZ 1.2.2 a nainstaloval ORCZ 1.3, ale ten nechtěl najít cestu k MSTS a při pokusu zadat cestu ručně mi to vyhodilo chybu. Tak jsem se vrátil k 1.2.2, což by asi neměl být problém, když se vlastně automaticky aktualizuje, že?
Předem díky moc za rady...

Mirel ukazuje a vypočítává max. rychlost tak, aby u tohoto návěstidla byla 40 km/h. Nebo se pletu ?
To by mne také zajímalo, jak se ovládá tohle cílové brzdění. Jen přestavením ARR do cílové rychlostí nefunguje. Vlak zpomaluje na mnohem větší vzdálenosti, než je zábrzdná. A také jsem nepřišel jak na to, když si nastavím počet náprav a například na návěštěnou rychlost 40 a volno aby se mi to na maximální rychlost rozjíždělo hned za posledním vozem. Chtělo by to nějakou příručku. Přece jen je to pro nás nové. :)

Kluci je to paráda. Ale v ručnom režime nefunguje tlačítko pomalej jazdy (žlté), v režime ARR je to OK. Ešte mám otázočku. Nedalo by sa urobiť počítadlo náprav na ovládanie s myšou ako to bolo v starej verzii? Teraz je to Shift+Ctrl + šípky. Vďaka.
Však v ručním režimu tlačítko pomalé jízdy ani fungovat nemá. Funguje pouze při ARR

Ale kluci, Mirel a ARR spolu vůbec nesouvisí ani se ty systémy nijak "nevidí". Cílové brždění na současných x6x co vím vůbec nefunguje, anebo se nepoužívá. V podstatě se ARR nesmí/nemá při brždění používat vůbec, s výjimkou udržování rychlosti na spádu. Takže k rychlostníkům, rychlost omezujícím návěstidlům a do stanic ARR vypneme do výběhu a brzdíme hezky ručně jako dosud. Křivku modeluje mirel z bezpečnostních důvodů. Ale úplně každý fíra vám řekne, že to v takovém případě přepne hned do manuálu (klávesou enter) a rychlost si hlídá sám. Protože jak mirel práskne, zaprvé to poskládá kaštany do komínků, ale hlavně s dlouhou soupravou, než se to zase odbrzdí.. Na takové jízdní doby se GVD nedělají prostě :)

Na zvýšení rychlosti po projetí soupravy se používá právě tlačítko pomalá jízda. V okamžiku, kdy projíždím začátek nově povolené rychlosti zmačknu TPJ, pak už můžu navolit novou rychlost, ale ta se aktivuje až pokud vlak projede místem kde jsem TPJ zmáčknul + počet náprav (mmch jedna náprava = 6.6m). Samozřejmě pomalou jízdu můžu kdykoli zrušit novým zmačknutím TPJ anebo opětovným navolením rychlosti, anebo pohybem rajčáku.

No, na tohle už to prostě není hra ale fakt simulátor. ;)

ARR ako také funguje vynikajúco. Som veľmi spokojný s Mirelom aj s ARR. Nemám tomu čo vytknúť. Ďakujeme za super robotu. :)
Ale mal by som inú vec...

To že AI vlaky jazdia s brzdičom v polohe Švih je tak nejak známa vec, problém je to, že urobil som si aktivitku, kde mám všetky vlaky GVD na trati Košice - Žilina za jeden deň. Keď prevezmem vlak "nenaladený", tak brzdič síce je vo švihu, ale dá sa normálne prestaviť do inej polohy. U loko ZSSK 162.008 (inú som z balíčka zatiaľ nevyskúšal) ale ostane brzdič vizuálne zaseknutý v švihu, hoci v skutočnosti polohy prepínam klávesovou skratkou, a tlak vzduchu sa aj príslušne mení v závislosti od zmeny polohy brzdiča cez klávesovú skratku. Vizuálne je však brzdič v polohe švih. Myšou prestaviť nejde, dá sa naň kliknúť no nie prestaviť ho... Dalo by sa toto nejako upraviť/opraviť ?

Ahoj! Dík moc za parádní práci! Dnes jsem zkoušel 162RJ a Mirel se chová perfektně, ještě že jsem dostal školení od kamaráda, co jezdí u Carga. ;)
Ale mám potíže s mašinkama 162/162 ZSSK, vyhazují mi chybu v ENGu a OR se nenačte. Puvodní jsem smazal a nahradil těma co jsou v X6X balíčku, totéž jsem udělal i s kabinama. Ostatní jsem jen přepsal. Nevíte, kde jsem mohl udělat chybu?
A ještě jedna věc, smazal jsem ORCZ 1.2.2 a nainstaloval ORCZ 1.3, ale ten nechtěl najít cestu k MSTS a při pokusu zadat cestu ručně mi to vyhodilo chybu. Tak jsem se vrátil k 1.2.2, což by asi neměl být problém, když se vlastně automaticky aktualizuje, že?
Předem díky moc za rady...
Správnou verzi poznáš hned po spuštění v záhlaví menu. Musí tam být v1.3.xx. Je tam i datum poslední opravy a to se mění úplně každý den, protože na tom pořád makáme.

Přílohy

• Version.jpg
    Version.jpg
    31.8 KB · Zobrazeno: 1
Tentokrát problém nastává, když není přepnutý režim řízení do automatiky, ale je v základní poloze pro manuální řízení. Po přepnutí režimu jízdy do P se hra zasekne a padne do základního menu.
Tak tohle se mi neděje, v M můžu kvaltovat s čudlem jízdy jak chci a nic se neděje. Hra nespadne.

Back
Nahoře