CZSK verze 1.2

Dobrý den, testoval jsem novou verzi OR, a mám jeden problém. Chtěl jsem se projet s 814 223/4 a všecko normalně šlape, akorát mi vůbec nefungují brzdy, kromě rychlobrzdy. Co se má upravovat, chci-li upravit ENG jiné mašiny na mono, případně kde je chyba u té 814. děkuji

Však v ručním režimu tlačítko pomalé jízdy ani fungovat nemá. Funguje pouze při ARR
Ďakujem za každú novú informáciu. Nie všetci sme železničiari a učíme sa za pochodu. :) Ja len, že v niektorej staršej verzii to fungovalo. Ináč, všetkým čo pracujú na tomto simulátore veľká vďaka.

Dobrý den, testoval jsem novou verzi OR, a mám jeden problém. Chtěl jsem se projet s 814 223/4 a všecko normalně šlape, akorát mi vůbec nefungují brzdy, kromě rychlobrzdy. Co se má upravovat, chci-li upravit ENG jiné mašiny na mono, případně kde je chyba u té 814. děkuji
Nevykonal si prohlídku celé soupravy. A to je ten problém. ;)
Schválně se běž projít na připojený vůz 914 a co tam bude asi špatně. Koukni se na stanoviště strojvedoucího, jestli ten kolega před tebou nedal náhodou vlakovou brzdu do brzdící polohy. Také koukni na lokomotivní. A do jaké polohy musíš dát vlakovou brzdu, aby ti neunikal vzduch z potrubí?

Chlapi, dávejte k novým verzím nějaký manuál. Stáhl jsem si i poslední verzi balíku 162 a nerozjedu se. Problém je správné zapnutí návěstního opakovače. Klávesová zkratka ctrl plus . kterou se to doposud přepínaly režimy je nefunkční. Myší na tlačítkách opakovače něco pípá, ale nic se nemění. Když se rozjedu, tak už to jde myší přepínat, ale netuším, co je to za režimy a stejně, jakmile se rozjedu na jízdu krokem, tak práskne rychlobrzda. Takže jsem si opět nezajezdil. :)
A stačilo by to jen přibalit do readme, jak tohle ovládat. Na 451 jsme tohle neměli, no :) Tak jak to mám vědět. :) A co chudáci laici?
Ale líbí se mi vratná pružina na vlakovém brzdiči.

Správnou verzi poznáš hned po spuštění v záhlaví menu. Musí tam být v1.3.xx. Je tam i datum poslední opravy a to se mění úplně každý den, protože na tom pořád makáme.
Tak už mi to šlape, rozjedu i ZSSK 163/163... Dík moc, chyba byla u mě, jak jinak. ;)
Chlapi, dávejte k novým verzím nějaký manuál. Stáhl jsem si i poslední verzi balíku 162 a nerozjedu se. Problém je správné zapnutí návěstního opakovače. Klávesová zkratka ctrl plus . kterou se to doposud přepínaly režimy je nefunkční. Myší na tlačítkách opakovače něco pípá, ale nic se nemění. Když se rozjedu, tak už to jde myší přepínat, ale netuším, co je to za režimy a stejně, jakmile se rozjedu na jízdu krokem, tak práskne rychlobrzda. Takže jsem si opět nezajezdil. :)
A stačilo by to jen přibalit do readme, jak tohle ovládat. Na 451 jsme tohle neměli, no :) Tak jak to mám vědět. :) A co chudáci laici?
Zbyňku, třeba pomůže toto: http://telegrafroad.sweb.cz/mirel_kratky.pdf

No Ctrl + tečka tím se zapne pult. To je asi první věc co uděláš, když příjdeš na mašinu. Pokud mirel neprojde D1 testem, nemá smysl se vůbec pokoušet se rozjet.

Jinak hezký manuálje i zde :)

Sice je to na V03 a my máme simulovánu V04, ale tolik rozdílů tam zas není.

Nevykonal si prohlídku celé soupravy. A to je ten problém. ;)
Schválně se běž projít na připojený vůz 914 a co tam bude asi špatně. Koukni se na stanoviště strojvedoucího, jestli ten kolega před tebou nedal náhodou vlakovou brzdu do brzdící polohy. Také koukni na lokomotivní. A do jaké polohy musíš dát vlakovou brzdu, aby ti neunikal vzduch z potrubí?
Děkuji moc, funguje, do příště si dám pozor. :)

Zbyňku, třeba pomůže toto
Já jsem jediný, který tohle neví? Ale jinak díky za ty příručky pro strojvedoucí. Vyzkouším zase zítra. Zkrátka máte to vymakané, nic pro blbce. :) Ale tohle jsme opravdu na 451 neměli. Ani to tehdy nebylo na 150 a peršingy byly tehdy ve zkušebním provozu. A samá neschopnost, než to vychytali. Viz legendární zápis do knihy oprav: "mašina tiše integruje, ale nejede" :)

Já jsem jediný, který tohle neví? Ale jinak díky za ty příručky pro strojvedoucí. Vyzkouším zase zítra. Zkrátka máte to vymakané, nic pro blbce. :) Ale tohle jsme opravdu na 451 neměli. Ani to tehdy nebylo na 150 a peršingy byly tehdy ve zkušebním provozu. A samá neschopnost, než to vychytali. Viz legendární zápis do knihy oprav: "mašina tiše integruje, ale nejede" :)
Mě ten Mirel nedávno vysvětloval kamarád na 363.5 od Carga. Český (ČD) 162/163 ho myslím ani nemají.

Mě ten Mirel nedávno vysvětloval kamarád na 363.5 od Carga. Český (ČD) 162/163 ho myslím ani nemají.
Budem dělat další kabiny, já se chystám pomalu na 7507, protože ta krom mirelu a ARR má taky AVV a hlavně obrazovky. A to bude další oříšek, protože AVV je složitější než ARR a mirel dohromady. :)
No a jak budou hotové obrazovky, které mám tak na 80% hotové, tak nic nebude bránit začít dělat pořádné kabiny a další blbosti na různé rekonstrukce, vectrony a podobné moderní mašiny.
Jinak jsem včera dokončil i derivaci mirelu - LS90 a ta už by měla fungovat taky OK. Dominik jak dodělá kabinu, tak to půjde taky ven.

Kluci špičková práce. Je to bomba. Jste fakt machři. Mám jen dotaz. Budou se dělat i úpravy pro odporovky typů 151. 150.2 a mé oblíbené 350 ? Díky moc za super práci.

Už jsem vyčerpal možnosti. Test D1 proveden na opakovači ale mám jen 40 s bílým světýlkem a mačkajíc žíváka jsem alespoň dojel z odstavných kolejí k peronu ve stanici. Tak chci navolit něco, aby mi opakovač ukazoval barvu a maximální rychlost, ale nic. Nakonec se mi vypustilo brzdové potrubí a tak jsem skončil.
Chlapi, je hezké, že jste dali odkazy na reálné předpisy od Mirelu, ale jak postupovat zde? Jak to ovládat.
Můj čas opět vypršel. Mám i jiné činnosti.
Stačilo by heslovitě, jak mám ten blbý opakovač naladit, aby mi fungoval pro jízdu vlaku na kódované či nekódované trati. Doposud víc jak 40 mi to nedovolilo. A co dělat, když mi práskne rychlobrzda. Netuším proč a poté jak vlak znovu natlakovat.
Jinak chválím, že jste to udělali tak dokonalé, že bez kurzu zácviku na strojvedoucího s tím nikdo neodjede. :)
Zkusil jsem i klávesovou zkratku ctrl podtržítko, ale kdepak. Potrubí je na nule a vlak zabrzděný.

Mirel má 3 tlačítka. Plus, mínus a enter. Jdou ovládat myší. Anebo klávesama, + a - vlevo od backspace a normální velký enter (ne ten alfanumerický).
Jakmile provedeš D1 test, Mirel je v základním módu, což je POS (posun) nedovolí víc než 40kmh.
Pokud chci změnit režm z POS na jiný tak:
Zmáčknu tlačítko plus, zobrazí se REZ.
Zmáčknu Enter, tím se dostanu do volby režimu a bliká POS.
Tlačítky plus a mínus vyberu požadovaný režim (většinou PRE - prevádzka)
Potvrdím klávesou Enter.
Nastavení max rychlosti:
Stisknu plus, svítí REZ
Stisknu plus, svítí MAX
Stisknu enter, bliká rychlost
Tlačítky plus/mínus nastavím požadovanou max rychlost
Potvrdím Enterem.
Pokud mi bouchne NZ (nouzové zastavení) lze ho vybavit stiskem klávesy Enter, pokud podmínky zásahu pominuly
Pokud jedu do mezikruží a chci jinou rychlost než 40, mačkám plus (jde to po 20 kmh a nejde to snížit jen zvýšit)
Pokud mi začne mirel brzy modelovat rychlost, zmáčknu Enter, tím se dostanu do MANuálního módu a mohu jet jak rychle chci, i když jedu třeba proti stůj a mirel by vyžadoval 40.
Ještě jedna věc, když stojíš, musí být zabržděno BP na 2plus bary, anebo 4,5mínus průběžkou.
Mimochodem pořád se po nás chcou manuály, ale naco, když je nečtete?
:(

Přílohy

• MirelOvladani.jpg
    MirelOvladani.jpg
    15.2 KB · Zobrazeno: 28
ctrl podtržítko
až na to že je to skratka shift + _ no nevadí :)
Čo sa týka ovládania pri kabíne je určite readme, kde je napísané ktoré kl.skratky použiť pri nastavení mirelu. Je pekné žiadať od nás toľko návodov len lepšie by bolo si to aj prečítať Zbyněk :)
Mirel ako taký sa dá krásne navoliť aj myškou. Poslali tu chalani video z RW a princíp naklikania je ten istý :) Doslova tu je zlatý podnos ale to tak keď si to nikto nepozrie.

PS: myslím to hlavne všeobecne nie konkrétne.

mačkajíc žíváka
Doufám, že to nevyzní povýšenecky, každopádně
*mačkaje živáka (pro mužský rod jednotného čísla, mačkajíc je ženský či střední rod jednotného čísla, pro množné číslo libovolného rodu používáme mačkajíce).
Každý (i já samozřejmě) se každým dnem učí něco nového a každý (nejsme roboti) dělá někdy chyby (za jejichž jedno seriózní upozornění jsem vždy více či méně rád). Přechodníky jsou věcí komplikovanější a poněkud archaičtější. Proto se již bohužel upustilo od jejich výuky na školách a tak žáci (včetně mě) tento gramatický jev prakticky nepoznají. Drtivá většina lidí (i já - ve většině případech googlím) neumí přechodníky správně použít. Ale chybami se člověk učí. :)
Pěkný večer všem.

Mirel má 3 tlačítka
Díky moc. Vytiskl jsem si to a stačilo. Úspěšně jsem dojel z Bohumína do Studénky na ARR. Funguje i "pomalá jízda" pro zvýšení rychlosti. Ale občas vypadne kód. I když jsem poté mačkal živáka, tak se objevil nápis NS2 a vlak zabrzdil na rychlobrzdu. Naštěstí se mi podařilo pohotově odbrzdit, mezi tím i naskočil kód a hned jsem pokračoval v jízdě. Snad na mě dispečerák nepřijde. :)
Ale jinak parádní práce. Tohle jsem od této hry vůbec nečekal. Tohle byla výsada RW TS. Tímto se určitě stařičké bývalé MSTS vrátí "do hry". A zase to motivuje pokračovat ve výstavbě tratí. Když už takhle jedete. Ještě bych se přimlouval, aby živák šel vybavit pohybem jakýmkoli hejblatem. V RW to klukům funguje.
Jinak bych prosil trochu pochopení. Přece jen už jsem starobní důchodce a tohle jsou pro mě nové věci. :) :) :)
Doufám, že to nevyzní povýšenecky
Zní to divně, protože pokud nedokážeš poradit, tak tvůj příspěvek je bezpředmětný a jen tady plevelí vlákno. Tedy pokud jsi nedostal pověření moderátora či admina, aby jsi opravoval gramatiku ostatním.

Back
Nahoře