CZSK verze 1.2

Tak, že to vyzkouším podle toho zjednodušeného návodu pro obsluhu Mirelu a vůbec jsem si nezajezdil. Ani metr. (ale návodem to nebylo, úkony jsem dělal stejné i dříve)
Ale hned na začátku návodu bod b) je hloupost. Když nemám vzduch, nemohu odbrzdit průběžnou brzdu. Tedy podle reálu, jsem nejprve nafoukal jímky a až tam mám alespoň 6 atmosfér, tak teprve potom mohu otevřít brzdu a naplnit vlak.
Pak jsem úspěšně jako vždy udělal D1 test. Navolil jsem si tedy PRE a maximální rychlost, jako vždy úspěšně.

Ale nyní změna. Netuším, jestli po nějaké aktualizaci, ale průběžné potrubí se mi po D1 testu ocitlo bez vzduchu. Letí to někde rovnou ven. Zkoušel jsem Shift podtržítko. Snaha automatu byla naplnit vlak, ale rovnou vzduch z potrubí vyletěl ven. Pod F5 mám brzdový kohout na konci vlaku zavřený. Nechápu. Nejsem blbej, jezdil jsem, vím jak to má fungovat, ale tady asi někde bude chyba. Protože minule jsem tento problém nikdy neměl. A když jsem zkusil vypnout hlavní vypínač, tak už nešel nahodit a nešly ani sběrače. Cesta ven byla jen opustit hru. Ale věřím, že okounovi to funguje bez problémů jako celou dobu, ale neporadí. :)
Opravdu netuším, jestli dělám něco špatně (ale když při stejném postupu jsem nahodit mašinu a odjet problém nikdy neměl..) nebo se jedná o nějaký další bug.

Něco pro odlehčení - v novém patchi se stáhne nová složka v adresáři Content a to složka Season. Jak název napovídá, jedná se o složku se soubory pro potřeby ročních období. Pokud tedy pojedete na jaře, budete mít jiné mraky i "modré" pozadí než třeba v létě. Tímto je to zas o kousíček lepšejší než to bylo "natvrdo" v originálu OR.
Pokud najdete lepší kombinaci textur mraků a pozadí pro dané roční období, určitě dejte vědět a můžeme to spolu vyladit. ;)

Něco pro ztížení - Dane jsi fakt ubohý debil. Nemám už slov. Prober se člověče. A až se vzpamatuješ, můžeš mi opět Tykat.
Přinejmenším očekávám vysvětlení, proč Ti má snaha něco zlepšit připadne k smíchu. Občas se něco nepodaří, jen asi Ty budeš pan dokonalý a neděláš nikdy žádné chyby?

Přílohy

• Debil.jpg
    Debil.jpg
    21.1 KB · Zobrazeno: 43
Tak, že to vyzkouším podle toho zjednodušeného návodu pro obsluhu Mirelu a vůbec jsem si nezajezdil. Ani metr. (ale návodem to nebylo, úkony jsem dělal stejné i dříve)
Nahodím mašinku a jedu. Nevím, kde je problém. Aktualizace mi přišla, když jsem spustil OR.

Přílohy

• jedu.jpg
    jedu.jpg
    693.5 KB · Zobrazeno: 31
Nahodím mašinku a jedu
Třeba se to jednou naučím. :) Ale včera mimořádně po spuštění OR žádná aktualizace nenaběhla. Možná byl tady problém. Nikdy se mi nestalo, že by mi utekl vzduch z potrubí. Vždyť tu 162 dávám do provozu už po padesáté a hlásil jsem do knihy VZ jen nestandartní zásahy mirelu. Brzda normálně fungovala. Tady je asi problém, že nepracujeme se stejným prostředím. Může být nějaký bug, který opraví následná aktualizace a pak to někomu funguje a jinému ne, protože má jinou verzi.
A kdo tady testuje? Dan, ale ten jezdí s historiky, pak okoun, který jenom chválí, ale do knihy oprav nic nepíše a to je asi vše. Zbytek asi buď nemá čas, anebo se nechce eventuálně ztrapňovat, kdyby závada byla jeho blbostí, tak raději mlčí.

Ale jinak ten brzdič BSE po přidání těch vratných pružin nemá chybu. I ta ARR je pěkná hračička.
K tomu mám dotaz. ARR se nastavuje po 10km/h a když chci nastavit například rychlost 85, tak to dolaďuji dokonce i plynule klávesami A a D. Je to tak správně? Já už zapomněl jak to měli kluci v RW. Tam na doladění po 5 km měli nějaké tlačítko.

Zdravím,
testoval jsem vlastní jednoduchou aktivitu Brno K.Pole - Bratislava na trati BP. Kromě stavu, kdy za jízdy místy není přenos návěstních znaků a Mirel přejde do stavu "Rychlost 120" s nutností obsluhy tlačítka bdělosti vše funguje bez problémů.
Sestava : OR verze 1.3.23 z 19.7. 21:06 hod., BP 94.20 z 24.5., loko RJ 162115 ORCZ v 1.3 + vozy RJ.

Něco pro ztížení - Dane jsi fakt ubohý debil. Nemám už slov. Prober se člověče.
Tak tímhle se loučím s MSTS (OR) komunitou, nevím, co jsem ti udělal, ale tohle už je fakt moc.
Konec s aktivitama, skinováním a vším okolo. Ubohý debil určitě nejsem, nevím koho tu tak nazýváš. Praktiky alá Pastrňák si nech pro někoho jiného buď tak laskav. Že jsem ti dal do příspěvku smajlíka, za to jsem ubohý debil? Tak potom nevím, jestli jsi nepochopil proč, tak by se o téhle tvoji výlevě dalo diskutovat opačně... Ale nedovolil bych si tady takhle někoho nazvat (ani jsem tak nikdy neudělal a to tady bali někteří exoti) a to jsem tady skoro dvacet let. (smajlíka jsem ti tam dal proto, že píšeš, že protestuješ). Tohle je chování baby, kteá má "své dny," nezlob se na mně.

Kurva pánové, jak malý děcka. Proč místo urážení, vztahovačnosti a rozepří, spolu radši nespolupracujete na zdokonalení ORTS? Víc hlav, víc ví. Oba jste dospělý a inteligentní pánové s mnoha zkušenostmi, místo vydávání energie na hádky, radši vydejte tu energii na vývoj a spolupráci.

Tak tímhle se loučím s MSTS (OR) komunitou, nevím, co jsem ti udělal, ale tohle už je fakt moc.
Konec s aktivitama, skinováním a vším okolo. Ubohý debil určitě nejsem, nevím koho tu tak nazýváš. Praktiky alá Pastrňák si nech pro někoho jiného buď tak laskav. Že jsem ti dal do příspěvku smajlíka, za to jsem ubohý debil? Tak potom nevím, jestli jsi nepochopil proč, tak by se o téhle tvoji výlevě dalo diskutovat opačně... Ale nedovolil bych si tady takhle někoho nazvat (ani jsem tak nikdy neudělal a to tady bali někteří exoti) a to jsem tady skoro dvacet let. (smajlíka jsem ti tam dal proto, že píšeš, že protestuješ). Tohle je chování baby, kteá má "své dny," nezlob se na mně.
Přehnal jsem to, omlouvám se.

Tak takové vyjádření si Dan opravdu si nezasloužil. Ten pro tuto komunitu velice mnoho udělal.

Dane klííd. Však sám víš, co já za těch 20 let schytal všelijakých nepříjemných keců a nevzdal jsem to.

Jinak dnes po práci jsem si zapnul další den zácviku na 162. :)
OR se aktualizoval a postupoval jsem stejně jako včera. Jinak to přece ani nejde. Mašinu jsem nahodil, navolím ARR na 60 a vyrazím z Hustopečí. Za přejezdem kde začíná 90 zmačknu pomalou a rychlost 90. Krásně se to rozjelo, až za posledním vozem, až byl na devadesátce. V Šakvicích následuje 100, tak opět to samé. Pomalá a tlačítko 100. A to byl konec jízdy. Práskla NZ2 (pod mezikružím svítilo 140 a živáka jsem mačkal) a po odbrzdění jsem se už nerozjel. Tlaky v pořádku, napětí v troleji, ale mašina na povely nereaguje a do toho mi práskala NZ5. Vybavil jsem, odbrzdil, ale mašina nejela a znovu NZ5. Ale pak se to celé úplně rozbilo. Přestala fungovat vratná aretace vlakové brzdy BSE (na prvním obrázku je trvale v poloze O) a nejen to. I když dám rychlobrzdu, v potrubí mám stále 5 barů. Druhý obrázek. Tedy opak včerejška, kdy mi vždy potrubí vysyčelo ven. . :) Je to zase rozbitý. Jindřich mne asi už zabije, že to po mě zase musí spravovat. :)

A ještě mi někdo říkejte, že to neumím nahodit. Jinak bych nedojel ani do těch Šakvic. Tohle přesně byly porodní bolesti skutečných peršingů, když přišly do depa. Také nikdy daleko nedojely. I fírové konstatovali, že tolik neschopností na žádné jiné lokomotivě nepamatují. Ale věřili, že se to vychytá a budou to dobré lokomotivy. Naštěstí jsem zůstal viset ve stanici a nezablokoval jsem trať. A také jsem se dostal domů, od nádraží mi jezdí domů do Hustopečí alespoň autobus. :)
NZ5.jpg

rychlobrzda.jpg

Jinak dnes po práci jsem si zapnul další den zácviku na 162. :)
To by chtělo buď natočit, nebo mi budeš muset tu trať poslat. Nebo to vyzkoušet na nějaké jiné trati.
Jak projedeš výstrahou a je před tebou mezikruží, nebo stůj, zkus hned zmačknout klávesu Enter. Tím aktivuješ manuál mód a NZ2 by neměla prásknout. NZ5 bouchá, pokud mašina stojí a v BP je méně než 2 bary.

V dnešním patchi jsem implementoval letní a zimní čas. Nastavuje se automaticky dle ročního období. Východy a západy slunce by měly už odpovídat danému ročnímu období.

Zbyňku, to fakt vypadá, že tě práská Mirel, přesněji jeho brzdná křivka.
Ještě jsem neměl čas vysledovat, jak křivku nastavil Jindřich, ale obecně k brzdné křivce Mirelu: Brzdná křivka je oním bezpečnostním prvkem daného zabezpečovače, která má za úkol nepustit vlak za svoji mez povolené Vmax, jinak tedy donutit fíru brzdit tak, aby neprojel Vmax před ním, potažmo na stůj. Prostě je nastavena tak, že když vjedeš do oddílu s výstrahou rychlostí např. 160 km/h, začne tě křivka (zabezpečovač) nutit brzdit k šajbě s tou výstrahou na Vmax 120 (předpis) a když vjedeš do oddílu s červenou, tak modeluje zase od cca 400 m (V06) po šajbu s červenou křivku do nuly (resp. 40). Ve výsledku to vypadá tak, že ti po vjezdu do oddílu s rychlostním omezením začne klesat Vmax na opakovači a když nesnížíš rychlost a nedržíš její (křivky) klesající hodnoty/požadavek, Mirel intervenuje - odfoukne tě NZ2 (do rychlobrzdy). Pro bezpečnost jistě dobrý prvek, ale komerčně nešlo nastavit do zabezpečovače tu křivku pro různé dynamiky vlaků/souprav, a tak byla/je ona křivka mnohdy (zvláště u osobky) zbytečně přísná, což vyeskalovalo ve zvyk tuto obcházet. Křivku tak každý (většina) fírů obchází tím, že bere odpovědnost na sebe, že to odentruje, tedy enter a zobrazení na opakovači MAN (manuál) a tím vyřadí onen bezpečnostní prvek, tedy brzdnou křivku a může to klidně projet a VZ ho nezastaví pokud mačká živáka, přesněji tedy může si jet dle dynamiky vlaku, který řídí a ne dle nastavení tvůrců Mirelu z HMH. To musíš dělat taky, jinak si nezajezdíš, resp. dokud nebudeš znát Mirel natolik, abys ji (křivku) měl v krvi. Ale i po tom budeš entrovat, protože na křivku jezdí... hmm, neznám nikoho. Pro začátek tedy: entruj, příp. pro otestování: vemte za to třeba 100 km/h, navolenou Vmax na 140 a sledujte opakovač, jak při průjezdu kolem výstrahy na displeji opakovače začne klesat povolená Vmax, případně v dalším oddíle ke stůj. Tam už ale bude třeba křivce vyhovět a brzdit.

Po čase ježdění s Mirelem narazíte také na intervenci, kterou byste nečekali, a to při přejezdu z oddílu s výstrahou do oddílu s červenou, a to rychlostí pod 40 km/h. Dodnes je spousta reál fírů, co jsou z toho paf. Když vjedeš např. na vjezdu do stanice na výstrahu rychlostí pod 40 km/h a dlouhý úsek ti dovolí ke stůj ještě zvýšit rychlost třeba na 50 či 60, tak to nejde, protože Mirel nakóduje Vmax 40 a tu musíš už bohužel dodržet a ploužit se jí až k perónu (příklad Svinov od Přerova a sposta dalších). Zde nepomůže ani enter. Jediná cesta je vjet do oddílu kolem výstrahy rychlostí nad 40 km/h, kdy Mirel namodeluje už křivku od 120 do 40 km/h, čímž je ti dovoleno zrychlit nad 40. A proč vás tím tady zatěžuju a možná matu? Protože to umí i Jindřichův Mirel, čímž se jeho tvorba stává něčím, co tady ještě nebylo. To je reál jak cyp, takže zbytečné výkřiky, že tu zůstane 50 hráčů taky odsuzuju.

Vmax 40 a tu musíš už bohužel dodržet a ploužit se jí až k perónu
To už jsem v mirelu opravil :D Můžeš i přes 40 a namáčknout si MAN.
Ještě bych doplnil, že pokud už mirel rychlost modeluje, pro aktivaci NZ2 stačí překročení rychlosti o 0.000 kmh. Práskne prostě okamžitě bez výstrahy.

Back
Nahoře