CZSK verze 1.2

Zdravím chlapci,
dneska jsem si vytvořil jízdu ze Šumperka do Olomouce, abych vyzkoušel i tu vaši 162RJ. Jízdu jsem si užíval, vše jelo krásně, až do doby, než jsem musel OR vypnout a pak znova uloženou pozici nahrát. Po nahrání hry mi vyběhla protiskluzová ochrana, nešel nahodit hlavní vypínač a rychlost na rychloměru pomalu stoupala z 0km/h až na 160km/h, i když jsem na ARR měl nastavenou max. rychlost daného úseku, tedy 100 km/h.
Nešlo by prosím to udělat tak, aby po nahrání hry byla na lokomotivě přesně ta rychlost, při které jsem hru uložil? Tento bug měl v posledních chvílích i klasický OR MG. Díky moc za vyřešení. :)

EDIT:
A když jsem se chtěl s mašinkou znova rozjet, tak jsem prošel nějakým teleportem a ocitl se zarytý do země a po chvilce na kusé koleji v Šumperku, kde ani nemám nataženou trasu hráče :D
Tohle je problém, který nemá doposud řešení. Ukládejte jen, když stojíte. Jiná pomoc zatím není.

Já jsem včera jel po uložené pozici v 50km/h a rychloměr naběhl z nuly celkem hned a uložená pozice fungovala dál bez problémů.

Evidentně máš špatně seskládané ovladače EDB a vlakové brzdy.
Nepíšeš ani jakou verzi OR CZ/SK máš. Nedáš ani screen z diagnostiky vzduchu. A už vůbec nepíšeš o jaké ladění, model atd. jde.
Jak ti máme poradit?
Ospravedlňujem sa za neskorú reakciu len,jednoducho som sa ku tomu nedostal,verziu mám najnovšiu v hre mi píše ešte z 25.7.2021 a v menu OR mi píše 26.7.2021,prikladám obrázok o informáciách o ťažnej sile,stalo sa mi to pri modeli 362.008 od Hekla ladený cez includy.

Díky za pomocOpen Rails 2021-07-27 01-40-54.jpgRunActivity 2021-07-27 13-54-45.jpg

Zkontroluj nastavení brzdiče v eng lokomotivy. Tu polohu brzdění máš určitě špatně zapsanou. Příště bude lepší dát screen, kde bude vidět diagnostika vzduchu.
Mělo by to vypadat nějak takto:
Brake_Train ( 0 1 0.05 0.2
NumNotches ( 7
Notch ( 0.0 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
Notch ( 0.1 0 TrainBrakesControllerOverchargeStart )
Notch ( 0.2 0 TrainBrakesControllerHoldLappedStart )
Notch ( 0.4 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.6 0 TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart )
Notch ( 0.8 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.95 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
)
)

Dodo, mal by som jeden dotaz a jednu prosbu.
Dotaz: Nemalo by VZ-tko pri návesti VÝSTRAHA vyžadovať potvrdenie bdelosti?

Prosba: Šlo by to urobiť aby sa počet náprav dal nastaviť na počítadle aj pomocou myši? V niektorej staršej verzii to fungovalo.

Ďakujem

Nemalo by VZ-tko pri návesti VÝSTRAHA vyžadovať potvrdenie bdelosti?
tieto veci robí Jindřich a však ono nie vždy pýta bdelosť. Čo som postrehol aj z videí na YT a aj od známych čo som s nimi išiel. Tak výstraha pýtala bdelosť iba ak na nasledujúcom návestidle svietilo STOJ!. Pokiaľ je Výstraha a za ňou medzikružie vtedy pýtalo bdelosť až po prejdení Výstrahy. Či sa to bude dať Jindřichovi poriešiť v kóde neviem treba aby sa on vyjadril.
Tak isto to je aj u LS90 ( to som postrehol len z videí na YT a že ich nie je málo.)

Čo som postrehol aj z videí na YT a aj od známych čo som s nimi išiel. Tak výstraha pýtala bdelosť iba ak na nasledujúcom návestidle svietilo STOJ!. Pokiaľ je Výstraha a za ňou medzikružie vtedy pýtalo bdelosť až po prejdení Výstrahy.
Nee. Mirel nerozlišuje očekávej a plnou výstrahu a ani nevidí na kód v dalším oddíle. Rozdíl jestli vyžaduje obsluhu tlačítka bdělosti či ne, je dán rychlostí, kterou do oddílu s výstrahou/očekávej mezikruží vjedeš. Hranice je tuším někde kolem 80 km/h. Tedy když vjedeš do toho oddílu pod 80, tak neřve, když nad, tak tě vyzve k bdělosti. Ale pokud si pamatuji, tak ve starších verzích ORMG ARR+Mirel to nastaveno již bylo, tak snad by to nemusel být problém.

V tej staršej verzii pýtalo bdelost vždy keď bola výstraha a je jedno koľko si išiel a to bola hlúposť.
Je to možné tak ako píšeš, z videí je síce vidieť čo ako ale na tie rýchlosti už nevidíš.

To je dobře, že na žluté světlo se živák mačkat nemusí. Ale někdo by asi rád. :) Já už si to moc nepamatuji, ale na autobloku když se zelené světlo změnilo na žluté, nehoukne to jen jako upozornění? Ale nemačkalo se.

Za mě na Mirellu při návěštění výstraha musíš mačkat živák nad 120 km/h. To samé si myslím, že by na to mělo upozornit strojvedoucího krátkým pípnutím. Ale s Dodem jsme již několikrát o tom diskutovali a ten zase tvrdí, že u nich na Slovensku to nepípne. Jsou různá videa, jednou je to takhle, podruhé onak. Pak si vyber. Já jsem pro pípnutí.;)

Zkontroluj nastavení brzdiče v eng lokomotivy. Tu polohu brzdění máš určitě špatně zapsanou. Příště bude lepší dát screen, kde bude vidět diagnostika vzduchu.
Mělo by to vypadat nějak takto:
Brake_Train ( 0 1 0.05 0.2
NumNotches ( 7
Notch ( 0.0 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
Notch ( 0.1 0 TrainBrakesControllerOverchargeStart )
Notch ( 0.2 0 TrainBrakesControllerHoldLappedStart )
Notch ( 0.95 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
)
)
Dobre ďakujem za radu,ale ako to upravím pri engu ktorý je ladený cez includy?

Mirel a všechny bdělosti/zvuky jsou dělané podle manuálu V4. Ještě to projdu.
Mám i manuál na V3, můžu taky projít a popř doplnit rodílnosti.
K LS nic nemám, takže to dělám podle toho, co řekne Dodo.
Udělat jde úplně všechno, tam problém není. Vzal jsem si teď ale od programování týden volno, takže budu pokračovat po víkendu.

Bol som teraz u nás v Depe a pýtal som sa presne na ru výstrahu. Rušňovodič čo jazdí v Cargu mi hovoril že na mirel v03 na výstrahu pipne raz ako písal Šnek. U v04 nepipne nič a pokiaľ neprejdeš výstrahu nepýta ani bdelosť. Takže čo včul.

Dobre ďakujem za radu,ale ako to upravím pri engu ktorý je ladený cez includy?
Musíš to upravit v souboru \common.inc\X6X\ovladanie.inc.
Přepiš to tímto:

Kód:
Comment ( OBE bez zaverovej polohy )

EngineControllers (
        Brake_Dynamic     ( 0 1 0.1 0
            NumNotches ( 12
                 Notch ( 0 0 Dummy )
                 Notch ( 0.01 0 Dummy )
                     Notch ( 0.10 0 Dummy )
                 Notch ( 0.20 0 Dummy )
                 Notch ( 0.30 0 Dummy )
                 Notch ( 0.40 0 Dummy )
                 Notch ( 0.5 0 Dummy )
                 Notch ( 0.60 0 Dummy )
                 Notch ( 0.70 0 Dummy )
                 Notch ( 0.80 0 Dummy )
                 Notch ( 0.9 0 Dummy )
                 Notch ( 1 0 Dummy )
            )
        )
        Brake_Engine     ( 0 1 0.2 0
            NumNotches ( 1
                Notch ( 0 1 Dummy )
            )
        )
        Brake_Train     ( 0 1 0.05 0.8
            NumNotches ( 5
                Notch ( 0 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
                Notch ( 0.99 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
            )
        )
        Throttle     ( 0 1 0.05 0
            NumNotches ( 0 )
                )
                BellToggle     ( 0 1 0 )
        Headlights         ( 0 0.5 1 0 )
        Horn             ( 0 1 0 )
        PantographToggle1    ( 0 1 0 )
            Sanding         ( 0 1 0 )
        Wipers             ( 0 1 0 )
    )

Bavíme se o tzv. jednorázové kontrole bdělosti, kterou spouští informační brzdná křivka, kterou Mirel začne modelovat před brzdnou křivkou, tedy jakmile tuto začne modelovat po vjezdu do oddílu s výstrahou/očekávej nebo i následně do oddílu se stůj či mezikružím. Pak tam je zvýšená cyklická kontrola bdělosti, a u té je už případů více, kdy slyšíme tuto časově cyklickou akustickou bělostní výzvu. Na úsecích bez kódu pak cyklická kontrola bdělosti. Jestli Mirel spouští jednorázovou bdělostní akustickou výzvu vždy při zahájení modelování brzdné křivky, nebo pouze když se jí rychlostí vlaku dotkneš (překročíš), si až tak jistý nejsem a bylo by případně potřeba to ověřit.

Pár poznatků od Davida H. když jsem si zjišťoval něco málo k LVZ :)
LVZ na x6x

Opakovač – světla
Horní Žlutá
Svítí pořád
Modrá nesvítí

Stůj
Pokud jedu svítí, zastavím po 3 minutách zhasne
Obsluhuješ bdělost
Modrá svítí/zhasíná
Zhasíná modrá na ovl. skřínce a rozsvítí ji při vybavení bdělosti

Volno
Svítí pořád
Modrá nesvítí

Mezikruží
Svítí pořád
Obsluhuješ bdělost
Modrá svítí/zhasíná
Zhasíná modrá na ovl. skřínce a rozsvítí ji při vybavení bdělosti

Modrá
5,5s stisk bdělosti houkne 6sekund sviti

Ovládací skříňka LVZ
Poloha Vypnuto
VZ vypnuta
NO nesvítí
Modrá kontrolka na ovl. Skříňce je zhasnutá

Poloha Postrk
Podmínka pro zapnutí
Žádná
V postrku pouze zapnuté šoupátko, abys mohl vůbec rozjet mašinu a něco nafoukat, ale žádnou jinou obsluhu to nevyžaduje
VZ zapnuta – svítí modrá/bílá na opakovači
Nevyžaduje obsluhu tlačítka bdělosti

Poloha Spádoviště
Podmínka pro zapnutí
Žádná
VZ zapnuta – svítí modrá/bílá na opakovači
Přenáší pouze znaky na opakovač bez obsluhy bdělosti

Poloha Start
Podmínka pro zapnutí
Loko brzda zabržděna na 1,5bar
0km/h
Rozsvítí se kontrolka startu

Poloha Provoz
Podmínka pro zapnutí
Žádná
Přenáší znaky, obsluha bdělosti

Poloha Zkoušení
Zkušební režim na smyčce

Poslední patch 1.3.40 zavádí napájecí potrubí. Podporuje tedy jízdu z řidičáku, kde se vzduch bere ze všech definovaných hlavních jímek. Kompresory jsou samostatně ovladatelné na každé lokomotivě tedy i na motoru a pokud ho má tak i na řidičáku. Foukat tedy může jen jeden v celé soupravě.
Pro lokomotivy zapojené hned vedle sebe je potrubí propojeno automaticky. Pro jednotky jako je třeba řada 450/451 (Žabotlam) se musí natáhnout hadice tedy přepsat řádek v sekci Wagon s typem brzdy u motoru, řidičáku i vložených vozů.
BrakeSystemType ( "Air_twin_pipe" )

Back
Nahoře