CZSK verze 1.2

bob57_cz říká:
500 lidí ve vlaku je 40 tun, protože to určuje naše legislativa vládní vyhláškou 173/1995 Sb. hmotností 80kg na jednoho pasažéra.
Přes to nejede vlak. :)
b57
Ale tady se nebavíme o žádné vyhlášce, ale jsou definované výpočty podle dostupných dat kolik procent lidí např. je obézních apod a podle toho se sestaví seznam pasažérů. Prostě je to podobné jako v reálu.

Pekný deň všetkým. Mám problém s brzdami, pri pokuse o odbrzdenie sa EQ zvyšuje a pri nejakej hodnote klesne o cca 0,5 a následne sa zastaví spolu s BC barmi a neodbrzdím aj keď mám odbrzďovaciu polohu. Pripájam aj fotku. Ďalší problém sa týka dynamickej brzdy, ktorú treba aspoň 2-krát použiť aby sa vôbec sfunkčnila, inak sa hneď vypína a keď sa zapne potom niekedy nejde vypnúť. Lokomotívy používam len z Icikovej stránky verzia OR je 1.3 nastavenia podľa README. Stretol sa niekto s podobným problémom? Vopred vďaka za rady.
Musíš zapnout kompresor (Ctrl+C)

Ale tady se nebavíme o žádné vyhlášce, ale jsou definované výpočty podle dostupných dat kolik procent lidí např. je obézních apod a podle toho se sestaví seznam pasažérů. Prostě je to podobné jako v reálu.
Má v tom pravdu přeceda (bob57_cz). Současná populace už ani neodpovídá těm 80kg/os. ve vyhlášce z r. 1995.
S 75kg/os. by jste museli vozit výhradně dámské osazenstvo a nebo vietnamskou komunitu. Je v tom i osobní bagáž.

bob57_cz říká:
V tom případě mne zajímá, z kterého prstu si Jindřich vycucal svou průměrnou hodnotu 75kg na pasažéra.
O tom je ta poznámka s legislativně stanovenou průměrnou hmotností. Nevidím důvod to svévolně měnit jen kvůli neznalosti.
Tady se ale opět ukazuje, že když udělá botu, tak se přece nenechá shodit někým, kdo něco ví, ale přímo psát nemůže.
Ví to někdo?

Video ukázka Icikova přepínání systémů nám také ukazuje, že jsou tam opět boty, které ukazují něco jiného, jen ne to, jak se ta lokomotiva v reálu chová.
Prostě opět plno chyb.

Určitě i Dodovy kabiny 162/3 jsou ukázkou hrubé nepozornosti a neznalosti, kde je kabina v jednom balíku nějak poslepována, v následujícím kompletním balíku je něco opraveno a něco zase pokaženo, aby opět v dalším vydaném kompletu byly zase znovu vráceny soubory z již dřívější verze.

(„Nařizuji, co jsem odvolal a odvolávám, co jsem nařídil.”) Kocourkov.

Dodatečně jsem ještě zjistil při porovnání meziverzí, že nějaký doveda v tom posledním souhrném balíku totálně zvoral soubory zvuků.sms, které třeba nemají vůbec hlavičky.

Předchozí zvukové definiční soubory s poznámkami od IH zase měly pomršenou diakritiku.
Tak to dopadá, když se nedělá nic pořádně a flinká se to, aby to bylo honem venku.

:-)

b57

bob57_cz říká:
V tom případě mne zajímá, z kterého prstu si Jindřich vycucal svou průměrnou hodnotu 75kg na pasažéra.
O tom je ta poznámka s legislativně stanovenou průměrnou hmotností. Nevidím důvod to svévolně měnit jen kvůli neznalosti.
Tady se ale opět ukazuje, že když udělá botu, tak se přece nenechá shodit někým, kdo něco ví, ale přímo psát nemůže.
Ví to někdo?

Video ukázka Icikova přepínání systémů nám také ukazuje, že jsou tam opět boty, které ukazují něco jiného, jen ne to, jak se ta lokomotiva v reálu chová.
Prostě opět plno chyb.

Určitě i Dodovy kabiny 162/3 jsou ukázkou hrubé nepozornosti a neznalosti, kde je kabina v jednom balíku nějak poslepována, v následujícím kompletním balíku je něco opraveno a něco zase pokaženo, aby opět v dalším vydaném kompletu byly zase znovu vráceny soubory z již dřívější verze.

Dodatečně jsem ještě zjistil při porovnání meziverzí, že nějaký doveda v tom posledním souhrném balíku totálně zvoral soubory zvuků.sms, které třeba nemají vůbec hlavičky.

Předchozí zvukové definiční soubory s poznámkami od IH zase měly pomršenou diakritiku.
Tak to dopadá, když se nedělá nic pořádně a flinká se to, aby to bylo honem venku.

:)

b57
Kritika je dobrá věc a rozhodně jsme jí plně otevřeni. Vždyť sbíráme náměty a děláme opravy i dle toho.
Ovšem bez výčtu závad a rad jak co má ve skutečnosti být, nemá smysl.

bob57_cz říká:
Ví to někdo?

Prostě opět plno chyb.

:)

b57
Průměrná hodnota mě vůbec nezajímá, byl to jen příklad. Počítač si své lidi generuje náhodně a někdy bude průměr 70 a někdy třeba 100kg.
Jinak klasika. Kdo nic nedělá, nic nepokazí. A jak Jirka píše, nelze něco opravit, když nevíme jak to opravit.

Kritika je dobrá věc a rozhodně jsme jí plně otevřeni. Vždyť sbíráme náměty a děláme opravy i dle toho.
Ovšem bez výčtu závad a rad jak co má ve skutečnosti být, nemá smysl.
bob57_cz říká:

Těžko lze poslat výčet závad, když krom toho fora není žádný kontakt, že?
Jindřicha jsem třeba dříve kontaktoval přímo přes FB, ale neráčil ani odpovědět. (Byl tam v mundůru jako člen posátky v kokpitu éra/simulátoru.)
FB je stejně GH, když tam nelze svobodně psát pravdu. Prostor mají jen lháři a blbečci.
Dodo na webu má kontakt jen přes poštovního klienta. Tu bezpečnostní díru už dlouhá léta ve svých PC/NTB nepoužívám.
Ban mám právě kvůli pologramotným hlupákům (okoun a spol.), a zbabělé politické korektnosti správce.

Měl jsem natočeno video právě s výčtem závad a popisem, jak by to mělo být, ale než jsem to stačil nahrát na web, byla vydána nová verze balíku a začínáme znovu od píky.

Otestovat, sesumírovat boty, najít jednoduché prostředí k předvedení, ... a než to slepím, je tu zase další a rozsáhlejší aktualizace, která vyžaduje odstranit předchozí trainset a nahrát nový s novými chybami.

b57

Dodo na webu má kontakt jen přes poštovního klienta
Robo nebránim sa akýmkoľvek zlepšovakom čo sa týka kabín a však tiež som obmedzený len tým čo OR samotné dá.
Ak chceš kontakt stačí napísať: info@msts-rw.cz poprípade súkromný mail: dodo.daniska@gmail.com.

Čo sa týka balíku pre x6x tam sa nič zásadné nemenilo iba sa pridali include Parametry.inc pre 362 a 363. Keďže už aj kabíny išli von. Vo vozňoch sa nič nemenilo. Všetko boli väčšinou zmeny v samotnom OR.

Vyhoď dveřmi a vrátí se oknem.... A Josef má b57 zjevně velmi v lásce, když mu stojí za to, riskovat i svůj účet. Tyhle jeho kecy sem prostě nepatří, v žádné formě. Když chce být věcný, ať to řeší přes SZ s autory.

Pánové já žádný účet neriskuji. Jsem tady už sedmnáct let.
Už před časem jsem se s bob57_cz dohodl, že jsem ochoten jeho reakce prostřednictvím svého účtu zveřejnit.
Podmínkou je, že musí být věcné a bez vulgarit.
To se děje už nějakou dobu a netýká se jen vlákna CZSK.
K osobě jeho samotné mohu jen dodat, že ani mě ve zdejších diskuzích nijak nešetřil. Vždy ale šlo o věcnou debatu bez osobních výpadů. On má pravdu v jedné věci (lze dohledat v historii příspěvků): osobních výpadů nikdy nedopouštěl jako první. Bohužel nikdy v tomto směru nikomu nezůstal nic dlužen a stálo jej to nakonec trvalý ban. Nikdy se taky nepokoušel vrátit pod jiným nickem, jako to dělali jiní.

Tak ať si urážky a nevěcné kecy laskavě nechá od cesty, děkuji
Tohle už patří k vývojářské evoluci. Pokud chceš něčeho vyššího dosáhnout, tak je nutné občas některé lidi poslat i do pr****. Co já měl za svých časů tady s bob57_cz slovních přestřelek. Ale na slezině jsme se bavili naprosto v pohodě. Jenomže v MSTS to bylo většinou o kompromisech. Ladění 350tek v MSTS TBP je právě od bob57_cz. Byla to jeho první verze, ale měla nevýhodu, že tam nebyl reálný rozjezd z místa. Ale vlastní jízdu si pochvalovali i fírové, co na tom v reálu jezdili. Ostatní verze měly jiný kompromis, ale jízda na sérii už neodpovídala. Tady v ORCZ/SK jsou nové možnosti, tak co je lepší. Budete ufňukánci, kteří se budou urážet, když někdo napíše něco od plic, ale ten někdo posune tento simulátor zase kousek dopředu. bob57_cz na 363 turnusově jezdil a veškeré její chování má v malíčku. Proto bych se nepohoršoval, ale raději naslouchal, co připomínkuje.

Nikdo snad nezpochybňuje zkušenosti a znalosti boba57_cz. Jen některé může zcela odradit forma, kterou se dotyčný vyjadřuje.
Mě třeba rozčiluje, když někdo něco vymyslí/vytvoří a zde předvede a pak půlka jeho vlákna je o tom, jestli tam má měkké nebo tvrdé i. Prostě samé bláboly offtopic.

Taak, přesně. Buď ať se naučí chovat a nebo ať si ty zkušenosti strčí tam, kam tu mnohé poslal. Jsou tu mnozí jiní, i zkušenější než je b57. Ale přestaňme řešit starého hulváta a řešme v tomto vláknu prosím pouze věci ohledně CZ/SK ORTS.

Mě třeba rozčiluje, když někdo něco vymyslí/vytvoří a zde předvede a pak půlka jeho vlákna je o tom, jestli tam má měkké nebo tvrdé i.
Já si myslím, že by se mělo víc spolupracovat nejprve mimo tohle fórum s lidmi, kteří problematice rozumí a zveřejnit až finální výsledek. Pak by se tady neřešilo měkké a tvrdé iy. Kdo jiný může posoudit, než ten, kdo na tom nejen jezdí, ale vyzná se i technických věcech, jak vše funguje. Tohle je právě rozdíl mezi strojvedoucím a řidičem. Řidič sice umí řídit vlak, ale nevyzná se ve schématech a pomalu neumí ani nahodit vypadlý jistič. Za mých časů, když mašina nejela, tak se hledala příčina i ve schématech a nehrozilo, že by někoho museli odtáhnout. Vše se dalo nějak přemostit. Tedy pokud se neutrhl sběrač nebo neuvařilo kolo. Patřičná relátka jsme podkládali papírky, aby zůstala trvale sepnutá a tak se dalo dojezdit až do konce směny. Jak si myslíte, že vznikalo ovládání 363 v RW? Programoval to Michal, ale za asistence asi koho myslíte? bob57_cz. A přivedl to k dokonalosti. Takže nějaká nevraživost by měla jít stranou.

Back
Nahoře