CZSK verze 1.4

Zdravím,
zrovna když se tu dnes objevil dotaz ohledně ladění vozidel, tak sem přicházím s prosbou. Vánoce se neúprosně blíží a začínám přemýšlet nad aktivitou. Když se tu rozjel tento projekt, vytvořím nějakou aktivitu pro CZSK verzi. Jelikož máme prozatím naladěný balíček pro X6X a X5X, tak samozřejmě jako HV použiji jednu z těchto řad. Jenže si potřebuji do aktivity vyladit vozidla hráče, aby celá souprava hráče korektně fungovala.
Byla by prosím možnost vytvoření nějakého manuálu, buď od tvůrců nebo někoho, kdo pochopil, jak naklonovat ENG a WAG soubory i na jiné vozidla, aby to vyvěsil na váš web? Pokud by mi někdo nějaký návod sepsal do SZ, tak nemám problém se chopit Wordu a nějaký manuál vytvořit, který by se pak hodil na web.
Stačil by jednoduchý návod, kde bude napsáno, co se má změnit a přejmenovat. Dneska jsem to odpoledne zkoušel a pak vzdal, protože se mi souprava a ani mašinka nechovaly tak, jak jsou naladěné mašinky ve vašem balíku.
Dvacko, z vozů, které jsou balíku x6x, se, myslím, již teď dá udělat hromada zajímavých aktivit - český vozy: B, Bbdgmee, BDs, Bdt, Eanos, Es, Falls + žluťáci; slovenský vozy: Aeer, Ampeer, ARpeer, B, BDsee, Bdt, Bmeer, Bmpeer, Bpeer. Než tu aktivitu dokončíš, tak předpokládám (ač nemůžu mluvit za Igora H., který je autorem ladění) bude i doplněna flotila českých vozů o nějaký vůz první třídy. Do té doby si jej pro účely tvorby aktivity můžeš nahradit v consistu vlaku hráče, potřebuješ-li teda vůbec českou první třídu, vozem třídy druhé.

Pokud vím, tak Igor H. dělá ladění vozidel zgruntu znovu (ani ne tolik proto, že by to vyžadovala nová verze OR, jako proto, že to vyžadoval jejich dosavadní stav), a tento proces není žádným návodem urychlitelný: prostě všechno to, co bylo ve starém OR naladěno zdánlivě, nebude v novém OR hned tak naladěno doopravdy - takto to jako uživatel vnímám a jsem s tím smířen.

Zdravím
a přidávám prosbu a námět pro tvůrce ORCZSK : Bylo by možné přidávat zkratku ORCZ i do názvu upravených vozů tak, jako je to u hnacích vozidel ? Mohlo by to pomoci tvůrcům souprav v aktivitách a nemělo by to být nijak zvlášť pracné. Stejnou úpravu jsem si provedl ve svém Trainsetu a při editaci soupravy se osvědčila.

Hlavně ne do name v eng a wag, už tak jsou kolikrát strašně dlouhé. Pak padá třeba AE MSTS.
Když ne do name, tak kam ?
Jinak já si myslím, že by se v názvech nemusela používat diakritika, mezery, tečky a pomlčky. Jednak se názvy zbytečně prodlužují a s uvedenými znaky mohou mít (obecně) některé PC programy problém. Je to samozřejmě jen můj osobní názor.

Nevím kam, ale hned dám příklad vozu se dřevem, které se musely a já je předělával, poněvač padal editor a bez pomlřček nebo mezer to už nerozluští nikdo, dovedeš si předtsvit třeba: "csduaeuhli"? Jinak, proč by měly být vozy do OR CZ s příponou? Bylo slíbeno, že budou fungovat vozy i z OR klasického, nebo se vracíme zase do bodu, kdy bude jen ladění od jednoho tvůrce bez respektu jiných názorů a jízdních vlastností vozů?

Nevím kam, ale hned dám příklad vozu se dřevem, které se musely a já je předělával, poněvač padal editor a bez pomlřček nebo mezer to už nerozluští nikdo, dovedeš si předtsvit třeba: "csduaeuhli"? Jinak, proč by měly být vozy do OR CZ s příponou? Bylo slíbeno, že budou fungovat vozy i z OR klasického, nebo se vracíme zase do bodu, kdy bude jen ladění od jednoho tvůrce bez respektu jiných názorů a jízdních vlastností vozů?
Příponu ORCZ jsem měl na mysli specielně pro vozy, které jsou použity ve vlaku hráče. Já si dovedu např. představit "CSDUaeuhli". Ale znovu píši, je to jen můj názor - připomínka.

Příponu ORCZ jsem měl na mysli specielně pro vozy, které jsou použity ve vlaku hráče.
Takže super, budem mít dva engy dva vagy, jeden pro traffic a druhý pro soupravu hráče? Tohle není ta správná cesta. Za sebe mohu ale říct, že mám rozdělanou fakt velkou aktivitu z dob ČSD z roku 1989 a mně vozy jedou úplně všechny a jsou laděny jen pro OR. A poježdění fakt nádherné, jen jsem teď zjistil, že mi v létě při stmívání problikne červená záře,

Zdravím,
u verze 1.4.18 (aktuálně poslední) se u Mirelu při jízdě k návěstidlu s návěstí "STUJ" nedopočítá brzdná křivka. Rychlost klesá ke 100, pak problikává 95 a zůstane svítit 100. U jiných návěstí (např. rychlost 40 a 60) to dopočítává rychlost a brzdnou křivku normálně.
Testováno na loko ZSSK 326003-6 a trati BP a 321.

Takže super, budem mít dva engy dva vagy, jeden pro traffic a druhý pro soupravu hráče? Tohle není ta správná cesta. Za sebe mohu ale říct, že mám rozdělanou fakt velkou aktivitu z dob ČSD z roku 1989 a mně vozy jedou úplně všechny a jsou laděny jen pro OR. A poježdění fakt nádherné, jen jsem teď zjistil, že mi v létě při stmívání problikne červená záře,
Vzhledem k tomu, že vyladěné vozy jdou zřejmě bez problému použít i v trafficu, tak by asi nemusely být dva engy. Podle přechozích příspěvků ale autoři ve vlaku hráče doporučují jen vyladěné vozy. Jinak to asi dál nebudeme pitvat a bude to v pohodě.....

Zdravím,
u verze 1.4.18 (aktuálně poslední) se u Mirelu při jízdě k návěstidlu s návěstí "STUJ" nedopočítá brzdná křivka. Rychlost klesá ke 100, pak problikává 95 a zůstane svítit 100. U jiných návěstí (např. rychlost 40 a 60) to dopočítává rychlost a brzdnou křivku normálně.
Testováno na loko ZSSK 326003-6 a trati BP a 321.
Toto sa mi deje už dlhšiu dobu keď mám klesnúť pod 100 tak asi 2-krát preblikne na 95 a potom spať na 100 ale nejak veľmi mi to nevadí.

Takže super, budem mít dva engy dva vagy, jeden pro traffic a druhý pro soupravu hráče?
Lidi neblbněte. Už nyní i před Icikovou verzí, je u stažených vozidel Klondaik každý pes jiná ves. A pak najít vozidlo do hry je vrchol umění. Tohle má dělat jen inteligentní člověk, který umí logicky myslet. A ne, že si to každý divoce přeznačí sám a vznikne několik verzí..

Dane, podle mě to nechápeš úplně správně. Volá se zde po označení vozidel přímo odladěných pro OR CZSK, využívajících tak veškeré jeho nové možnosti a obecně ladičsky zrekonstruovaných, tedy nabízejících při použití v soupravě vlaku hráče reálnější zážitek, než nabízejí vozy s původním laděním. To by náročnějším hráčům a aktivitářům, kteří by do soupravy vlaku hráče používali výhradně tato vozidla, usnadnilo orientaci v Trainsetu.

Tohle není ta správná cesta.

Naopak, dvě [případně tři] kategorie vozidel: 1) pro vlak hráče a pro traffic, 2) pouze pro traffic [3) pro traffic po kontrole správného fungování v rámci konkrétní aktivity - světla apod. – týkalo by se zejména zaostalých vozidel ze zahraničních serverů], jsou naopak jedinou možnou cestou pro každého, kdo to s OR coby se simulátorem myslí vážně – ať už tato kategorizace bude z označení vozidel zřejmá či nikoli. Ostatně, tuhle myšlenku propaguji již roky – bylo to zapotřebí již v MSTS, natožpak teď.

Zdravím,
jsem v zácviku na esu z Plzně do Prahy, vše jede, stíhám jízdní doby, ale problém nastává v Berouně, kdy chci změnit systém.
Když jsem shodil AC systém, přepnul přepínač na DC a zvednul sběrač, tak mi stále ručička voltmetru vyskočí na AC a nejde zapnout hlavní vypínač. Doklouzal jsem se aspoň do Berouna k nástupišti, aby cestující mohli přestoupit na jiný vlak a já čekám, jestli se mašinka umoudří a systém naběhne.
Jelikož nemám vůbec žádné znalosti z reálného provozu, netuším, co dělám špatně a proč mi to nejde nahodit. Napsal by mi někdo prosím v bodech, jaké úkony mám udělat při přecházení ze střídavého napětí na stejnosměrné?
Koukal jsem se i na video na YT a i když jsem to zkoušel přesně krok po kroku, tak stále stejný problém. Moc děkuji za radu :)

EDIT: Moje chyba, nepřehodil jsem si napětí v soustavě na 3kV pomocí Alt+S :)

Kontroloval niekto z vás brzdné režimy ? Ja som si po dlhej dobe sadol za rýchlik, používal som vozne z balíčka, ale aj preladené vlastné (include ladenie so zmenou brzdiacich hmotností), a 12 vozňová súprava cez diagnostiku, komplet všetky vozidlá aj mašina brzdiaca hmotnosť 44t, hoci brzdy vozňov som mal v režimoch R a R+MG. Maximálna brzdná sila každého vozidla 85 kN.

brzdy_1.jpg

brzdy_2.jpg

Všimol som si, že ladenie v oficiálnom balíčku je ladené na režim R, ale brzdiace hmotnosti boli rôzne, nakoniec, aj ja sám som brzdiace hmotnosti menil a dorábal podľa oficialnej tabuľky. Je to naschvál znefunkčnené ?

Foto súpravy:

RunActivity 2021-09-21 09-36-53-838.jpg

Áno, práve teraz som to kontroloval a všetko je v pohode. Skúšal som to najskôr na svojom trainsete a potom z balíčku z webu. Samozrejme rozdiel tam žiadný nie je iba ten že ja mám vozne v klasickom wag a na webe sú v include. Samozrejme nájdete tam aj celý wag v zložke s vozňom.
Brzdiace hmotnosti sú správne jak v P tak v R. Chyba bude zjavne v tvojích prepisovaných wag súboroch. Schválne mi pošli jeden čo si si prepísal, ktorý nie je v balíčku.
OR1-P.jpg
OR2-R.jpg
OR3.jpg

Back
Nahoře