CZSK verze 1.4

Pokud máš vše správně nainstalováno (teď myslím hlavně textury pro masky návěstidel a Sigcfg.dat), záře je dobře viditelná.
Ahoj, tady se musím malinko zastat. Ano, v noci viditelná velmi dobře, ale ve dne a za slunka jde vidět úpný prd, tak jako ve skutečnosti... :)

Na známém webu najdete nový pack pro X6X, který obsahuje daleko lepší a propracovanější kabiny a nové vozy. Kabiny podporují nové ovládání hlavního vypínače, kompresorů a sběračů přes myš nebo klávesové zkratky. Prosím o nakouknutí do seznamu klávesových zkratek ve hře pod F1 na konec seznamu, kde uvidíte nově definované kl.zkratky, které jsou nyní logičtější a přirozenější. Starší zkratky pro přepnutí napěť. režimu již nefungují!

Asi největší novinkou jsou plně funkční kompresory - pomocný kompresor (PK), kompresor I a kompresor II. Stejně jako v reálu se ovládají pomocí otočných přepínačů.

Polohy přepínačů kompresorů:
Kompresor I
PK - Vypnuto - Automatický režim - Ruční režim

Kompresor II
Vypnuto - Automatický režim - Ruční režim

Nyní je tedy nutné při oživování lokomotivy nejprve spustit PK a dostatečně nafoukat pomocnou jímku (je vidět pod diagnostikou vzduchu), ze které se bere vzduch pro sběrače a hlavní vypínač (HV). Pak je možné zvednout sběrač a popřípadě navolit správný napěťový systém pomocí nového přepínače HV. Samozřejmě toto platí pro vícesystémové lokomotivy. Jednosystémové lokomotivy mají opačný postup - nejdřív HV a pak sběrače. Jímky je možné o něco přetlakovat pomocí ručního režimu dokud nezareaguje tlakový spínač.

Tato úprava je funkční jedině s patchem verze 1.4.34 a vyšším.

Čau. Aktualizováno zatím nemám, ale mám dotaz, pokud už jedu z nachystanou soupravou, tak budou kompresory v automat režimu? Zamračená ČSD. :)

Ne, kompresory jako ostatní přístroje budou vypnuté. Jen bude v jímkách nafoukáno. Budeš je muset přepnout do polohy Auto. Pokud se nachází v kabině ovládání jen jednoho kompresoru tak jen stiskneš C. Pokud tam budou oba, stiskneš C pro první a potom pro druhý Shift + C.

Zdravím
a po testech s poslední aktualizací loko X6X sděluji :
Zatím vše bez problémů - včetně ovládání kompresorů. Trvá tedy jen u MIRELu chyba v dopočítávání max.rychlosti - viz přísp. 69.
Open Rails 2021-10-02 10-24-05.jpg

A v celkovém ovládání OR si můžeš zatrhnout jestli bude mašina úplně bez vzduchu, nebo ne.

Chci se zeptat jestli jen mě ale já nemám v packu vůbec zvuky.
A když jsem vyzkoušel zssk persana tak stále to blbne opravdu nevím co s tím.

Ahoj, trochu bojuji s přetrháváním spřáhlel! Trhají se, jako by byla ze dřeva.. :D Je to naprostý unreal! Je téměř nemožné se rozjet s delším nákladem a odporovou mašinou ( zkouším Bastarda 372.011 ). Já vím, že je potřeba vlak nejdřív pěkně natáhnout a pak se teprve rozjíždět, ale tady ani ten vlak natáhnout nejde. hned se to trhá!!! V realu, když CDP zavelí, že jedeme před rychlík, tak se za to bere, až lítají čerti z měníren! :D

Ahoj, trochu bojuji s přetrháváním spřáhlel! Trhají se, jako by byla ze dřeva.. :D Je to naprostý unreal! Je téměř nemožné se rozjet s delším nákladem a odporovou mašinou ( zkouším Bastarda 372.011 ). Já vím, že je potřeba vlak nejdřív pěkně natáhnout a pak se teprve rozjíždět, ale tady ani ten vlak natáhnout nejde. hned se to trhá!!! V realu, když CDP zavelí, že jedeme před rychlík, tak se za to bere, až lítají čerti z měníren! :D
V jaké verzi? 1.4.34 to má upravené a nemělo by to už být tak "křehké".

Mám tu poslední ze včera.. ještě mě napadlo, zda to není laděním vozu... Mám 372.011 a k tomu cca 1300t kontejnerů s laděním od Josefa.

Na výpočtu síly impulzu k přetržení spřáhla má vliv hlavně utažení šroubovky. Pokud mají nákladní vozy veliké vůle například r0 ( 0cm 7cm ), jsou pak náchylnější na přetržení. Musím to ještě zoptimalizovat.

Další věcí je jak rychle se šíři tlaková vlna a jak rychle nastupuje brzda. Pokud jsou vpředu vozy na "G", mělo by to také pomoci.

Ale i když mi to stále nefunguje tak děkuju že stále tu hru zlepšujete. Je to opravdu dobré když nepřijdeš na mašinu nezvedneš smeták směr brzdu a jedeš. V MG to je úplně něco jiného pomocný kompresor tomu taky dodal hodně , Mirel také všechno je parádní.

Ale v 1.3 jsem jel s 350 v pohodě takže nevím co to je, a i esa mi fungovaly.

Back
Nahoře