CZSK verze 1.4

Zdravím
a prosím tvůrce o info, zda rovněž předělávají nastavení v balíku "X5X" na nejnovější verzi a zda plánují úpravu do této verze pro nějakou řadu loko s max. rychlostí 160 km/h.

Zdravím
a prosím tvůrce o info, zda rovněž předělávají nastavení v balíku "X5X" na nejnovější verzi a zda plánují úpravu do této verze pro nějakou řadu loko s max. rychlostí 160 km/h.
Taky bych byl velice rád za nějakou aktualizaci. Tým MG CZ/SK je prostě boží v jakémkoliv tvoření, chtěl bych se jen zeptat jestli by fungovalo vše co u řady X6X. Nebo třeba řazení shuntů, zapínání ventilátorů ručně tak jak v RW. To by byla pecka. Hezký zbytek dne. Filip

Dobrý den. Narazil jsem na takový menší Bug. Na X6X se mi výjimečně zacykluje EDB. Vypíná se, a znova se zapíná. Bohužel nemám zrovna log., ale možná se s tím setkal někdo jiný. Zřejmě se to stane, když se za jízdy odbrzdí celý vlak. Rychlej fix je zatím zastavit vlak, a znovu nahodit baterii..

Tak jsem se konečně dokopal k otestování ORTS CZ/SK na totálně archaickém PC krom grafiky z roku 2003 s touto konfigurací:

CPU: Pentium 4 2.4GHz HT (1 jádro, 2 vlákna) Socket PGA478
RAM: 3 GB DDR1 400Mhz
GPU: ATI HD 3850 AGP 512MB prakticky jediná GPU do AGP s podporou DirectX 10, který je pro ORTS vyžadován.
Windows 7 32 bit
Rozlišení monitoru: 1280x1024 takové optimální pro většinu starších PC.

Výsledek mě popravdě překvapil na čem vůbec lze ORTS provozovat, FPS sice ve větších stanicích padal pod 30, ale pod 20 nešel vůbec a na volné trati jsem měl cca 30-50 FPS.
Ale hlavně žádné problémy s fyzikou, prokluzem ani se vzduchem.
Samozřejmně vše testováno ve volné jízdě na trati 310 ale stejně pochybuji že někdo podobrý PC ještě v dnešní době používá, ale možná se mýlím. Kdo ví co někteří používají za techniku když mají 10 FPS.
IMG_20211022_143551.jpgIMG_20211022_143611.jpgIMG_20211022_143722.jpgOpen Rails 2021-10-22 05-26-42.jpgOpen Rails 2021-10-22 02-33-22.jpgOpen Rails 2021-10-22 05-29-24.jpgOpen Rails 2021-10-22 03-50-27.jpgOpen Rails 2021-10-22 02-33-58.jpg

Tak jsem psal do trati DVK (už jsem to z něj i smazal, ale pánové, je to chyba poslední veřejné verze OR. Mašina připojí traffic Loose con někde na trati a má zastavit u peónu s vozy na zaškrtnutou stanici, nikoliv na WP. Jenže traffic zastaví u nástupiště, jako by mašina žádné vozy netáhla, tudiž loko uprostřed nástupiště a vozy jsou na výhybce:
DVK Dvorec peron.jpgDVK Dvorec peron2.jpg
Pokud jsem dal soupravu mašinu i s vozy, tak traffic zastavil jak má. Takže prostě OR nevidí, že traffic připojil Loose Con a bere dělku vlaku jen jako lokomotivu, což je úplně špatně!
DVK Dvorec peron3.jpg

S tím nikdo nic nedělal Dane. Zkus to vyzkoušet i na ofiko MG verzi.
Jasně, ale nejde to nějak opravit? Samozřejmě, že nový ORCZ převzal "kostlivce ve skříni" z OR starého. Samozřejmě vyzkouším i "ItalaI", ale už jsem starý OR nespustil snad tak dlouho jako kdysi MSTS. :) Já jinak mohu dát soupravu jako celek, ale najíždí na ni hráč a nedá se dát zpráva připojit vozy, proto ta finta s Loose Con.

Jasně, ale nejde to nějak opravit? Samozřejmě, že nový ORCZ převzal "kostlivce ve skříni" z OR starého. Samozřejmě vyzkouším i "ItalaI", ale už jsem starý OR nespustil snad tak dlouho jako kdysi MSTS. :) Já jinak mohu dát soupravu jako celek, ale najíždí na ni hráč a nedá se dát zpráva připojit vozy, proto ta finta s Loose Con.
Tak se na to vykašli a udělej něco jiného :D
Ale chvilku bych počkal, protože od verze 1.5, která vyjde co nevidět budou zásadní změny v trakčním napájení. Například simulujeme zatížení napaječek/měniček a tudíž pokles napětí v závislosti na vzdálenosti a aktuální spotřebě všech lokomotiv právě připojených na konktétní napaječku.
Anebo v Břeclavi se už po tomto update s peršingem neprojedeš stejně tak jako s princeznou v Ostravě. Budou fungovat i permanentní stahovačky a samozřejmě změna AC/DC u dvojsystémovek. Krom toho Jirka řešil další spoustu věcí s tím spojených, třeba topení..
Samozřejmě jsme také odstranili spoustu chyb.
Tak se těšte ;)

Ahoj Jindro.
O tomhle mám info do Icika (tedy jen o chystané verzi), ale já zatím jen "parničkuji a dieseluji" a to v dobách ČSD. :-) Na tohle se samozřejmě vykašlat mohu, ale co to řeší? Právě, že pokud narazím na podstatnou chybu, měla by se z OR CZ odstranit a ne šoupnout do šuplíku ať v tomhle Openrails zůstane další "kostlivec ve skřínu". Proto zkouším v aktivitách různé reálné situace s posuny a návaznosti traffic s hráčem. Tenhle problém je jen nástupiště, ale může to dělat bordel při posunech. Teda zatím se na to vyprdnu a nasadím to tam jako celek, nebo mne napadla ještě jedna vychytávka. Nicméně na novou verzi se těším a proto taky stojí vydání dvou hotových aktivit pro trať 310. Ty jsou nachystané k vydání a čekají jen na novou verzi OR.

Back
Nahoře