CZSK verze 1.5

Tak nemám poslední aktualizaci, ale teď mi ORCZ u M262 vyhodil zásah nadproudové ochrany a nerozjel jsem se. :)

Zdravím ještě mam jeden dotaz, u 362/162 mi rychloměr poskakuje do 20km/h a pak to přestane ale u 350 klidně do 160. Neví někdo jak to opravit?

Nový update optimalizuje návěstní světla, opravuje chyby v zobrazení návěstních světel a přináší změnu a to, že už není potřeba kopírovat masky návěstidel do tratě. OR CZ/SK si použije svou masku a tudíš nezasahuje do tratě. Tímto návěstní světla fungují normálně i pod klasickým OR a i MSTS dle původní myšlenky autora.
Ten, kdo si již zkopíroval původní masky pro OR CZ/SK, si je musí pokud chce, aby mu fungovaly i v OR a MSTS, znovu přepsat originálními maskami z tratě. Nebo přeinstalovat trať.

Do sigcfg.dat se už nemusí zapisovat denní a noční záře. Program si je nastaví sám. Ale kdo chce, ten může vnutit zápisy v sigcfg.dat svoje nastavení denní a noční záře.

Dále není nutné zapisovat do sigcfg.dat ten flag NOSPEEDREDUCTION. OR CZ/SK má tento příznak trvale nastaven na zapnuto.

To znamená, že složku Openrails v trati můžeme smazat
Tak to zkus, ale pak si nestěžuj, že budeš mít v kolejích stromy. A když se přepneš do klasického OR, tak pak co. Protože vozidel naladěných pro ORCZSK je asi 0,1 procent z celého trainsetu.
Ale jinak je to fajn, protože nemusíme vyměňovat zápisy, když se budeme přepínat do klasického OR.

Takto má vypadat rozsvícené návěstidlo - kombo textura a žárovka. Pokud to vypadá u vás jinak, máte něco špatně. Záře musí být v menu OR vždy zapnutá.

1.jpg

Zkoušel jsem nejkvalitnější stíny, ale jelikož je můj počítač nezvládá, chtěl jsem se vrátit ke standardním. I po opětovném nainstalování registru s normálními stíny mi však zůstaly ty kvalitní a ten soubor v editoru registrů nemůžu najít. Potřeboval bych vědět buď jak se jmenuje a v jaký složce je uložený, nebo nějakou jednodušší cestu jak se vrátit k původním stínům. Díky předem za rady.

Zkoušel jsem nejkvalitnější stíny, ale jelikož je můj počítač nezvládá, chtěl jsem se vrátit ke standardním. I po opětovném nainstalování registru s normálními stíny mi však zůstaly ty kvalitní a ten soubor v editoru registrů nemůžu najít. Potřeboval bych vědět buď jak se jmenuje a v jaký složce je uložený, nebo nějakou jednodušší cestu jak se vrátit k původním stínům. Díky předem za rady.
Do hľadania v PC zadať reg, spustiť ako správca a ísť do HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ OpenRails CZ-SK \ ORTS
Tam nájdeš : ShadowMapResolution, ShadowMapDistance, ShadowAllShapes a toto zmazať. Potom nainštaluj tie základnejšie.
Ale lepšie bude ak ti presnejšie Icik poradí len mám pocit že sú to presne tieto 3

Do hľadania v PC zadať reg, spustiť ako správca a ísť do HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ OpenRails CZ-SK \ ORTS
Tam nájdeš : ShadowMapResolution, ShadowMapDistance, ShadowAllShapes a toto zmazať. Potom nainštaluj tie základnejšie.
Ale lepšie bude ak ti presnejšie Icik poradí len mám pocit že sú to presne tieto 3
Díky, vyzkouším

To je z části pravda hlavně týkající se lokomotiv a pokročilé fyziky.
On je totiž problém, že nemáte nějakého spolupracovníka, který by naladil všechny řady a vydalo se to ke stažení a naklonovalo se to na všechny varianty. Ale zodpovědného, který to i vyzkouší a dá otestovat nějakému zkušenému fírovi.
Jenomže. Nějaké vzory byly už před Tvou verzí simulátoru pro klasické OR. Někdo vymyslel, že vozidla nebudou počítána na spřáhla 30cm, ale na nulu, protože OR to bere jinak. Jenomže nevěděl, že tohle nelze částečně, ale musí to být všude kompletně stejné. A už tímto se stalo těch 99% trainsetu včetně vozů nekompatibilními. A smutné bylo, že vám to nesedělo ani mezi sebou u nově přeladěných vozidel. Nárazníky se prolínaly a někde dokonce myslím u lepších Béček z msts-rw byly ve vlaku skříně vozu nalepené doslova na sebe (stejné vozy). Jediné řešení bylo, abych si to vše přepočítal na těch 30 cm a dělám namátkové kontroly a jsem konečně přesně v každé kombinaci nárazník na nárazník. Třeba Vectron a starší rychlíkové vozy. Také jsem si jej musel přepočítat na 30. Nevím, proč musíte jít proti proudu, když tam stejně děláte ve výpočtech chyby nebo překlepy. Prý něco funguje s tímto nastavení lépe, ale mašinfíra za jízdy sedí na lokomotivě a nesleduje, jak mu u jeho vlaku za jízdy propružují nárazníky. A stejně by laik nepoznal rozdíl :) Tohle má být simulátor práce strojvedoucího.
Ale ohledně i chování vozidel mezi OR a ORCZSK je markantní rozdíl. Já jsem většinou testoval tady v tomto ORCZSK. Po 240,241 a 244 jezdím tyto zkušební jízdy s kyklopem. A tam když jdu na brzdu, musím velmi opatrně. Upustit v potrubí půl baru a brzdí to jak o život. Včera jsem testoval ty Heršpice, ale měl jsem klasický OR. Normálně přibrzďuji na 2 bary, zdálo se to v pohodě. Ale dobrzdit vlak u peronu, zvyklý na opatrnost v ORCZSK, jako bych chytil sáně. Tři bary, brzdil jsem i očima a peron i tak projel celým vlakem, než to zastavilo. Ostuda. :) Buď něco v nastavení hry nebo bude muset být zase extra ladění pro ORCZSK
Závěr je takový, že musíme všichni spolupracovat a naslouchat připomínkám ostatních. Jedině tak se hneme kupředu. Ale otázkou je, kolik aktivních nás tady zbylo. Za ten čas v zimní okurkové sezoně nebo v dobách homeoffice, kdybych nestavěl tyto nové úseky tratí, tak mám za ty tři měsíce přeladěný komplet trainset. Vždyť ty úpravy všech vozidel pro OR podle vzorů, co jsem tehdy měl, byl jenom týden intenzivní práce pro celý TBP. Nelze jenom snít, ale mít na to i konat.

Nárazníky se prolínaly a někde dokonce myslím u lepších Béček z msts-rw byly ve vlaku skříně vozu nalepené doslova na sebe (stejné vozy).
S týmto nemajú chalani ako Icik a spol nič spoločné. Ešte pred našou verziou OR tam boli také problémy ale to bolo tým, že každý autor skinu sa na to vykašlal. Tak ako doteraz si nikto nerieši pozície svetiel tak vtedy sa kašlalo na spriahla. Nás sa nepýtaj prečo, opýtaj sa autorov skinov.!

když tam stejně děláte ve výpočtech chyby nebo překlepy
Nikto nie je neomylný a či vari ty sa nikdy nemýliš? Každý napíše do vlákna nejakú chybu a opravíš, kdež to ty musíš všetko hneď zhodiť. Takmer vždy sme Vám ( tebe aj Danovi ) vyšli v ústrety..... kde je tvoja ústretovosť voči nám? Ako si dole písal musíme všetci spolupracovať a "naslouchat" Ja som za to že to aj robíme. Vždy sa Vám vyhovie.

ale mašinfíra za jízdy sedí na lokomotivě a nesleduje, jak mu u jeho vlaku za jízdy propružují nárazníky.
Nárazníky se prolínaly
Tak sa rozhodni Zbyněk :D sleduje či nie? Tak seď v kabíne sleduj trať a nedívaj sa predsa na nárazníky :D Chceš po iných niečo čo sám nedodržuješ. Samozrejme nehovorím že je to tak dobré že sa prelínajú to veru nie je.
Buď něco v nastavení hry nebo bude muset být zase extra ladění pro ORCZSK
nič nemusí byť extra proste máš prehistorické ladenie MSTS si myslím. Chceš ako si hore písal "simulátor práce strojvedoucího." ale sám zastávaš ladenie roku pána z čias MSTS. Buď sa chceme posunúť dopredu alebo sa ostane na MSTS a je vybavené. To mi moc ako simulátor práce strojvedoucího nepríde ;) Ak áno, tak prepáč ale mal by si si ísť znova asi zajazdiť Zbyněk.

A len tak na záver lebo ty nič iné nerobíš, len zhadzuješ našu prácu. Je to proste niečo nové, štve Vás že si musíte ladiť celý trainset. No nemusíte. Robte si to postupne, poprípade si naladím to s čím idem práve jazdiť. Takto som si nastavil takmer 35GB už. Ako prepáč ale niekedy to už fest preháňaš. Ako som písal vždy sa chalani snažili opraviť a prispôsobiť pripomienky aj od teba. Načo budú dve rovnaké OR? Tak si zatiaľ prepínaj medzi sebou ako doteraz no. Dokonca sa vrátilo aj to aby to MSTS ladenie fungovalo na Vaše pripomienky a to sa aj stalo.

Tak jsi mi to nandal, no. Doufám, že to byl jen silvestrovský vtip. Také dělám chyby a překlepy. Ale řeším je. Proto má být nějaká kontrola.
Vždyť jenom porovnávám co fungovalo a co se rozhodilo. Vaše práce přece není ladění vozidel, tedy to nebylo na tebe. A o ničem jiném jsem nepsal, tedy že se stejně naladěná vozidla chovají jinak v OR a jinak v ORCZSK.

Nie o to nešlo Zbyněk, veď sme tu preto aby sa diskutovalo. A máš vari pocit že chalani tie chyby neriešia? Samozrejme nedá sa vo všetko ustúpiť tak ako ani ty neustupuješ vo svojej tvorbe. Robíš tak ako to ty chceš mať v prvom rade predsa. Tak ono aj MSTS ladenie predsa funguje tak ako ste to po Icikovi predsa chceli. S tými spriahlami si mal pravdu ale čo mi chalani pošlú to im dám na web nemám kedy robiť policajta. Boli na to upozorňovaní neustále. Samozrejme postupne prelaďujem všetko čo je na webe do OR CZSK. Všetky 36x sú už len pre naše OR CZSK. Niektoré osobné vozne sú tiež už preladené a upravené. Pomaly ale isto v tom pokračujem. Len to chce čas. Ja home office nemám bohužiaľ. :)

K těm spřáhlům - na začátku někde u první verze Icik OR byl i algoritmus, který zajišťoval to, že se spřáhla nemusela vůbec ladit a jen se programově odečetlo těch 30cm a uživatel to pak viděl ve hře jako by to bylo na 0cm. Vše sedělo, nárazník na nárazník. Jenže se začaly objevovat ladění od Josefa a dalších ladičů, kteří už ladili přímo na 0cm. A byl zase problém. Tak se to z programu odebralo.
Tohle by se mělo oficiálně mezi námi milovníky mašinek dohodnout jak to bude, protože se nedá vyjít vstříc všem.

Back
Nahoře