CZSK verze 1.5

Já jsem se taky smál jak blázen, navíc mi zmizla moje čelní mašina a Rybák Postaa se propadá do pekel.. Bohdíkov bude nějaký prokletý. Po bahrání s poslední funkční pozice OK. Tohle se mi tam stalo, jak s tím roztrřením soupravy ve verzi 1.4, kdy mi mašína s několika vozy prolítla zbytkem soupravy směr Hanušovice a tohle, když jsem jel v jednom kuse z Jeseníku. Pokud jsem nahrál třeba v Hanušovicích, Bohdíkov jsem projel bez problémů-

Starý pack X6X i OR 1.4 jsem smazal a stáhl z webu vše nově. Vím, že zapínám střídavinu. Na screenu jen ukazuji, že v Zábřeze na Moravě mám v trolejích střídavinu a pomocí klávesové zkratky to na stejnosměr už nezměním, takže se nedokážu rozjet se stejnosměrnou trakcí.
Já vyřešil přepsáním hodnoty maxlinevolkage v souboru .trk z hodnoty 25000 na 3000

Starý pack X6X i OR 1.4 jsem smazal a stáhl z webu vše nově. Vím, že zapínám střídavinu. Na screenu jen ukazuji, že v Zábřeze na Moravě mám v trolejích střídavinu a pomocí klávesové zkratky to na stejnosměr už nezměním, takže se nedokážu rozjet se stejnosměrnou trakcí.
Alt+S fungují pouze na nenalazených mašinkách. S tratí to nemá nic společného. Proč je v Zábřehu 25k nevím. Přidal jsem tam marker na 3000V, stačí restartovat OR. Projedu to do Přerova a pak i do Třebové a nacvakám tam chybějící měničky a stahovačky.

Samozřejmě, to bych si taky mohl změnit, ale nic mi to nepomůže. V takovém případě to je krok zpět. Mám hotovou aktivitu s esem, z Prahy do Plzně, a abych si za Berounem otevřel soubor .trk, přepsal hodnotu a jel dál, je mi úplně na nic...
To není potřeba, v Berouně to funguje správně.

Pošli screenshot předtím, než se pokoušíš zapnout kompresory.
Tak som zistil, že HVčko mi zhodí pri cca 6 Baroch, a potom už nejde nahodiť. Posielam screeny, pred zapnutím kompresorov, a po zhodení HVčka.
Foto 1 : Pred zapnutím kompresorov.
unknown.png

Foto 2 : Zhodenie HVčka pri fúkaní kompresorov. unknown.png

Zdravím
a konstatuji, že jsem dělal stejnou chybu.
Proto posílám návod k obsluze, který u mne funguje a za který děkuji Dodovi:

1. Zapnout Baterie
2. Zapnout Řízení
3. Do polohy PK teda zapnout Pomocný kompresor.
Počkat, než se nafoukne alespoň 7 barů
4. Pomocný kompresor nechat stále v poloze PK
5. Zdvihnout sběrač
6. Zapnout HV
7. Zapnout II kompresor do polohy A
8. Když bude alepsoň 7 barů v Hlavním potrubí, pak teprve přepnout kompresor I do polohy A

Já jsem dělal špatně tučně vyznačené body - po zapnutí HV jsem zapínal kompresor I do polohy A.

Zdravím,
v Břeclavi napětí v troleji při oživování mašinky je OK, ale jakmile se napojím na soupravu, ručička V-metru vyletí až za svůj limit. Viz obrázek. Před verzí 1.5, když jsem testoval aktivitu, to fungovalo správně. Mrknete se na to, prosím?

Přílohy

• Open Rails 2021-11-01 08-14-45.jpg
    Open Rails 2021-11-01 08-14-45.jpg
    570.5 KB · Zobrazeno: 47
Vieš mi prosím poslať aj screen súpravy? Poprípade ktoré je toto stanovište? I. alebo II.? teda v tom zmysle či si na tejto strane aj začínal.

Už nejsem na PC, screen můžu poslat zítra, ale jednalo se o tři vozy Bdmtee.
Jinak ano, na tomto II. stanovišti jsem začínal, pak vyjel z kusé koleje na zhlaví, přešel na I. stanoviště a po najetí na soupravu mi už na I. stanovišti vyletěl V-metr až za hodnotu 30kV. Po přechodu na II. stanoviště jsem si myslel, že se to opraví, ale nic. I při jízdě jsem zkoušel shodit sběrač s hlavním vypínačem, ale po nahození stejný problém.
Mašinka i souprava zůstala stejná, jako byla v testech na verzi 1.4 a tam mi to fungovalo správně.

Zdravím
a konstatuji, že jsem dělal stejnou chybu.
Proto posílám návod k obsluze, který u mne funguje a za který děkuji Dodovi:

1. Zapnout Baterie
2. Zapnout Řízení
3. Do polohy PK teda zapnout Pomocný kompresor.
Počkat, než se nafoukne alespoň 7 barů
4. Pomocný kompresor nechat stále v poloze PK
5. Zdvihnout sběrač
6. Zapnout HV
7. Zapnout II kompresor do polohy A
8. Když bude alepsoň 7 barů v Hlavním potrubí, pak teprve přepnout kompresor I do polohy A

Já jsem dělal špatně tučně vyznačené body - po zapnutí HV jsem zapínal kompresor I do polohy A.
Môžem potvrdiť, pomohlo.

Zdravím,
v nejnovější verzi u loko ZSSK 162 008-7 při oživování přestane pomocný kompresor činnost při cca 6 barech a tím pádem se nezdvihne sběrač.
Zkontrolována aktuálnost verzí loko i kabiny.
Pro srovnání proveden ještě test ZSSK 362 005-1 HK - bez problému.

Ahoj,
kdyby se šikla infoška z tratě, (resp. spíše bonz na LVZ): při jízdě (362.068 CZSK v1.5) ze Štrby po 2.TK asi 3. oddílové (u Vojenského cintorína) se blížím v oddíle před na výstrahu, ta po chvíli, než k ní dojedu, přepne na volno a jak kolem ní projedu na opakovači přechází rovnou na stůj! Je to v obloucích, takže šaháš po rychlobrzděo_O, protože se to zachová, jako kdyby proti tobě něco vjelo do oddílu před tebou, což mmch šok, protože misi jsem si stavěl sám a nikde žádný traffic :). Na daném dalším oddíle, (tedy tom, kde má svítit červená) ale volno. Jestli se to tu už řešilo, tak sorry.

Přílohy

• sajba.jpg
    sajba.jpg
    193.8 KB · Zobrazeno: 62
Zdravím,
v nejnovější verzi u loko ZSSK 162 008-7 při oživování přestane pomocný kompresor činnost při cca 6 barech a tím pádem se nezdvihne sběrač.
Zkontrolována aktuálnost verzí loko i kabiny.
Pro srovnání proveden ještě test ZSSK 362 005-1 HK - bez problému.
Zdravím,
nastala změna. Pomocný kompresor sice přestane po natlakování cca 5,5 bar pracovat, ale pokud se zapne hlavní vypínač, tak zdvižení sběrače 1 ho zase shodí. Po opakovaném zapnutí HV lze zdvihnout jen oba sběrače najednou a loko naskočí. Sběrač 1 lze zase stáhnout. A dále lze mašinu oživovat.
Takže moje chyby byly, že jsem po vypnutí PK nejprve zdvihal sběrač a nikoliv nejprve zapínal HV.
Třeba to může i někomu pomoci a doufám, že nedělám nějaké další chyby.
P.S.: připadalo mi divné, že se nikdo jiný neozval se stejným problémem.

No ono jde o to, že každý úkon (zdvihnutí sběrače, zapnutí HV) sežere něco vzduchu z jímky pomocného kompresoru a ještě to hlídá ochrana na minimální tlak v této jímce. Nikdy se nedělají tyto úkony hned najednou nebo v krátce za sebou, tedy pokud není naplněná hlavní jímka na dostatečný tlak. Stačí sledovat tlak pomocné jímky pomocného kompresoru pod diagnostikou vzduchu.

Ahoj, zkouším na BP, prý má být kompatibilní. Ale všude co jsem zatím projel s 362 mám 25kV - např. Staré město - Přerov. Zdá se že xml soubory s markry se postahovaly a mají i nějaký obsah.

Back
Nahoře