CZSK verze 1.5

Ještě teď přemýšlím nad provozní situací na snímku, kdy u aktivit s modely, kdy nejsou vždy k dispozici ms verze, ti v jednom al trafficu stáhnou sběrače všechny loko na koleji ve stejný čas, což by bylo unreal.Zobrazit přílohu 30345
Na to je jednoduché řešení, ty odstavené loko tam dáš dříve než začne aktivita, nebo na místo přijedeš ty s časem vyčkávání >15min.

Na to je jednoduché řešení, ty odstavené loko tam dáš dříve než začne aktivita,
Jinak to na té Masně ani nejde. OK.
nebo na místo přijedeš ty s časem vyčkávání >15min.
To je právě to, co zatím nechápu, jestli WPointem vloženým do trasy Al trafficu, oddálím 15. minutu? Čím je ta 15. minuta aktivována? Já myslel zastavením na WPointu a odpočtem 15 minut, ne? Tak jak tím WP tedy můžu oddálit 15. minutu (stažení sběrače)?

Bere se vždy aktuální WP a jeho odpočet času do odjezdu. Další následný WP to nevidí, ale až po projetí aktuálního. Udělám patch na těch 15min.

Rozlišuje se klasický WP pro vlak AI a pak čekání u perónu při nastupování. U toho druhého vlak AI neshazuje panto.

To je právě to, co zatím nechápu, jestli WPointem vloženým do trasy Al trafficu, oddálím 15. minutu? Čím je ta 15. minuta aktivována? Já myslel zastavením na WPointu a odpočtem 15 minut, ne? Tak jak tím WP tedy můžu oddálit 15. minutu (stažení sběrače)?
Teď jsem nepochopil jakou situaci chceš přesně nasimulovat. Pokud chceš mít ty odstavené mašiny shozené, tak prostě dáš WP >15min s tím, že už tam budou než začne aktivita a je to. Pokud chceš, aby některá z těch mašin shodila smeták během toho co ve stanici budeš ty, tak tu jednu mašinku tam dáš zvlášť a čas si dopočítáš dle potřeby...
1.5.33 je čekačka na 15min
Super, to je mnohem lepší jak ty puvodní 2 minuty. Ikdyž za mě bych ten čas dal ještě delší. Ale to asi pujde ošetřit dvěma WP těsně za sebou s časem <15min... Díky moc!

Udělal jsem si pro sebe takový přehled, co jsem kde zjistil :

Servis1 =neviditelná lokomotiva (používá se jako loko v soupravách umístěných v traffic vlacích bez loko, např. odstavené soupravy ve stanicích)
Servis2 =neviditelná lokomotiva (používá se k blokování návěstidel při křižování apod.)
Servis3 =neviditelný vůz, který při umístění do soupravy traffic vlaku při míjení s vlakem hráče zahouká
Servis4 =neviditelný vůz (byl vytvořen v době kdy nebyl MSTS BIN a aktivitáři jej používali hlavně k tomu, aby traffic vlak zastavoval u středu nástupiště nebo na přesném místě, nyní se používá nejvíce v odstavených soupravách ve stanicích, kde při jeho vložení vzniká viditelná mezera, i když souprava je to jen jedna nebo při potřebě přeskoku z lokomotivy na loko jinou)

Kódy:
Definice WP 3xxxx - funguje, blok vlakové cesty, jak pro traffic, tak vlaky hráče, když chceš blokovat třeba stůj do 12:00, dáš 31200.
Definice WP 4XXYY - říká odpoj vagóny
XX - definuje počet zbylých vagónů včetně lokomotivy
YY - čas v sekundách pro trvání celé operace
Definice WP 5XXYY - funguje jako 4xxyy s tím rozdílem, že odpojí požadovaný počet vozů (včetně lokomotivy) ale před lokomotivou. Ale já ze zkušenosti vím, že když udělám revers kde mašina dosune vozy musím dát hned za něj kód 3, jinak zpět doťukne vozy.
Definice WP 60001 - funguje pro AI vlaky, pokud chcete na AI vlak napojit další AI vlak jako pomocný (WP dejte do cesty druhého AI vlaku před napojením prvního AI vlaku)
Definice WP 60002 - funguje pro AI jako TAB u vlaku hráče, tzn. požádá o povolení průjezdu návěsti stůj (zadává se v cestě AI před dotyčným návěstidlem)
Definice WP 6001x - Vlak jako traffic na daném vyčkávacím bodu zahouká x definuje délku tedy 60011 vlak houkne vteřinu 2 dvě vteřiny atd.

Víc jich neznám a prosím zdejší zkušené členy o kontrolu správnosti a případné doplnění. Myslím, že takový přehled dost členům pomůže.

Tak a teď jsem z toho úpný debil.

Pobere vůbec AE ty tečky?
Jaký je rozíl mezi kódem pro WP a kódem pro hráče? Tady bych potřeboval podorobně co který kód tedy je...
:D To je číslo patche. Žádný nový WP dělat nebudu.
Prostě jakmile dáš WP třeba 22min, tak AI bude čekat 22min a z toho prvních 7min bude vypnutá se shozeným panto a zbylých 15min do odjezdu nahodí panto a bude čekat připravená.

Čau chlapi, je to chyba OR-CZ, nebo už samotného základního OR? V aktivitě co mám odeslanou k vydání se mi to nestalo, ale teď dělám vlak, kdy jedu z Lipové Lázně z depa, najedu na vozy, sunu za veksle směr Horní Lipová a mám zastavit u "boudy" na koleji 1 u perónu pro papíry. Pak jízda do Jeseníku jako Sv 268, tam objezd vozů, přihození pošťáku a odjezd do Brna jako Sp 267. Takto správně mám zadány stanice:
stanice.jpg
Ale OR CZ už mi zabere zastavení hned u boudy, když jedu do Jeseníku. Takže je něco špatně.

AI stáhne na stahovačce smeták a pak ho v různou dobu nahodí zpět. Jasně můžete teď namítat, že shodí smeták i na "vypni proud", ale to zatím není ošetřený.
Záleží, co je v plánu ošetřit. Na střídavině nestahuje na vypínačkách tuším jen moderní trakce, ve které lze vypnout hlavní vypínač, aniž bys shazoval sběrač. Laminy, plecháče a esa klidně můžeš nechat shazovat, nejde-li však o kód v trati, a tedy pro všechna el.HV jednotně.

Blazovice.jpgtraxx-n.jpg

Ahoj. Po včerejší telefonické schůzi s Alcaponem:
Dveře manuál:
Vše super, ale jedna chybka. Správně je to minimum 30s, ale ORCZ to prý při více lidech sšítá nikoliv dělí. čítat by to mel, pokud by jel jeden motorový vůz. ale pokud mám 5 vozů (tj. desatery dveře, u bajek dokonce 20) a nastupije 10 lidí, měl by být nástup taky 30 sekund.
Návěstidla v provozu:
Dále moje stále opomíjená připomínka, kdy se tady dělají kosmetické vychytávky typu stahovaček, ale jedna provozní základní věc, která v MSTS fungovala v OR stále nefunguje. NEFUNKČNÍ ZHASLÁ NÁVESTIDLA,
001.jpg

002.jpg
003.jpg

Jestli se nepletu, hráč musel mačakt Tab., traffic projel normálně, myslí, nejsem si jistá jestli před návěstidly nestavěl, rychlost byla jak hráč, tak traffic 30km/h. Kdyžtak prosím dolňte, kdo si to z MSTS pamatuje, já jsem měl strašlivý problém MSTS vůbec spustit, nepobírá mi to moje nastavení GK a drbat se s tím kvůli spuštění MSTS nebudu.

Ahoj.
Po poslední aktualizací to přestalo topit.
Topení zapnuto, venkovní teplota -2, sněžení.
Všechny vozy nastaveno topení zapnuté a na vozech aktivní.
Nejdřív hláška: je ti zima, než jsem prošel, co je špatně tak i cestujícím je zima a teplota během 2km spadla z a+/- 20°C na 12°

Ahojte,

znova by som rád pripomenul bug kontroléra na radách 362 a 350 (iné som netestoval). Pri brzdení iba EDB a následnom pribrzdení priebežnou brzdou, po odbrzení ostane EDB zaseknutá, a mašina odmieta ísť do výkonu. Pomáha až niekoľko násobné zabrzdenie / odbrzdenie priebežnej a u rady 350 prídavnej brzdy.

Další věc, pokud otevřu dveře na služebáku Dsd (přes nabídku F9) výpravčí mi neodpíská odjezd, až když je znova zavřu. Takže tenhle efekt jízd s otevřenýma dveřma nefunguje a tím to nepůjde nasimulovat ani na patrech Btjo.
dvere dsd.jpg

Back
Nahoře