CZSK verze 1.5

Po resetu OR posun normálně pokračuje (až na moje peripetie se zbrojením, neěml jsme trpělivost zastavit přesne, konec videa, ale nedůležitý...).

Čau kluci.
Tak nalezen další problém, se kterým jsem se v OR zatím nesetkal. Přijedu do Brna k perónu, odvěsím mašinu od vozů. Tím se stane z vagón§ Loose Consist, tohle je ok. Avšak zezadu na ně najede mašina posunu, odvěsí od nich pošťáka a má jet za výhybky a hodit jej na koleje pošty. Mašina najede, odvěsí jej od vozů (loko tendr+ Fa), ale když má začít tahat, tak i s vozem zmizne
Ahoj, nejsem si úplně jistý, ale myslím, že s něčím podobným jsem se setkal a bojoval i ve standardní verzi OR nebo ORMG (přesně si to nepamatuji, už je to nějaký pátek ), takže tohle asi nebude úplně problém jen OR CZ/SK..

Bylo to tím. Nevím jak u vás, ale když zruším volbu Odstavená lokomotiva (loko je nutné oživit) v záložce obecné, tak to stopoří i ms wagy. Vrátil jsem fajfku zpět, prostřídal v traffics ms(wagy) a enginy a výsledek viz screen.
Pokud dám na koleje ms tak jsou to loose consisty. Tedy bez cesty. Žádný panto nezvedá. Pro jistotu jsem ještě přidal podmínku a to, že loko s menším výkonem než 10kW také panto nezvedne. Vyzkoušej nejnovější patch.
Počítač losse consisty v OR NEZATĚŽUJÍ!!! Nepočítá se u nich fyzika brzd a ani se nevytváří řetězec pro aktualizaci jiných fyzikálních dat.

Ale já v té Masně žádné LC nemám, takže ms je jako vagon a ten prostě zvedal. Problém jsem si vyřešil a jestli vám to při tom popisovaném nastavení nahození mašiny a konfiguraci ve hře nedělá, tak co už s tím.
Na co 10 kW?
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Wagon ( csd_150012ms_hk
Type ( Freight )
Name ("CSD 150 012-3 HK")
WagonShape ( csd_150012ms_hk.s )
Freightanim ( csd_150012fg_hk.s 1 1 )
Type ( Freight )
Size ( 3.00m 4.69m 16.557m )
Mass ( 82t )
WheelRadius ( 0.5m )
InertiaTensor ( Box ( 3.00m 4.69m 16.557m ) )
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e7N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 1e7N/m/s )
Break ( 1.1e8N 2.5e8N )
r0 ( 30cm 60cm )
)
CouplingHasRigidConnection ( 0 )
Velocity ( 0.01m/s )
)
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e7N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 1e7N/m/s )
Break ( 1.1e8N 2.5e8N )
r0 ( 30cm 60cm )
)
CouplingHasRigidConnection ( 0 )
Velocity ( 0.01m/s )
)
Adheasion ( 0.16 0.88 1.51 0 )
DerailRailHeight ( 10cm )
DerailRailForce ( 2.5*82t )
DerailBufferForce ( 350kN )
NumWheels ( 4 )
Friction (
1070.5N/m/s -0.10 1.3mph 12.951N/m/s 1.891
5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0N/rad/s 1
)

BrakeEquipmentType( "Graduated_release_triple_valve, Auxilary_reservoir, Handbrake, Emergency_brake_reservoir" )
BrakeSystemType( "Air_single_pipe" )

MaxBrakeForce( 50kN )
TripleValveRatio( 2.5 )
MaxReleaseRate( 1.3 )
MaxApplicationRate( 4 )
MaxAuxilaryChargingRate( 3 )
BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce( 55 )
EmergencyResCapacity( 0.88 )
EmergencyResChargingRate( 1 )
EmergencyBrakeResMaxPressure( 73 )

Sound ( "../../common.snd/sndelok/lokpor.sms" )
)

)

očítač losse consisty v OR NEZATĚŽUJÍ!!!
Ale jsou nahovno, když tvoříš místa, kde jedeš 2x a zatěžují editor aktivit jako prase. Zkus dát na všechny koleje v Brně, nebo Ostravě LC a pak hýbat mapou. Hoši, do tvorby aktivit nám fakt nezasahujte, Loose Consist jen výjměčně a z nutnosti. Je prostě problém, že asi nikdo z týmu nepoužívá MSTS programy na tvorbu. Navííc i testy vlaků se musí dělat v aktivitách, nikoliv jen ve volných jízdách, někdy vznikají velmi rozdílné situace a v aktivitách je PC zatížený mnohem více, než ve volných jízdách.

Ahoj, jakmile se chci po dnešní aktualizaci rozjet na ruku, tak mi bouchne nadproudová ochrana a rychloměr vyletí do závratných výšin :)
Open Rails 2021-12-09 08-36-21.jpg

Po dnešní aktualizaci: 1.5.80 nespustím aktivitu, která normálněještě včera před vyonutím PC běhala:
pad or.jpg

Ještě doplním, že jde o testovací aktivitu, kdy mám kousek trasy hráče, čas u konce aktivity a pozoruji traffic ve stanici olomouc. Takže aktivita začíná (mačítání traffic o cca 2 hodiny dřív, než je počáteční čas hráčovy minitrasy v test aktivitě. Ale jak jsem psal, večer jsem to normálně spustil A základní aktivitu spistím taky, le nevím, jestli to ke konci nepadne. musel bych jet přes dvě hodiny.

Tohle se musí dát zpátky dokupy, poněvač pokud nebudu moct dělat tyhle testy aktivity, nebude se dát tvořit. Dělá se tak, že je celková aktivita třeba začátek v 8 a konec ve 12 a já si pak dělám "podaktivity", tře ba začátej v 11:30, traffic z kořenové aktivity a sleduji chování traffic, bez toho abych musel pojíždět celou aktivitu od 8 do 11:30, kdy chci definovat třeba posun traffic.

Tímhle problémem momentálně stojím s pracemi.

Chápu, chápu... Je jen k vzteku, když já musím sedět doma na prdeli, nmůžu nikam (ani s košem... ;) ) a nemohu se věnovat koníčku.... Když jsem ke všemu rozběhal i ten spropadený activity editor MSTS. :)

Ještě pro upřesnění, testovací aktivita, lokomotiva ČD 810.100 od Pikka s úpravou pro ORCZ a zkusil jsem zatrhnout stanici, takže ne jen kousek trasy:
pad or2.jpg

EDIT:
Takže, příčina je v hnacím vozidle, pokud dám jako mašinu hráče páru, aktivitu spustím, pokud diesel, OR spadne, alektriku jsem nezkoušel, já tak mohu klidně pokračovat v práci.

Back
Nahoře