CZSK verze 1.5

Dane, přece v tomto prostředí nemůžeš vydávat aktivity. Tohle je vývojářská verze
Ahoj Zbyňku.
Ony ale aktivity fungují, co se chování traffic týká, myslím tím bloky, jízda souprav i řízení vlaků, jen se občas vyskytně po nějakých pracech problém typu zrovna teď zmíněných kol. Proto tady máme vlákno a aktualizaci přes internet, jak kluci vývojáři psali, aby se ty chyby daly po nahlášení odstranit a spolupráce je tak dynamická a pružná. Hráč si stáhne na wevu OR-CZ a ten se mu zaktualizuje do poslední verze, pokud dá an aktualizovat. Já za sebe se snažím právě o to, aby se ty aktivity daly dohrát a proto hlásím chyby.
řemluv kluky vývojářský, aby dali ven nějakou stabilní verzi, kde budou fungovat všechny základní funkce
Tohle nelze, poněvač nových funcí přibývá a je to naprostá pecka. Proto právě máme zde vlákno a popsané řešení výš, když se něco pos..e, kluci dělají ihned aktualizace a za to jsem neskutečně rád. Tím máš v aktivitě nejnovější vychytávky.

Tak a můj dotaz, včera v noci nová aktualizace, ale nikdo mi zde nenapsal, jestli jste se dívali na ty kola? Pokud zaktualizuji, pojedu to celé znova, klidně, ale ne zbatečně, pokud ta aktualizace opravu (nebo pokus opravy bugu) neobsahuje.

Tak u předposlední aktualizace chyběly kola, jen v tom Šumperku a u té posunovací mašiny, tam jsem si všinmul ještě jedné věci, mašina 434.1 najede na soupravu hráče a přihodí k ní dva vozy, má vyčkávací bod 3XXXX, a jak jsem tu dával obrázek, jednou ji zmizely kola a po resetu OR, když se ji postavila vlaková cesta, tak traffic lokomotivy, jakoby chvíli "uvažoval" co má vlastně dělat (nebo nepovolily brzdy, cca 30s). V předhcozích aktualizacích se rozjel hned, jak se postavilo na volno:

Mám ještě videou z Olomouce, ale tam mi kola nezmizely, ale rovnou to spadlo, bohužel, ač jse mačkal klávesu Print Screem, Obrázek se nevytvořil. Video z Olmiku sem dám později, teď jsem aktualizoval a jdu na úsek Olomouc - Brno.

Ahoj, potřeboval bych poradit s topením soupravy. Podařilo se mi aktivovat topení v kabině (Ctrl+Shift+H), ale ani za nic mi nejde aktivovat topení v soupravě. Vozy mám obyč. B s laděním pro verzi 1.5. Mašina 750 s laděním od Josefa V. Je na to nějaká kl. zkratka, o které nevím? Ctrl+H (vyčteno z nápovědy pod F1) vypadá, že nefunguje.

Ahoj, potřeboval bych poradit s topením soupravy. Podařilo se mi aktivovat topení v kabině (Ctrl+Shift+H), ale ani za nic mi nejde aktivovat topení v soupravě. Vozy mám obyč. B s laděním pro verzi 1.5. Mašina 750 s laděním od Josefa V. Je na to nějaká kl. zkratka, o které nevím? Ctrl+H (vyčteno z nápovědy pod F1) vypadá, že nefunguje.
Aby vlakové topení fungovalo, musí být v kabině ovládací prvek a to páčka od topení. Kontaktuj prosím Dodo. On je expert na kabiny.

Tohle nelze, poněvač nových funcí přibývá a je to naprostá pecka.
Dane, vše nové je naprostá pecka. Ale také vše nové má i své porodní bolesti. proto netřeba vše uspěchat. Nechat uležet, až se vše doladí. Proto testovací verze a stabilní verze pro veřejnost.

Čau, kluci, jak posunu pohled z kabiny více dopředu?
Změny v eng v head aut mi nějak nereagují, nebo něco dělám blbě:
vyhled.jpg

vyhled2.jpg
Když měním hodnoty v zeleném rámečku, ORCZ reaguje, ale když jakkoliv změním hodnotu v červeném, neděje se nic a to by právě mel být posun vpřed, či vzad od středu mašiny. Nevím, co s tím?

Tohle je navázané na pohled z kabiny. Pokud tam změníš osu Z v Position, změní se i výhled z kabiny.

Musel jsem to tak nabindovat kvůli správnému výhledu z lokomotiv s nesymetricky umístěným stanovištěm. Jinak OR ten výhled ukazuje blbě.

Jo tak takhle jsi to opravil, super. Problém jen bude, pokud dvě parní mašiny jiného typu budou používat stejnou kabinu. Bude se to muset řešit CVF ve složce Cabviev přímo u jednotlivých mašin.

Takže test na trati 310 a zjistil jsem, že mi v aktivitě visí vlak z Lipové do Jeseníku, když jsem byl už v Ramzové, otevřel jsem kolonku traffic a jak jinak, koukám a místo rychlosti vlaku opět NaN, takže KURVA ZASE KOLA! OR 1.5.88. Takže jsem opět na dálku přestoupil do traffic a modlil se, aby OR nepadl a nepadl. Samozřejmě celý vlak bez kol, samozřejmě Kremák není laděn pro OR, ale je jako traffic a bylo řečeno, že se tohodle změny týkat nebudou. Tak jsem zapl Badicam a tu je Video. Hoši, tohle mi žádný OR nikdy nedělal... To je fakt k posrání, buguje to nepravidelně a ty kola jsou fakt problém.
Tady je video po přestupu do traffic nákladního vlaku, mašina v Lipové připojila vozy Loose con, během mojeho pobytu ve stanici a v pohodě, pak měla odjet směr Jeseník, když už jsem byl pryč, ale:

Load z pozice před Lipová Lázně, a přesedl jsem do traffic "Kremáka". Zatím co, když jsem traffic jen pozoroval, po přestupu do něj a zapnutí autopilota nastala totální tragedie, jak se traffic chová, ano, brzdy je ve vysokotlakým švihu, mašina skáče, ale kolečka nezmizly. Ale pokud zapnu autopilota, měl by se chovat vlak, jako když jej pozoruji. No, je to čudo... Mně jde ale hlavně o ty kola, jak jsem psal, při pouhým pozorování to klapalo bez škubání, ale zase nezapnu diagnostiku vlaku...

Zkus 1.5.89. Možná jsem na něco přišel.
Jasně, a modlím se, aby to klaplo, jinak už jste mohli jezdit ve vydaných obou dílech aktivit s novým skinem 464.0 do aleluja. :) Akorát celé znova, jak já ty lázně a Jeseník už nenávidím... :) :)

Takže:
Kolečka nemizí, to je dobrá zpráva a rovnou se zeptám, nesouvisí to nějak s "palivem" uhlí? Poněvač:
1. někde za stanicí Ostružná směr Branná, když jedu samotíží vlaku mi OR napíše "pokaždé ve všech testech" co jedu aktivitu, že v tendru došlo uhlí a lokomotiva bude nefunkční. Ale zásoba je dostatečná:
Přibližně místo kde to pokaždé napíše:
uhli.jpg
Zásoba OK:
uhli2.jpg

2. Pak jsem přijel do Hanušovic, kde všechno klapalo na jedničku, do stanice vjel Pn do Litic od Šumperka, na mně normálně najel lokomotiva posunu a přihodila mi vozy. Avšak:
Nákladnímu vlaku bylo postaveno na odjezd a ten tam stále stál a tím vyblokoval posun od moji soupravy, kola nezmizela, ale při pohledu na mašinu traffic, měl Štokr prázdný tendr a tudiž se nerozjel:
uhli3.jpg
Vůbec jsem netušil, že může traffic dojít voda, uhlí, nebo nafta, pokud jak vím, tak traffic býval bezedný.

Po nahrání kdy traffic chybělo uhlí, tak zůstalo, musel jsem aktivitu nahrát, kdy vjížděl nákladní vlak do stanice a měl v tendru uhlí, které se ztratilo až po zastavení vlaku (tak mne napdá, nesouvisí to nějak s nově nadefinovaným stahováním pantografů?). Pak se aktivita chovala korektně dál:

A konvoj lokomotiv v ŽOS Šumperk k likvidaci, který je definovaný jako sice parní, ale mimo službu bez výkonu je bez kol furt... ALE NAŠTĚSTÍ JE TO JEN TAHLE SOUPRAVA A MRTĚ BUGŮ S KOLEČKY ODPADLO.
kola7.jpg

Pantografy a jejich "inteligence" platí jen pro elektriky. Ale až budu doma, prověřím to. Nedefinuje se v Eng párovce spotřeba uhlí? Není tam nějaká krpa? Kód pro párovky nebyl ničím narušen. Aspoň o tom nevím.

Back
Nahoře