Ahoj.
Iciku, s tebou když někdo nesouhlasí tak vejská? Tobe se něco zalíbí, chceš tam dostat nějakou vychytávku za každou cenu a vyrábíš blud.
1. Fíra žádnou brzdu vypínat nebude, neběhá kolem vlaku.
2. Po každém dobrždění nebude kontrolovat vozy.
Zbyněk jeden strojvedoucí ti to tady napsal výš. Bob57, druhý fíra, kterého tady nemusíte, ale předpisy má v malíčku napsal:
"V dnešní rychlé době už nejezdí klasické rychlíky s 12 až 16 kočáry v dlouhých intervalech, ale jezdí častěji a to jako kraťasy o 4 až 6 kočárcích.
Jestliže na takovém vlaku se 4 vozy vypnu jednu brzdu (a v žádném případě to nesmí být poslední vůz vlaku), tak jsem přišel o významnou část brzdících procent, takže se to rozhodně neobejde bez snížení rychlosti, pokud ten porouchaný vůz bude vůbec schopen jet dále s vlakem. U osobáku s Brejlovcem a dvěma až třemi vozíky ještě hůř.
Sám jsem kdysi v Pečkách z rychlíku odstavoval lehátkový vůz pro poruchu brzdy, která se kousla na stopexu a Nixon to vyhodnotil jako horké ložisko.
Tam není co diskutovat, vůz dál prostě nejede, kouslý stopex vypnutí brzdy neodstraní.
Tady by mne zajímalo, jak si autor té pitomosti představuje, že fíra pozná za jízdy poruchu brzdy jednoho vozu. To jako ten jeden vůz najednou přestane brzdit a ostatní brzdí normálně?
A pokud se u osobky při zkoušce brzdy zjistí nefunkčnost jednoho vozu ve výchozí stanici, tak vůz prostě na vlaku dál nejede.
Žádné kecy, že je dostatek brzdících procent. Výjimkou může být jenom nedělitelná souprava jako Pendolino či Žralok za podmínky dostatečného krytí brzdících procent pro celou trať byť při snížené rychlosti. "
Hoši, znova.
MSTS:
Vznikl jako simulátor, kde byly jako hlavní aktivity, volná jízda byl pouze doplněk, ve které, když jste si nepstavili vlakovou cestu během jízdy, napakovali jste to někam do šturcu. Takže simulátor byl stavěm s klavní prioritou jezdit aktivity a pak pořadná volná jízda.
OR, OR MG:
Vývoj byl vylepšení jízdních vlastností, spolupráce traffic s hráčovým vlakem a schopnosti posuů + další vychytávky. Takže opět základ aktivity.
ORCZ:
Nevím jak testujete vy, ale "fičuryny" jízdy vlaku (případné poruchy věci narušující jízdu vlaku) se nedají testovat a tvořit ve volné jízdě. Tím dehonestujete tvorbu aktivit a stavíte simuloátor pro volnou jízdu (takže unreál).
Znova, OR měl kdysi v nastavení náhodnou volbu poruch, která se nedala používat jinak než ve volné jízdě, poněvač pokud si ji zadal, nešlo dojet aktivity, poněvač jsi se dostal mimo scénář jízdních dob. Pak se tato záložka zrušila, vývojáři asi dobře zjistili, že to prostě není možné zkloubit dohromady. Pokud by jste chtěli dostat do ORCZ tuhle vychytávku, takže nic neshazuji, jak píšeš výš, museli by jste to nechat na aktivitářích, kteří by to implantovali do aktivity. Takže jedině přes WP někde na trati, která by spustil poruchu do kterého by jsi zadal podobně jako odpojení vozů, která vůz bude mít poruchcu. S tímhle by aktivitář počítal, zadal to do scénáře a pokračoval by dále. Ne však implantovat to do volné jízdy, kde nejsi ničím vázaný. Ale je fakt naprostá pitomost, abych si během jízdy po každém přibrždění hlídal tabulku F9, to se na mně nezlob.
Takže je taky dobré naslouchyt strojvedoucím a ne bastlit zpestření, které spíš simulátor naruší a prosazovat to za každou cenu. Takže buď tuhle funkci dejte do háje, nebo předělejte to tak, by se to dalo pevně zadat do aktivit, jak jsem psal. Holt ve volné jízdě se to neprojeví, ale ta mně vůbec nezajímá, není a nebyla zájmem simulátoru MSTS a ani pokračovatele původního OR.
Hlabně to neber jako nějaký útok. moc dobře víš, že testji a vychytávám co se dá a právě ve složitých aktivitách a se spoustou věcí souhlasím, spoustu jsem jich pochválil, ale tenhle nápad takhle naimplantovaný do OR je šparně. Stejně, jako bylo špatně v prvopočátku to nastavení vlaku bez vzduchu u perónu, které se taky předělalo a psal jsem to hned ze startu vývoje.