CZSK verze 1.5

No, já jen, co se mnou konzultoval Alcapone, že i když má zamklo na 30 FPS, tak se mu prý BP škube.

hej no veľa ľudí zamkne OpenRails.exe
Ahoj. To je proč píšu, že nechápu, proč se to nezamkne na 30 FPS jako defult ve hře. Je to drbání se přes hlavu a používájí se "podprogramy" stejně jako u MSTS. Ale to mně teď netrápí, mám už od nějaké aktualizace ještě starého OR a ORCZ v tom pokračuje problém se spuštěním sněžení:
Zima, jasno:
Oblačnost, mlhy, tohle vše funguje. Ale pokud dám srážky, neustále prší (i zvukově). Kdysi když jsem dal Liqidity a zvednul hodnoty sněžilo a měl jsem i aktivitu z Valmezu do Frenštátu a Ostravy, kdy v Beskydech přišla pěkná vánice. Jenže teď ať dělám cokoliv, výsledek déšť. Teď chystám další aktivitu z M262 z Ostravy do Bruntálu a zpět v zimě a jsem v pattové situaci. Srážky sněhové fungují jen tehdy, když dám začátek aktivity se sněžením a vše "utnu" a pak dělám dynamiku počasí, tak to potom normálně sněží jak potřebuji.

Ať zde zadám jakoukoliv hodnotu, výsledek je furt stejný:

ORTSWeatherChange (
ORTSPrecipitationLiquidity ( 0.0 0 ) - ORTSPrecipitationLiquidity ( 0.9 0 ), zkoušel jsem i 0.900, 1, furt nic...

A pak spustím srážky, furt prší.

A další věc, ORCZ nepřehrává zvuk dveří, ani když otevřu ve volné jízdě přes tabulku. Zvuk dveří přitom jak Balm pro OR, tak M262 (830 a 831) obsahuje.

Má ještě někdo potíže s nahráváním uložených pozic, jako já, jak jsem psal v příspěvku 478, nebo je chyba u mě?

Ne, normálně nahraju, test aktivity s M262. Ale nespojují se ti někde dva vlaky dohromady? Pokud takto zmizí, aktivita od té doby nelze nahrát, vlaky se musí před zmizením opět rozdělit.

Má ještě někdo potíže s nahráváním uložených pozic, jako já, jak jsem psal v příspěvku 478, nebo je chyba u mě?
Problém s nahráním uložených pozic jsem měl taky. Bohužel nemám žádný log, ale stávalo se to, když sem jel aktivitu s mašinou s funkčním mirelem. Naposled u Hungarie na BP s gorilou.

Tím to také není, jedu s ČDC 363.009, pro jistotu jsem ještě zkusil jinou 363 a stále stejné...
Navíc je tu další problém, kterého jsem si všiml. Stále zlobí EDB! Rozjedu se z Rokycan, dosáhnu rychlosti 100km/h a přepnu do ARR.
Vše je v pohodě, za Kařízkem začne klesání do Zdic a mašina začne používat EDB, zatim taky v pohodě. Ale když ve Zdicích chce mašinka EDB vypnout, tak má problém. Sice EDB přestane brzdit, ale nechce odpadnout, stále to píše "sestavování" a to až do rychlosti o 10km/h nižší, než je navolená na ARR. Když pak ARR vypnu, tak EDB nejde použít, píše to "sestavování" a pak napíše "vypnuto"...

Ahoj, tak rozesněžit se mi sice podažilo, ale teď jsem zjistil jednu věc. Mám zadanou intensitu srážek sníh, vše funguje, ale když vypnu OR a znova nahraju, tak sněží jako prase... Přitom by ta intesita měla být poloviční:

SNĚŽENÍ.jpg

A další věc, když vystupují "paxové" a odvěsím vozy, bylo by fyjn, kdyby zyvřely dveře "paxové, nepaxové". Zůstávají otevřená vrata u tzv. Loose con. po odvěšení.
krnovvrata.jpgkrnovvrata2.jpg

A další věc, když vystupují "paxové" a odvěsím vozy, bylo by fyjn, kdyby zyvřely dveře "paxové, nepaxové". Zůstávají otevřená vrata u tzv. Loose con. po odvěšení.
Tak proč je nenecháš v klidu vystoupit? Pak se nediv, že se ti na dveře vykvajznou. :D

Tím to také není, jedu s ČDC 363.009, pro jistotu jsem ještě zkusil jinou 363 a stále stejné...
Navíc je tu další problém, kterého jsem si všiml. Stále zlobí EDB! Rozjedu se z Rokycan, dosáhnu rychlosti 100km/h a přepnu do ARR.
Vše je v pohodě, za Kařízkem začne klesání do Zdic a mašina začne používat EDB, zatim taky v pohodě. Ale když ve Zdicích chce mašinka EDB vypnout, tak má problém. Sice EDB přestane brzdit, ale nechce odpadnout, stále to píše "sestavování" a to až do rychlosti o 10km/h nižší, než je navolená na ARR. Když pak ARR vypnu, tak EDB nejde použít, píše to "sestavování" a pak napíše "vypnuto"...
Tohle je záměrně, protože se ARR nemá používat k brždění vlaku. Je to spíše tempomat. Brzděte jak máte, chlapi!

Tohle je záměrně, protože se ARR nemá používat k brždění vlaku. Je to spíše tempomat. Brzděte jak máte, chlapi!
Co? To jsi slyšel kde?? Pokud nemám těžký vlak, tak proč nenechat ARR udržovat rychlost i při klesání? Navíc u pětkových Es je u EDB co do výkonu to do brzdy... A to že pak už nejde EDB použít je také záměrně?? Jinak to EDB zlobí už před tim...

Četl jsi to, co jsem popisoval?? Jedu z Kařezu do Zdic, nechávám ARR zapnutý na udržení rychlosti v klesání, jen dám do výběhu... O brždění o několik desítek km/h nebyla řeč, tak mi tu nepodsouvej něco co jsem neřekl! Ale i to ARR v pohodě zvládne u lehčích nákladů, u těžších se člověk bojí, aby nerozházel rozvaděče, tak se brzdí na ruku... Celkem mě mrzí, že na nějaký poznatek je tu teď reagováno tak, že z lidí tak trochu děláš blbce, kteří prostě neumí jezdit... Rada ohledně načítání uložených pozic žádná, ohledně "šediváků" po delší jízdě taky žádná... :confused: Takže tímto věším OR CZSK na hřebík a vracím se k puvodnímu OR MG.

Udržovat ano, ale NE brzdit celý vlak o několik desítek km/h méně!
A to jsi četl kde? Tohle řekni chlapům co jezdí na Ešusech příměstskou okolo Prahy, několikrát za těch deset let jsem byl na stanovišti když jim bouchla VZ takže moc dobře vím že akorát otvírají dveře a dávají souhlas k odjezdu jinak si to "elektrika" řeší sama. A když se čtyřvozovým rychlíkem s Esem na 400 metrech nejsem schopen snížit rychlost o 20 km, tak je asi něco špatně. Zrovna dnes jsem to konzultoval s kamarádem, který jezdí na EC do Německa.

Back
Nahoře