.eng soubor u Vectronů

PetasHD

Cestující
Čau, mam takovej zvláštní dotaz. Asi většina z vás ví jak na to ale já jsem ještě tak trochu začátečník. Každopádně .eng soubory už trochu ovládám... No jde o to že každý .eng soubor ze stránky https://msts-rw.cz/elektricke-rusne-rada-193-383/ v sekci loko. 193/383 je uplně jiný než ostatní engy. Například ze stránky https://modely-msts.cz/modely.html to je uplně normální. Ale u těch Vectronů mi to prostě nikdy nejde. Přepíšu kabinu, soundy a Vectron nikde když tvořím consist. Má stím někdo zkušenosti? Jak má ten eng vypadat aby mi to fungovalo?
Předem děkuji za odpovědi. Petas

Ahoj, stáhni si společný archiv pro Vectrony a nakopíruj do příslušné složky v trainsetu.
Dobře, až budu doma tak zkusím. Takže potom by ten podivný eng měl fungovat? Jinak co přesně tedy přesunout z toho archívu do té příslušné složky? Rozumím tedy správně že do engu se potom už teda nehrabe? Potom co tedy přepíšu kabinu a soundy.. Jinak díky

Mašinky ze stránky msts-rw žádný pochybný eng nemají. Mají jen ladění, které vyžaduje soubory .inc a tyto soubory právě najdeš v tom archivu, na který jsem ti posílal odkaz. Stáhneš balíček pro lokomotivy 193/383 a složku common.inc přetáhneš do trainsetu. Kromě úpravy kabiny a zvuků už do engu lokomotivy nijak zasahovat nemusíš.

Mašinky ze stránky msts-rw žádný pochybný eng nemají. Mají jen ladění, které vyžaduje soubory .inc a tyto soubory právě najdeš v tom archivu, na který jsem ti posílal odkaz. Stáhneš balíček pro lokomotivy 193/383 a složku common.inc přetáhneš do trainsetu. Kromě úpravy kabiny a zvuků už do engu lokomotivy nijak zasahovat nemusíš.
Dobře, tak za pul hoďku budu doma. Vyzkoušim a potom se ozvu ;)

Hele udělal jsem a furt nic. Mě příjde ten eng soubor pro Vectrony strašně krátkej. A i když jsem stáhl ten společný archív + archiv pro Vectrony tak mi to nejde. Ale když jsem dělal např Vectrona 193 ČD tak ten měl obsáhlejší eng soubor a ten mi krásně fungoval. Nevím čím to je. Eng jsem si jistý že jsem přepsal správně.

Jaký Vectron ti konkrétně nefunguje? Zatím jsem se nesetkal s tím, že by něco z této stránky nejelo.
Ten kratší eng je způsobený tím, že obsahuje odkazy právě na ty .inc soubory. Máš ještě mimo archiv pro 193/383 stažený i společný archiv?

Přílohy

• Výstřižek.JPG
    Výstřižek.JPG
    79.1 KB · Zobrazeno: 0
Ano
Jaký Vectron ti konkrétně nefunguje? Zatím jsem se nesetkal s tím, že by něco z této stránky nejelo.
Ten kratší eng je způsobený tím, že obsahuje odkazy právě na ty .inc soubory. Máš ještě mimo archiv pro 193/383 stažený i společný archiv?
Nefunguje mi konkrétně ten ATLU 193 588-1 CDC. Ano mam stáhnutý společný archiv. Fakt nevim kde je problém. Možná zkusim přeinstalovat. Jinak pořádně nevim kde mam sehnat dobrý zvuky. Kabinu mam

Zrovna s tímto Vectronem jsem jel minulý týden z Břeclavi do Přerova bez jediného problému. Zkus to všechno znova přeinstalovat.

Odkazy na kabiny a zvuky pro Vectrony (u nás 193 a 386) mohou být uvedeny v doprovodné dokumentaci modelu. Zkus si stáhnout i jiný model, třeba se dostaví kýžený úspěch...
Kabinu hledej u Doda, je uveden jako autor. Zvuky jsou podle všeho z nějakých německých stránek, bližší k tomu bohužel nemám. Samozřejmě je nutné podle zásad upravit cestu ke zvukovým a kabinovým složkám podle tvého systému.

Hoši tak jsem zase zkoušel a nic prostě. Kabinu jsem přepsal i soundy a Vectron nikde. Netušim čím to je. Nemůže to být názvem vlaku v trainsetu? To asi ne ale já fakt nevim. Mam zkontrolovat i cesty include souborů nebo nemusím?

Zdravím,
teď jsem ve volné jízdě na trati CR310 v nejnovější verzi ORCZ testoval zmiňovaného Vectrona ATLU 193 588-1 CDC. Naprosto vše včetně Mirelu funguje bez problému.

Zdravím,
teď jsem ve volné jízdě na trati CR310 v nejnovější verzi ORCZ testoval zmiňovaného Vectrona ATLU 193 588-1 CDC. Naprosto vše včetně Mirelu funguje bez problému.
Jak máš prosím aktuálně na zmíněném Vectronu napsaný eng? Kdyžtak budu rád za přílohu

Jednoduché, pokud toho je víc v engu tak zen eng je napsán po staru, tady co máš je napsán nově. Tedy potřebuješ ty složky co ti tu dával dvacka. Tady u toho engu počítej, že nejprve klavesa O, čekáš 40s, mezitím si nastavíš napětí a pak klávesu P a zvedneš zběrač, odbrzdíš a jedeš. Nic víc nic míň.
Proto tu máme TSRE, kde si con postavíš. Conbuilder už tyhle novoty neumí.

Jednoduché, pokud toho je víc v engu tak zen eng je napsán po staru, tady co máš je napsán nově. Tedy potřebuješ ty složky co ti tu dával dvacka. Tady u toho engu počítej, že nejprve klavesa O, čekáš 40s, mezitím si nastavíš napětí a pak klávesu P a zvedneš zběrač, odbrzdíš a jedeš. Nic víc nic míň.
Proto tu máme TSRE, kde si con postavíš. Conbuilder už tyhle novoty neumí

Aha, takhle to je. Kde stáhnu TSRE? Jinak vubec nevim kčemu je klávesa O a jak se nastavuje napětí. Taky budu chtít vysvětlit. Děkuju předem :D

O-zapneš mašinu, napětí dle toho kde jsi, vše máš pod F1. Pokud jedeš pod OR CZ, zapni si v nastavení zapnutí mašiny a jen vybereš napětí.

Back
Nahoře