CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím,
tak jsem to opět zkoušel, abych to mohl nějak detailně popsat, ale PC se zřejmě dobře vyspal, skvrny na slunci zmizely a vše jede normálně. Tak sorry za OT.... :confused:

Kolik máš naježdíno s msts či OR a za další kolik s mašinou ve skutečnosti.
S Open Rails jezdím od Ledna 2022. A kdybych byl fíra IRL, tak si na krátký interval stěžovat nebudu.
Nejdříve se nauč s VZtkou.
A jak? Nevíš ty chytrej?:p
Těch 10s je i ve skutečnosti a pokud jede fíra třeba těch 200km na nekodované, tak mačká celou dobu.
Jo aha! Tak to řeknu rovnou, že je to tak i IRL ne?
To si běž rovnou hrát piko vláčky.
Tuhle drzou větu si vyprošuju!:mad:
VZ máš mít nahozenou před jízdou a pak jen ovládáš. pokud si nahrál uložený save během jízdy, tak to taky špatně, několikrát je uvedeno pouze za klidu vlaku.
No právě, Dodo mi napsal, že když mě to otravuje, tak ať to vypnu, ale zapomněl, že VZ za jízdy znovu nezapneš. Takže jako kompromis používám při řízení ČD 742 program, který po 2 vteřinách spamuje klávesu pro potvrzení bdělosti (u mě "Y"), aby byl VZ zticha. A save si za jízdy nikdy nedělám! Vždycky před uložením simulace vlak zastavím.

program, který po 2 vteřinách spamuje klávesu pro potvrzení bdělosti
Tohle měla jedna parta před 40 lety na skutečné lokomotivě. Živák otravoval, tak si vyrobili elektronický spínač. Netuším, jestli byl na to plánek v Amatérském rádiu nebo vlastní vynález. A pak je za to zpucoval cvičnej. Protože se jednalo i o zásah do lokomotivy.
Já v této hře živáka z principu nikdy nezapínám, ale až na tom bude závislé kódování NO jako v reálu, tak budu muset také. Jinak interval býval takový, jak jej nastavil vézeťák. Také jsme měli jednou lokomotivu, kdy téměř hned po zhasnutí modrého světýlka to začalo ječet. Tak se to napsalo do knihy a vézaťák to přenastavil. Tedy také mi připadá, že jej tady ve hře máte moc krátký. (když jsem testoval peršana pro ORCZSK, ale to už bylo dávno.)

Tohle měla jedna parta před 40 lety na skutečné lokomotivě. Živák otravoval, tak si vyrobili elektronický spínač.
Vážně? Tak to je docela mazaný trik, jak oblbnout VZ. Dneska by stačilo zapojit k VZ Arduino nastavené tak, aby posílalo do VZ pulzy a VZ je zblblej.
Netuším, jestli byl na to plánek v Amatérském rádiu nebo vlastní vynález. A pak je za to zpucoval cvičnej. Protože se jednalo i o zásah do lokomotivy.
Tak to teda měli kliku, že je nevyrazili.
Tedy také mi připadá, že jej tady ve hře máte moc krátký. (když jsem testoval peršana pro ORCZSK, ale to už bylo dávno.)
Hmmm... Peršan se mi nezdá, že by měl krátký interval. Jeho LS90 to navíc dělá ve 2 fázích. Napřed zhasne modré světýlko a když to nepostřehnu, tak po určité době začne živák řvát. Když pak nezareaguju, LS90 tam hodí záchrannou. Ale tu záchrannou můžu utípnout tím, že zmačknu živáka. MIREL si kontrolou bdělosti fakt nebere servítky! Ten se ale snadno dá "zněškodnit" tím, že ho nastavím do režimu ZAV, pak je MIREL zticha.

Až na to že aj 742 používa kód pre ls90. Ide o to že LVZ čo má 742 alebo 363 ČD/C tak využívajú práve zmienenú LS90. Kód pre LVZ nemáme. A LS90 je urobená len od oka. Zatiaľ nikto k nej neposkytol materiály aby sa mohla urobiť tak ako je urobený mirel.

V update je další vývojová verze "tmy v tunelu". Teď to postupně ztmavuje shader dle vzdálenosti od vjezdu/výjezdu tunelu. Ztmavuji pomocí shaderu i kabinu. Takže si nezapomeňte v tunelu rozsvítit budíky. :)
V noci jsem také zakázal automatické nahazování noční kabiny. Je to blbina a ztmavit se to má všechno přes shadery, aby to bylo hezky přirozené.

zakázal automatické nahazování noční kabiny.
POZOR! Nevím jak to máš ošéfované, ale ORMG, pokud bylo toto zadání, padal. Prosím vysvětli? Kabina se ztmavuje postupně a pak přeskočí do nočních těxtur, ty se vůbec nezobrazí? To by byl problém.

Tak vyzkoušeno a jak jsem si myslel, nemůžeš zakázat noční textury kabin, někde je nastaveno rozsvícení budíků natvrdo a kl. : "L" udělá denní kabinu, od určité hodiny to prostě musíš nechat, budíky se rozsvítí automaticky samy. Mám to tak třeba v celým Balíku M262 a u parních mašin je to úplně všude. Takže tunely ano, zakázat noční textury NE! Rozesere se tak spousta kabin a pojedeš potmě.

Pro starší kabiny stačí jen nakopírovat obsah Night do složky CabLight. To zvládne každý.

Pro rozsvícení budíků máte klávesu "L" a pro rozsvícení stropního světla pro osvit celé kabiny máte od Jindřicha "Ctrl + L".

No, já ty CabLight musel rušit, ponĕvač jsi mĕl front ok a levý třeba denní. Hele tohle se mi fakt nelíbí a zadávat to natvrdo je špatnĕ. Na co se jebu u mého skinu, třeba u ČSD 464.0 s noční kabinou mĕsíc. Tohle zakazování bylo v ORMG dobrovolné a pak to vývojáři stáhli a asi z tĕchto důvodů.

Tunely vypadají čím dál lépe, díky. Já tu mám pro změnu jeden triviální problém. Vůz Bbdgmee je moc krátkej, přepište prosím někdo do dalšího updatu délku z těch 25,04 m na 26,44 m. Díky předem.

Back
Nahoře