CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku

Icik

Pomocník strojvedoucího
Ahoj mašinkáři,
na známých stránkách naleznete ke stažení novou verzi OpenRails CZ/SK verze 1.6.

V této verzi jsme se zaměřili na nezávislou trakci, která byla doposud tak trochu neprávem opomíjena. Přinášíme zde zcela nový systém startování dieselové lokomotivy, nové chování teplotního a chladícího systému dieselového motoru a to vše s vlivem na chování vlastní lokomotivy co se týče výkonu a dalších vizuálních projevů. Pro ukázku tým připravil lokomotivu řady 742 s perfektní novou kabinou a zvuky, na které se demonstrují nové možnosti OpenRails CZ/SK. Přepracována byla také fyzika napojování vozů, kdy se musí velice opatrně najíždět na vozy obzvláště, pokud nejsou zabržděné.

Nově byly instalační balíky vozidel rozděleny dle typů na X6Xpack, X5Xpack, Soundpack, Dieselpack a Wagonspack. Soundpack je potřeba ke všem vozidlům.

Novinky ve verzi 1.6
- přidán studený start pro nezávislou trakci (Start-Stop motoru)
- přidán kompletně nový teplotní systém pro diesel motory (teplota vody a teplota oleje, závislost podoby kouře na teplotě motoru, zahřívací fáze motoru)
- vytvořeny nové směrové ovladače pro nezávislou trakci
- přepracovaná fyzika napojování na vozy
- funkční OL pro ruční odvětrání brzdových válců na lokomotivě
- přidán nový typ kabinového topení (kalorifer)
- přidána podpora pro parní vytápění soupravy
- přidán jistič RDST
- plně funkční pohled výklonu hlavy strojvedoucího HeadOut
- upravený pískovač závislý na vzduchu a množství písku
- přidány spousty zvukových triggerů a kabinových prvků
- opravena spousta chyb a nedodělků

Návod na oživení lokomotivy 742.159 (studený start)
- vložíme směrovou páku (pravý CTRL + SHIFT + K)
- zapneme baterie (CTRL + B)
- přesuneme směrovou páku do polohy D (W nebo S)
- držíme tlačítko start (myší nebo SHIFT + Z)
- stále držíme tlačítko start a sledujeme stoupající tlak oleje čerpadla mazání dokud nám nezhasne kontrolka dobíjení baterií
- po zhasnutí kontrolky dobíjení baterií můžeme pustit tlačítko start
- směrovou páku necháme v poloze D a pomocí kontroléru výkonu (D) zařazením 2-3 stupňů urychlíme plnění kompresorem a zároveň se motor rychleji zahřeje
- nahodíme jistič RDST (SHIFT + R), aby se nám mohlo začít plnit potrubí a jímky průběžné brzdy

Přejeme příjemnou zábavu!

Tým OpenRails CZ/SK

Zdravím, koukám, že se objevují změny ohledně najíždění na vozy. Už je to nějaká doba, co jsem zde na foru začal diskuzi o svážení v MP a teď se to nabízí znovu. Půjde to?

Ahoj. Vozy v MP se zavřenými kohouty se rozjedou a jedou. Musíš to vyzkoušet. Snad to bude ok.

Ahoj. Vozy v MP se zavřenými kohouty se rozjedou a jedou. Musíš to vyzkoušet. Snad to bude ok.
Nefunguje. Nijak. Dříve to fungovalo s vozy hostujícího hráče, teď vozy prostě dojedou k první výměně a tam konec. V SP to jede normálně, v MP prakticky vůbec. Nebo tedy, hostujícímu hráči to asi půjde, ale jiným hráčům ne.

Ahoj, kabine na 742 mam taky problém že nevidim jej "čumaky" pri pohlade z kabíny. V readme som ohladom toho nenašiel ždiadnu zmienku. Mašinku mám aj ju pekné vidim len nie z kabíny.

Ahoj, kabine na 742 mam taky problém že nevidim jej "čumaky" pri pohlade z kabíny.
Ahoj, mašinka má v ENG souboru špatně napsaný název na .s soubor. Otevři si ENG a tady v tomto žlutém řádku si změň název .s souboru podle mě.

Přílohy

• Výstřižek2.JPG
    Výstřižek2.JPG
    39 KB · Zobrazeno: 0
Ahoj, mašinka má v ENG souboru špatně napsaný název na .s soubor. Otevři si ENG a tady v tomto žlutém řádku si změň název .s souboru podle mě.
On byl problém zřejmě v tom, že jsme se na poslední chvíli rozhodli ten model *.s nedávat do balíku kvůli právům na model od Neznamsebe. Pak se na to zapomnělo.

POZOR! Model kapoty nesmí mít stejné jméno jako samotný model lokomotivy. Jinak se bude zobrazovat špatně animace podvozku.

Model CD_742159.s si zkopírujte a jeho kopii si přejmenujte na CD_742159fg.s.

Nefunguje. Nijak. Dříve to fungovalo s vozy hostujícího hráče, teď vozy prostě dojedou k první výměně a tam konec. V SP to jede normálně, v MP prakticky vůbec. Nebo tedy, hostujícímu hráči to asi půjde, ale jiným hráčům ne.
MP se stále řeší. Je tam asi ještě chyb jak máku. To ale bude vědět Jindřich. Já do tohoto nezasahuju.

Zdravím,
dnes jsem dojížděl připravovanou aktivitu EC 130 na verzi CZSK 1.6 - můžu říct, že do závěru aktivity jsem si jízdu užíval a verze šlape moc krásně :)
Jen v Bohumíně při posunu nastal problém. S určitou částí soupravy najíždím na LooseConsist a okamžitě po najetí mi to vyhodí tuto chybu (viz obrázek).
Vím, že tato verze je citlivější na najetí na soupravu, ale ačkoliv jsem najížděl rychlostí 3 km/h, 2 km/h a 1 km/h, tak mi OR vždycky spadlo.
U verze CZSK 1.5 mi posun v Bohumíně při každém testu fungoval správně.
Vím, že mám verzi ze 4.3.2022, jelikož jsem to v průběhu testu nemohl aktualizovat. Pokud už toto bylo ve včerejší aktualizaci opravené, tak se omlouvám za dotaz.

Výstřižek2.JPG

Ahoj, tohle bude nějaká bota u AI. Můžeš mi prosím popsat detailně situaci do SZ?

Dnes jsem po poslední aktualizaci zkoušel v testovací aktivitě najet na LooseConsist a povedlo se. Teď to zkusím ještě celé jednou projet a dám vědět, jak se to v Bohumíně chová.

Ahoj, mám OR CZSK ve verzi 1.6.4. Protože je to moje první spuštění aplikace, nemám přidané žádné tratě.
Při pokusu o stisknutí tlačítka Options v hlavní obrazovce na mě vyskočí exception a okno nastavení se neotevře. Takže vlastně nemůžu nic dělat.

Je to známá chyba, příp. existuje řešení? Děkuji.

Toto je ta výjimka:
See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.ArgumentOutOfRangeException: Value of '0' is not valid for 'Value'. 'Value' should be between 'Minimum' and 'Maximum'.
Parameter name: Value
at System.Windows.Forms.TrackBar.set_Value(Int32 value)
at ORTS.OptionsForm..ctor(UserSettings settings, UpdateManager updateManager, Boolean initialContentSetup)
at ORTS.MainForm.buttonOptions_Click(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.8.4470.0 built by: NET48REL1LAST_C
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
Menu
Assembly Version: 0.0.8063.30402
Win32 Version: 0.0.8063.30402
CodeBase: file:///C:/Users/Martin/Software/OpenRails_CZSK/Menu.exe
System.Windows.Forms
Win32 Version: 4.8.4400.0 built by: NET48REL1LAST_C
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
System
Win32 Version: 4.8.4360.0 built by: NET48REL1LAST_C
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
System.Drawing
Win32 Version: 4.8.4390.0 built by: NET48REL1LAST_C
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
ORTS.Common
Assembly Version: 0.0.8089.34146
Win32 Version: 0.0.8089.34146
CodeBase: file:///C:/Users/Martin/Software/OpenRails_CZSK/ORTS.Common.DLL
System.Core
Win32 Version: 4.8.4470.0 built by: NET48REL1LAST_C
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
ORTS.Menu
Assembly Version: 0.0.8058.26292
Win32 Version: 0.0.8058.26292
CodeBase: file:///C:/Users/Martin/Software/OpenRails_CZSK/ORTS.Menu.DLL
Orts.Formats.Msts
CodeBase: file:///C:/Users/Martin/Software/OpenRails_CZSK/Orts.Formats.Msts.DLL
Orts.Formats.OR
CodeBase: file:///C:/Users/Martin/Software/OpenRails_CZSK/Orts.Formats.OR.DLL
GNU.Gettext
Assembly Version: 1.1.7017.24626
Win32 Version: 1.0.0.0
CodeBase: file:///C:/Users/Martin/Software/OpenRails_CZSK/GNU.Gettext.DLL
ORTS.Updater
CodeBase: file:///C:/Users/Martin/Software/OpenRails_CZSK/ORTS.Updater.DLL
System.Configuration
Win32 Version: 4.8.4190.0 built by: NET48REL1LAST_B
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
System.Xml
Win32 Version: 4.8.4084.0 built by: NET48REL1
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
ORTS.Settings
CodeBase: file:///C:/Users/Martin/Software/OpenRails_CZSK/ORTS.Settings.DLL
Ionic.Zip
Assembly Version: 1.9.1.8
Win32 Version: 1.9.1.8
CodeBase: file:///C:/Users/Martin/Software/OpenRails_CZSK/Ionic.Zip.DLL
MonoGame.Framework
Assembly Version: 3.7.1.189
Win32 Version: 3.7.1.189
CodeBase: file:///C:/Users/Martin/Software/OpenRails_CZSK/MonoGame.Framework.DLL
GNU.Gettext.WinForms
Assembly Version: 1.0.7017.24627
Win32 Version: 1.0.7017.24627
CodeBase: file:///C:/Users/Martin/Software/OpenRails_CZSK/GNU.Gettext.WinForms.DLL
ORTS.Content
CodeBase: file:///C:/Users/Martin/Software/OpenRails_CZSK/ORTS.Content.DLL

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.

S tím jsem se ještě nesetkal. A ani nikdo jiný to nehlásil. Jakmile to nemohu zreplikovat, nedokážu to opravit. :(

Mě na mém PC hodí něco podobného ikdyz framwork je aktualizovány. Když dám pokračovat tak mě naskočí v. 1.5.8.1 ikdyz si odetekoval aktualizaci a tu taky nainstaloval.
Na Serveru odetekuje aktualizaci a nainstaluje ji ale poté se zobrazila taktéž ta 1.5 verze.

Ahoj, mám OR CZSK ve verzi 1.6.4. Protože je to moje první spuštění aplikace, nemám přidané žádné tratě.
Při pokusu o stisknutí tlačítka Options v hlavní obrazovce na mě vyskočí exception a okno nastavení se neotevře. Takže vlastně nemůžu nic dělat.

Je to známá chyba, příp. existuje řešení? Děkuji.

Toto je ta výjimka:
Opraveno.

Back
Nahoře