CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Musím říct, že jsem doteď tento projekt jedním okem opomíjel, byť mě zaujal. Každopádně vyladěná 742 mi nedala a okusil jsem i já. Musím říct, že je to fakt kus skvělé práce, mám z toho hroznou radost. Nedokážu si představit, kolik práce stojí nejen za 742, opravdu smekám a máte můj obdiv. Budu držet palce při další tvorbě. :)

Díky za podporu, tohle potěší! ;)

Jak vnímáte přepracovanou fyziku přibližování a připojování k vozům? Nedělá to někomu potíže?

Fakt úžasná práca chalani, len tak ďalej. Tá 742 sa chová už pomaly ako v reále. A to môžem porovnať ako rušňovodič, super mašinka a hlavne na posun. No v openrails som si ju skúsil aj na Mn vlak a veľké kusisko práce je za tým určite, no výsledok stojí za to! Ešte raz veľká vďaka

Jak vnímáte přepracovanou fyziku přibližování a připojování k vozům? Nedělá to někomu potíže?
Ahoj.
Zatím nevím, upravoval jsem kabinu pro Pilštyka a pak jsem se k testům nedostal, mám rozjetý test aktivity, kde jedou posuny, jak traffic, tak ale i hráče a dám vědět. Testuji ale pod verzí 1.6.4. Poněvač bych musel jet celou aktivitu znovu. Pak budu dělat vozy ve stanicích a nákladní dopravu a pojedu zase a to zaktualizuji i ORCZ.

Nový update umožňuje AI lokomotivám startovat a zhasínat motor. Platí stejná pravidla jako u elektrik - čekání na WP více jak 15 min zhasíná motor a 2 min před odjezdem staruje motor.

Samozřejmě lokomotivy musí být vybaveny minimálně zvukovými triggery 23 a 24 pro start a stop motoru.

Zdravím, problém s odpočítáváním Mirelu u 350 stále trvá i ve verzi 1.6. (bliká mezi 145 a 150 a níž nejde)
Dělá vám to taky, nebo mám někde něco špatně nastaveno? @Jindřich

Zdarec.
Tak zatímco v prvních verzích 1.6 bylo vše OK, nebo jsem si možná nevšimnul, koukněte na teplotu ve vozech u parního topení. Mám na 20% a zatím po mně, že mu byla zima nikdo neřval. Až u verze 1.6.19. Tak jsem otevřel tabulku topení a zhrozil se, zatím co je v jednom z vozů na podzim -4 stupně, v jiném je 79 stupňů a lidé se pomalu vaří... :) Asi někde udělali soudruzi z NDR chybu... :p
topeni.jpg

Po ubrání topení "Alt+D" mi spadla čelist úplně, v zadních vozech ruská zima a 2. a 3. vůz jsou cetující po smrti...
topeni2.jpg

A další věc, která ale nevím, zda nesouvisí s traí BP, dělal to starý OR, když byly nějak dynamiky či co, nejsem stavitel, ale mám trasu z "ocásku tratě" od Olbramovic a trasa končí na poslední koleji v Moravských Bránicích, vím, že mi bylo řečeno, že je manipulační, tak OK, pak přehodím, ale zde se vyskytla anomálie, že mi celý manipulák zmizně při míjení před xichtem už před vjezdovým návěstidlem do Moravských Bránic, přitom trasa vede až do nádraží. Takže teď je otázka:
Dělá to poslední verze ORCZ
Dělá to trať BP
oslavany.jpgoslavany2.jpg

Dane, že jsi si pořádně neaktualizoval. Jak to že v Moravských Bránicích nevidím návěstidla, která jsem včera přidával jen pro Tebe a máš to ve své soukromé aktualizaci. Viz obrázek. Proto máš možná ty anomálie.
MoBranice.JPG

Ale já jsem stáhl, co jsi mi poslal. Tak nevím. Zkusím znova stáhnout, ale to je přeci instalační soubor, tak tam nemůže nic chybět. A když tam mám celou krajinu se vším, tak asi jsem instalovat musel jak vidíš. Předtím tam byly jen google mapy.

Nebudem to tady plevelit, přešel jsem i s videem do vlákna chyb tratě BP pro OR. Ale ta "vývařovna" cestujících mne taky zajímá... :)

Zdarec.
Tak zatímco v prvních verzích 1.6 bylo vše OK, nebo jsem si možná nevšimnul, koukněte na teplotu ve vozech u parního topení. Mám na 20% a zatím po mně, že mu byla zima nikdo neřval. Až u verze 1.6.19. Tak jsem otevřel tabulku topení a zhrozil se, zatím co je v jednom z vozů na podzim -4 stupně, v jiném je 79 stupňů a lidé se pomalu vaří... :) Asi někde udělali soudruzi z NDR chybu... :p
Zobrazit přílohu 31089

Po ubrání topení "Alt+D" mi spadla čelist úplně, v zadních vozech ruská zima a 2. a 3. vůz jsou cetující po smrti...
Zobrazit přílohu 31090
Dane, že ty jsi si zase hrál s časem? :)
Opravím to.

Jo, máš pravdu, v jedně zastávce s delším pobytem, kde nic nejede jsem si zrychlil čas... Ale že z jedněch cestujících udělám mražené a druhe přiflambuji, s tím jsem nepočítal. :) Akorát, co musím zapnout já, abych v Pilštyku nemusel sedět ve svetru? Tam mi to hlási, že mi je zima i když souprava normálně topí.

V novém update opraveno. Fíra tam má kalorifer a pokud máš zaplý motor a je aspoň trochu ohřátý, po stisknutí Ctrl + Shift + H se spustí topení v kabině a musíš cítit teploučko. :)

Typ:
Víte o tom, že pokud v kabině lokomotivy otevřete ručně dveře nebo to může pro představu znamenat stáhnutí okénka, tak se kabina začne větrat a v létě vám to pomůže udržet teplotu v kabině na příjemné úrovni. V zimě bych to nezkoušel. :)

Typ:
Víte o tom, že v CZ/SK verzi se teplota okolí mění dynamicky dle počasí a denní doby v závislosti na čase?
V noci ve 2 ráno v zimě budete mít mínusové teploty a budete nuceni topit jak o závod, což na nezávislé trakci může způsobit citelné ztráty na výkonu lokomotivy. :)

Ale bacha, ať to není přehnané, jako tomu bylo v MG. Kdy mi při 25% Ušatá 464.0 netáhla skoro vûbec. :)

Víte o tom, že pokud v kabině lokomotivy otevřete ručně dveře nebo to může pro představu znamenat stáhnutí okénka
Tak tohle bych neradil. Například na gorile okamžitě vzniká podtlak, který dokáže prohnout dveře do strojovny. Tedy i v největším vedru bez klimatizace se muselo jezdit se zavřenými okny a jenom malý stolní větráček trochu zpříjemnil tu saunu. 50°C na stanovišti byl v létě normální stav.

Tak tohle bych neradil.
Tak koukám, že se člověk doví i plno zajímavostí, Jinak vlak po aktualizaci OR už topí normálně. Nicméně, kluci, nejde něco udělat se těmi tunely? Toje fakt hnus, vjedu do tunelu a ony tam odrazy stínů jako venku a navíc, když už má OR tu vymoženost používání FA modelu, ktarý ale v tunelu zůstává denní i samotný model lokomotiv a vozů, strašně to škodí vzhledu. Další peckou by bylo, kdyby ORCZ uměl u motorových vozů, jako 850, nebo 830 a 831 rozeznat stanoviště, zda jde o přední či zadní. Zvuky na to jsou. Štvě mně, že když začnu na motoru, kde mám strojovnu za zády, tak po přechodu na 2. stanoviště ji mám za zády furt, u verze naopak platí to samé.

Back
Nahoře