CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj. V ORCZ 1.6 opět začaly mizet kola v soupravách. Iciku, víš, kolik tohle obnášelo testů a času, co jste s tím vyvávedi?
kola.jpg

Ahoj. Dneska se mi stalo, to, co dělal MSTS kdysi, když jste měli trasu (aktivitu) přes nějakých 8 hodin v místěch, kde jste projížděli několikrát. U OR jsem tohle nezazanamenal a to jsem dělal trasu ze Znojma až do Tábora na trati BP. Ale dnes na té samé trati (podotýkám, že až teď v předposlední verzi OR CZ 1.6.20) se mi stalo něco podobného, kde se mi objevil v Brně "duch osobáku 4809", jehož výchozí čas je na začátku aktivity, kde posunuje, zde na videu při mím prvním pobytu v Brně:

Během aktivity zmizí a i tabulka traffic je čistá. Já jedu do Hrušovan nad Jevišovkou a vracím se zpět do Brna. Aktivitu samozřejmě v celku nejedu, tudiž jsem po cestě několikrát uložil a nahrál. Při pýíjezdu do Brna na hlavní stojí stejný osobák u perónu, tak jak dokončil posun při začátku aktivity. Ale on přeci během jízdy do Hrušovan zmizel?! Myslel jsem, že mně šálí zrak a že jsem třeba jeho zmizení přehlídl a zůstal viset na vyčkávacím bodě. Ale když jsem otevřel tabulku s výpisem traffic, tak jsem se nestačil divit. On tam ten vlak vůbec není. Takže Bug jako prase.
4809 brno.jpg4809 brno2.jpg
Tak co tam ten traffic Os 4809 s číslem pořadí 193 dělá?! Nechápu!

Ještě tabulka z editoru a opravdu podruhé tam ten traffic není:
4809 brno3.jpg

Ale napadá mně ještě jedna věc, jaktože tam ten traffic stojí jakoby po posunu, kdyby se přeci objevil znova, a i kdyby ta mašina obbjela soupravu, musela by mít za sebou vagón s poštou, který jinak přebere ta žehlička. Takže jsem z toho ještě větší chuj, jak předtím. Udělám opravy a test a uvidím..

Teď mě napadá, jestli ten vlak v Hrušovanech nehodil zpátečku a rychlostí 1000km/h nenacouval na výchozí trasu odjezdu do Hrušovan. Fakt nevím. Tohle je pro mě taky záhada.

To nemohl, ona ta mašina objede soupravu a koncový bod je za vozy směrem do šturcu. Já si teď jedu test a trasu jsem právě malinko změnil, To je ten traffic posunu na videu. Ale jiná věc, už vím, co je s tím parním. Topení topí a já mám ve vozech 20 stupňů. Pozastavím hrz kl Esc a jdu si dát cígo, pustím hru dálě a ve vozech je 40 stupňů. Takže ono když pozastavím OR, vše se pozastaví, vlivy zimy, ale topení jede jakoby furt a teplota ve vozech stoupá. Schválně si to zkus. :)

a ve vozech je 40 stupňů.
Dane, tento údaj tě vůbec nemusí zajímat, to by jsi musel hrát simulátor průvodčího. Mašinfíra tohle nijak neovlivní. Má jenom zap a vyp. Tedy na lokomotivách. Na panťákách se to zapínalo ve vozech samostatně. I regulovalo samostatně, tedy pokud tam někdo neukradl termostat a pak to topilo naplno a bylo naprosto normální, jak popisuješ. že tam bylo 40°C. To byly jízdy hrůzy v expresech z Prahy do Brna. Člověk byl rád, že chytil vůbec místo k sezení, vlezeš do kupé Béčka a tam sauna. Tam bylo teplovzdušné topení a na záda proudil horký vzduch a z pootevřeného okna vzduch ledový. Tak jsem se pochlapil a chodil to topení vypínat a zapínat ručně. A to bylo slyšet sborově z celého vozu tu úlevu. "Konečně přestali topit" Teplo vydrželo asi někam za Kutnou Horu, až bylo chladněji, topení jsem na chvíli zapnul a pak zase vypnul. V Brně jsem jej před vystupováním naposledy zapnul a dál si to už obsluhujte někdo jiný, kdo máte kličku.

Přesnĕ. Já jsem tu nechtĕl hnidopyšit, když si s tím kluci dali tolik práce. Ale když už to tady Zbynĕk nakousl. Fíra opravdu jen zapnul páru do topení a vic jej nezajímalo. To, že ve hře řvou cestující, je unreal a mnĕ to při hraní akorát štve. Jiná situace je u topení v mašinĕ. Tam je to na místĕ. Ve vozech by mĕli lidi nadávat, jen když to topení nespustím.

Dění kolem OR-CZSK sleduji zatím pouze z povzdálí jako již neaktivní autor. Zatím mě od vyzkoušení odrazují hlášené chyby, které už asi mnozí považují za běžný jev, když tomu dávají názvy. Titanikový efekt, ukradená kola, lítající soupravy. Předně, vážím si ohromného úsilí autorů, počkám si však na nějakou stabilní a fungující verzi. Bylo by dobré řešit zásadní chyby a podstatné věci místo podobných hračiček. Když se dívám na video výš, copak někdo fírovi hlásí teplotu ve vozech nebo mu přímo cestující buší na dveře, aby zatopil? Pamatuji např. zcela odlišnou situaci, kdy do krnovského depa přišla řada 749 a silnější brejlovci 750 šli pryč. Aby berty vůbec vyjely stoupání, topení fíra vypl hned při odjezdu z Krnova a zapl až na kopci v Dětřichově. To byl reál.
Úsměvná jsou pak jména nastupujících cestujících. Už chybí jen jejich adresy a číslo OP. K čemu je to ale dobré?

Jako zvukař bych ocenil, aby někdo konečně opravil triggery pro výfuky parních lokomotiv dle otáček kol.

Já věřím, že většina lidí chápe záměr těchto "hračiček". Mají simulaci mimo jiné zpestřit a udělat zábavnější. Teploty ve vozech slouží hlavně pro fungování simulace vytápění a ta zase ovlivňuje chování lokomotivy hlavně co se týče ovlivnění výkonu SM.
Děláme prostě co nás baví.

@Dane ty si trochu pod stresem a už vyvádíš. :) Ale hlavně díky tobě se daří odhalit a opravit spousty chyb. Topení opraveno.

Nevyvádím, já se jen snažím objasnit situace. Jinak Jacku, ta jména jsou sice jako jména nepodstatná, ale důležité je, že simulují nástup cestujících. Lidi fyzicky v simu do vozů nelezou a tak nevidíš, jestli někdo nastupuje, či nikoliv. Ten Titanic atd co popisuješ je již vyřešený, ona se strašná spousta věcí opravila, ale je to jak u MSTS Bin. Jedna věc se přidělá a dalších pět se rozsype.

Topení opraveno.
Tak tě asi zklamu. Vem si soupravu s parním topením, dej výkon na 50% ale to vlastně není až tak podstatné, dej kolik chceš. Otevři si tabulku kontroly teploty ve vozech a pak dej: "Esc". A sleduj, jak celá simulace ORTS stojí, ale teplota ve vozech leze pomalinku nahoru. Když to tak necháš a půjdeš si vypít kafe, budeš mít ve vozech třeba 75 stuňů... :) Když pak spustíš pokračování, tak teplota začně postupně opadat.

Ahoj. Zatím aktivita projeta ve verzi 1.6.24 a trasu toho "ducha" jsem smazal a nasadil znovu, V Brně je kolej prázdná, možná to udělal nějaký blbý load nevím. Ale problém s mizením vozů trvá, Mizí mi pouze jeden a to vůz, který má FA koncovky + parní spojku,
vagon Gkkks.jpgvagon Gkkks2.jpg
Tahle situace se mi stala jak je na obrázcích, při prvním testu bez vozů ve stanici a teď při testu aktivity, kdy jsem byl poctivě celou dobu v Hrušovanech bez uložení a nahrání. Zas mi přijel motorák bez vozu s poštou. Po uložení aktivity a nahrán se vůz zobrazil. ORCZ dělá to samé jako ORMG, kdy mi vynechával vozy v soupravě s FA a po načtení je zobrazil- Nic. Jdu dodělat opravy a aktualizovat OR do poslední vverze a projet snad finál test aktivity,

My do zdrojových kódů nevidíme, ale obávám se, že asi hodně zásadních věcí aplikovat nejde, ale nějaké drobnosti na zpestření, tam je velké pole působnosti.
Já bych si tak přál vylepšit ty trolejové dráty. Jak je to v obloucích úplně mimo, to kazí veškeré úsilí o detail kolem tratí.
Buď editor se zobrazením nebo revoluční řešení, kdy se drát sám připne k výložníkům. Jak to mají v TS? Tam je TV jak v reálu.

Veď predsa model Trolejového vedenia je. Samizda aj Robo v ŽSR 191-193 ho používa. Možno by ho chcelo troška upraviť ( textúrovo ) ale inak sa dá manuálne osádzať do trate. Takže príležitosť na lepšie TV máš predsa. :) To TV v programe OR nie je moc reálne ani pohľadovo ani to ako píšeš že ide mimo Stĺp takže neviem či má zmysel sa tým zaoberať. Samozrejme píšem sám za seba nie za chalanov z OR CZ/SK.

Jo, třeba to nynější mizení vozů. Dale by bylo super dořešit jeden velmi zásadní problém celkového OR od dob kdy byl vymyšlený. OR, PRMG, ale ani ORCZ si nepamatuje po uložení a nhrání pozcie, že traffic požádal kódem 60002 o jízdu proti stůj a zůstane viset na červené. Příklad:
Vlak (traffic) má požádta v 12:00 hodin o jízdu proti stůj a pokračovat:
WP 31200
WP 60002
Pokud nevypnu OR vlak se rozjede přes stůj ve 12:00:20
Pokud uložím a nahraji aktivitu do 11:59:59, traffic odjede přes stůj 12:00:20
Pokud ale nahraji 12:00:00 a výše, traffic zůstane stát před klackem a už se nehne, kód 60002 prostě "zapomene"

Tohle už jsem tady psal snad 10x a pokaždé se to přešlo. Přitom to narušuje scénáře aktivit po nahrání.

Takže príležitosť na lepšie TV máš predsa
Tak to jsi mne pobavil. Asi netušíš, jak je rozsáhlý projekt BP. Mě je 65 let a abych dalších 10 let, nedělal nic jiného než natahoval ručně dráty TV, ne, děkuji. Jsou lepší činnosti, jak strávit zbytek života. Umíš si představit pražský uzel nebo ranžíry ve velkých stanicích? Asi ne.
Kdybych měl přesně v editoru vyznačené, kde se láme v oblouku trolej, tak to mám hotové za pár dní. Jedná se jenom o posunutí sloupů v obloucích. Respektive doplnění, protože se trolej láme po 40metrech a já to mám naskládané po padesáti. Po padesáti proto, že sloupy používám jako pravítko, podle kterého odpočítávám vzdálenosti pískáčků, upozorňovadel a dalších ptákovin u trati. :)

Takže test a zatím funguje vše až na ty dveře popsené ve videu ve vlákně obrázků pro OR a mizející vůz trvá:
Před resetem ORCZ:
mizení1.jpg
Po nahrání aktivity?
mizení2.jpg

Ahoj.
Pánové, nevím, v čem jste se vrtalo :), ale totálně selhalo spojování traffic se soupravou hráče. Teď odskoušena situace, kdy mám jako hráč s vozem M286 najet na 830 u perónu. Vše funguje na 100% ve verzi 1.5.181
- u vjezdového do stanice tabulátor a najedu na 830ku v pohodě.
Verze 1.6.26 se chová nekorektně:
- klávesa tabulátor funguje, na TM před najetím vidím i vozidlo označeno žlutě, ale...
Pokud chci najet rovnou, souprava projede vozem 830:

Pokud zastavím těsně před najetím na 830 a přestoupím do něj, a pokusím se doťuknout na původní soupravu hráče, tak:
1. pokus jsem se odrazíl
2. pokus jsem projel skrz

Tady je video z verze 1.5.181 a koukám, že má traffic zavřené dveře. Nevím zda to souvisí. Samozřejmě nájezd po klávese Tab přes vjezdové návěstidlo:

Pánové, pokud tohle nebude opraveno, je celá verze 1.6 nanic, jen k jízdám z A do B bodu s jednou soupravou. Navíc 90% aktivitářů, co znám, přešlo z MSTS na OR, právě kvůli rozmanitosti a možnosti používat traffic spolupracující s hráčem.

Předem díky za opravu. Zatím musím 1.6 odložit a pokračovat na 1.5

Back
Nahoře