CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
A topení ti funguje bezvadně.
Te to samé s vypínačkama, Heršpice stále neopraveno, Brno-Lesná směr Kuřim, tam te zase opak.

Hoší blbne kabina a to tak, pokud se obrátím a jedu zpět, tunel nebo venkovní pohled mě hodí zpět do kabiny na druhé straně, ani uložení a znovu nahrátí nefunguje a to jak na 1.5 tak i na 1.6- Momentálně na 242.

Na motorech v pohodě. Že by to mělo nějaký vliv, přechod na stanovištích elektrika, diesel?

Hoší blbne kabina a to tak, pokud se obrátím a jedu zpět, tunel nebo venkovní pohled mě hodí zpět do kabiny na druhé straně, ani uložení a znovu nahrátí nefunguje a to jak na 1.5 tak i na 1.6- Momentálně na 242.
Prověřujeme, ale zatím se nedaří replikovat situaci.

Jo, třeba to nynější mizení vozů. Dale by bylo super dořešit jeden velmi zásadní problém celkového OR od dob kdy byl vymyšlený. OR, PRMG, ale ani ORCZ si nepamatuje po uložení a nhrání pozcie, že traffic požádal kódem 60002 o jízdu proti stůj a zůstane viset na červené. Příklad:
Vlak (traffic) má požádta v 12:00 hodin o jízdu proti stůj a pokračovat:
WP 31200
WP 60002
Pokud nevypnu OR vlak se rozjede přes stůj ve 12:00:20
Pokud uložím a nahraji aktivitu do 11:59:59, traffic odjede přes stůj 12:00:20
Pokud ale nahraji 12:00:00 a výše, traffic zůstane stát před klackem a už se nehne, kód 60002 prostě "zapomene"

Tohle už jsem tady psal snad 10x a pokaždé se to přešlo. Přitom to narušuje scénáře aktivit po nahrání.

Zkouším si to projetí stůj AI. V kódu vidím, že se oprávnění projetí návěstidla ukládá a zpětně načítá.
Ukládám vícekrát na různých místech trasy schválně tak, aby AI už bylo jistě po přejetí bodu a zdá se, že po nahrání hry si AI vždy podrží oprávnění. Vždy projede. AI si vždy počká na WP 60002 20s a pak se rozjede a projede návěstidlo na stůj. Před ním stojí vlak hráče.
Co dělám špatně?
1.jpg

Ahoj.
Hele já to vyzkouším. Ale aktivity dělám v AE MSTS.
Situace jde o AI, kerý jede proti stůj a je jedno, jestli na vlak hráče, nebo jiný AI:

- vlak dojíždí k WP na ketrém je kod 60002 ve 12:00 u něj zastaví. Takže se proti stůj se rozjede 12:00:20

Pokud jsem aktivitu uložil a nahrál před zastavením AI u návěstidla s kódem 60002 vlak projel.
Pokud jsem ale uložil 12:00 - 12:00:19, to jest v dobu, kdy vlak AI zastavil na WP a tzv žádá proti stůj a čeká 20s. Už návěstidlem neprojede.

Mám možnost to zítra vyzkoušet v chystané aktivitě, tam je těch situací mrtě.

Pokud jsem ale uložil 12:00 - 12:00:19, to jest v dobu, kdy vlak AI zastavil na WP a tzv žádá proti stůj a čeká 20s. Už návěstidlem neprojede.
Tohle jsem zkoušel třeba 5s před vypršením 20s uložit a nahrát a AI si vše pamatuje. I ten zbývající čas (je vidět v diagnostice) a normálně projel proti stůj.

Tak tohle schválně zkusím, dělalo to fakt borfel, Možná se to v nějaké verzi nějak spravilo. Zítra natočím video pokud bude problém. Pokud ne, o to líp.

Ahoj pánové. Svůj skin ČSD 464.0 jsem v aktivitě a ORCZ použil a ten je úplně cajk. Ale dneska jsem nasadil verzi mimo službu a nestačil jsem se divit co dělá textura. Neví někdo kde je chyba? ORCZ, nebo nějaká chyba v modelu? CHladnou verzi mi dělal Josef, ale ty textury jsou stejné, nebo Pepo ne?

Tohle tak nesmí zůstat.

Tak koukám, že jsem se opĕt "dočkal nĕjaké rady", proč mi mašina v činné verzi neproblimává a ve verzi MS dĕlá tohle...

Tohle bude nejspíš chyba v FA. Zkontroluj zápisy a pamatuj, že FA nesmí mít stejný název jako samotný model.

Dění kolem OR-CZSK sleduji zatím pouze z povzdálí jako již neaktivní autor. Zatím mě od vyzkoušení odrazují hlášené chyby, které už asi mnozí považují za běžný jev, když tomu dávají názvy. Titanikový efekt, ukradená kola, lítající soupravy. Předně, vážím si ohromného úsilí autorů, počkám si však na nějakou stabilní a fungující verzi. Bylo by dobré řešit zásadní chyby a podstatné věci místo podobných hračiček. Když se dívám na video výš, copak někdo fírovi hlásí teplotu ve vozech nebo mu přímo cestující buší na dveře, aby zatopil? Pamatuji např. zcela odlišnou situaci, kdy do krnovského depa přišla řada 749 a silnější brejlovci 750 šli pryč. Aby berty vůbec vyjely stoupání, topení fíra vypl hned při odjezdu z Krnova a zapl až na kopci v Dětřichově. To byl reál.
Úsměvná jsou pak jména nastupujících cestujících. Už chybí jen jejich adresy a číslo OP. K čemu je to ale dobré?

Jako zvukař bych ocenil, aby někdo konečně opravil triggery pro výfuky parních lokomotiv dle otáček kol.
Ahoj, měl by si vzorek na čem to vyzkoušet? V novém update je úprava PlayOneShot s integrovaným ReleaseWithJump. Už netahá ten ocas zvuků ve frontě.

Ahoj, měl by si vzorek na čem to vyzkoušet? V novém update je úprava PlayOneShot s integrovaným ReleaseWithJump. Už netahá ten ocas zvuků ve frontě.
Měl, napiš mi e-mail. Jsou to jednotlivé výfuky a je tam možno dát 8 triggerů pro výfuky na dvě otáčky. Přehrávání je však dílem náhody, vynechává to.

Stahovačky co jsem měl nahlášeny jsem smazal. Je ale potřeba v adresáři dané tratě vymazat soubory VoltageChangeMarkers.xml a VoltageChangeMarkersDbVersion.ini a nechat je znovu vygenerovat (restartovat, nebo spustit OR a zvolit danou trať). Pokud tam je pořád něco blbě pište sem.

Ahoj. Ve verzi ORCZ 1.6.35 opět problém, předtím to fungovalo, teď končím v aktivitě pattem.
Najedu v Aramově na traffic a s ním jedu do Kamenného Újezdu. Tam přejdu zpět do mašiny se kterou jsem v Aramově najel na onen traffic a odpojím jej. Kdysi se 830 normálně vydala na trať a já ojel s M286 dále po své trase. Teď mi tam zústane stát a dokonce, když do ní pak přejdu po odvěšení, zruší se moje souprava hráče, Nevím co se zase kde dělalo, ale nefunguje to,
Zde s M286 najedu na 830 a pčestoupím (funguje)
sich_002.jpgsich_003.jpg
V Zadově na mne najede zezadu motor, to vše funguje:
sich_004.jpg
sich_005.jpg
S celou soupravou jedu do Kamenného Újedzu, kde zastavím a mám přejít zpět do M286 a 830 odjede předemnou. Ve verzi ORCZ_1-6-30 normálně 830 odjede:
sich_007.jpg
Zato ve verzi ORCZ 1.6.35 po přestupu a odvěšení zústane stát u perónu. Když jsem do po odvěšení do ní přelezl odpoíčítal OR cestující a odpískal ji odjezd. Ale já už se nedostal zpět do soupravy hráče a stalo se co je na videu... :)

dvk1.jpg
Nevím, jestli není opraveno v poslední aktualizaci, ale jinak mmusím zpět do zálohy na verzi 1.6.30
Zde ještě důkaz, že to fungovalo:
Tohle je cesta z Kamenného Újezdu, kdy odjela ta 830 pryř a zmizla:
sich_008.jpg

Back
Nahoře