CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Takže ještĕ tady přímk od fîry. Minimální rychlist při najíždĕní na vozy je 3 km/h. A zase jsi si vynyslel vychytávku, která vše komplikuje. Znova píšu, že se takhle aktivity se šibováním nedají dĕlat. Myslím, že jich pár na svém kontĕ mám. Dalšî problém nastavá, když bajíždíš u perónu na vozy, pkud zastavíš před najetím, zabere se ti nástup cestujících. Nehledĕ na písenbé událisti v aktivitĕ zadané na místo. Prostĕ na vozy se musí dát najet rovnou a 1-3 km/h. Jink jdou všechny aktivity se složitým mnipulováním do kopru. Nic. Jsem už v práci a doma budu po 20. hodinĕ. Pak budu pokračovat v pracech na aktivitĕ.

Iciku, nech to jek to je a zruš ten studený stav po najetí na Loose Con. To je zase vysoká dívčí. Nechci v aktivitě po najetí na soupravu startovat každou mašinu zvlášť je to unreal a motoráky se spojují na trati bežně a stav v depu s chcíplotinou mně fakt nebaví. Tohle je spestření co škodí aktivitám. Na odstavené mašiny máme vozidla mimo službu a studená stav se dá nastavit v consist doplněním kódu. Pokud budu chtít vyjet z depa. Děláte vychytávky, které nekonzultujete s aktivitáři a narušujete tak struktůru aktivit, které jsou pak tak složité, že je nikdo jezdit nebude. Tohle je peklo a ne požitek z jízdy, Já sedím týden nad scénářem, dělám po nocích aktivity a pak je to celé nanic. Navíc ten shift+Z držím dvě minuty a nic, Vraťte to nazpátek fakt kopr.
Tohle je fakt nerealistický stav, kdy je něco aplikováno za každou cenu, motory se spojí a je třeba jen 2 minutový pobyt:

TOHLE NECHCI!

Pokud to tak zůstane a budu muset dát AI, nemohu hláškovat, to je prostě v pr..li:
Tvorba.jpg
AI v editoru nelze označit. :(

Jen to pěkně nechte jak je to od Icika nastavený. Oháníte se tím, že aktivity budou nejezditelné... Blbost. Ad. 1 aktivity jsou podle mého názoru už dávno za zenitem, v dnešní době je mnohem lepší TT, jakožto nástupce. Ad. 2 čím více realistické to bude, tím lépe. Když navěsím HV na vozy, tak musím nějakou dobu počkat, než odjedu, to snad dá rozum. Je jen škoda, že neexistuje nějaký lepší a propracovanější TT editor, ale třeba časem.

Víš co, co je za zanitem nebo není, nech na jiných. Vůbec tady nehodnoť aktivity pro OR. TT není žádný standard, jen funkce OR navíc. Přesnĕ vím o čem mluvím a testuji. Takže se nepleť do vĕcí, kde vůbec nevíš o co jde ty zenite. :) Řešit budem, až se vrátím domů. Icik totiż jak jsem zjistil, vůbec struktůry aktivit nezná. Což chápu a bude třeba lecos dotáhnout. A s tím čekáním plácáš nesmysly. 1 motor najede na druhý 2 minuty a odjezd. Určitĕ ten první po najetí 2. nezdechne. Tak tu neplácej nesmysly.

1 motor najede na druhý 2 minuty a odjezd.
Dane, tak to opravdu není. 5 minut možná. Vždyť to musí šíbrák zavěsit, spojit hadice a vozák udělat brzdu. Ale v těchto případech míval jízdní řád zpravidla těch 10 minut pobyt. Možná to už současně zvládají rychleji, ale ty tvoříš aktivity z dob, kdy těch 5 až10 minut bylo. Tak i kdyby ti motor zdechl, tak jsi stále v normě. Alespoň má hráč nějakou zábavu a nečumí naprázdno do monitoru. Já stále tvrdím, že kdybys dělal aktivity přesně podle reálu, tak se u dlouhých pobytů jako hráč za počítačem unudíš. Taková byla tehdy realita. Proto, když jsem dělal své aktivity, tak jsem nekopíroval reál, ale vše byly zpožděné nebo mimořádné vlaky, aby se nikde dlouho nečekalo. Jinak je to nehratelné.

Tak se jeđ podívat do Pardubic. No teđ už vlastnĕ ne, bo jezdí Arriva. Ale ještĕ když jezdil Liberečák 843+ 2x 043 tak v Pardubkách najela na prdel Ragionova 2 minuty a odjezd do Rosic. Tam se odvĕsila smĕr Havlbrod a předek jel do HK. Asi 2 minuty pobyt.

Tým OR CZ/SK se rozhodl od verze 1.6.89 přejít do testovacího režimu 64-bit verze založené na FrameWork 4.8 zkompilované ve VS2022 na CPU Alder Lake.

Vypadá to velice slibně, zatím žádné problémy s kompatibilitou a nezaznamenali jsme žádné pády.
Velice pozitivní na tom je, že tato změna platformy kupodivu přináší velký výkonový zisk (vyšší fps) a umožňuje využít celou RAM paměť.

Aktivitáři se můžou pustit do obsazování stanic desítkami vozidel třeba v podobě loosecon.

V mém podpisu naleznete aktualizované doporučené nastavení OR CZ/SK.

Tým OR CZ/SK se rozhodl od verze 1.6.89 přejít do testovacího režimu 64-bit verze založené na FrameWork 4.8 zkompilované ve VS2022 na CPU Alder Lake.

Vypadá to velice slibně, zatím žádné problémy s kompatibilitou a nezaznamenali jsme žádné pády.
Velice pozitivní na tom je, že tato změna platformy kupodivu přináší velký výkonový zisk (vyšší fps) a umožňuje využít celou RAM paměť.

Aktivitáři se můžou pustit do obsazování stanic desítkami vozidel třeba v podobě loosecon.

V mém podpisu naleznete aktualizované doporučené nastavení OR CZ/SK.
Hlavně napiš, kdo na to přišel :D

Ahoj chlapi! Mohu doporučit jednu věc? Změna je zřejmě natolik zásadní, že by si zasloužila vyšší číslování vydaných verzí, tedy např. 1.7.XX. Přimlouval bych se za to. ;)
Děkuji za dobrou práci a zvláště mě potěšila avizovaná optimalizace pro starší sčoty.
V.

Ahoj chlapi! Mohu doporučit jednu věc? Změna je zřejmě natolik zásadní, že by si zasloužila vyšší číslování vydaných verzí, tedy např. 1.7.XX. Přimlouval bych se za to. ;)
Děkuji za dobrou práci a zvláště mě potěšila avizovaná optimalizace pro starší sčoty.
V.
Je to testovací režim. Pokud bude vše ok, dáme to do nové vyšší verze.

Zajímalo by mě, jestli vám to zvedlo fps. Můžete sem napsat, jestli nastal nebo nenastal výkonový nárůst a váš HW?

Fps-ka išly odosť vyšie za to som vďačný. Ale všimol som si že po aktualizácia mi začali blikať textúry v 3d cab na 750.

Fps-ka išly odosť vyšie za to som vďačný. Ale všimol som si že po aktualizácia mi začali blikať textúry v 3d cab na 750.
Ano, to je snad jediný neduh 64-bit verze, na který jsme narazili. Zatím nevím jak to vyřešit.

Možná jsou ty masky osvětlení budíků a VZ příliš blízko pultu a díky možná trošičku přesnějšímu zaokrouhlováni 64-bit hodnot se překrývají. Kluci od 3d kabin by se na to mohli podívat. Tak to vidím já.

Ta 64bitová verze pomáhá spíše novějšímu HW, na mém PC je výkon v některých místech opravdu zhruba o 10% vyšší.
Ale na starém HW: Intel Q9650 3.0 GHz, 8GB DD2 1066MHz, NVIDIA GTX 560 Ti 1GB to nemá prakticky žádný efekt FPS je velmi podobný.
V obou případech se výkon opírá o CPU, nikoliv o GPU.

Back
Nahoře