CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravíčko všem, jen bych měl poznatek, všude na jakékoliv mašině a na jakékoliv trati mi na mirelu místo danné rychlosti svítí jen 0, nic více, zloušeno na strojích x6x zssk a 350 zssk, jinak morel jde ovládat, jen tam visí 0

Problém, kterého jsem si všímnul u postrku až po chvíli jízdy M262 přestaly fungovat koncová světla, všimnul jsem si až na trati a zkusil i resetovat OR, situace stejná:
Protože AI mělo světla nastavená na posun, proto se ti na konci přeply na posun. Musím se podívat jak to mají AI nastavené jako výchozí, ale měly by mít nastaveno jako světla pro jízdu.

Nemělo AI ve své trase WP 40000 a vyšší? To je právě novinka, pokud mají AI v trase tento WP, tak jsou v režimu posun a dle toho přepínají světla. Další WP s klasickým časem čekání ruší režim posunu a nastaví se světla pro jízdu.

No, tak teď sice rychlost a font ok ale dělá to toto:

edit:

Mirel speedo font má blbé zapsání, čísla jsou tečkovaná a zbytek je jiným fontem, doporučuji nainstalovat Mirel font např z cab loko 163/162 zssk Open Rails 2022-05-23 04-38-28.jpg

nič nie je blbo zapísané. Všetko je tak ako má byť v cvf sa nehrabať. Potrebný font je vždy priložený ku každej kabíne.
Ne zapsané, když si rozkliknete font u řady 36x zssk tak je tam chyba v tom fontu písmen, čísla jsou v pořádku.

Ahoj Iciku. Ne, žádný kôd 40000 tam není traffic AI na kterývnajíždím má klasický výchozí bod, pak kódy pro zahoukání, zadanou platformu a u klacku blok 3XXXX.

Jde vidět, že s Mirelem se teď nejspíš něco dělá. Už umí odpočítávat ze 160, což je bezva, ale momentálně po překročení brzdné křivky neaktivuje záchrannou brzdu ( verze 1.6.145, volná jízda na BP s Gorilou)

Ahoj Iciku. Ne, žádný kôd 40000 tam není traffic AI na kterývnajíždím má klasický výchozí bod, pak kódy pro zahoukání, zadanou platformu a u klacku blok 3XXXX.
Zkus Dane verzi 1.6.146. Mám zapnutá světla tlumená a najedu na AI. Normálně se mi mění bílé a červené dle kabiny. AI reaguje také.

Ahoj. Tak jsem spustil aktivitu na poslední verzi, počasí mám v nule a proč mám na nebi mraky při pohledu vzad?
Pohled vzad:
pocasi.jpg
Pohled vpřed:
pocasi2.jpg
Tohle je špatně, obloha v nule musí být čistá, jinak se rozhodí celé dynamiky počasí v aktivitách co jsou vydané. Tak a jdu na to spojení s traffic.

Jo, ale je to moc. Místana to přijde jako by se zatahovalo. Pokud mám jasno, nemĕlo by to být tak markantní. Na tuhle zmĕnu máme dynamické počasí. :) jinak alenápad velmi zajímavý.

Ahoj.
Takže ke sbětlům. Udělal jsem pokusný consist, nejprve jako celek v řazení:
ČSD T478.1126 u Josefa
ČSD By u Pikka, můj skin pro OR
ČSD By u Pikka, můj skin pro OR
ČSD BDms, Jacek
ČSD By koncový u Pikka, můj skin pro OR
ČSD M262.0226 (zatím neveřejný, ale ladění z valíku u Josefa)

Celá spuprava jako hráč, po startu u M262 na konci svítí červené koncovky, i když vypnu světla a měly by svítit pozičky pro posun. Abych je vypnul, musím přejít do M262. Ale z Bardotky zadní světla ovládat nelze.
svetla004.jpg

Spojení s AI.
Najedu zezadu na soupravu spěšňáku a světla mám v režimu posun. Poněvač se nenajíždí pžímo a motor jede nejprv za veksle zhlaví.
svetla001.jpg
Po najetí na AI světla stále v režimu posun a pokud přejdu napřímo do T478, už tak zůstanou a nejdou ovládat.
svetla002.jpg
Pokud zapnu tluměná, rozsvítí se koncovky, pak přejdu do T478, koncovky svítí, ale už nejsem z T478 schopný se světly u M262 jakkoliv manipulovat.
svetla003.jpg

Ono by to vlastně bylo v pořádku, poněvač by si je v "Kredenci" zapínal fíra, takže pří tom najetí na AI to vlastně chyba není a hráč musí nastavit tlumená. Ale problém je s tím celkem, je blbost, aby hráč skákal do koncové lokomotivy a vypínal světla "sedí tam virtuální fíra" :)

Snad jsem to napsal srozumitelně a ještě k té obloze, pokud by měla tak vypadat, tak ty mraký opravdu jen minimálně skoro viditelné, teď zrovna byly dny, kdy nebyl na obloze ani mráček, tohle je, jako by se od východu, (poněvač je to proti slunci, nic podtextového v tom nehledejte) hnala mračna. Na to je opravdu dynamika počasí, se kterou si vyhrát v aktivitě umím.

Back
Nahoře