CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
A to je to, o čem mluvím! Kompresor I prostě nefunguje. Nejradši bych hlavnímu vývojáři Open Rails CZSK napsal naléhavou SZ, aby to opravil, ale nevím, kdo to je.
Smyslem mého příspěvku č.379 bylo popsat pro tvůrce co nejpodrobněji chyby. Jinak kompr. II alespoň u mně na AUTO nejde .....

Jop! Teď jsem to před chvílí testoval. Kompresor I zase fachá, tak jak má. Eso (362/363), peršan (162/163) a princezna (263) zase hezky foukají na 2 kompresory, a kocourovi (742) se zase zapne kompresor, když má malý tlak v hlavním potrubí. Takže ti patří velký dík!
Mimochodem hodně vážná situace je, pokud tě rychlá veze do nemocnice. Tohle je v našich životech naprostá prkotina, obzvlášť když nenafoukaná mašina lze zinicializovat klávesovou zkratkou.
Mno... Máš recht. Ten glitch mě docela nehezky překvapil, a udělal jsem z komára velblouda. Holt se příště musím krotit.:oops:

Jop! Teď jsem to před chvílí testoval. Kompresor I zase fachá, tak jak má. Eso (362/363), peršan (162/163) a princezna (263) zase hezky foukají na 2 kompresory, a kocourovi (742) se zase zapne kompresor, když má malý tlak v hlavním potrubí. Takže ti patří velký dík!

Mno... Máš recht. Ten glitch mě docela nehezky překvapil, a udělal jsem z komára velblouda. Holt se příště musím krotit.:oops:
Hlavně si chlapci uvědomte, že jste se všichni dobrovolně vrhli na testování hry ve vývoji. Je zcela běžné, že fungující věci fungovat po aktualizaci přestanou. A po další třeba zase začnou. Sáhněte do kýble s trpělivostí a testujte - vývojáři to ocení. A pokud si fakt chcete jen zajezdit, držte si bokem poslední stabilní verzi - ORTS toto umí - můžete mít na disku několik verzí současně.

PS: Jestli chcete dokonalý produkt, zaplaťte si třeba ZUSI.

Čau máte prosím někdo naladěný eng pro 754 neincludovaný, abych mohl dodělat aktivitu Os 4811?
Jedna verze od Josefa, blbně, popsáno ve vlákně jeho modelů i s videem.
Druhá verze co mám, začíná v poloze jízda, ale když zabrzdím, mašina nenatlakuje, brzda vůbec nereaguje a reaguje až pří nouzovce.

Po dlhšom čase som sa vrátil k dokončeniu Timetable na trati ČD240 Jihlava - Brno. Pri testovaní na OR CZSK sa ale deje zvláštna vec. V stanici Náměšť n/Oslavou je spravený posun súpravy 754+3xBdmtee z vedľajšej koľaje na zhlavie smer Kralice n/Oslavou, odkiaľ sa má súprava vrátiť do stanice k nástupišťu. Trať hneď za stanicou prechádza do značného klesania. Problém ale je, že AI vlak nezastaví a pokračuje ďalej, až kým ho OR nezruší kvôli vybehnutiu z trasy. Skúšal som aj použiť iné HDV (750.7, 714, 742, 731, 750) s výsledkom, že súprava dokáže zastaviť len v prípade, že v čele je lokomotíva vybavená EDB. Teda s 750.7, 714 a 731 posun prebehol bez problémov, ale 754, 750 a 742 nedokázali zastaviť a ani len spomaliť, aj keď v dipečerskom okne bol stav vlaku v "BRK". V tom Timetable mám aj obehy súprav v iných staniciach na rovine ale tam to vyzerá byť v pohode.

EDIT: Zastavenie AI vlaku na zastávkach nie je problém ani na zastávke v klesaní (odpozorované na zast. Vysoké Popovice), problém je pri zastavení na reverznom bode.

Zdravím a prosím o radu :
V chystané aktivitě mám soupravu cd_843024 a 2x cd_043003.
Vše v pohodě. Ale vlak má dojet do stanice, kde je úvrať. Pokud nechci objíždět, tak zkouším dát na konec druhý motor nebo řídící vůz (vyzkoušeno x variant motorů i řídících vozů). Po přidání však přestane účinkovat průběžná brzda ( funguje jen rychlobrzda ). Přecházet mezi kabinami jde i rozjezdy fungují. Kvůli absenci funkce brzdy je tato kombinace však nepoužitelná. Zná někdo takovou sestavu, která by fungovala ?

Niečo podobné sa mi teraz stalo so súpravou 854+954 a aj 814+914. Po troche experimentovania sa mi to podarilo brzdy sfunkčniť nahradením TrainBrakesControllerContinuousServiceStart za TrainBrakesControllerApplyStart v engu hnacieho aj riadiaceho vozňa. Neviem aký rozdiel je medzi týmito funkciami, a prečo to nefunguje pri dvoch hnacích vozidlách, to je otázka na vývojárov.

Zdravím
a děkuji. Přidal jsem na konec další cd_843024. Na vlaku jsou tak dvě a obě s upravenýmm engem podle předchozího přísp. Vyřešeno a funguje.
Důležitá podmínka : po každém příchodu na jiné stanoviště nutno provést inicializaci brzd SHIFT + -

Zastavenie AI vlaku na zastávkach nie je problém ani na zastávke v klesaní (odpozorované na zast. Vysoké Popovice), problém je pri zastavení na reverznom bode.
Toto tvrdenie musím ešte opraviť. Po ďalších skúškach môjho TT pre trať Jihlava - Brno, špeciálne v stanici Náměšť n/Oslavou, ktorá je smerom na Brno v miernom klesaní som si všimol, že zatavenie rýchlikov smer Brno v zostave HDV+2xB+Bbdgmee+AB je medzi 750.7 (s EDB) a 754 (bez EDB) diametrálny rozdiel v tom, kde súprava pri peróne zastaví. Zatiaľ čo 750.7 zastaví s prehľadom uprostred perónu, súprava so 754 zastaví asi tak o 3-4 vozne ďalej, pričom prvý vozeň je už mimo perón. A neviem či je to len môj dojem, alebo AI naozaj vôbec nebrzdí priebežnou brzdou, keďže pri zastavovaní vlaku vôbec nie je počuť brzdenie vozňov.

Toto tvrdenie musím ešte opraviť. Po ďalších skúškach môjho TT pre trať Jihlava - Brno, špeciálne v stanici Náměšť n/Oslavou, ktorá je smerom na Brno v miernom klesaní som si všimol, že zatavenie rýchlikov smer Brno v zostave HDV+2xB+Bbdgmee+AB je medzi 750.7 (s EDB) a 754 (bez EDB) diametrálny rozdiel v tom, kde súprava pri peróne zastaví. Zatiaľ čo 750.7 zastaví s prehľadom uprostred perónu, súprava so 754 zastaví asi tak o 3-4 vozne ďalej, pričom prvý vozeň je už mimo perón. A neviem či je to len môj dojem, alebo AI naozaj vôbec nebrzdí priebežnou brzdou, keďže pri zastavovaní vlaku vôbec nie je počuť brzdenie vozňov.
V aktivity módu je to v pohodě? Je slyšet jak AI brzdí vzduchem?

Skúsil som to v aktivite RR17842 na trati ZSR150, a sledoval som AI nákladný vlak, ktorý hráč míňa na dvojkoľajnom úseku. Z 90km/h začal spomaľovať už 2km pred koncom svojej trasy, ale pri vozňoch nebolo počuť žiadne zvuky brzdenia. Keď si však vlak hráča prepnem do autopilota, tak vtedy vie zabrzdiť aj priebežnou brzdou aj keď ju použije len tesne pred zastavením.

Hm, asi tam bude nějaká bota. Možná od té doby, co jsem vnutil EDB i AI. Ale jen pokud ji má zapsanou v engu.
Co lokomotivy bez zápisu EDB v engu? Taky nebrzdí vzduchem?

Back
Nahoře