Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Super, tak na to se mega těším. Bude možné slyšet aji zvuk "prskání protismyku" u vozů se špalíkovýma brzdama?Bude možné simulovat vytvoření plošek na kolech po obutí vozu a následný jejich zvukový projev tak jako ve skutečnosti.![]()
Pánové,Ta hláška má souvislost s jednou novinkou, která se nyní testuje. Bude možné simulovat vytvoření plošek na kolech po obutí vozu a následný jejich zvukový projev tak jako ve skutečnosti.![]()
Já netvrdím, že je to špatně. Je fakt, že rychlobrzda je stav nejvyšší nouze. Už jsem tu psal o tréninku, což samozřejmě platí stále. Opravdu nejsem takové čuně,které brzdí v běžném provozu rychlobrzdou.Mě to naopak přijde velmi dobře nastaveno. Možná bych o pár setinek baru posunul hranici "smyku". Jinak je to bomba, a tak i ve skutečnosti, když někdo brzdí "rychlobrzdou", během pár chvil soupravu "obuje", až to pěkný není.
Ale vrátil se mi problém s nefunkčníma Esama. Fungují jen ty, jenž nejsou laděny pro OR CZSK 1.5 a dále.
Tak máš povolené spřáhla a nedotýkají se nárazníků. Čím větší vůle, tím ten impuls v tahu bude samozřejmě silnější.Ahoj. Utrhnu za mašinou šest kočárů hned za první stahovačkou v 80., jedu na ARR, PT 5. Zkoušel jsem i s nepovolit v nastavení přetržení spřáhla, a je to stejné. R 608 Ústí - Cheb, lok 362.
To bude složité. Kdy tohle hrozí? Nejhorší je popadané listí na podzim na zastávkách. To kolikrát vlak ani nejde rozjet. A pak za deště. Tedy je to podle proměnlivého prostředí a fixně se to nastavit nedá.Bude možné simulovat vytvoření plošek na kolech po obutí vozu
To je hloupost. Při takové rychlosti to není možné utrhnout i kdyby fíra chtěl. Nepamatuji si v reálu, že by někdo přetrhl vlak. Dít se může při neopatrných rozjezdech těžkých nákladních vlaků, ale u osobáku? To snad ani nejde. A jezdilo se 300 z místa. Na mezi adheze a maximální rozjezdový proud.Utrhnu za mašinou šest kočárů hned za první stahovačkou v 80
Tak to chce trochu s citem. Ne to tam napráskat a děj se vůl
Jo, co tam napráskám v osmdesáti po zvednutí zběrače za stahovačkou na ARR, PT 5 a z výběhu přepnu do jízdy?Tak to chce trochu s citem. Ne to tam napráskat a děj se vůle boží.![]()
Fixně to rozhodně není. Závislost je tvořená stavem trati, počasím respektive srážkami a dobou skluzu. Velikost plošek je dynamická a ovlivňuje zvukový projev.To bude složité. Kdy tohle hrozí? Nejhorší je popadané listí na podzim na zastávkách. To kolikrát vlak ani nejde rozjet. A pak za deště. Tedy je to podle proměnlivého prostředí a fixně se to nastavit nedá.
Ještě se to ladí. Ale funguje to celkem dobře. Při stažené soupravě s minimální vůlí mezi nárazníky se to utrhnout nedá. Utržení hrozí jen při zabržděné soupravě a prudkém trhu lokomotivy a nebo při velkých vůlí mezi spřáhly. Takže nákladní vlaky se mohou při neopatrném rozjezdu roztrhat. Také se náklad může přetrhnout při nouzovém brždění.To je hloupost. Při takové rychlosti to není možné utrhnout i kdyby fíra chtěl. Nepamatuji si v reálu, že by někdo přetrhl vlak. Dít se může při neopatrných rozjezdech těžkých nákladních vlaků, ale u osobáku? To snad ani nejde. A jezdilo se 300 z místa. Na mezi adheze a maximální rozjezdový proud.
Jediné co si pamatuji, když k nám přišly z Ruska Raguliny. Ty měli větší tažnou sílu než byla pevnost šroubovek. Bylo to dimenzované na automatické spřáhlo. A ve škole nám říkali, že když zabral, tak při rozjezdu roztrhl vlak na tři kusy.
Namátkou zkoušeny vozy CD vuz BDs 449 429-7 ORCZ a CD vuz BDs 450 156-7 ORCZ a kola se točí.Kromě problému s Esy se projevil další nedostatek. U některých osobních vozů z Vašeho webu se neotáčí podvozky. Sleduji to především u vozů Bds449 a Bds450. Ale už jsem tento problém zaznamenal i u jiných vozů. Tušíte prosím jak bych tento "detail" mohl vyřešit? Děkuji předem.
Mno... roztržení vlaku jsem teď několikrát řešil, když jsem na trati ČD 130 simuloval Pn z Mostu do Klášterce nad Ohří, ve kterém bylo 20 vagónů s uhlím a ty táhlo 1 Eso 362. Když jsem se chtěl v Mostě rozjet, rozerval jsem vlak přesně vedví. Teprve až na 4. pokus jsem se rozjel s vlakem vcelku. Byl jsem tak frustrovaný, že jsem si řekl: "No to byl nápad, že tam autor nastavil realistická spřáhla! Teď jsem kvůli tomu 3x rozerval vlak! Jak mám asi rozjet 20 vagónů ložených uhlím pomocí jednoho Esa tak, aniž bych rozerval vlak? JAK K***A?!"Ještě se to ladí. Ale funguje to celkem dobře. Při stažené soupravě s minimální vůlí mezi nárazníky se to utrhnout nedá. Utržení hrozí jen při zabržděné soupravě a prudkém trhu lokomotivy a nebo při velkých vůlí mezi spřáhly. Takže nákladní vlaky se mohou při neopatrném rozjezdu roztrhat. Také se náklad může přetrhnout při nouzovém brždění.