CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Za sebe bych tady ty pomocné řádky úplně vymazal. Na mašině taky fíra nemá žádné pomocné řádky a řídí se pouze pohledem na ovládací pult lokomotivy.

Já mám řádek v nastavení vypnutý, ale nové funkce se v něm bohužel i tak zobrazují.
Tak aktualizace a stále mi to nevypisuje vlakovou brzdu?
Mě to např. u X6X funguje. Nemůže to být způsobený chybějícím názvem polohy v definici MPC?

Kód:
ORTSMultiPositionController (
        Positions (
            Position ( TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart None "Vysokotlaké přebití" )
            Position ( TrainBrakesControllerOverchargeStart None "Nízkotlaké přebití" )
            Position ( TrainBrakesControllerHoldLappedStart Default "Závěr" )
            Position ( TrainBrakesControllerReleaseStart SpringLoadedBackwards "Odbrždění" )
            Position ( TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart None "Neutral" )
            Position ( TrainBrakesControllerApplyStart SpringLoadedForwards "Brždění" )
            Position ( TrainBrakesControllerEmergencyStart None "Rychlobrzda" )
        )
        ControllerID ( 3 )
        ControllerBinding ( "TrainBrake" )
    )

Za sebe bych tady ty pomocné řádky úplně vymazal. Na mašině taky fíra nemá žádné pomocné řádky a řídí se pouze pohledem na ovládací pult lokomotivy.
V žádném případĕ. Ne všude je animace brzdy a nĕkde na ni navidíš. Nejsi ve skutečné kabinĕ, kde je perspektiva pohledu úplnĕ jiná.
Já mám řádek v nastavení vypnutý, ale nové funkce se v něm bohužel i tak zobrazují.

Mě to např. u X6X funguje. Nemůže to být způsobený chybějícím názvem polohy v definici MPC?

Kód:
ORTSMultiPositionController (
        Positions (
            Position ( TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart None "Vysokotlaké přebití" )
            Position ( TrainBrakesControllerOverchargeStart None "Nízkotlaké přebití" )
            Position ( TrainBrakesControllerHoldLappedStart Default "Závěr" )
            Position ( TrainBrakesControllerReleaseStart SpringLoadedBackwards "Odbrždění" )
            Position ( TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart None "Neutral" )
            Position ( TrainBrakesControllerApplyStart SpringLoadedForwards "Brždění" )
            Position ( TrainBrakesControllerEmergencyStart None "Rychlobrzda" )
        )
        ControllerID ( 3 )
        ControllerBinding ( "TrainBrake" )
    )
Určitĕ ne, nezobrazuje mi to i tam, kde předtím jo. Normálnĕ mi to fungovalo. Mně to přestalo ukazovat u všech mašin,

Aktualizace 1.6.307 a už to zobrazuje. Hurá. :) Tak a teď otázka co s tím traffic, jestli oprava, tak by to chtělo, aby ty defultní co jsou na 75% jely stejně, jinak bych musel opravovat všechny aktivity, ale ty co budou mít zadán výkon 100% v activity editoru jely maximálkou a ne o 10 km/h míň, nedodržují jízdní doby a když jedu na blok, je to tragedie.

Tak jsem z pr.ele zkusil i výkon 99% a zde obrázek z traffic s autopilotem.
Maximálka na trati 80 km/h.
2x 753.7 a mašina v 71 km/h shodí kontrolér na 72% a víc už nejede. PROČ? Proč to netahá až na těch 80? Tohodle jsem si všimnul i u osobáků, dříve to OR držel v maximální traťové rychlosti.
traffic003.jpg

Tak PZOR! Vlak měl v Božicích do dobočky a tam na stůj a při nastavení 100% jel max 71 +/-, ale když jsem v Božicích postavil na průjezd rovně, AI to sype po trati 75 - 80 km/h. Takže on celou dobu předvídá asi odbočku a nejede naplno, nebo nevím. A možná simuluje jízdu do kopce? Poněvač za Božicemi do odbočky v Hodonicích 40 a AI smaží po rovíně 80.

Tak PZOR! Vlak měl v Božicích do dobočky a tam na stůj a při nastavení 100% jel max 71 +/-, ale když jsem v Božicích postavil na průjezd rovně, AI to sype po trati 75 - 80 km/h. Takže on celou dobu předvídá asi odbočku a nejede naplno, nebo nevím. A možná simuluje jízdu do kopce? Poněvač za Božicemi do odbočky v Hodonicích 40 a AI smaží po rovíně 80.
S AI nikdo nic nedělal, pokud vím. Změnily se nějak starší aktivity?

Jinak teda musím říct, že různé pomocné prvky, jako jsou tyhle track monitory, stavový řádek a další věci jsou fakt alespoň pro mě nesmyslné a nepoužívám je. Kouzlo aktivity se track monitorem absolutně vytratí, když vím, co mě čeká, ale v reálu bych to věděl, až tam dojedu. Snažíme se dělat to reálný, tak by to tak mělo vypadat. A taky si myslím, že pokud se aktivita nastaví na nejvyšší obtížnost, neměl by fíra nic takového mít k dispozici.

Jinak teda musím říct, že různé pomocné prvky, jako jsou tyhle track monitory, stavový řádek a další věci jsou fakt alespoň pro mě nesmyslné a nepoužívám je. Kouzlo aktivity se track monitorem absolutně vytratí, když vím, co mě čeká, ale v reálu bych to věděl, až tam dojedu. Snažíme se dělat to reálný, tak by to tak mělo vypadat. A taky si myslím, že pokud se aktivita nastaví na nejvyšší obtížnost, neměl by fíra nic takového mít k dispozici.
Když má strojvedoucí seznání, tak přesně všude ví co ho kde na trati čeká. Ale v těch kilometrech tratí to prostě nejde. Takže s tebou zásadně nesouhlasím. Vše se nechá vypnout tak si to vypněte, ale ostatním tu možnost nechte.

Když má strojvedoucí seznání, tak přesně všude ví co ho kde na trati čeká. Ale v těch kilometrech tratí to prostě nejde. Takže s tebou zásadně nesouhlasím. Vše se nechá vypnout tak si to vypněte, ale ostatním tu možnost nechte.
Jasan, nic vypínat nebudeme. Už takhle je to pro nás laiky složité. ;)
Já to jen prostě nepoužívám. Ale brzy rozjedeme AVV a tam ani seznání nebudeš potřebovat :D

Ahoj Jindro, ona je možnost, nebo spíš jistota, že tohle AI chování bude hodnĕ dlouho. Na verzích ORMG a pak prvních ORCZ, pominu li tu úplnĕ první, kde jel traffic jak šnek, to pak právĕ bylo znova opraveno, traffic jezdil naplno, ale musím dát za pravdu, že strašnĕ nepřirozenĕ oproti nynĕjší verzi. Jen jsem prostĕ nepochopil, proč to v kopci sundá výkonovĕ na kontrolétu na 73%. Ale uvidím, jak pojede traffic AI, až začnu opravovat aktivitu Znojmo - Tábor. S tím TM s tebou souhlasím na 80%.
1. Nám to ponáhá u tvorby aktivit.
2. V páře je hodnĕ blbĕ vidĕt tachometr, pokud tam vůbec je.
Já jej používám jen v nejnutnĕjším případĕ. Taksamo je to s tĕmi infořádky dole na monitoru. Ale jsou prostĕ alespoň pro mne důležité

Ahoj, tak teď jsem narazil při testech na daleko závažnější věc:
Souprava s automatickými dveřmi ovládanýmí fírou. Já při testech přestoupím do AI traffic, který chci testovat (autopilot a časy průjezdu). Tím se z PLAER stane AI traffic, ale jakmile zastaví u perónu a měl by otevřít vrata, celý ORCZ spadne. Když jsem vlaku hráče zrušil stanice, vše v pohodě.
pad orcz hrac soupr.jpgpad orcz hrac soupr5.jpg

Dane, porovnal si rychlost v diagnostice AI s autopilotem? I tam jedou AI menší rychlosti?

Dane, porovnal si rychlost v diagnostice AI s autopilotem? I tam jedou AI menší rychlosti?
Nechápu? :) Já jen přesedl do AI a zapnul autopilot, abych věděl průjezdy stanicema. Ale kašli na to, Vypustil jsem náklad o dvě minuty dřív. Spíš mi dělá starost ten pád. Pokud má hráč zadané stanice (zatím vyzkoušeno jen u aut. dveří), tak OR spadne. Když jsem vyrušil jř., vše OK.

Teď jsem si stáhl z webu 1.6 verzi a nechal update nejdříve na 1.6.262 a pak znovu spustil a natáhl se update 1.6.294. Vše bez problému.
Stalo se mi to samé u poslední (tuším.302?). Klasický postup nepomohl.
Ale... Smazat celý adresář, nakopčit verzi 1.6 z webu. Spustit. Nainstalovat 1.6.262- chce restart.
Spustit 1.6.262, neaktualizovat, spustit nějakou aktivitu (stačí volná jízda), ukončit aktivitu a program.
Spustit, aktualizovat na poslední, ukončit program a znovu spustit.
Pak se to chytlo.

Ahoj, tak teď jsem narazil při testech na daleko závažnější věc:
Souprava s automatickými dveřmi ovládanýmí fírou. Já při testech přestoupím do AI traffic, který chci testovat (autopilot a časy průjezdu). Tím se z PLAER stane AI traffic, ale jakmile zastaví u perónu a měl by otevřít vrata, celý ORCZ spadne. Když jsem vlaku hráče zrušil stanice, vše v pohodě.
Zobrazit přílohu 31884Zobrazit přílohu 31885
AI neumí pracovat s paxama. Tohle vůbec netuším, jestli někdy půjde.

Nechápu? :) Já jen přesedl do AI a zapnul autopilot, abych věděl průjezdy stanicema. Ale kašli na to, Vypustil jsem náklad o dvě minuty dřív. Spíš mi dělá starost ten pád. Pokud má hráč zadané stanice (zatím vyzkoušeno jen u aut. dveří), tak OR spadne. Když jsem vyrušil jř., vše OK.
V diagnostice AI vidíš rychlost max a potom aktuální. Je vidět, že AI ubírá a přidává výkon. Ale dosahuje i max rychlosti jako zde na screenu.

1.jpg

A nemusíš přeci přesedlávat a zapínat autopilota. Stačí si najít příslušný AI vlak v menu pod Alt + F9 a jedním klikem označit červenou tečkou. Pak se na něj podíváš přes pohled "ě" na EN klávesnici "2" a sleduješ v diagnostice jeho rychlost a AI režim.

Čím to je chalani, že dosť často sa mi stáva pri spustení OR mi vyskočí okno , že mi chýbajú súbory runactivity.exe , menu.exe za každým musím opäť stiahnuť program z stránky. Vždy sa to deje, keď je nejaká nová aktualizácia. Ďík

Zdravím, chtel bych se jen zeptat, jak prosím funguje to spojování vozů manuálně ? Předem díky za odpověď.

Back
Nahoře