CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj.
Odskoušeno, 3D kabiny opět jedou, ale mám problém u Hektora od Pikka, kde mi ORCZ při pokusu změnit stanoviště spadne a zkoušel jsem verze až po 1.5.X a padá to taky. Neví někdo proč? Já musím to stanoviště v aktivitě změnit, kvůli světel.
hektor 3D pad.jpg

EDIT:
Tak chyba bude někde ve skinu, poněvač u ČD 721 pro OR s 3D kabinou od Pikka to nespadně, ale zase se nepřehodí světla. Ach joooo.

Tak chyba je opravdu v Hektorech, měl jsem nějakou starou verzi. Skin nefunguje (ořechod), ale nově stažený ze sekce OR funguje komplet.

Zdravím,

již delší dobu pozoruji následující chyby:

1) Pokud mám vlak se dvěma hnacími vozidly, které mají EDB, pak EDB není schobna řadit stupně "dolů". Tj. pokud zařadím např. 30% EDB a pak zmáčknu klávesu pro snížení účinku EDB, tato skočí rovnou na 0% a navíc pokud opět začnu brzdit EDB, tato pokračuje od posledně zařazeného stupně (v našem případě 30%). Je to vidět na videu s 452, kde EDB skáče přímo mezi 0 a 100%.

2) Brzdí jen první vozidlo.

Video

Zatím jsem to pozoroval u 451/2, 560 a 2x240.

Zdravím,

1) Pokud mám vlak se dvěma hnacími vozidly, které mají EDB, pak EDB není schobna řadit stupně "dolů". Tj. pokud zařadím např. 30% EDB a pak zmáčknu klávesu pro snížení účinku EDB, tato skočí rovnou na 0% a navíc pokud opět začnu brzdit EDB, tato pokračuje od posledně zařazeného stupně (v našem případě 30%). Je to vidět na videu s 452, kde EDB skáče přímo mezi 0 a 100%.

Video

Ano, zdravím, taky tuto chybu mám zpozorovanou

Zdravím,

Video

Opraveno. Prosím příště mi to hlašte hned po zjištění. S odstupem času se to vyšetřuje daleko hůře.
Děkuji

Opraveno. Prosím příště mi to hlašte hned po zjištění. S odstupem času se to vyšetřuje daleko hůře.
Děkuji
Dík za opravu. Abych byl upřímný, tenhle bug se táhl jak štrúdl přes celou verzi 1.6. Nicméně tehdy jsem zjistil, že zapnutím postrku na druhém hnacím vozidle se bug eliminuje a EDB fachá normálně. Teď už to ale nemusím dělat.
Jen malý dodatek. IRL je u Žabáka 451/2 EDB účinná přibližně do 30 km/h, pak je nutné zpomalovat pneumatickou brzdou, takže pokud si zapnul EDB pod 30 km/h, nemusela být účinná. Dělej to s Žabákem jako já:
Pokud jedeš mezi 100 - 30 km/h, použij EDB, i když si můžeš přibrzdit vzduchem, pokud potřebuješ hodně a fofrem zpomalit.
Pokud jedeš pomaleji něž 30 km/h, je EDB k ničemu, vždycky brzdi vzduchem.
Varování! Když brzdíš vzduchem, brzdi rozumně. Kdybys IRL hodně zašlajfoval brzdy na jakémkoliv vlaku, tak bys mohl ublížit cestujícím. Schválně, napište mi někdo (kdokoliv), jestli jste jeli vlakem (je mi jedno kam) a vlak náhle zašlajfoval brzdy naplno (Možné důvody: Fíra si všiml něčeho na trati a hodil tam záchrannou, VZtka bouchla a fírovi trvalo než ji resetoval atd.) a zdali jste si během toho prudkého brzdění ublížili (Upadli jste na podlahu, něco vás trefilo atd.)

Ahoj, tak přechod v hektoru OK (kabina), ale opět je rozhozený pohled výklonu z oken kl. : "Home" a "End". Verze 1.7.22

Tento hektor

V sekci Open Rails.

Po přechodu na stanovišti:
hektor vyklon.jpg

Nejdou spojovat loko + vozy ve volné jízdě
Mě teda kupodivu spojovat vozy jdou. Jsou dvě možnosti, proč ti to nejde.
1. Najíždíš na vagóny moc rychle. Na vagóny je lepší najíždět rychlostí 5 - 3 km/h. Při rychlosti kolem 5 - 10 km/h se od vagónů jen odrazíš a při rychlosti 10+ km/h dostaneš game over se zprávou: "Vlak vykolejil. Způsobil jste mimořádnou událost."
2. Máš zapnuté manuální spojování. To raději nepoužívej, protože možnost manuálního spojování je dost WIP a nefunguje ještě dobře.

To by jsi dopad jak hubkař. Na vozy se najíždí kolem 2 km/h. :)
Éééé... Co tím myslíš, že bych dopadl jak hubkař? To fakt nechápu. Navíc já se většinou při spojování držím kolem těch 3 km/h. 5 km/h je mnou vyzkoušené maximum, kdy se vagóny k loko ještě připojí (i když docela popojedou).

To je ostrevský výraz, prostĕ by jsi nepochodil. Hlavnĕ, pokud by ve voze sedĕli cestující, asi by tĕ moc rádi nemĕli, pokud by jsi s mašinou nepoodskočil a musel by jsi najíždĕt znovu. Prostĕ 2-3 km/h.

Zdarec,
neviem či je to chyba u mňa v trati,slabé PC alebo verzia,tak si nechám poradiť.Začalo to robiť pri zastavení v stanici(testujem osadené návestidlá),a netuším čím to môže byť.
Za pomoc alebo radu vopred Ďakujem. :)
P.S. mám najnovšiu verziu OR.
IMG20220923132919.jpg

No tak základ je při najetí zabrzdit ne? ;) Potom je jedno, jestli najíždíš 2 nebo 5 km/h - je to o citu a praxi.
Naprosto souhlasím, ano mašina by měla před najetím zastavit a pak doťuknout na vozy. Jenže ono to v ORTS nelze. Je to koomromis. Když najíždíš na vozy a mýš tam zprávu na místě, tak se aktivuje. Ne vždy lze zadat "připojit vozy", pokud jde o najetí na traffic, tak už vůbec ne. Další průšvih třeba, když máš zaškrtlou stanici a zastavíš, tak se aktivuje a pokud pak doťukneš, máš předčasný odjezd. Prostě je to kompromis a v aktivitách se najíždí rovnou. :)

Čau, tak teď jsem stáhl poslední aktualizaci ORCZ a najedu na vozy a končím, hektora nerozjedu, furt mi to píše, ať vyponu dynamickou brzdu. Hoši mně jeb.e, jeden den volna v týdnu, chci si zajezdit a vždy se něco takhle vymastí. V týdnu po šichtě neudělám prakticky nic.

Verze ORCZ 1.7.28, v předešlé jsem normálně odjel. Bohužel jsem zapoměl zálohovat, nemá někdo před?

Jakýkoliv pokus po najetí na vozy s 721: "Vypněte dynamickou brzdu a opakujte"!

Hoši to co měl kdysi OR bylo daleko lepší, chybí fakt archív aspoň jedné verze zpět, když se něco takhle posere, je to k zoufání, já stojím s aktivitou na bodu mrazu.

Jo a samozřejmě najíždím na vozy umístěné jako Loose consist.
Najedu, shift+podtržítko, pak zabrzdím, povolím a vidím, že mám odbržděno.

Back
Nahoře