Skiny Nicolas

Světla a .wag soubory MS modelů jsou na webu doplněné, ale "kompresovat" modely zpět nemá smysl, hlavně v dnešní době pár MB nehraje roli a ušetří to mnoho práce a nervů s neustálým rozbalováním a zabalováním modelů. Zajímalo by mě, ale jak to pocítím v aktivitě?
Ahoj.
Některé modely s nekompresí mohou dělat fleky, ale to bylo tuším v MSTS. Ale jiná vec a daleko pdstatnější:
KŽC 830.124-4
Buď jej nazvi takto i v namě, jak je na webu a nebo KŽC M262, jak je v name. Když jej pak budu hledat na webu do ReadMe k aktivitě, tak se z toho akorát oloupu. A hlavně, proč nemá motorák kliky na dveřích?
kžcm262kliky.jpg

Ahoj.
Některé modely s nekompresí mohou dělat fleky, ale to bylo tuším v MSTS. Ale jiná vec a daleko pdstatnější:
KŽC 830.124-4
Buď jej nazvi takto i v namě, jak je na webu a nebo KŽC M262, jak je v name. Když jej pak budu hledat na webu do ReadMe k aktivitě, tak se z toho akorát oloupu. A hlavně, proč nemá motorák kliky na dveřích?
Zobrazit přílohu 33074
Zdravím,
Já jen hotový skin umístil na web, snad 830 124-4 je to samé jako M262.0124 ne?
A do ReadMe k aktivitě dávat seznam vozidel je vcelku zbytečná práce, když si je každý může najít sám, popřípadě vyměnit.

S tím nesouhlasím, vozidla do aktivit by mĕla být uvedená u aktivity samotné ale to není podstatné, podstatné je, že skin není úplný, chybí mu kliky u dveří. Proto to píšu. Mohu kouknout proč, ale mĕl by to hlavnĕ opravit autor skinu. :-)

chybí mu kliky u dveří.
Beriem je to chyba z mojej strany, na niektorých modeloch kľučky sú vymodelované na niektorých nie. Dopredu som si nezistil či model má modelické kľučky a vyretušoval som ich. Môžem to opraviť, a kto bude chcieť opravenú textúru môžem mu zaslať. Myslím že kvôli tomu asi nieje potreba dávať opravu na web, predsa len jazdíme z kabíny a nie z vonkajšieho pohľadu.

Tak tohle napiš autorovi modelu.:-) Naopak, pokud skinuješ na model, je velice divné, když opomeneš tak podstatnou čést, jako kliky u dveří,které na originále jsou a argument, že jezdím z kabiny, je hodnĕ divný, to se pak můžeš vyprdnout na textury a jezdit s šedou krabicí. Nezlob se na mnĕ, ale tohle byla vĕc, která mne u tohodle vozu liskla do xichtu jako první.

Zdravím,
Já jen hotový skin umístil na web, snad 830 124-4 je to samé jako M262.0124 ne?
A do ReadMe k aktivitě dávat seznam vozidel je vcelku zbytečná práce, když si je každý může najít sám, popřípadě vyměnit.
To nemyslíš vážně ?????? To je vidě kdo jezdí aktivity, sorry ale tohle úplně zcestný nápad.

To nemyslíš vážně ?????? To je vidě kdo jezdí aktivity, sorry ale tohle úplně zcestný nápad.
Proč bych to nemyslel vážně? :D Popravdě poslední dobou celkem akivity jezdím, vždy je protáhnu přes ActivityConverter, případně vyměním, prostě co můj trainset dá :) Spoustu starých a už ne moc kvalitních vozidel, které jsou často v aktivitách použity, již dávno nevlastním, tak je vyměním za novější alternativy.

Ahoj!
Konečně jsem se dostal k tomu, že jsem stáhl tvůj "Novoroční balíček", za který Ti určitě patří poděkování.
Po prvotním nadšení ze skinů nákladích vozů (hlavně těch Eas), přišlo zklamání z Vectronů. Proto mi dovol pár poznatků a rad do další tvorby.
Předně se omlouvám, že to píšu takto veřejně, ale nejdou mi dát screeny do SZ. Následující řádky proto neber jako veřejné "hanění" Tvé práce, ale jako rady a tipy...

- Až budeš chtít příště použít cizí textury, je slušnost se zeptat ;)

- Textura "B" se nedělá tak, že pouze přepíšeš název textury "A". Ač je většina Vectronů oboustraně shodná, tak jeden podstatný rozdíl tu je, a to
na střeše, kde na druhé straně jsou jinak větrací otvory:

screen1.jpg
U některých skinů to máš správně (třeba u 193.289, kde jsi použil mé textury... :p )

- Dále je škoda, že nemáš výstražné trojúhelníčky na čelech. Pravda je, že já je na prvních dvou skinech taky nemám, protože to mapování není uplně šťastné, ale když člověk přijde jak na to, tak je fajn je tam mít... ;)

- Co ovšem bije do očí, a na co je potřeba si dát pozor, jsou tyto "nedodělky" hlavně na čelnících a dalších záludných místech:
stupacky.jpgcelnik.jpg
(Podobnou chybu máš například i na náraznících u Brejlovce, kde ty lemy tahají za oči).
Dobré je, mít někoho, komu dokončený a ještě nezveřejněný skin pošleš, a on jej "zkoukne". Uvidí totiž chyby, na které Ty sice koukáš, ale nevidíš je. Znám to moc dobře, kolikrát jsem se nestačil divit, jaké věci jsem přehlédl a skin považoval za bezvadný...

- Také se zaměř na sladění barev (odstínu i saturace) v rámci jednoho skinu.
2023-01-09 (2).jpg2023-01-09 (3).jpg
Je pravda, že někdy fotky nejsou idealní a je těžké je sladit, ale tohle zkazí dojem z celého skinu...

- A nakonec je tu ta komprese (nekomprese) modelu... Ale k tomu ať se vyjáří tvůrci jako Icik, nebo Jindřich, jak moc to ovlivní FPS.
On je ten rozdíl znát už při načítání modelu např. do ShapeVieweru. Ono nejde jen o "pár MB navíc na disku"...

Jak už jsem psal na začátku, neber to co jsem tu napsal jako nějaké kritizování tvé práce, ale jako rady do budoucna.
Skiny ze stránek msts-ricar.wz.cz tu vetšina lidí bere jako naprosto kvalitní práci, tak by bylo dobré tuto kvalitu zachovat i nadále.

Proč bych to nemyslel vážně? :D Popravdě poslední dobou celkem akivity jezdím, vždy je protáhnu přes ActivityConverter, případně vyměním, prostě co můj trainset dá :) Spoustu starých a už ne moc kvalitních vozidel, které jsou často v aktivitách použity, již dávno nevlastním, tak je vyměním za novější alternativy.
Prooč? Jednoduchá, samozřejmě, pokud víš přesně zaco vozy měníš, není problém. Ale 30% lidí mi kdysi psalo, že jim padá aktivita RegioJeto v praze na hlavním, respektivě kousek za po odjezdu. Pak jsem to s jedním z nich řešil přes SZ a ejhle, měl delší soupravu a proto OR padal. A to je právě ten důvod. Když třeba v Břeclavi použiju na zadní koleje LP vozy coby 10 vozů, jako jeden společný model, tak v tomto případě to bude vypadat pěkně blbě, když tam dáš jeden vagón. ale horší varianta je, když tam dáš 10 vozů a ta souprava bude delší. A pozor, ne každý vůz je rozměrově stejný. Tohle třeba udělal Kebarko se servisem 4, že jejzkrátil a všechny aktivity byly na předělání, proto jsem jej smazal a nahradil tím původním z TBP zpět. Ale jak píšu, pokud si to nahradíš nachlup stejným vozem (stejný typ), je to jedno. To ovšem neplatí pro soupravu hráče + soupravy AI spolupracujícími s hráčem.

Stáhnul jsem si balík 810 a díky za něj. Jen jsem při procházení v TSRE koukal, že vozy 810.271, 493, 515 a 545 vidím jako na přiložených obrázcích. Po vytvoření consist je ale v trati vidím v pořádku. Tak mě to trochu zmátlo. Je to chyba u mě nebo v balíčku?

Přílohy

• 810271.JPG
    810271.JPG
    35.4 KB · Zobrazeno: 2
  • 810545.JPG
    810545.JPG
    36 KB · Zobrazeno: 2
Ahoj,
děkujeme za krásné skiny. Udělaly moc radost. Prosím Tě, má to nějaký zvláštní význam, že .S soubory nejsou komprimované? Třeba Kills od Kanka má 465 kB, kdežto Laails (Kills) od Tebe má 11 272 kB. :)

Stáhnul jsem si balík 810 a díky za něj. Jen jsem při procházení v TSRE koukal, že vozy 810.271, 493, 515 a 545 vidím jako na přiložených obrázcích. Po vytvoření consist je ale v trati vidím v pořádku. Tak mě to trochu zmátlo. Je to chyba u mě nebo v balíčku?
Máš nějakou velmi starou verzi TSRE5, která nezobrazuje dds textury.
Screenshot_6.jpg

Ahoj,
děkujeme za krásné skiny. Udělaly moc radost. Prosím Tě, má to nějaký zvláštní význam, že .S soubory nejsou komprimované? Třeba Kills od Kanka má 465 kB, kdežto Laails (Kills) od Tebe má 11 272 kB. :)
Prostě je to tak jendudušší, ta komprese modelů z MSTS je už celkem zbytečná, takhle to ušetří spostu práce s neustálým rozbalování a zabalováním modelů, které je ještě na dnešních PC celkem problematické a né všem správně funguje. :)

Rozbalený .S soubor máš jedině, když potřebuješ editovat jeho vlastnosti - asi hlavně názvy textur. Pak to zase zabalíš. Otázka pár sekund a místo 11 MB máš 400 kB. :)

Rozbalený .S soubor máš jedině, když potřebuješ editovat jeho vlastnosti - asi hlavně názvy textur. Pak to zase zabalíš. Otázka pár sekund a místo 11 MB máš 400 kB. :)
Právě kvůli editaci názvu textur, která je, ale potřeba u každého vytvořeného skinu :) a v dnešní době řešit několik jednotek MB je trochu nesmysl, to mělo cenu tak před 20 lety kdy měly HDD celkem omezenou kapacitu. Jinak je zajímavé, že to začlo všem vadit až teď, protože prakticky všechny modely co mám na webu jsou rozbalené :D nebo je nikdo nestahoval?

Back
Nahoře