Ahoj!
Konečně jsem se dostal k tomu, že jsem stáhl tvůj "Novoroční balíček", za který Ti určitě patří poděkování.
Po prvotním nadšení ze skinů nákladích vozů (hlavně těch Eas), přišlo zklamání z Vectronů. Proto mi dovol pár poznatků a rad do další tvorby.
Předně se omlouvám, že to píšu takto veřejně, ale nejdou mi dát screeny do SZ. Následující řádky proto neber jako veřejné "hanění" Tvé práce, ale jako rady a tipy...
- Až budeš chtít příště použít cizí textury, je slušnost se zeptat
- Textura "B" se nedělá tak, že pouze přepíšeš název textury "A". Ač je většina Vectronů oboustraně shodná, tak jeden podstatný rozdíl tu je, a to
na střeše, kde na druhé straně jsou jinak větrací otvory:

U některých skinů to máš správně (třeba u 193.289, kde jsi použil mé textury...

)
- Dále je škoda, že nemáš výstražné trojúhelníčky na čelech. Pravda je, že já je na prvních dvou skinech taky nemám, protože to mapování není uplně šťastné, ale když člověk přijde jak na to, tak je fajn je tam mít...
- Co ovšem bije do očí, a na co je potřeba si dát pozor, jsou tyto "nedodělky" hlavně na čelnících a dalších záludných místech:

(Podobnou chybu máš například i na náraznících u Brejlovce, kde ty lemy tahají za oči).
Dobré je, mít někoho, komu dokončený a ještě nezveřejněný skin pošleš, a on jej "zkoukne". Uvidí totiž chyby, na které Ty sice koukáš, ale nevidíš je. Znám to moc dobře, kolikrát jsem se nestačil divit, jaké věci jsem přehlédl a skin považoval za bezvadný...
- Také se zaměř na sladění barev (odstínu i saturace) v rámci jednoho skinu.

Je pravda, že někdy fotky nejsou idealní a je těžké je sladit, ale tohle zkazí dojem z celého skinu...
- A nakonec je tu ta komprese (nekomprese) modelu... Ale k tomu ať se vyjáří tvůrci jako Icik, nebo Jindřich, jak moc to ovlivní FPS.
On je ten rozdíl znát už při načítání modelu např. do ShapeVieweru. Ono nejde jen o "pár MB navíc na disku"...
Jak už jsem psal na začátku, neber to co jsem tu napsal jako nějaké kritizování tvé práce, ale jako rady do budoucna.
Skiny ze stránek msts-ricar.wz.cz tu vetšina lidí bere jako naprosto kvalitní práci, tak by bylo dobré tuto kvalitu zachovat i nadále.