Rudolf.Horak
Cestující
Josef, to beru a je to bohuzel pravda. Nechapu proc mozny je ze hra je dost stara a modely se musely davat do prepiotary formatu. Ja mam svuj youtube a nejpopularnesi vec je Costway 2 in 1. Ja jsem snad ukazal vsechno mimo abzch vzrobyl celou tredmill ale rad pomaham. Kdyz nekdo neco umi a je clenem skupiny jako tahle tak proc tam je kdyz jen ma drze komenty jako Pan Jacek tady. Musel jsem preskocit na jinou skupinu abzsme to daly dohromady. A povedlo se to. Zbyvaji š vjeci nez to vydam. Skoda je ze mi vice pomohly tam nez tady. Navic mam v planu natocit jeden program jak se to vlastne stavy, kde jsou problemi a take kde se schani pomoc. Rozhodl jsem se ke stavbe po mnoha falesnich startu ale maly tim jsem dal dohromady. Muj Deda pracoval pro Tatru Studenku. Ja mam rad Ceske vlaky. Neznam jinou hru kde je tolik Cesych vlaku a trati. Kde jinde je tolik Ceskych doplnku? Co se tyce veku hry no tak nekdo to vzal a vylepsil MSTS a sestavyl OR.Neděje se vůbec nic. I v minulosti bylo okolo simulátorů MSTS a OR jen málo odborníků, kteří uměli vytvořit nový model, kabinu nebo zvuky.
To je ale minulost. Ti pánové jsou svými zájmy a koníčky někde jinde a dění sledují spíše zpovzdálí. A pokud někteří u toho zůstali, věnují se třeba mainstreamovému nebo současnému trainsetu, nikoliv éře ČSD.
Nyní se už jen víceméně recykluje (repainty, nastavení atp.), zcela nových modelů je jako šafránu.
Ostatně i v tvém případě panuje jistá nedůvěra. Dříve autoři běžně zveřejňovali postup prací aby dopředu příznivce "nažhavili" (a pro sebe měli i patřičnou motivaci). A to dokonce i ti removovaní, u začátečníků to bylo samozřejmé aby si získali důvěru a přesvědčili ostatní, že nejde o plané vychloubání.
To jsou tedy důvody, proč se ti nikdo nehrne na pomoc.