Planuji Slovenskou Strelu a R1 pro MSTS

Neděje se vůbec nic. I v minulosti bylo okolo simulátorů MSTS a OR jen málo odborníků, kteří uměli vytvořit nový model, kabinu nebo zvuky.
To je ale minulost. Ti pánové jsou svými zájmy a koníčky někde jinde a dění sledují spíše zpovzdálí. A pokud někteří u toho zůstali, věnují se třeba mainstreamovému nebo současnému trainsetu, nikoliv éře ČSD.
Nyní se už jen víceméně recykluje (repainty, nastavení atp.), zcela nových modelů je jako šafránu.
Ostatně i v tvém případě panuje jistá nedůvěra. Dříve autoři běžně zveřejňovali postup prací aby dopředu příznivce "nažhavili" (a pro sebe měli i patřičnou motivaci). A to dokonce i ti removovaní, u začátečníků to bylo samozřejmé aby si získali důvěru a přesvědčili ostatní, že nejde o plané vychloubání.

To jsou tedy důvody, proč se ti nikdo nehrne na pomoc.
Josef, to beru a je to bohuzel pravda. Nechapu proc mozny je ze hra je dost stara a modely se musely davat do prepiotary formatu. Ja mam svuj youtube a nejpopularnesi vec je Costway 2 in 1. Ja jsem snad ukazal vsechno mimo abzch vzrobyl celou tredmill ale rad pomaham. Kdyz nekdo neco umi a je clenem skupiny jako tahle tak proc tam je kdyz jen ma drze komenty jako Pan Jacek tady. Musel jsem preskocit na jinou skupinu abzsme to daly dohromady. A povedlo se to. Zbyvaji š vjeci nez to vydam. Skoda je ze mi vice pomohly tam nez tady. Navic mam v planu natocit jeden program jak se to vlastne stavy, kde jsou problemi a take kde se schani pomoc. Rozhodl jsem se ke stavbe po mnoha falesnich startu ale maly tim jsem dal dohromady. Muj Deda pracoval pro Tatru Studenku. Ja mam rad Ceske vlaky. Neznam jinou hru kde je tolik Cesych vlaku a trati. Kde jinde je tolik Ceskych doplnku? Co se tyce veku hry no tak nekdo to vzal a vylepsil MSTS a sestavyl OR.

CITACE:
Na virtuálních železničních dílnách je po delší době připraveno vánoční překvapení.
V sekci motorových vozů přibyla dvojice rychlých legend na kolejích. První je předválečná konstrukce motorového vozu ČSD řady M290.001 s unikátním elektro-mechanickým přenosem trakčního výkonu. Druhým je kořistní dvoudílný motorový vůz ex. DRG SVT 137 typu Hamburg. U ČSD jezdil v po válce s označením řady M297.003.

Zobrazit přílohu 36379

První jmenovaný jezdil s názvem Slovenská strela a bez potíží dosahoval rychlostí 130 km/h. Vůz je nastaven pro OR ve standardní a zimní verzi (kotlíky na koks topí a kouří do komínků na střeše). Kabina je pouze statická (vychází z fotodokumentace nově restaurovaného vozu) a ozvučení je použito původní z balíku zvuků pro motorové vozy od Jacka.

Druhý jezdil před válkou na rychlíkových spojích v Německu, kde dosahoval na vhodných úsecích rychlostí až 160 km/h. Rychlíkové spoje byly zrušeny těsně před válkou a protože pro Němce tyto vozy znamenaly vrchol tehdejšího technického umu, bylo jich mnoho přes válku deponováno v protektorátu na ochranu před spojeneckým bombardováním. Zde je zastihl i konec války a 6ks dvou-vozových jednotek přebraly ČSD s přidělenou řadou M297.0. Vůz má nastavení pro OR, kabina je bohužel fiktivní a zvuky vycházejí z Jackova balíku pro Modré šípy.

Rudo, proč nevycházíš z tohoto a snažíš se vymýšlet, co je dávno vymyšlené a spočítané od zdejších odborníků. Jenom si v engu přepočítáš rozměry na svůj model. Proto ti asi nikdo neporadí co se zvuky, když už dávno existují.
Protoze tento projekt sedel v dilnach pekne dlouho nez vysel. U Strely snad byli jeden nebo dva modely ktere uz egzistovaly nez se strela vratila na trat po rekonstrukci. Ani jsem otom nevedel a nejednou z niceho nic, nebo vydeli ze take stavim a dodelaly to. Tento model nefunguje na MSTS tak a naz funguje na MSTS a OR. Navic jsem uz mel do toho dost investovano casove i financne tak kdibych to pustil byl bi to straceny cas a penize. Kdybich vedel ze to vijde tak bych stavel R1. Ten druhy projekt. Tady ve skupine chybela dost pomoc tak jsem presel jinam. Ted u autobusu je to lepsi. Mam tam nacence OMSI a take majitele autobusu kteri mi radi odpovi na otayky, nabizi fotky uplne jine nez tady. Strela je skoro hotova. Delame animovovane dvere, a podtrebujeme predelat tachometer a brake budik a je to k vydani. Muzu ti to poslat jak to dokoncim. Mas link na ti nove strely na download?

Rudo, já nevím, ale zatím jsi sem dal nějaké ne příliš kvalitní video statického modelu na nějaké defaultní trati MSTS a nikdo neví, jestli to pojede. proto ty reakce, že už funkční model existuje.
Ale kdyby jsi sem dal video projížďky po nějaké české trati, třeba po 310, která je free. A pokud uděláš video ve full HD, jak se model krásně rozjíždí s autentickými zvuky, jak píšeš, že je máš a prohlídku stanoviště a interiéru, tak věř tomu, že tady budou všichni slintat blahem a těšit se až to bude. Příznivců historie je zde víc než nás příznivců moderní doby, jako jsem například já.

To je ale minulost. Ti pánové jsou svými zájmy a koníčky někde jinde a dění sledují spíše zpovzdálí.
Stejně jako Jacek jsem jeden z těch, kteří byli kdysi aktivní a dnes jen občas nahlédnu. Když jsem kdysi začínal, také jsem leccos nevěděl. Ale snažil jsem se navázat osobní vztahy s těmi, kteří uměli více. A nezapleveloval jsem Fórum svěřováním se, co se mi nedaří či na co nemohu přijít. ... Jedním z důvodů, proč tvůrci nepomáhají je také to, že za ta léta postupy, které kdysi ovládali velmi dobře, pozapomněli.

je také to, že za ta léta postupy, které kdysi ovládali velmi dobře, pozapomněli.
To máš pravdu. Já když jsem sbíral rozumy od bývalých modelářů ohledně modelování, tak odpověď byla ve smyslu. "Na nic se mne neptej, modelovací program jsem už neměl zapnutý několik let a nic si už nepamatuji" Naštěstí na fóru ještě několik aktivních modelářů je a pomohli. A také je pravda, že když si dá člověk pauzu i na nějaký měsíc, zapomíná. Například já na modelu nádraží Dresden HBF použil alfu a dnes jsem už zapomněl, jak jsem to tenkrát řešil, tak se raději alfě raději vyhýbám. :) Ale úplně jsem to nezapomněl, jen to bylo zbytečně složité. Tedy člověk musí stále modelovat, aby nezapomínal. Ale i tak, já toho ještě nevím. :) :) :)
Ale je i pravda, podle objednávek mé trati, že už zájem naprosto stagnuje. Asi stařičký MSTS/Openrails už netáhne. Ale přitom takový rozsah tratí, jako bylo postaveno v MSTS nemá žádný jiný. Sice pravda, původní vozidla MSTS jsou už kvalitativní pravěk, ale kluci šikovní se snaží dál v ORCZSK a nemyslím si, že jiné simulátory budou lepší. Tak doufám, že klukům elán vydrží.

Ale je i pravda, podle objednávek mé trati, že už zájem naprosto stagnuje. Asi stařičký MSTS/Openrails už netáhne.
Om je i jiný problém, teď jsem chtěl dělat Read Me k aktivitě Služba Palhanec z roku 1989 a zjistil jsem, že třeba Carlosův web nefunguje a vlastně všechny Brejlovce mám odtama. A co teď s tím? Nemám fakt čas na to, co jsem kdysi dělával, oslovoval správce webů a popřípadě vyjednával donwload jinde. Tak tak stíhám dělat aktivity, ale pokud se nedají stahovat modely a skiny, je problém.

V žádném jiném simulátoru nejde udělat tak realistický AI provoz a například Danovi aktivity by se krásně daly natáčet na Youtube i se zajímavým komentářem a lidi by na to koukat bavilo. Jenže to nikdo dost výřečný nedělá, protože nemá kompletní trainset. Zkrátka i kdyby chtěl, tak sehnat všechna vozidla je utrpení a těmto bavičům to za to nestojí. To nemluvím o tom, že musí mít aspoň základní znalost jak a co instalovat. Oproti Train simulátoru, kde je už v základu s čím jezdit, zde nemáme žádné stříbrné podnosy natož ty zlaté. :(

Pokud nevznikne něco jako veřejný trainset, nebude to už nikdy lepší.

V minulosti bolo obdobie, že aktivity využívali trainset BP + niečo naviac a to sa ešte dalo chýbajúce vozidlá opraviť, doplniť vymeniť. A to ešte nehovorím o funkčnosti posťahovaných vozidiel, kedy často nastupuje ľudová tvorivosť v označovaní vozidiel a adresárov pre zvuky caby a pod.

. Například já na modelu nádraží Dresden HBF použil alfu a dnes jsem už zapomněl, jak jsem to tenkrát řešil, tak se raději alfě raději vyhýbám. :) Ale úplně jsem to nezapomněl, jen to bylo zbytečně složité. Tedy člověk musí stále modelovat, aby nezapomínal. Ale i tak, já toho ještě nevím. :) :) :)
Zbyňku, alfu si ešte pamätám, keby bolo treba pomôžem :-)

To by musel existovat někdo jako je zde moderátor, tak nějaký správce, který by kontroloval dodržování pravidel, aby vozidla nebyla každý pes jiná ves. Byl jsem na první slezině, kde se ještě v počátcích mělo dohodnout, jak se budou soubory vozidel značit. Ale stejně značení málo kdo dodržoval. Tedy utopie.
Kdysi jsem si chtěl zahrát nějakou Danovu aktivitu a i když jsem hodně vozidel od Dana měl, tak mi jich hafo chybělo. Ale Dan má pečlivé odkazy kde co postahovat. Tak jsem začal klikat a stahovat. Uplynuly dvě hodiny a já byl tak v půlce. Čas vypršel a vzdal jsem to.
Asi značka ideál by byla, kdyby vozidla byla součást instalace aktivity. Možná dnes, když už všichni modeláři "odešli do penze" by to snad tolik nevadilo. Já takto přibalil vozidla DB a snad nikdo zle dělat nebude.
V minulosti bolo obdobie, že aktivity využívali trainset BP
Tehdy přední ladičové vozidel se zde angažovali a tento trainset byl pro nové varianty výchozí. Tedy něco podobného by mohlo existovat v ORCZSK, jako ucelený archiv.

To by musel existovat někdo jako je zde moderátor, tak nějaký správce, který by kontroloval dodržování pravidel, aby vozidla nebyla každý pes jiná ves.
To ano. Bez této obětiny by to nešlo. Upřímně, vůbec mě nenapadá, jak by to fungovalo. U nás to spravuje Dodo. Ale oficiální trainset OR CZ/SK je pouhá špičička ledovce, která by potřebovala nějak rozumně spravovat.

Já budu zanedlouho posílat Dodovi nějaké vozy ČSD, laděné pro ORCZ. Vlastně jde o vozidla, která jsou v trainsetu vozů ČD a ČDC, jen jsem zkopčil jejich ladění. Jenže to neřeší problém zanikajicích webů a hodně skinařů "pralo" vozy na UložTo, přitom to bylo kdysi jednoduché, v Read Me odkaz na web, uživatel stáhl nainstaloval a vše jelo. Teď je v tom strašný zmatek a plno vizidel nedohledatelných. Což je pro tvůrce aktivit brutál.

V žádném jiném simulátoru nejde udělat tak realistický AI provoz a například Danovi aktivity by se krásně daly natáčet na Youtube i se zajímavým komentářem a lidi by na to koukat bavilo. Jenže to nikdo dost výřečný nedělá, protože nemá kompletní trainset. Zkrátka i kdyby chtěl, tak sehnat všechna vozidla je utrpení a těmto bavičům to za to nestojí. To nemluvím o tom, že musí mít aspoň základní znalost jak a co instalovat. Oproti Train simulátoru, kde je už v základu s čím jezdit, zde nemáme žádné stříbrné podnosy natož ty zlaté. :(

Noooo Simrail hodně šlape na paty :) používá timetable :) v onlině ježdění ti tam jezdí AI společně s hráči. Dokonce i AI dispečeruje :)

Noooo Simrail hodně šlape na paty :) používá timetable :) v onlině ježdění ti tam jezdí AI společně s hráči. Dokonce i AI dispečeruje :)
Však SimRail je mrtvej.
Vývojáři na to totálně kašlou...
Už teď ztratili hodně lidí díky jejich (ne)aktivitě a bude to jen horší.

Stravil jsem asi 6 mesicu na stavbje Slovenske Streli. Mam to i vlastni zvuky. Jen jsem podtreboval pomoc na tachometru a brzdy. Oslovuji kde se da a najednou jak se projekt blizi ke konci mi nekdo napsal, Proc to stavis vydala to Virtuální železniční dílni. No kdybich to vjedel tak bych pracoval na R1. Protoze jsem vjedel jen o jedne verzi ktera mela fiktivni kontroly.

Ptam se jestly nekdo bi nam mohl pomoct to dokoncit. Planuje se to na vydani zdarma. Mozna i cleny Virtuální železniční dílny bi nam to mohly dokoncit upravit a vystavit tady. Dejte prosim vjedet.

Dejte prosim vjedet
Rudo, já tedy nevím, ale takto to tady nefunguje. Protože tady jsou desítky výkřiků do tmy, že někdo něco začíná budovat,..... a většinou to dopadlo nijak. Pokud mám něco opravdu dokončeného, tak tady dám nějaké fotky v plném rozlišení jak skříně, tak kabiny. A pokud neoslovíš nikoho konkrétního, kdo by to mohl naladit, tak dej odkaz ke stažení. Někdo znalý prohlédne, vyzkouší a doladí. Tedy jestli to bude stát za to. Jelikož strela je v reálu po rekonstrukci a provozuschopná, tak doufám, že tuto máš od někoho pěkně nafocenou včetně kabiny a z toho máš udělané kvalitní textury. Pokud to bude jen omalovánka, tak nikoho neoslovíš. Ale možná máš kvalitní textury ve vysokém rozlišení. Jenom tipuji jaké mohou být možnosti tvého modelu, když jsi obrázky nedodal.

Back
Nahoře