CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím,
po zastavení a uložení aktivity s loko hráče CD754074 se při načtení uložené pozice loko "vypne" z režimu ARR a už jí nelze rozjet.

Z toho poznám kulový. Vždy je zapotřebí mít zapnutou diagnostiku a nejlépe diagnostiku vzduchu.
Takže zapnul jsem ORCZ, aktualizoval na verzi 1.7.118.
Spustil jsem aktivitu, kde začínám v depu, výjezd z rotundy, takže zařadit zpět, a "couvat" nikoliv přecházet na stanovišti na vozy.

S mašinou se normálně rozjedu. Je vidět i na videu, že jsem v pohybu. Uložím, nahraju a konec, teď mi skáče, že mám vypnout dynamickou brzdu. Nevím, kterou tabulku tam dát, tak jsem projel celou diagnostiku pod F5. Prostě se něco totálně sesypalo a aktivity jsou po load nehratelné.

Jsem z toho fakt zoufalý. Nevím, co jste kde změnili. Dělá to od té aktualizace s klíčema. Ještě zapnu volnou jízdu.

Zdar nejde u Vectrona odbrzdit prímočinka.
Nemáš zapnuté AFB? Když Vectron stojí, AFB je zapnuté a řídící páka je ve výběhu, AFB pustí do brzdových válců vzduch. Je to ochrana proti náhodnému pohybu. Když posuneš řídící páku do režimu jízda (od sebe), mělo by se to vyrušit a vzduch by měl jít z válců ven.

Nemáš zapnuté AFB? Když Vectron stojí, AFB je zapnuté a řídící páka je ve výběhu, AFB pustí do brzdových válců vzduch. Je to ochrana proti náhodnému pohybu. Když posuneš řídící páku do režimu jízda (od sebe), mělo by se to vyrušit a vzduch by měl jít z válců ven.
Představ si, že nemám. Navíc na to to nemá vliv. Před 14 dnama to fungovalo a teď ne a jediné co sem měnil byla verze OR.
Teď jsem stáhnul verzi OR na webu a na ní Vectron funguje. Nejdřív si to zkus a pak tu něco piš.

Všimli jste si, že začíná pomalu fungovat oddělení stanovišť? Tzn. ovladače jsou, co se týče stanoviště, na sobě nezávislé.
Jednoduše rečeno, pokud zatáhnete přímočinnou brzdu na 1.stanovišti a přejdete, tak na 2.stanovišti nebude zatažená jako to bývalo v OR. Dokud vy tu akci neprovedete, ovladače nereagují.

Ještě nemám všechny ovladače převedeny, tak prosím o trpělivost. Může se vyskytnout nějaká anomálie.

Ahoj, zatím nemohu aktualizovat (verze ORCZ 1.7.123), jsem uprostřed testu aktivity, ale takový postřeh, v levém dolním rohu mi při dojíždění k návěstidlu, kde je shozeno na stůj vyskakuje informace: "přímočinná brzda zabrzdit 2%" samozřejmě ve statistice brzd nic zabržděno naštěstí není. Nevím zda to nynější aktualizace neopravuje, musím instalovat až po dojetí zmíněné aktivity.

A další postřeh, neotočili jste nějak animaci pantografů u AI vlaků?
Mašina najíždí na vozy a má nahoře přední směták, najede na ně shodí ho a zvědně zase přední smeták ve směru jízdy. Verze ORCZ zatím stějná jako výš, jo a u té brzdy co jsem popisoval výš ozvě i zasyčení.
pantograf.jpgpantograf2.jpg

EDIT
Tak to je zvláštní, tahle mašinka má smětáky správně, sune vozy:
pantograf3.jpg

Ale ta 163 s rychlíkem je v testech měla taky správně, tak nechápu. :)

Jestli to je náhodná volba ORCZ, tak je vše v pořádku. Já jen nevěděl proč. On totiž jede rychlík od Prahy s tou 163 a už na vjezdu do HK přijížděl na přední smeták. Odvěsil vozy vyjel na recers a tam stáhnul smeták a zvednul zase přední, projel nádražím a na 2. reversu opět shodil smeták a zvednul přední a najel na vozy rychlíku z Jaroměře. Tam shodil smeták a zase svedl přední. Tak jsem netušil proč. Fíra se rozhodl jezdit na přední smeták no. Což ale proti předpisům není. :) Jinak ale vše funguje suprovně, A co je ten výpis s brzdou? Teď mi to udělalo na trati, vždy se zaleknu co se děje. :-)

Ahoj, tak jsem vypnul aktivitu, nahodil a opět mi nastal problém s kontrolérem, mohu házet stupně jak chci, ale vůbec nereguje a nerozjedu se, předtím v Hradci jsem aktivitu nahrál a v pohodě. Takže se tam ale ten nějaký BUG stále objevuje a zkoušel jsem to z dalších pozic a situace stejná, dáesel je úplně bez výkonu, i za jízdy, kontrolér 100% a mašina je úplně mrtvá. Hoěi, tohle je úplně v pr.eli. jestli tohle dělá OR po load v aktivitách, tak fakt nevím. :(

A tady je video z uložené pozice z jízdy:

Je pravda, že než jsem předtím uložil a nahrál, kdy to fungovalo, nezavíral jsem OR, nevím.... Teď už se nerozjedu ani z toho Hradce, 4 hodiny jízdy v... Tenhle stav je fakt na delete ORCZ. :(:(:(

Tak jsem aktualizoval ORCZ, zatím volná jízda, uložil jsem, vypnul celý ORCZ, nahrál, a jedu. Ale až mám strach to zkusít v aktivitě, dyž tam jsem odpoledne v Hradci uložil nahrál a jel a v Oseku už jsem se nehnul, no nic, vyzkoušet se to musí. :)

Tak uložení za jízdy a nahrání aktivity a stejný problém. :( To samé jsem zkusil ve volné jízdě, stejná trasa, pozice uložení a lokomotiva a výkon OK, takže jsou nějak narušeny aktivity.

Koukni se přes menu F9, jestli není shozený výkon MU.
Už to asi vidím. Ach jo. Už to začíná být fakt na palici.

Back
Nahoře