CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Po nějaké aktualizaci ORCZ jsem si všiml, že mi u vozidel x6x při jízdě "na ruku"nereaguje EDB ani klávesou ani myší přes kopítko. Př zařazení ARR si vlak EDB dobržďuje, i když v základních parametrech pod F5 je stále zobrazeno EDB 0%. Dříve byl problém opačný, EDB nechtěla vypnout a musel jsem použít deaktivaci Ctrl+home. Chci se zeptat, jestli po aktualizacích nepřibylo ještě nějaké rozšiřené nastavení k použití EDB?

Po nějaké aktualizaci ORCZ jsem si všiml, že mi u vozidel x6x při jízdě "na ruku"nereaguje EDB ani klávesou ani myší přes kopítko. Př zařazení ARR si vlak EDB dobržďuje, i když v základních parametrech pod F5 je stále zobrazeno EDB 0%. Dříve byl problém opačný, EDB nechtěla vypnout a musel jsem použít deaktivaci Ctrl+home. Chci se zeptat, jestli po aktualizacích nepřibylo ještě nějaké rozšiřené nastavení k použití EDB?
Teď odzkoušeno na 362.021 a EDB se ovládat přes kopýtko dá.

Zkoušel jsem při začátku aktivity při posunu přes kopýtko ano, při jízdě s rychlíkem zatím nereaguje, možná budou přehřáté brzdové odproníky.

Měl jsem na mysli předělat ve smyslu, jak tomu je u řady x6x. Tedy model obsahující novou kabinu a zvuky.
Co se kabiny týče je potřeba ji nafotit se všemi kontrolkami (mezistupeň, ventilátory, tlak v brzd. válcích), k tomu přepínače, brzdič atd. A ještě noční verzi, pokud se to dělá jak si myslím.

Hlavne s 230/240 si netreba robiť žiadne ilúzie za 1. nie je ani kabína nafotená a za druhé nemám k tým mašinám žiadný vzťah takže sa na ňu ani nechystám niečo robiť. Preto je dosť možné že 230/240 ani nikdy do OR nebude. Teda aspoň nie do OR CZ/SK jedine že by sa toho niekto iný pustil.

Plecháče by byly super v CZSK verzi. Ale raději teď nechme mistry koncentrovat se na 350/151. :) :) Teoreticky jsou jen velmi malé možnosti, kde s nima v kuse jezdit. Teď přibyla Jihlava - HB, možná někdo provozuje ještě Klatovy-Plzeň a potom leda vyrovnávky výkonů Bratislava-Brno, Brno-HB na rychlíku který tam končí, nebo holt osobáky. Moc už toho ve vozbě nezbylo. Leda fiktivně.

Přidám s dovolením dvě otázky:
1.) Jak udělat pomocí počasí na podzim a v zimě na tratích 321 a BP mlhu? Po nasazení mlhy příslušnými klávesami pohled na trať spíše zčerná, než aby se objevila mlha. Bílé mléko funguje jen přes den za světla.

2.) Když mám 754 na přípřeži za vlakovou 754, chová se vlaková jako postrk, nebo ji lze převést do režimu vícečlenného řízení "kabelem"? Zkusil bych vyjet nějaký pořádný rychlík s řazením 2x754 jak se to dělávalo.

Hlavne s 230/240 si netreba robiť žiadne ilúzie za 1. nie je ani kabína nafotená a za druhé nemám k tým mašinám žiadný vzťah takže sa na ňu ani nechystám niečo robiť. Preto je dosť možné že 230/240 ani nikdy do OR nebude. Teda aspoň nie do OR CZ/SK jedine že by sa toho niekto iný pustil.
Dobře, díky za info. Mimochodem práce autorů, ať už simulátoru či modelů, je suprová. Sleduji tvorbu sice krátkou dobu, ale po pár jízdách v OR CZ/SK je vidět velký potenciál simulátoru oproti jiným. Přeji zdárné pokračování.

A mám další chybu, která mi totálně znemožnila používat vlaky s dvojsilovým pohonem. Ve verzi 1.7.159, když mám k vlaku s Esem, Peršanem, nebo Princeznou připojené Brejlovce nebo Bangli z Diesel packu, přejdu do Brejlovce (Bangle), abych jim zapnul baterii a u Brejlovce zadní pozičky, potom, co se vrátím do Esa (Peršana, Princezny) a začnu s nahazovací procedurou, nejde mi zvolit směr. Páka se hýbe, ale v F5 menu je u směru furt "N." Když nahodím Eso (Peršana, Princeznu) a pokusím se zvolit směr, předtím, než přejdu do Brejlovce (Bangle), jde to normálně.
Udělal jsem screenshot, který to ukazuje. Byl pořízen poté, co jsem se (v tomto případě) vrátil z Brejlovce do Esa.
Nejde zařadit rychlost.jpg
Screenshot je z ofiko mapy trati 183, ale zkoušel jsem i jiné mapy, co mám (kromě mapy trati 240, ta je zmodifikovaná a při testech bugů se ji vyhýbám obrovským obloukem) a výsledek byl stejný. Stav kabiny je před začátkem nahazovací procedury.
Důležité detaily:
1. Když Brejlovce (Bangli) odpojím od Esa (Peršana, Princezny), zadat směr pak v Esu (Peršanovi, Princezně) jde, po připojení Brejlovce (Bangle) zpátky se to znovu rozbije. Tudíž to musí mít spojitost s Brejlovcem či Banglí.
2. Když přecházím do Brejlovce po nahození simulace, kabina Brejlovce (Bangle) se zprvu neukáže, pak spadnou FPS a kabina se ukáže. To není chyba, myslím, že to má spojitost s tím, že mám Open Rails uložený na HDD, protože po přechodu na Brejlovce (Bangli) začne HDD "chroupat" a pak teprv se kabina objeví. Spojitost s touto chybou to má v tom, že před přechodem do Brejlovce (Bangle) zadávání směru v Esu (Peršanovi, Princezně) jde a po načtení kabiny a návratu do Esa (Peršana, Princezny) se to rozbije. Tudíž to musí souviset s kabinama.
3. Nejel jsem aktivitu. Byla to volná jízda. Proč nejezdím aktivity? Viz podpis.
4. Specifikace mýho PC: Viz podpis.
5. Dalšími testy jsem zjistil, že v tom nejsou jenom Brejlovci, ale i Bangle.

Pro Icika: Tak tohle je mi teda záhada. Předtím si Esa (Peršani, Princezny) s Brejlovci a Banglemi rozuměli a najednou tohle! Co se asi pokazilo tentokrát? Doufám, že se ti to povede opravit. ;) Do té doby musím vlaky s dvojsilovým pohonem odstavit.

Ahoj.
Tak jsem furt hlásíl Jiříkovi TK, že má na trati DVK před Mochnicí létající objekt cesty a bylo mi sděleno, že on jej nemá, posílal aktualizace a furt tam ta cesta byla. Pak mi napsal už nevím kdo a možná, že je to jen ve vlákně tratě pro OR, že tohle dělá pouze ORCZ. Vůbec nechápu, co to může dělat, ale pěkně mně to tam se.e, úplně to kazí dojem s opravdu nádherně zpracované tratě.
cestamochnice.jpg

A čo má naše OR s objektami v trati? Nerozumiem. To je nejaká hlúposť.
Já to taky nechápu, takto mi to bylo napsáno, v OR, OR MG ta cesta prý není v ORCZ je. Já to nevyzkouším, nemám starý OR a ani nechci. :)

Ale jiná a podstatnější věc, po poslední aktualizaci, jen malink štrnknu do loko brzdy a mám tam 60%, předtím OK. Tohle je nanic, při posunech potřebuji větší prostor s manipulací brzdy.

Ale jiná a podstatnější věc, po poslední aktualizaci, jen malink štrnknu do loko brzdy a mám tam 60%, předtím OK. Tohle je nanic, při posunech potřebuji větší prostor s manipulací brzdy.
Hele, nejsi sám, kdo má problémy. Koukni se na můj příspěvek! Kvůli té chybě, co jsem popsal, jsem musel odstavit vlaky s dvojsilovým pohonem. Doufám, že si to Icik brzy přečte. Já nemůžu zadat směr když mám k elektrice připojený diesel, tobě blbne loko brzda. Snad Icik zjistí v čem je zakopaný pes.

Hele, nejsi sám, kdo má problémy. Koukni se na můj příspěvek! Kvůli té chybě, co jsem popsal, jsem musel odstavit vlaky s dvojsilovým pohonem. Doufám, že si to Icik brzy přečte. Já nemůžu zadat směr když mám k elektrice připojený diesel, tobě blbne loko brzda. Snad Icik zjistí v čem je zakopaný pes.
A jako co? Já hlásím chyby, na které narážím před vydáním 16 hodinové aktivity, chystáš něco podobného? Nějak nechápu význam tohoto příspěvku- Tohle ještě včera nedělalo. Nic, mažu současnou aktualizaci a jdu o verzi zpět. Jinak jde o vozy 830. Ale ta lokomotivní to asi bude dělat všude.

A jako co? Já hlásím chyby, na které narážím před vydáním 16 hodinové aktivity, chystáš něco podobného? Nějak nechápu význam tohoto příspěvku- Tohle ještě včera nedělalo. Nic, mažu současnou aktualizaci a jdu o verzi zpět. Jinak jde o vozy 830. Ale ta lokomotivní to asi bude dělat všude.
Jen jsem tě chtěl utěšit, že nejsi sám, kdo odhalil problém, který mu Open Rails zkazil. A vytváření aktivit? No tak to ani omylem! V podpisu máš důvod, proč nevytvářím žádnou aktivitu. Jen tam ještě musím dodat, že neexistuje (nebo jsem ho nenašel) software, který by byl vhodný pro totálního začátečníka. A zajímalo by mě, jak můžeš provést downgrade? Updater to neumožňuje.

en jsem tě chtěl utěšit, že nejsi sám, kdo odhalil problém, který mu Open Rails zkazil. A vytváření aktivit? No tak to ani omylem! V podpisu máš důvod, proč nevytvářím žádnou aktivitu.
V pohodě, je dobře, že hlásíš, čím víc lidí, tím líp. Ale aktivity takový problém nejsou. Já tedy dělám v AE MSTS, ale to sem nepatří, já jsem zjistil, že ta lokomotivní brzda už je na přitahování a povolování tak skoková v aktualizaci 1.7.157.

Nafotit stanoviště na 230/240 není problém. To stejné není problém nafotit plecháče. Když by byl zájem a něčemu to pomohlo, rád nafotím.

Back
Nahoře