CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Dobrý den.

Právě řeším to samé, už asi půl hodiny, předtím to šlo normálně. Připadá mi, že je start ORCZ je závislý na dostupnosti něčeho, co běží na té IP adrese 185.64.219.5 - port 80. Dělá to i starší verze - 1.7.12.
Poslední verze, kterou spustím, je 1.6.111
@Icik. Ta kontrola verze updateru - je nutné, aby na tom byl závislý start ORCZ? Padá to právě kvůli tomu (nebo aspoň to na mě dělá takový dojem).

Odpoj se od internetu a pusť si OR CZ/SK. Pak si zase zapni. Netuším, co se děje na serveru. Asi nějaká údržba.
Přesně dík.
Odpojil jsem se, spustil a v pohodě, teď jsem se připojil a ORCZ nabízí aktualizaci, tu zatím opomíjím, raději. Mám rozehráno.

Jen pro tramvaje jsem tam teď dodělal nezávislost automatických dveří na vzduchu.
super díky za to, ale měl byj jestě jednu věc šlo by udelat něco podobného pro zvedání pantografu, protože teď musím ( zapbout baterky, spínač pultu, zapnout pomocný kompresor na stanovišti A, to stejné zopakovat na stanovišti B ) a až jsou pomocné jimky naplněny tak lze zvednout pantograf - což je samozřejmě unreal - původno pohon byl ruční přes špagát, novější mají pohon elektrický.
Jen se ptám jestli je takováhle úprava možná, třeba i s vložením nějakého parametru do Engu (inc) kdy default bude pneumatický a s vložením parametru elektricky (nebo manualni). Dík za zamyšlení

super díky za to, ale měl byj jestě jednu věc šlo by udelat něco podobného pro zvedání pantografu, protože teď musím ( zapbout baterky, spínač pultu, zapnout pomocný kompresor na stanovišti A, to stejné zopakovat na stanovišti B ) a až jsou pomocné jimky naplněny tak lze zvednout pantograf - což je samozřejmě unreal - původno pohon byl ruční přes špagát, novější mají pohon elektrický.
Jen se ptám jestli je takováhle úprava možná, třeba i s vložením nějakého parametru do Engu (inc) kdy default bude pneumatický a s vložením parametru elektricky (nebo manualni). Dík za zamyšlení
Pomocná jímka se nepoužívá, pokud není v eng zapsaná. Takhle fungují staré MSTS nebo klasické OR ladění.
Vyhoď tu pomocnou jímku a mělo by to jít.

Dnes ma teda pobavilo chovanie ORCZ ( 1.7.185). V stanici Klobouky u Brna som odstavil 4 vozne a išiel som pripojiť daľšie dva. Aj keď bola rýchlosť pri spájaní 3,5km/h, tak došlo k raketovému štartu ( tak to volám, občas sa mi to už stalo ), všetky vozne zmizli a 742 sa ocitla na konci stanice. Reku nevadí, dáme druhý pokus zo Save. Ako som prechádzal popri vozňoch ktoré som tam odstavil, tak tieto preskočili (!!!) na moju koľaj a išli predo mnou pomaly preč. Chvíľu som šiel za nimi ako vo filme Železný dědek :) , potom som na ne zo srandy nabehol a zmizli vo vesmíre.

Dnes ma teda pobavilo chovanie ORCZ ( 1.7.185). V stanici Klobouky u Brna som odstavil 4 vozne a išiel som pripojiť daľšie dva. Aj keď bola rýchlosť pri spájaní 3,5km/h, tak došlo k raketovému štartu ( tak to volám, občas sa mi to už stalo ), všetky vozne zmizli a 742 sa ocitla na konci stanice. Reku nevadí, dáme druhý pokus zo Save. Ako som prechádzal popri vozňoch ktoré som tam odstavil, tak tieto preskočili (!!!) na moju koľaj a išli predo mnou pomaly preč. Chvíľu som šiel za nimi ako vo filme Železný dědek :) , potom som na ne zo srandy nabehol a zmizli vo vesmíre.
Mají všechny vozy hmotnost? Některé anomálie vůbec nechápu. :rolleyes:

Hmotnosť majú, ak by niekto chcel skúmať nejaké zrady vo wagoch, môžem ich niekam nahrať. Jedná sa 4 wagy ( Zaes, 2x Gags, Res).

Žiaden voz nebol otočený pokiaľ viem ( nie som pri pc ), ale na na tú súpravu som zachádzal v opačnej strany ako som ju tam odstavil.

Dnes ma teda pobavilo chovanie ORCZ ( 1.7.185).
Tak já jsem měl dneska lepší zážitek, odjíždím takhle po křižování z Červené vody, najednou to na výhybce drnclo a já byl pohledem z kabiny pod vozem. Asi jsem vylít čelním oknem.:):) Klávesou jsem se vrátil do kabiny a směle pokračoval v krasojízdě až do konce aktivity. Další potíž a ta už nebyla tak veselá, bylo odvěšení zadního motoru v Jablonném, to byl problém první, ještě než jsem vylít.
- Přijedu k perónu 810+814+914+810, zadní 810 na mne najela v Letohradu jako AI vlak.
- Odvěsím poslední 810, ještě předtím raději vypnu pod F9 postrk, vše OK.
- Já mám zabržděnou, jak přímočinnou, tak průběžnou, jsem do kopce.
- Píšťalka, povolím průběžnou, přímočinka zatažená cca na 30% a ťuk a zadní 810, který jsem vyvěsil je zpátky na moji soupravě.

Opět jsem vyvěsil výkon 10%, povolil přímočinnou a rozjel se a OK. Ale tohle dělal kdysi MSTS a OR byl od tohodle problému naštěstí oproštěn. I když jsem aktivitu tvořil a testoval kdysi v ORMG, tohle se mi v nikdy nestalo nikde a v téhle opravované aktivitě taky ne. Tak uvidíme, musím dodělat jiné chybky, co jsem našel a pak aktivitu pošlu, pokud bude dělat psí kusy přímo na vychytání chyb, podobně jak kdysi tu "Kredencovku" pro DVK. :)

Opět jsem vyvěsil výkon 10%, povolil přímočinnou a rozjel se a OK. Ale tohle dělal kdysi MSTS a OR byl od tohodle problému naštěstí oproštěn. I když jsem aktivitu tvořil a testoval kdysi v ORMG, tohle se mi v nikdy nestalo nikde a v téhle opravované aktivitě taky ne.
Zkusil jsem to opravit. Vozy jdou teď sunout bez připojení a odrážet, když se odvěsí od hráče.

Tohle by chtělo vyzkoušet na nové aktualizaci.

Ahoj, ale bacha ať se nenaruší manipulační aktivity. Jak to funguje? Bo nĕkdy najíždíš na vozy 2x a víc. A ještĕ, který soubor jsou ty koleje, ať nepřepisuju zbytečnĕ vše. Teđ se chystám na 2. jízdu. :-)

Ahoj, ale bacha ať se nenaruší manipulační aktivity. Jak to funguje? Bo nĕkdy najíždíš na vozy 2x a víc. A ještĕ, který soubor jsou ty koleje, ať nepřepisuju zbytečnĕ vše. Teđ se chystám na 2. jízdu. :)
Funguje to normálně, není to nic extra nového. Prostě jakmile od sebe odvěsíš vozy, můžeš je tlačit bez připojení a také odrazit, pokud zpomalíš. Vozy pak jedou setrvačností.
Hlavně to má vyřešit ten tvůj problém s odvěšením vozů nebo AI a po rozjezdu opětovné, nechtěné připojení.

Nové koleje jsou ve složce TEXTURES. Tu stačí přepsat v trati. Kdo chce, ať zálohuje původní.

Zkoušel jste někdo spouštět vozy z pahorku? Teď by to mělo jít. Mohla by to být fajn aktivita. ;)

Tohle neumím, vůbec nevím, jak se to dělá. Už mne napadlo i tohle v aktivitě, ale nevím jako hráč, jestli to vůbec lze a u AI traffic, taky nemám ani šajn.

Mnĕ spíš se.ou ty animované točny. Myskel jsem, že když se s tím vytasili v OR, že se toho nĕjací modeláři chytí a stavitelé to s radostí hodí do tratí a pravda je přesnĕ pravý opak. Takové nádherné parní obraty by se daly dĕlat. Ale bohužel, zájem o tohle nĕjak zdechnul na úbytĕ. :(

Pahorek určitě Zbyněk v trati má a výhybky se dají přehazovat pomocí levý ALT + klik myší na mechanizmus výhybky. Do seřaďovacích kolejí by aktivitář umístil neviditelné servisy, aby se vozy zastavily tam, kde mají stát. Každý vůz by měl definovanou událost dopravit vůz na určené místo. Vůbec tedy netuším, jestli by se neobjevil nějaký problém, přes který bychom nemohli jít.

Back
Nahoře