CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Přes F9 je to nejlepší. Jinak při "Následuj!" reaguje na klasické A/D.
Jo, řádně jsem funkce postrku vyzkoušel s vlakovou 750.213 a na postrku 742.273. Vše fungovalo naprosto vpořádku, díky moc za tuhle skvělou funkci, akorát se hned na začátku vyskytl menší problém a to ten, že mi zůstal postrk zabržděný, dvakrát jsem na něj "přeběhnul" znova odbrzdit přímočinku ale pořád nic, až do té doby než jsem u obou loko (vlaková i postrková) zapnul "spojení hadic napájecího potrubí", čímž se nic nestalo, ale najednou se postrk normálně odbrzil a po zkoušce brzdy fungoval jak má. Ještě bych pochválil že si postrk sám zapískuje když potřebuje, stalo se mi to asi dvakrát za tu cestu a je fajn že si to postrk vyřeší sám :)

Zdravím, mám takový poznatek, u všech rychloměrů s nepravidelným chodem ručičky jsem si všiml, že při intenzivním brždění nejde ručička větší rychlostí po - 1 km ale skáče si třeba i o 4 km. Dám příklad brzdím s peršingem a při prudším brždění mi ručička rychloměru skočí z 64 na 59 pak na 55 a tak dále. Předem díky za vyřešení problému.

Zdravím, mám takový poznatek, u všech rychloměrů s nepravidelným chodem ručičky jsem si všiml, že při intenzivním brždění nejde ručička větší rychlostí po - 1 km ale skáče si třeba i o 4 km. Dám příklad brzdím s peršingem a při prudším brždění mi ručička rychloměru skočí z 64 na 59 pak na 55 a tak dále. Předem díky za vyřešení problému.
o akú kabínu ide? ak o ZSSK 162/3 alebo ZSSK 362/363 tak pri prudšom brzdení ten rýchlomer tak ukazuje.

Ahoj, zaktualizoval jsem ORCZ a začátek aktivity, ač mám loko 721 sólo mi vypíše ORCZ něco o připojení postrku, s Hektorem se nemohu rozjet? Je pravda, že musím použít kl. Ctrl+k abych přešel na stanovišti. Že by se to neaktivovalo zpět?

Postrk by se měl sám ohlásit jen pokud se jedná o nákladní vlak a mezi hráčovo loko a další loko je aspoň jeden vůz.

Postrk by se měl sám ohlásit jen pokud se jedná o nákladní vlak a mezi hráčovo loko a další loko je aspoň jeden vůz.
Tak ono to je malinko jinak, teď jak mi naskakují vozy v Ústí nad Orlicí, tak mi ORCZ vypisuje hlášky typu postrak AI něco neco připojen, každé 4 vteřiny co nyskočí nový path vozů. Přitom, žádný postrk na nic nenajíždí. Naskakuje AI traffic statických vozů ve stanicích v čele se servisem 1.

Tak pozastaven ORCZ a opravdu to dělají naskakující vozy a když je jich v Nymburku přes 40 tras, tak potěš koště! Takže co 4 vteřiny a třeba:
"06:44:12 informace - Vuz ID: AI53-4: postrk pripojen"
.
.
.
"06:44:24 informace - Vuz ID: AI56-12: postrk pripojen"

Nějak se to váže na naskakující AI traffic. A vypisuje to každou soupravu do infa a vůbec o žádný postrk nejde.

Ještě dolním, AI traffic vozů v aktivitách se dává příklad:
Servis1 (definice diesel loko)+4x Eas+Servis1
Takže vlastně kařdá souprava vozů AI odstavených ve stanici, co naskočí před příjezdem hráče a po jeho odjezdu zmizí má postrk, ale hráč jej neovládá, takže to v těch výpisech dole vlevo nemá co dělat. :)

Jo, řádně jsem funkce postrku vyzkoušel s vlakovou 750.213 a na postrku 742.273. Vše fungovalo naprosto vpořádku, díky moc za tuhle skvělou funkci, akorát se hned na začátku vyskytl menší problém a to ten, že mi zůstal postrk zabržděný, dvakrát jsem na něj "přeběhnul" znova odbrzdit přímočinku ale pořád nic, až do té doby než jsem u obou loko (vlaková i postrková) zapnul "spojení hadic napájecího potrubí", čímž se nic nestalo, ale najednou se postrk normálně odbrzil a po zkoušce brzdy fungoval jak má. Ještě bych pochválil že si postrk sám zapískuje když potřebuje, stalo se mi to asi dvakrát za tu cestu a je fajn že si to postrk vyřeší sám :)
Konečně se mi podařilo vložit screen. NEx 43400

Přílohy

• Open Rails 2022-10-27 06-07-29.jpg
    Open Rails 2022-10-27 06-07-29.jpg
    469.7 KB · Zobrazeno: 0
  • Open Rails 2022-10-27 06-08-51.jpg
    Open Rails 2022-10-27 06-08-51.jpg
    483.8 KB · Zobrazeno: 0
  • Open Rails 2022-10-27 06-16-49.jpg
    Open Rails 2022-10-27 06-16-49.jpg
    305.4 KB · Zobrazeno: 0
No a jak by to mělo být správně?

Ahoj, teď jsem najel na Loose Consist 831 mimo službu (nákladní wag):
- Loose Con. umístěn ba koleji a v mě nepřítomnosti na něj najede AI traffic 799:
LC+AI1.jpg
Takto soupravu vidí hráč pro příjezdu do Nymburku, musí to být takto, poněvač pokud bych dal 831 jako AI, neoznačím připojit vůz.

799 pdstoupí a z 831 se opět stává Loose Consist (definice nákladní vagón) osobní být nemůže, nabíral by lidi:
LC+AI12.jpg Já na něj najedu, sešibuji soupravu a najednou jsem si všimnul, že je vůz pod F9 označen červeně. Pokud zabrzdím, zabrzdí, ale kdyř povolím, vůz zůstane zabržděn a pomůže jen klávesa "Shift+Podtržítko", tohle mně udělal ORCZ poprvé, celou dobu při testech to fungovalo bez potíží:
brzdy loose con.jpg
Vesloupečku rozvaděč zůstává "odbrzdit".

Verze ORCZ zatím ta "titulková" nemohu aktualizovat, jel bych znova 4 hodiny.... Teď jdu resetovat ORCZ a jsem zvědavý, ale jestli to dělá takové psí kusy, je to divné, nejde hráče v aktivitě informovat o nepředvídatelném BUGU.

Tak jak jsem myslel, po resetu ORCZ, je to v pořádku:
brzdy loose con reset.jpg

S tím červeným označením vozu pod F9 už jsem se setkal při posunech a přestupech, ale nikdy to nedělal bordel s brzdama, že bz vůz nechtěl povolit. Takže nevím, kde může být problém.

Back
Nahoře